Expressen > Opinion

Wednesday, 20 February, 16:22

Liknande nyheter

Taggar: Eleversom , skallarsin , läraremåste , stängasav
Sydsvenskan - 08 okt 14 kl. 17:06

Elever och lärare kritiska till att skolan ska stängas

Dagen efter beskedet om stängning är stämningen tryckt på Carl Adolph Agardhgymnasiet. Men nu börjar också både lärare och elever ifrågasätta beslutet..

YLE - 04 mar 14 kl. 19:48

Tidtabellen för Merituulen koulu kan förlängas

Tidtabellen för renoveringen och tillbyggnaden av Merituulen koulu i Ingå torde hålla. Tiden får ändå inte vara det avgörande, utan bygget ska göras ordentligt. Samhällstekniska nämnden i Ingå möttes i kväll (4.

BT - 12 mar 13 kl. 14:50

Lärare måste få vara lärare

Idag innehåller läraryrket mycket mer än att bara lära ut. Ett exempel är den tid lärare förväntas lägga på att administrera och dokumentera. Jag är själv lärare i grunden och jag vet att som lärare trivs man allra bäst när man får vara i klassrummet, skriver Annette Carlson.

YLE - 06 jun 13 kl. 13:27

Lagändring ger lärare större befogenheter

Regeringen vill ge lärare och rektorer större rätt att kontrollera elevernas saker. Ministrarna föreslår en lagändring, för att lärare ska få möjlighet att ta bort farliga föremål och ämnen av elever. Regeringen föreslår också en ändring i gymnasielagen, så att elever kunde stängas av i tre dagar.

SmålandsPosten - 04 sep 14 kl. 06:27

Lång lista med klagomål ? lärare fortsatt avstängd

Sexistisk, opedagogisk och ofta frånvarande.
Anklagelserna är flera mot läraren i Älmhult som är avstängd från sin arbetsplats. Det är elever på den aktuella skolan som har en lång lista med klagomål mot läraren som nu varit avstängd från sitt jobb i ett par veckor.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 14:00

Elever stängs av efter fusk

LUND Tre elever på Lunds universitet stängs av i vardera sex veckor för fusk och textstöld i samband med att ha lämnat in olika uppgifter.Dessutom får en elev en skriftlig varning efter att ha skrivit det som examinatorn uppfattade som stötande svar på svarsbladen vid en tentamen.
– Disciplinnämnden är av uppfattningen att ett kränkande uttalande som är riktat till en lärare på detta sätt kan anses störa verksamheten.

YLE - 17 aug 16 kl. 12:44

Lärare och elever i Sjundeå språkbadar bort problem med inomhusluften

I Sjundeå svenska skola har höstterminen satt igång för knappt en vecka sedan. I år är det ändå trängre om saligheten än vanligt. Förutom skolans 180 elever har Päivärinteen koulu nämligen flyttat in i den svenska skolan då den egna skolbyggnaden drabbats av fuktskador och dålig inomhusluft.

BT - 12 sep 17 kl. 04:00

Murguz: Våld mot lärare måste straffas

Elever som kränker, hotar och tar till våld mot lärare ska stängas av från skolan..

HBL - 02 nov 12 kl. 16:58

Yle: Svenska skolan i Halikko kan stängas

Salo stad överväger att stänga den svenska skolan i Halikko, rapporterar Svenska Yle.Skolan har nu elva elever i årskurserna ett till sex och nästa år beräknas elevantalet sjunka till nio. Staden anser att de kan ta tåget till Åbo eller Karis.

YLE - 15 nov 14 kl. 11:46

Skolor måste stängas i Kristinestad?

Det utökade inbesparingskravet på utbildningssidan i Kristinestad kan betyda att skolor måste stänga. I värsta fall koncentreras alla svenska elever till lågstadieskolorna i Lappfjärd och Kristinestad och de finska till Kantakaupungin koulu. De skolor som i så fall löper risk att dras in är Tjöck skola, Härkmeri skola och Lapväärtin koulu.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Lärare måste få bära ut bångstyriga elever

Kränkningsanmälningarna mot lärare bara ökar. Snart vill väl ingen människa med normal självkänsla ratta ett klassrum. .

Expressen - 20 timmar sedan

Bedrövligt låg utbildning bland Löfvens ministrar

Om ett land får de politiker det förtjänar, vad säger då regeringens låga utbildningsnivå om oss?.

Expressen - I förrgår: 15:16

Helt rätt att SVT fälls för SD-markeringen

Granskningsnämnden fäller SVT för att programledaren tog avstånd från Jimmie Åkessons uttalande i slutdebatten i höstas. Låt det bli en lärdom: Lita på journalistiken – och på tittarnas omdöme..

Expressen - I förrgår: 15:09

Nej till att hjälpa IS-krigarna hem

Sverige är inte rustat för att hantera hemvändande IS-jihadister. Regeringen bör säga nej till att aktivt hjälpa dem tillbaka. .

Expressen - I förrgår: 06:45

Sverige ska inte vara ett himmelrike för bedragare

De som fuskat på högskoleprovet bör förlora både studieplats och studiepoäng på högskolan..

Expressen - I förrgår: 19:30

Ingen skattereform utan rejäl fördelningspolitik

Skattereformens stora problem är fördelningen. Dribblandet från arbete till kapital fräter på systemets legitimitet..

Expressen - 16 feb 19 kl. 18:30

Sabba inte skattereformen - Lööf och Björklund

Sverige sticker ut med höga skatter på arbete och låga skatter på kapital. Det är ansvarslöst av Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) att kasta in veton som försvårar en ny historisk skattereform..

Expressen - 16 feb 19 kl. 06:45

Ministrar ska inte vara cheerleaders på Twitter

Visst är det bra att lyfta fram glädjerapporter - men lite Bagdad Bobbigt kan det bli..

Expressen - 15 feb 19 kl. 19:30

Låt inte salafisterna sprida sin unkna kvinnosyn

Det talas en hel del om ”moralpoliser”, som håller efter kvinnor i förortsområden – men vilka är de och hur ser deras moraliska ideal egentligen ut? .

Expressen - 14 feb 19 kl. 19:00

Det är en myt att det blivit dyrare att köra bil

Höga bensinpriser skapar folkliga protester. Men snålare motorer gör att det faktiskt inte kostar mer att köra bil än vad det gjorde för 20 år sedan.- Jämfört med andra länder har Sverige inte speciellt höga drivmedelsskatter, säger miljöexperten Magnus Nilsson i Ledarsnack.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.