DN > Nyheter

Thursday, 18 October, 05:04

DN - 20 sep 18 kl. 16:35

Lisa Magnusson: Så många pappor är ensammaMer än dubbelt så många barn – 17 procent – får hellre tröst av "ingen alls" än av sin pappa. Det är hjärtskärande..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Magnusson

Dela artikeln

459 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lisa, Magnusson, många , papporär , ensamma
Dalarnas tidningar - 31 dec 15 kl. 08:57

LISA MAGNUSSON: Förskolepersonal ska få ha vilka huvudbonader de vill, inklusive slöja

Vid en förskola i Göteborg arbetar en kvinna som brukar ta på sig en muslimsk, heltäckande slöja när hon går utomhus eller ska träffa något av barnens pappor. Ingen av kollegerna har några invändningar, inte föräldrarna heller. Det har däremot många andra, den lokala tillsynsmyndigheten till exempel.

DN - 26 aug 18 kl. 21:00

Lisa Magnusson: Barn saknar rättssäkerhet i vårdnadstvister

Föräldrars önskemål går före barnens bästa i familjerättens utredningar. Så tvingas rädda barn ihop med mammor och pappor som är skadliga för dem. .

DN - 10 feb 18 kl. 18:15

Lisa Magnusson: Den skadade manligheten berövar barn deras pappor

Finns det något som förstör mer än mansrollen? Den som tvingar sin gisslan att hålla tillbaka, bita ihop, kort sagt isolera sig från kärlek..

Sydsvenskan - 01 feb 12 kl. 06:30

Enklare regler ska få fler pappor att vara hemma

Jämställdhetsbonusen har för­enklats för att locka fler pappor att stanna hemma med sina barn. Nytt för i år är att bonusen betalas ut automatiskt på kontot så fort fadern tagit ut mer än sextio föräldradagar.
Tidigare regler gjorde att många föräldrar helt ­missade att ansöka om ­bonus eller skickade in pappren för sent.

Skånskan - 16 dec 16 kl. 16:20

”Jag trodde länge på tomten”

När Anders Ekborg var liten trodde han länge på tomten och julen har sedan barndomen varit viktig för honom. Sedan flera år tillbaka är också hans konsertturné En stilla jul ett viktigt inslag i mångas julfirande.
– Jag känner ett starkt stöd från publiken, säger han.

BT - 05 feb 12 kl. 08:17

Krönika: "Hemma hos oss är det jag som är hönsmamman"

Pappor är inte skadliga för sina barn, visar forskningen. Inte särskilt förvånande... Familjerådgivaren Eva Sternberg och professor Annica Dahlström har länge och envetet hävdat att pappor på olika sätt är skadliga för sina barn och inte bör vara ensamma med dem.

UNT - 10 nov 12 kl. 07:50

Pappan - Den Andre Föräldern?

KRÖNIKA. Söner skriver om pappor, och pappor skriver om att vara pappor - men mammors föräldraskap tar mest plats i offentligheten, konstaterar Lisa Irenius..

BT - 21 nov 13 kl. 14:04

Den nya feministiska vågen

Det är kvinnor som har fått betala mest för alliansregeringens politik med osäkra jobb och med sämre hälsa. Tiden är därför inne för en ny våg av feminism, skriver Ida Legnemark och Lisa Tjärner. Nu startar Vänsterpartiet kampanjen ”Den nya feministiska vågen” och vi tänker göra feminismen till en huvudfråga inför valet 2014.

Kristianstadsbladet - 15 mar 11 kl. 06:30

Känsligare killar tar allt mer plats

Något har hänt med killarna i ungdomslitteraturen. För bara ett år sedan dominerade de aggressiva unga männen. Nu börjar betydligt känsligare porträtt ta plats.

Dagen - 25 aug 11 kl. 03:00

Kyskhetstrenden

I en tid när "Allsång på Skansen" kallas för "sexfest" och unga har dubbelt så många sexpartner som för tio år sedan kommer backlashen. "Sex and the city"-mentaliteten börjar få konkurrens av en ny, mer kärlekstörstande syn på sex.

Våren 1994 går jag genom Stockholm, 24 år gammal, med en t-shirt vars budskap är uppseendeväckande.

Fler nyheter från DN

DN - 4 minuter sedan

”Politiker har en slapp inställning till svenska språket”

Det är beklämmande när politiker inte står upp för svenska språket. I språklagen framgår att det allmänna har ett särskilt ansvar för att svenskan används och utvecklas, skriver medlemmar i nätverket Språkförsvaret..

DN - 5 timmar sedan

Ernie

DN - 5 timmar sedan

”Orange is the new black” lägger ner

Tråkiga nyheter för ”Orange is the new black”-fans. Den kommande säsong sju blir även seriens sista bekräftar skådespelarna i ett klipp på Twitter..

DN - 6 timmar sedan

Demonstranter stoppade kvinnliga tempelbesökare

När ett av hinduismens heligaste tempel för första gången öppnades för kvinnor utbröt kaos. Polis drabbade samman med demonstranter som handgripligen försökte stoppa kvinnorna. .

DN - 6 timmar sedan

Hana Al-Khamri: Khashoggi offrade sig för sanningens skull

Saudiska journalister minns Jamal Khashoggis tid som inflytelserik publicist med avund och beundran. Mellanösternanalytikern Hana Al-Khamri vädjar till omvärlden att inte låta den saudiska regimen slippa undan ansvaret för hans försvinnande..

DN - 6 timmar sedan

Svag marknad slår mot bostadsbyggare

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sänker återigen sin prognos avseende rörelseresultatet för helåret 2018 till 25-50 miljoner kronor till följd av en svag försäljning och nedskrivning av fastighet under det tredje kvartalet..

DN - 7 timmar sedan

Guld i beachvolley till Sverige i ungdoms-OS

Det svenska paret Jonatan Hellvig och David Åhman tog guld i ungdoms-OS i Buenos Aires. I finalen besegrades det nederländska paret de Groot/Immers i två raka set. .

DN - 7 timmar sedan

Twitter lämnar ut miljoner inlägg från ryska och iranska troll

Twitter publicerar nu alla de inlägg som den ryska trollfabriken Internet Research Agency och andra liknande statliga organisationer gjort på mikrobloggen sedan 2016, inlägg vars syfte varit att skapa konflikter inom olika länder..

DN - 7 timmar sedan

Kim Larsen slår alla rekord – efter sin död

Hyllningarna av Kim Larsen i Danmark slår alla rekord. Drygt två veckor efter sin död lägger nationalhjälten beslag på nio av de tio första platserna på den danska albumlistan..

DN - 8 timmar sedan

Tungt för Linköping i 17-åringens CL-debut

Linköping, med 17-åriga Champions League-debutanten Julia Nyström i målet, förlorade med 0–2 hemma mot PSG i åttondelsfinalens första möte. Ett tufft utgångsläge inför returen i Paris om två veckor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.