DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 03:54

DI - 20 sep 18 kl. 16:31

Räntor och valutor: Amerikanska investerare lyfter kronanNorska kronan försvagades och norska räntor sjönk på torsdagen efter att Norges Bank som väntat höjt sin styrränta till 0,75 procent, den första höjningen på sju år, men samtidigt sänkt sin räntebana en aning. Svenska kronan tappade inledningsvis också något efter beskedet, men stärktes ordentligt på eftermiddagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norges Bank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutorAmerikanska , investerare, lyfter, kronan
DI - 18 jun 14 kl. 11:52

Räntor & valutor: KI lyfter räntorna en aning

Europaräntorna har knappt rört sig under onsdagen förmiddagshandel i avvaktande handeln inför kvällens räntebesked från Federal Reserve. Brittiska räntor sjunker medan pundet tappat lite efter BOE-protokoll, medan svenska räntor däremot har stigit efter KI-rapporter..

DI - 03 sep 14 kl. 12:53

Räntor & Valutor: Ukraina lyfter inte svenska räntor

En blandad utveckling noteras för de svenska räntorna vid lunchtid på onsdagen, med lägre räntor på kortare löptider och något högre på längre löptider. Räntorna i övriga Europa rekylerade annars uppåt efter nyheten att Ukraina och Ryssland kommit överens om en vapenvila i östra Ukraina..

DI - 27 aug 13 kl. 16:38

Räntor & valutor: Investerare söker lågrisk

Oro för en eventuell militär attack mot Syrien, som enligt medieuppgifter kan komma inom de närmaste dagarna, fick investerare att sky risk i tisdagens handel. Japanska yen och schweizerfranc stärktes medan tillväxtvalutor som indiska rupier, turkiska lire och brasilianska real föll..

DI - 11 jun 14 kl. 11:47

Räntor & valutor: Pundet lyfter på jobbdata

Svenska marknadsräntor drar uppåt i långa änden i linje med utländska motsvarigheter på onsdagen. På valutamarknaden ger brittisk jobbdata stöd åt pundet..

DI - 08 aug 13 kl. 06:35

Räntor & valutor: Kinahandel lyfter riskaptiten

Ett oväntat stort uppsving i Kinas utrikeshandel i juli fick Kinabörserna att vända från minus till plus under natten. Även övriga börser i Asien stiger. Centralbankerna i såväl Japan som Sydkorea lämnade som väntat sin policy oförändrad under natten..

DI - 19 dec 13 kl. 16:40

Räntor och valutor: Fed lyfter dollarn

Europeiska statspappersräntor steg dagen efter Federal Reserves åtminstone i någon mån oväntade besked på onsdagskvällen. Dollarn handlades samtidigt påtagligt starkare mot andra valutor, mot japanska yen noterades de högsta nivåerna sedan hösten 2008..

DI - 11 maj 17 kl. 11:01

Räntor och valutor: Kronan lyfter efter stark inflationssiffra

Svenska statspappersräntor stiger i förmiddagens handel, och kronan stärks mot andra valutor efter att SCB redovisat ett oväntat högt inflationsutfall för april..

DI - 20 maj 14 kl. 06:16

Räntor & Valutor: USA-räntor upp

USA-räntorna vände uppåt efter svensk stängning på måndagen då en del investerare bedömde att den senaste tidens rally varit överdrivet..

DI - 30 dec 14 kl. 07:08

Räntor/Valutor: Dollarn lite starkare mot euron

Amerikanska marknadsräntor sjönk svagt och dollarn stärktes efter svensk stängning på måndagen då investerare sökte säkrare tillgångar på grund av oro för att ett grekiskt nyval ska återuppliva krisen i euroområdet..

DI - 10 aug 16 kl. 07:09

Räntor/Valutor: Dollarn har försvagats under natten

Dollarn har försvagats under natten medan USA-räntor letat sig nedåt då investerare bedömer att Fed kommer att vara långsamt med att genomföra räntehöjningar..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Ny forskning: Bättre att födas rik än smart

Vad är egentligen bäst, att födas med silversked i mun eller att födas med ett riktigt skarpt intellekt? Det har forskare från New York University och Johns Hopkins studerat..

DI - 5 timmar sedan

Swedbank i klinch med Försvarsmakten

Försvarsmakten vill inte acceptera Swedbanks krav på kundkännedom. Mer specifikt vill Försvarsmakten inte skicka in de id-kopior som banken begär och har därför bett Finansinspektionen reda ut vad som gäller..

DI - 5 timmar sedan

Många fritidshusköpare riskerar kostnadschock

Förälskelse i fritidhus och en plats att slappna av på under ledigheten blir kostsammare än många väntar sig, varnar fritidshusförmedlingen Novasol. Här är tipsen på hur du undviker en kostnadschock..

DI - 5 timmar sedan

Rejäla uppgångar i New York med Tesla i förarsätet

Tisdagen bjöd på en närmast hausseartad uppgång i New York, med tekniksektorn i ledningen. Tesla steg mer än 6 procent efter att uppgörelsen mellan Elon Musk med SEC godkänts av en amerikansk domstol..

DI - 5 timmar sedan

Fiberbolag skadade 48 fornlämningar

Fiberbolaget IP Only har anmälts av länsstyrelsen i Sörmland för att ha skadat 48 fornlämningar medan de grävt för att lägga fiberkablar, skriver  SVT Nyheter Sörmland..

DI - 6 timmar sedan

Trump: saudisk prins förnekar kännedom om Khashoggi

USA:s president uppger på Twitter att Saudiarabiens kronprins förnekar kännedom om vad som hände med den saudiske regimkritikern på konsulatet i Istanbul..

DI - 6 timmar sedan

Bublar förvärvar Vobling för knappt 50 miljoner kronor

Mobilspelsbolaget Bublar, som är listat på NGM Nordic MTF, har beslutat att förvärva det svenska AR/VR-bolaget Vobling för cirka 49,8 miljoner kronor..

DI - 6 timmar sedan

”Nordea borde ha fattat misstankar”

Finansmannen Bill Browders rapport går igenom detaljer i hur olika transaktioner i den penningtvätthärva han säger sig ha identifierat ska ha gått till. Di återger en del av materialet..

DI - 6 timmar sedan

Pr-fiasko för Swedbank – lägg korten på bordet nu

På en vecka tappade Swedbank 23 miljarder kronor i börsvärde och vd Birgitte Bonnesens första kris som vd var ett faktum. I bästa fall stannar efterverkningarna från Danske Banks baltiska penningtvättshärva vid ett pr-haveri för Swedbanks del. .

DI - 7 timmar sedan

Hermitage: Nordeas penningtvätt omfattar miljardbelopp på 365 konton

Di har tagit del av den rapport som Bill Browders hedgefond Hermitage har lämnat in till svenska myndigheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.