DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 18:10

DI - 20 sep 18 kl. 16:40

USA-börser: Tekniksektorn ger nytt rekord – då jublar TrumpDe ledande amerikanska börserna noterades uppåt under torsdagens tidiga handel. Dow Jones och S&P 500 handlades på nya rekordnivåer, med indextunga bolagen Apple och Microsoft som draghjälp. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Trump, Jones, Apple, Microsoft

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-börser, Tekniksektornger , nytt, rekord, , jublar, Trump
DI - 28 maj 14 kl. 22:56

USA-börser: Inget nytt rekord

USA-börserna stängde svagt lägre på onsdagen, vilket innebar att S&P 500 inte lyckades slå rekord för tredje handelsdagen i rad. Med bakgrund av höjderna indexen befinner sig på, och i väntan på torsdagens amerikanska BNP-statistik, var investerare avvaktande..

DI - 24 maj 16 kl. 22:31

USA-börser: Tekniksektorn lyfte

Det var breda uppgångar under tisdagshandeln för de amerikanska börserna, som stängde vid dagshögsta. Framförallt bank- och tekniksektorn lyfte..

DI - 06 nov 13 kl. 18:11

USA-börser: Tekniksektorn släpar

USA-börserna handlades överlag högre vid 18-tiden på onsdagen, där S&P 500 emellanåt noterades över sin högsta stängningsnotering någonsin..

DI - 24 mar 17 kl. 18:59

USA-börser: Tekniksektorn bakom uppgång

När veckans sista handelsdag inleddes på New York-börserna steg ledande index försiktigt, i spåret av det politiska skeendet i USA med den förestående omröstningen om hälsovårdsreformen AHCA, American Health Care Act..

DI - 13 jun 17 kl. 15:04

USA-börser: Tekniksektorn väntas rycka upp sig

Terminerna för USA-börserna handlades något högre inför tisdagens öppning. Teknikaktierna väntas kunna visa en viss återhämtning, efter att sektorn pressats rejält under de senaste två handelsdagarna..

DI - 14 jul 17 kl. 22:16

USA-börser: Tekniksektorn ledde uppgången

Kurserna steg på USA-börserna på fredagen, sedan svaga ekonomiska rapporter gjort en ny räntehöjning senare i år mindre sannolik. Både Dow Jones industriindex och S&P 500 stängde på nya rekordnivåer..

DI - 07 nov 17 kl. 22:30

USA-börser: Små rörelser på Wall Street

Två av New York-börsens viktigaste index föll på tisdagen, efter att ha satt rekord två handelsdagar i rad. Det tredje, Dow Jones, vände strax före stängning till plus efter att ha pendlat över och under nollstrecket under dagen, och satte därmed nytt rekord — igen..

Kristianstadsbladet - 02 sep 11 kl. 06:30

Nytt rekord för Absolut vodka

99 miljoner liter vodka tillverkades i Åhus och Nöbbelöv. Det är nytt rekord, och Absolut har nu tagit igen det de tappat efter affären med Pernod Ricard.
ÅHUS-NÖBBELÖV.

Dagens PS - 04 jan 18 kl. 10:07

2017 – nytt rekordår för Volvo Cars

Sålde totalt 571.577 nya bilar i världen i fjol. Det här rapporterar Göteborgs-Posten och konstaterar att det är fler bilar än biltillverkaren någonsin sålt.

DI - 22 aug 18 kl. 22:31

USA-börser: Historiskt långt lyft på Wall Street

Med en ny toppnotering för S&P 500-index i tisdags var det bäddat för ett nytt rekord på Wall Street. Och när börshandeln stängde på onsdagen var rekordet ett faktum. Det handlar om en börstrend som pekat uppåt sedan våren 2009 utan kraftiga kursfall..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Loomis resultat i linje med förväntningarna

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisade ett rörelseresultat, ebita, på 564 miljoner kronor under det första kvartalet. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 572 Mkr enligt Infront Datas sammanställning av tre analytikers estimat. .

DI - 15 minuter sedan

Blandat på Wall Street – Facebook och Microsoft stiger

New York-börserna handlades blandat under torsdagen. Dow Jones tyngdes av 3M:s rapport, medan Facebook och Microsoft gladde investerare efter sina rapporter. .

DI - 30 minuter sedan

Vattenfall nobbar kärnkraftsförslag - "finns inga kalkyler"

Vattenfall avfärdar kraven att fortsätta driften av Ringhals 1 och 2 och anser att det är bristerna i elnäten som är det största hotet mot elförsörjningen. Trots smällen från stormen Alfrida lyfte Vattenfall vinsten med över 50 procent första kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Lucara utvinner jättediamant på 1.758 carat

Gruvbolaget Lucara Diamond har utvunnit en rådiamant på 1.758 carat vid Karowegruvan i Botswana. Enligt bolaget är det den största diamant som utvunnits i gruvan och Botswana hittills.

DI - 45 minuter sedan

Ny uppgång på Stockholmsbörsen med Atlas Copco i täten

Torsdagen blev en ny grön dag på Stockholmsbörsen som steg för sjätte dagen i rad. I bräschen för uppgången gick verkstadsbolaget Atlas Copco som steg 5 procent efter en stark rapport. .

DI - 45 minuter sedan

Aktiechefen om skogsbolaget: ”Kan inte säga något annat än köp”

Fredrik Warg, aktiechef på Swedbank efter Stora Ensos starka rapport: ”Jag kan inte säga något annat än köp aktien”. .

DI - 1 timme sedan

Härdad SSAB-vd räknar med lyft

SSAB förbättrade sitt resultat överraskande mycket för det första kvartalet tack vare högre stålpriser. Andra kvartalet pressas SSAB:s marginaler av högre järnmalmspriser men vd Martin Lindqvist räknar ändå med ett nytt starkt kvartal..

DI - 1 timme sedan

Latour avyttrar Terratech – avkastning på omkring 300 procent

Investmentbolaget Latour har avyttrat hela sitt innehav i Terratech. Köpare är investmentbolaget Solix som även förvärvar samtliga aktier från övriga aktieägare. .

DI - 1 timme sedan

Dubbelt handelsstopp på Spotlight

På torsdagseftermiddagen handelsstoppades både Idogen och Nextcell Pharmas aktier på Spotligt. Det framgår av två separata pressmeddelanden. .

DI - 1 timme sedan

Latour avyttrar sitt innehav i Terratech

Investment AB Latour (publ) har, via det helägda dotterbolaget Latour-Gruppen AB, idag avyttrat hela sitt aktieinnehav i det delägda innehavet Terratech. Köpare är det svenska investmentbolaget Solix, som samtidigt förvärvar samtliga aktier i Terratech från övriga ägare. Solix är en långsiktig investerare till nordiska industribolag, vilket borgar för att Terratech hamnar hos en ägare som kommer att ge bolaget goda förutsättningar för att fortsätta sin tillväxtresa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.