DI > Ekonomi

Monday, 22 October, 09:43

Liknande nyheter

Taggar: Experterna, , höjer, Riksbanken, räntan
Affärsvärlden - 20 apr 11 kl. 09:40

Experterna om räntehöjningen

Så här resonerade experterna inför dagens räntebesked från Riksbanken..

Expressen - 27 okt 16 kl. 06:00

Experterna oeniga inför räntebeskedet

I dag klockan 9.30 avslöjar Riksbanken om räntan ska pressas ned ytterligare från rekordnivån på minus 0,5 procent. Bland experterna går meningarna isär.

HBL - 25 feb 14 kl. 18:42

Var ska vi spara? Så säger experterna

Två expertgrupper råder regeringen att fokusera på höjningar av konsumtionsskatt, fastighetsskatt och att slopa vissa avdrag. Här är några möjliga scenarier för budgetramen och strukturreformerna.1.

YLE - 15 maj 17 kl. 14:49

Experter tror Ingves ryker från svenska Riksbanken

Närpesbördige Stefan Ingves ryker och ersätts av statssekreterare Karolina Ekholm som chef för Sveriges riksbank, enligt en enkät som den svenska nyhetsbyrån TT gjort bland experter. Betyget för Stefan Ingves två mandatperioder på snart tolv år som riksbankschef spretar rejält. Flera tillfrågade väljer att dela ut två olika betyg, medan två enkätdeltagare avstår från att betygsätta.

Expressen - 02 jul 13 kl. 07:30

Experterna är eniga: Blir fortsatt räntefest

Experterna spår att riksbanken lämnar reporäntan oförändrad i morgon. - Det innebär fortsatt låga räntor ett bra tag framöver, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza bank..

YLE - 21 okt 14 kl. 14:39

Experterna vill ha hårdare stimulanspolitik

Riksdagens ekonomiutskott har i dag hört en rad namnkunniga nationalekonomer. Och experterna var eniga om två saker: Det lönar sig att satsa på infrastruktur och vi kan förvänta oss en lång period av svag tillväxt. Ekonomiutskottet har offentliga hearingar när ärendet är speciellt viktigt.

DI - 01 jun 15 kl. 22:38

Börsrådet: Valutaoro bland experterna

Att rapporterna för det första kvartalet räddades av valutaeffekter oroar experterna i Börsrådet. Samtidigt delar man ut en känga till Riksbanken..

Expressen - 05 jul 16 kl. 14:50

Experterna räknar med fortsatt lågränta

Stefan Ingves och hans kolleger i Riksbanken kommer inte att sänka styrräntan igen på onsdag. Det är experterna helt säkra på. – Självklart lämnar de reporäntan oförändrad, säger Swedbanks chefsekonom Anna Breman.

DI - 27 okt 16 kl. 15:55

Rörlig eller fast ränta – experterna tipsar

Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad på minus 0,5 procent. Experterna är eniga om hur du bör göra med bolånet nu, även om det kan finnas anledning att fundera en vända till..

DI - 04 jul 17 kl. 17:20

Experterna: Då ska du binda bolåneräntan

Riksbanken, som på tisdagen lämnade styrräntan oförändrad, gör nu bedömningen att framtida räntesänkningar på kort sikt är mindre sannolika. Det väcker liv i den eviga frågan om man ska binda sina bolån eller inte. Men experterna råd går isär..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

SwedSec återkallar licens för rådgivare

Rådgivaren har brutit mot regler i samband med kreditgivning..

DI - 3 minuter sedan

Ingves tar strid mot kontantlösa banker

Riksbanken välkomnar i huvudsak Riksbankskommitténs förslag att de flesta stora banker ska vara skyldiga att erbjuda kontanttjänster i hela landet, men vill gå ett steg längre..

DI - 10 minuter sedan

Com Hems ordförande säljer aktier för mångmiljonbelopp

Andrew Barron, ordförande i Com Hem, sålde i fredags 95.000 aktier i bolaget till kursen 153 kronor per aktie. Försäljningen inbringade därmed omkring 14,5 miljoner kronor.

DI - 5 minuter sedan

Beijer Ref vänder ned på sviktande börs

Kylgrossisten Beijer Ref handlades inledningsvis upp på sin kvartalsrapport. Men mindre än en halvtimme in i måndagshandeln är aktien på minus..

DI - 15 minuter sedan

Saudiarabien: "Vi kommer inte ta till oljevapnet denna gång"

Saudiarabien har inga planer på att sätta hårt mot hårt i Khashoggiaffären genom att strypa sin oljeproduktion och därigenom orsaka en oljekris à la 1973..

DI - 15 minuter sedan

Eurocine handelsstoppad på Spotlight

Eurocine har handelsstoppats på Spotlight, efter att ha meddelat att bolaget avbrutit utvecklingen av influensavaccinet Immunose Flu tills vidare..

DI - 30 minuter sedan

Philips rasar efter resultatmiss

Den holländska elektronikjätten Philips rasade med som mest 9,9 procent i måndagens öppningshandel efter att ha presenterat ett överraskande svagt resultat för det tredje kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Stefan Löfven träffar talmannen

Det har varit tyst kring Stefan Löfven efter att han tog över försöken att bilda en ny regering. Nu har Löfvens sonderingsuppdrag nått halvtid och i dag är det dags att ge talmannen en lägesrapport. Följ rapporteringen från Löfvens pressträff här!.

DI - 30 minuter sedan

Ratosägda Hent får miljardkontrakt

Ratos portföljbolag Hent har fått i uppdrag att bygga delar av nya Livsvitenskapsbygget vid Oslo Universitet. Uppdraget kommer från Statsbygg och är värt 1 miljard norska kronor enligt ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

May: Brexit klart till 95 procent

Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer att meddela det brittiska parlamentet att 95 procent av landets skilsmässoavtal med EU nu är klart, enligt Reuters. Men frågan om gränsen till Nordirland fortsätter att sätta käppar i hjulet för landets utträde..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.