DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 01:38

DI - 20 sep 18 kl. 16:29

Experterna: Då höjer Riksbanken räntanRiksbanken höjer snart räntan. Det spår experterna på Business Arena..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Business Arena

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experterna, , höjer, Riksbanken, räntan
Affärsvärlden - 20 apr 11 kl. 09:40

Experterna om räntehöjningen

Så här resonerade experterna inför dagens räntebesked från Riksbanken..

Expressen - 27 okt 16 kl. 06:00

Experterna oeniga inför räntebeskedet

I dag klockan 9.30 avslöjar Riksbanken om räntan ska pressas ned ytterligare från rekordnivån på minus 0,5 procent. Bland experterna går meningarna isär.

YLE - 15 maj 17 kl. 14:49

Experter tror Ingves ryker från svenska Riksbanken

Närpesbördige Stefan Ingves ryker och ersätts av statssekreterare Karolina Ekholm som chef för Sveriges riksbank, enligt en enkät som den svenska nyhetsbyrån TT gjort bland experter. Betyget för Stefan Ingves två mandatperioder på snart tolv år som riksbankschef spretar rejält. Flera tillfrågade väljer att dela ut två olika betyg, medan två enkätdeltagare avstår från att betygsätta.

HBL - 25 feb 14 kl. 18:42

Var ska vi spara? Så säger experterna

Två expertgrupper råder regeringen att fokusera på höjningar av konsumtionsskatt, fastighetsskatt och att slopa vissa avdrag. Här är några möjliga scenarier för budgetramen och strukturreformerna.1.

YLE - 21 okt 14 kl. 14:39

Experterna vill ha hårdare stimulanspolitik

Riksdagens ekonomiutskott har i dag hört en rad namnkunniga nationalekonomer. Och experterna var eniga om två saker: Det lönar sig att satsa på infrastruktur och vi kan förvänta oss en lång period av svag tillväxt. Ekonomiutskottet har offentliga hearingar när ärendet är speciellt viktigt.

Affärsvärlden - 22 okt 12 kl. 06:59

Experterna vill att Riksbanken sänker

Ledamöterna i Dagens Industris så kallade skuggdirektion vill att Riksbanken sänker reporäntan vid veckans möte. Det skriver Dagens Industri på måndagen..

Expressen - 02 jul 13 kl. 07:30

Experterna är eniga: Blir fortsatt räntefest

Experterna spår att riksbanken lämnar reporäntan oförändrad i morgon. - Det innebär fortsatt låga räntor ett bra tag framöver, säger Claes Hemberg, sparekonom på Avanza bank..

Affärsvärlden - 02 jul 13 kl. 08:29

Experterna vill att Riksbanken sänker

Ledamöterna i Dagens Industris så kallade skuggdirektion vill att Riksbanken sänker styrräntan med 25 punkter på onsdag..

Affärsvärlden - 22 okt 13 kl. 07:38

Experterna vill att Riksbanken sänker

Dagens Industris så kallade skuggdirektion vill att Riksbanken sänker styrräntan med 25 punkter. Räntebeskedet meddelas på torsdagen..

PrivataAffärer - 26 aug 14 kl. 10:19

Experterna överens: Riksbanken sänker igen

De redan låga räntorna kan bli ännu lägre. Både Swedbank och SEB:s spår i dag att Riksbanken sänker räntan ytterligare innan årsskiftet....

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Flygbolagens knep snuvar resenärer på kompensation

Hittills i år har världens flygbolag sparat motsvarande 40 miljoner kronor på att helt enkelt förlänga flygtiderna och därmed minska risken för att behöva betala förseningsavgifter. .

DI - 4 timmar sedan

Två döda vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

Två människor har dödats och minst elva har skadats kritiskt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och han jagas nu, rapporterar AFP. En utredning om terrorbrott har öppnats..

DI - 3 timmar sedan

Volvoavknoppning gör elsatsning med Scania

Bränslecellsbolaget PowerCell som knoppades av från Volvokoncernen inleder nu ett samarbete med Scania för att ta fram en elektrifierad sopbil till renhållningsföretaget Renova..

DI - 3 timmar sedan

E-tron – tanklös körning i ökenlandskap

Audis elbil E-tron hann inte i tid för att bli aktuell för årets bil 2019. Men Di har så klart kört den ändå, i Abu Dhabi av alla ställen.  Att vara elbilist i emiratet är ensamt bland alla bensinslukande suvar.

DI - 3 timmar sedan

Ola Källenius håller dörren öppen för Volvo

Från och med i maj 2019 tar Ola Källenius som första icke-tysk över jättekoncernen Daimler. Han gör det i en omställningsperiod där Volvoägaren Geely även är storägare i Daimler. Och Ola Källenius håller dörren på glänt för framtida samarbeten..

DI - 3 timmar sedan

Festen snart slut – nytt läge för våra sparpengar

Årets sista veckor bjuder på en räcka räntebesked där tonläget från USA:s Federal Reserve, Riksbanken och den Europeiska centralbanken avgör marknadsoptimismen i närtid. Mindre frikostiga centralbankirer betyder ett nytt läge för våra lån och sparpengar..

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: Förtroendeomröstning om Theresa May är nära

En förtroendeomröstning mot Storbritanniens premiärminister Theresa May är nära förestående, rapporterar flera brittiska medier..

DI - 3 timmar sedan

ABG sänker rådet på Ahlsell efter budet

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Ahlsell till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 55 från 52 kronor. Det skriver Bloomberg News..

DI - 4 timmar sedan

En död vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

En person har dödats och ytterligare sex har skadats vid skjutningen nära en julmarknad i centrala Strasbourg, meddelar den franska nyhetsbyrån AFP, med hänvisning till polisen.  Gärningsmannen ska fortfarande vara på fri fot. EU-parlamentet har stängts ned efter skjutningen..

DI - 4 timmar sedan

Indexen kastar sig mellan plus och minus på Wall Street

USA-börserna visar upp ännu en svängig dag där indexen kastar sig mellan plus och minus under handelns gång. En knapp timme före stängning står alla tre ledande index återigen på plus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.