DN > Nyheter

Sunday, 16 December, 23:20

Liknande nyheter

Taggar: Lisa, Magnusson, många , papporär , ensamma
Dalarnas tidningar - 31 dec 15 kl. 08:57

LISA MAGNUSSON: Förskolepersonal ska få ha vilka huvudbonader de vill, inklusive slöja

Vid en förskola i Göteborg arbetar en kvinna som brukar ta på sig en muslimsk, heltäckande slöja när hon går utomhus eller ska träffa något av barnens pappor. Ingen av kollegerna har några invändningar, inte föräldrarna heller. Det har däremot många andra, den lokala tillsynsmyndigheten till exempel.

DN - 26 aug 18 kl. 21:00

Lisa Magnusson: Barn saknar rättssäkerhet i vårdnadstvister

Föräldrars önskemål går före barnens bästa i familjerättens utredningar. Så tvingas rädda barn ihop med mammor och pappor som är skadliga för dem. .

DN - 10 feb 18 kl. 18:15

Lisa Magnusson: Den skadade manligheten berövar barn deras pappor

Finns det något som förstör mer än mansrollen? Den som tvingar sin gisslan att hålla tillbaka, bita ihop, kort sagt isolera sig från kärlek..

Sydsvenskan - 01 feb 12 kl. 06:30

Enklare regler ska få fler pappor att vara hemma

Jämställdhetsbonusen har för­enklats för att locka fler pappor att stanna hemma med sina barn. Nytt för i år är att bonusen betalas ut automatiskt på kontot så fort fadern tagit ut mer än sextio föräldradagar.
Tidigare regler gjorde att många föräldrar helt ­missade att ansöka om ­bonus eller skickade in pappren för sent.

SmålandsPosten - 29 okt 18 kl. 06:00

Marie Magnusson: En tystnad som inte bör gå i arv

En antologi där kända pappor skriver kloka råd till sina söner känns som en välbehövlig bok. Nu kommer ”Till min son” där sportjournalisten Olof Lundh är en av skribenterna..

Skånskan - 16 dec 16 kl. 16:20

”Jag trodde länge på tomten”

När Anders Ekborg var liten trodde han länge på tomten och julen har sedan barndomen varit viktig för honom. Sedan flera år tillbaka är också hans konsertturné En stilla jul ett viktigt inslag i mångas julfirande.
– Jag känner ett starkt stöd från publiken, säger han.

BT - 05 feb 12 kl. 08:17

Krönika: "Hemma hos oss är det jag som är hönsmamman"

Pappor är inte skadliga för sina barn, visar forskningen. Inte särskilt förvånande... Familjerådgivaren Eva Sternberg och professor Annica Dahlström har länge och envetet hävdat att pappor på olika sätt är skadliga för sina barn och inte bör vara ensamma med dem.

UNT - 10 nov 12 kl. 07:50

Pappan - Den Andre Föräldern?

KRÖNIKA. Söner skriver om pappor, och pappor skriver om att vara pappor - men mammors föräldraskap tar mest plats i offentligheten, konstaterar Lisa Irenius..

BT - 21 nov 13 kl. 14:04

Den nya feministiska vågen

Det är kvinnor som har fått betala mest för alliansregeringens politik med osäkra jobb och med sämre hälsa. Tiden är därför inne för en ny våg av feminism, skriver Ida Legnemark och Lisa Tjärner. Nu startar Vänsterpartiet kampanjen ”Den nya feministiska vågen” och vi tänker göra feminismen till en huvudfråga inför valet 2014.

Kristianstadsbladet - 15 mar 11 kl. 06:30

Känsligare killar tar allt mer plats

Något har hänt med killarna i ungdomslitteraturen. För bara ett år sedan dominerade de aggressiva unga männen. Nu börjar betydligt känsligare porträtt ta plats.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Kraftig detonation i Malmö

En kraftig detonation har inträffat i stadsdelen Fosie i Malmö. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen strax efter klockan 21.30..

DN - 1 timme sedan

Person gripen efter intrång på militärt skyddsobjekt i Bålsta

En person omhändertogs på söndagsförmiddagen efter att ha vistats på ett skyddsobjekt i Bålsta utan tillstånd, uppger Försvarsmakten. – Personen saknade id-handlingar och har nu lämnats över till polisen, säger Magnus Lindstedt, kommunikatör på Försvarsmakten. .

DN - 2 timmar sedan

Ljuset slocknade aldrig – brand på polisstationen utreds av polisen

Vem glömde att släcka adventsljuset i staken hos polisen i småländska Hultsfred? Frågan kommer nu att utredas – av polisen. Söndagsförmiddagens begränsade brand kunde ha växt till något allvarligare, om det inte varit för en uppmärksam granne..

DN - 2 timmar sedan

Sandra Näslund fjärde snabbast i kvalet

Sandra Näslund hade fjärde bästa tid i kvalet när världscupsäsongen i skicross drog i gång i schweiziska Arosa på söndagen. Näslund fick också med sig två landslagskamrater, Alexandra Edebo (16:e tid) och Lisa Andersson (18:e), till måndagens final. Snabbast i kvalet var schweiziskan Fanny Smith..

DN - 4 timmar sedan

Bokrecension: Brutalismen är frusen hiphop

Den brutala arkitekturen erövrade Europa under rekordåren, men fick senare dåligt rykte. Nu har betongen fått ett uppsving igen. Leondias Aretakis läser boken ”Sverige brutal” och minns råa platser i London och Berlin.

DN - 4 timmar sedan

Värtaverket har lämnat felaktiga uppgifter om utsläpp

* Sveriges största koleldade fjärrvärmeverk, Värtaverket i Stockholm, har lämnat felaktiga siffror om utsläpp av växthusgaser. * Enligt Naturvårdsverkets register rör det sig om ”väsentliga felaktigheter”. Utsläppen kommer nu att skrivas upp.

DN - 7 timmar sedan

Gripna för misstänkt mord i Göteborg har släppts

De två personer som greps för ett misstänkt mord i Göteborg på lördagen har släppts och är inte delgivna misstanke om mord..

DN - 9 timmar sedan

”Än så länge är avtalet bara ord på papper”

DN:s Erik Ohlsson: Striderna i Hodeidah visar skörheten i fredsavtalet..

DN - 10 timmar sedan

Sverige tvåa i skidskyttestafetten

Sverige blev tvåa i damernas skidskyttestafett i österrikiska Hochfilzen. .

DN - 11 timmar sedan

Polisinsats mot rånare chockade skolbarn

Civilpolis med draget vapen skrek åt busspassagerare att ligga ner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.