Expressen > Opinion

Wednesday, 19 December, 08:21

Expressen - 20 sep 18 kl. 16:00

Elever som skallar sin lärare måste stängas avKanske borde lärarstudenter tränas i kampsport? Lära sig att skydda huvud, lemmar och gravidmage mot våldsamma elever. Eller så löser vi problemen..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

2740 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eleversom , skallarsin , läraremåste , stängasav
Sydsvenskan - 08 okt 14 kl. 17:06

Elever och lärare kritiska till att skolan ska stängas

Dagen efter beskedet om stängning är stämningen tryckt på Carl Adolph Agardhgymnasiet. Men nu börjar också både lärare och elever ifrågasätta beslutet..

YLE - 04 mar 14 kl. 19:48

Tidtabellen för Merituulen koulu kan förlängas

Tidtabellen för renoveringen och tillbyggnaden av Merituulen koulu i Ingå torde hålla. Tiden får ändå inte vara det avgörande, utan bygget ska göras ordentligt. Samhällstekniska nämnden i Ingå möttes i kväll (4.

BT - 12 mar 13 kl. 14:50

Lärare måste få vara lärare

Idag innehåller läraryrket mycket mer än att bara lära ut. Ett exempel är den tid lärare förväntas lägga på att administrera och dokumentera. Jag är själv lärare i grunden och jag vet att som lärare trivs man allra bäst när man får vara i klassrummet, skriver Annette Carlson.

YLE - 06 jun 13 kl. 13:27

Lagändring ger lärare större befogenheter

Regeringen vill ge lärare och rektorer större rätt att kontrollera elevernas saker. Ministrarna föreslår en lagändring, för att lärare ska få möjlighet att ta bort farliga föremål och ämnen av elever. Regeringen föreslår också en ändring i gymnasielagen, så att elever kunde stängas av i tre dagar.

SmålandsPosten - 04 sep 14 kl. 06:27

Lång lista med klagomål ? lärare fortsatt avstängd

Sexistisk, opedagogisk och ofta frånvarande.
Anklagelserna är flera mot läraren i Älmhult som är avstängd från sin arbetsplats. Det är elever på den aktuella skolan som har en lång lista med klagomål mot läraren som nu varit avstängd från sitt jobb i ett par veckor.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 14:00

Elever stängs av efter fusk

LUND Tre elever på Lunds universitet stängs av i vardera sex veckor för fusk och textstöld i samband med att ha lämnat in olika uppgifter.Dessutom får en elev en skriftlig varning efter att ha skrivit det som examinatorn uppfattade som stötande svar på svarsbladen vid en tentamen.
– Disciplinnämnden är av uppfattningen att ett kränkande uttalande som är riktat till en lärare på detta sätt kan anses störa verksamheten.

YLE - 17 aug 16 kl. 12:44

Lärare och elever i Sjundeå språkbadar bort problem med inomhusluften

I Sjundeå svenska skola har höstterminen satt igång för knappt en vecka sedan. I år är det ändå trängre om saligheten än vanligt. Förutom skolans 180 elever har Päivärinteen koulu nämligen flyttat in i den svenska skolan då den egna skolbyggnaden drabbats av fuktskador och dålig inomhusluft.

BT - 12 sep 17 kl. 04:00

Murguz: Våld mot lärare måste straffas

Elever som kränker, hotar och tar till våld mot lärare ska stängas av från skolan..

HBL - 02 nov 12 kl. 16:58

Yle: Svenska skolan i Halikko kan stängas

Salo stad överväger att stänga den svenska skolan i Halikko, rapporterar Svenska Yle.Skolan har nu elva elever i årskurserna ett till sex och nästa år beräknas elevantalet sjunka till nio. Staden anser att de kan ta tåget till Åbo eller Karis.

YLE - 15 nov 14 kl. 11:46

Skolor måste stängas i Kristinestad?

Det utökade inbesparingskravet på utbildningssidan i Kristinestad kan betyda att skolor måste stänga. I värsta fall koncentreras alla svenska elever till lågstadieskolorna i Lappfjärd och Kristinestad och de finska till Kantakaupungin koulu. De skolor som i så fall löper risk att dras in är Tjöck skola, Härkmeri skola och Lapväärtin koulu.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Rikta inte ilskan mot polisen, Svensson

När den våldsamma brottsligheten sipprar in i medelklassens vardag, blir effekten lätt surrealistisk. .

Expressen - 14 timmar sedan

Det är inte snällt att låta unga begå brott

Att slopa straffrabatten för dem mellan 18 och 20 år kommer inte att räcka för att knäcka gängbrottsligheten. Det krävs ett helhetsgrepp, som även inbegriper minderåriga kriminella..

Expressen - Igår: 19:30

Stoppa jihadisterna – snart är tredje generationen här

När barnfamiljer återvänder från IS måste samhället kraftsamla. Annars riskerar vi att få en tredje generation av våldsamma, dödslängtande jihadister om 15 år..

Expressen - Igår: 16:29

Tiggeriförbudet i Vellinge är ett steg i rätt riktning

Det är välkommet att tiggeriförbudet i Vellinge har fått grönt ljus. Tiggeriet är nedbrytande för alla inblandade parter..

Expressen - I förrgår: 06:30

Att låta barn korrigera kön kan ha ett högt pris

Kirurgisk könskorrigering är ett oåterkalleligt beslut. Det måste säkerställas att behandlingen gör mer nytta än skada..

Expressen - I förrgår: 19:00

Den nya konservatismen kan irritera nationalisterna

Det kan finnas ett tomt utrymme mellan de etablerade konservativa partierna och de nationalistiska högerpopulistiska..

Expressen - 15 dec 18 kl. 18:30

För bövelen - ta er samman nu politiker

Det är snart jul och Sverige har fortfarande ingen regering. Samtidigt sprätter partierna iväg miljarder som om det inte fanns någon morgondag. .

Expressen - 15 dec 18 kl. 08:28

Ho ho, finns det några snälla löneslavar här?

Givandet har gått varvet runt. Från uppskattning till beskattning. .

Expressen - 15 dec 18 kl. 06:00

Mördade Khashoggi är tyvärr bara en av många

Den mördade saudiske journalisten Jamal Khashoggi är den förste att efter sin död utses till Årets person av Time Magazine. 2018 var ett mörkt år för det fria ordet..

Expressen - 14 dec 18 kl. 06:00

Var inte ett ego - sluta upp att äta eko

Om vi ska glassa med ekologisk mat måste det skövlas mer skog i resten av världen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.