DN > Nyheter

Sunday, 17 February, 19:02

Liknande nyheter

Taggar: Lisa, Magnusson, många , papporär , ensamma
Dalarnas tidningar - 31 dec 15 kl. 08:57

LISA MAGNUSSON: Förskolepersonal ska få ha vilka huvudbonader de vill, inklusive slöja

Vid en förskola i Göteborg arbetar en kvinna som brukar ta på sig en muslimsk, heltäckande slöja när hon går utomhus eller ska träffa något av barnens pappor. Ingen av kollegerna har några invändningar, inte föräldrarna heller. Det har däremot många andra, den lokala tillsynsmyndigheten till exempel.

DN - 26 aug 18 kl. 21:00

Lisa Magnusson: Barn saknar rättssäkerhet i vårdnadstvister

Föräldrars önskemål går före barnens bästa i familjerättens utredningar. Så tvingas rädda barn ihop med mammor och pappor som är skadliga för dem. .

DN - 10 feb 18 kl. 18:15

Lisa Magnusson: Den skadade manligheten berövar barn deras pappor

Finns det något som förstör mer än mansrollen? Den som tvingar sin gisslan att hålla tillbaka, bita ihop, kort sagt isolera sig från kärlek..

Sydsvenskan - 01 feb 12 kl. 06:30

Enklare regler ska få fler pappor att vara hemma

Jämställdhetsbonusen har för­enklats för att locka fler pappor att stanna hemma med sina barn. Nytt för i år är att bonusen betalas ut automatiskt på kontot så fort fadern tagit ut mer än sextio föräldradagar.
Tidigare regler gjorde att många föräldrar helt ­missade att ansöka om ­bonus eller skickade in pappren för sent.

SmålandsPosten - 29 okt 18 kl. 06:00

Marie Magnusson: En tystnad som inte bör gå i arv

En antologi där kända pappor skriver kloka råd till sina söner känns som en välbehövlig bok. Nu kommer ”Till min son” där sportjournalisten Olof Lundh är en av skribenterna..

Skånskan - 16 dec 16 kl. 16:20

”Jag trodde länge på tomten”

När Anders Ekborg var liten trodde han länge på tomten och julen har sedan barndomen varit viktig för honom. Sedan flera år tillbaka är också hans konsertturné En stilla jul ett viktigt inslag i mångas julfirande.
– Jag känner ett starkt stöd från publiken, säger han.

BT - 05 feb 12 kl. 08:17

Krönika: "Hemma hos oss är det jag som är hönsmamman"

Pappor är inte skadliga för sina barn, visar forskningen. Inte särskilt förvånande... Familjerådgivaren Eva Sternberg och professor Annica Dahlström har länge och envetet hävdat att pappor på olika sätt är skadliga för sina barn och inte bör vara ensamma med dem.

UNT - 10 nov 12 kl. 07:50

Pappan - Den Andre Föräldern?

KRÖNIKA. Söner skriver om pappor, och pappor skriver om att vara pappor - men mammors föräldraskap tar mest plats i offentligheten, konstaterar Lisa Irenius..

BT - 21 nov 13 kl. 14:04

Den nya feministiska vågen

Det är kvinnor som har fått betala mest för alliansregeringens politik med osäkra jobb och med sämre hälsa. Tiden är därför inne för en ny våg av feminism, skriver Ida Legnemark och Lisa Tjärner. Nu startar Vänsterpartiet kampanjen ”Den nya feministiska vågen” och vi tänker göra feminismen till en huvudfråga inför valet 2014.

Kristianstadsbladet - 15 mar 11 kl. 06:30

Känsligare killar tar allt mer plats

Något har hänt med killarna i ungdomslitteraturen. För bara ett år sedan dominerade de aggressiva unga männen. Nu börjar betydligt känsligare porträtt ta plats.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.