Expressen > Opinion

Wednesday, 17 October, 02:49

Expressen - 20 sep 18 kl. 16:00

Elever som skallar sin lärare måste stängas avKanske borde lärarstudenter tränas i kampsport? Lära sig att skydda huvud, lemmar och gravidmage mot våldsamma elever. Eller så löser vi problemen..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

2739 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eleversom , skallarsin , läraremåste , stängasav
Sydsvenskan - 08 okt 14 kl. 17:06

Elever och lärare kritiska till att skolan ska stängas

Dagen efter beskedet om stängning är stämningen tryckt på Carl Adolph Agardhgymnasiet. Men nu börjar också både lärare och elever ifrågasätta beslutet..

YLE - 04 mar 14 kl. 19:48

Tidtabellen för Merituulen koulu kan förlängas

Tidtabellen för renoveringen och tillbyggnaden av Merituulen koulu i Ingå torde hålla. Tiden får ändå inte vara det avgörande, utan bygget ska göras ordentligt. Samhällstekniska nämnden i Ingå möttes i kväll (4.

BT - 12 mar 13 kl. 14:50

Lärare måste få vara lärare

Idag innehåller läraryrket mycket mer än att bara lära ut. Ett exempel är den tid lärare förväntas lägga på att administrera och dokumentera. Jag är själv lärare i grunden och jag vet att som lärare trivs man allra bäst när man får vara i klassrummet, skriver Annette Carlson.

YLE - 06 jun 13 kl. 13:27

Lagändring ger lärare större befogenheter

Regeringen vill ge lärare och rektorer större rätt att kontrollera elevernas saker. Ministrarna föreslår en lagändring, för att lärare ska få möjlighet att ta bort farliga föremål och ämnen av elever. Regeringen föreslår också en ändring i gymnasielagen, så att elever kunde stängas av i tre dagar.

SmålandsPosten - 04 sep 14 kl. 06:27

Lång lista med klagomål ? lärare fortsatt avstängd

Sexistisk, opedagogisk och ofta frånvarande.
Anklagelserna är flera mot läraren i Älmhult som är avstängd från sin arbetsplats. Det är elever på den aktuella skolan som har en lång lista med klagomål mot läraren som nu varit avstängd från sitt jobb i ett par veckor.

Skånskan - 28 feb 16 kl. 14:00

Elever stängs av efter fusk

LUND Tre elever på Lunds universitet stängs av i vardera sex veckor för fusk och textstöld i samband med att ha lämnat in olika uppgifter.Dessutom får en elev en skriftlig varning efter att ha skrivit det som examinatorn uppfattade som stötande svar på svarsbladen vid en tentamen.
– Disciplinnämnden är av uppfattningen att ett kränkande uttalande som är riktat till en lärare på detta sätt kan anses störa verksamheten.

YLE - 17 aug 16 kl. 12:44

Lärare och elever i Sjundeå språkbadar bort problem med inomhusluften

I Sjundeå svenska skola har höstterminen satt igång för knappt en vecka sedan. I år är det ändå trängre om saligheten än vanligt. Förutom skolans 180 elever har Päivärinteen koulu nämligen flyttat in i den svenska skolan då den egna skolbyggnaden drabbats av fuktskador och dålig inomhusluft.

BT - 12 sep 17 kl. 04:00

Murguz: Våld mot lärare måste straffas

Elever som kränker, hotar och tar till våld mot lärare ska stängas av från skolan..

HBL - 02 nov 12 kl. 16:58

Yle: Svenska skolan i Halikko kan stängas

Salo stad överväger att stänga den svenska skolan i Halikko, rapporterar Svenska Yle.Skolan har nu elva elever i årskurserna ett till sex och nästa år beräknas elevantalet sjunka till nio. Staden anser att de kan ta tåget till Åbo eller Karis.

YLE - 15 nov 14 kl. 11:46

Skolor måste stängas i Kristinestad?

Det utökade inbesparingskravet på utbildningssidan i Kristinestad kan betyda att skolor måste stänga. I värsta fall koncentreras alla svenska elever till lågstadieskolorna i Lappfjärd och Kristinestad och de finska till Kantakaupungin koulu. De skolor som i så fall löper risk att dras in är Tjöck skola, Härkmeri skola och Lapväärtin koulu.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Partiledare borde inte ha Instagram-konton

Hur ska man behålla respekten för politiker efter att de postat den åttiofjärde selfien med smickrande filter?.

Expressen - Igår: 19:30

Sätt upp fartkameror även inne i städerna

Det är inte bara landsvägsbilisterna som behöver skydd. Hastighetskameror i städerna skulle rädda många liv..

Expressen - Igår: 16:40

Burkaförbud ingen vinnarfråga i Bayern

De bayerska kristdemokraterna var ett av Europas sista stora folkrörelsepartier. Sedan i söndags är den egna majoriteten ett minne blott för CSU..

Expressen - I förrgår: 19:30

Sökes: en statsman som sätter principer före parti

Nils Edén var en usel partiledare, men en lysande statsminister. Måtte vi få fler av hans sort!.

Expressen - I förrgår: 15:37

Dags för de vuxna i rummet att kliva fram

Allianspartierna måste sluta tjura och gå vidare. En S+M-regering är det mest realistiska alternativet som finns att tillgå i det låsta läget..

Expressen - 13 okt 18 kl. 18:30

Sverige lider av en auktoritetskris

Det går en röd tråd mellan stöket i skolan och poliser som blir kallade horor. Bristen på respekt för auktoriteter borde bekymra oss alla..

Expressen - 13 okt 18 kl. 06:00

Varför är ryska agenter så klantiga?

Spioner, hackare och skumma affärsmän. Den ryska underrättelsetjänsten har många verktyg. Sverige måste kunna bemöta vartenda ett..

Expressen - 12 okt 18 kl. 19:00

Myndigheter ska inte ägna sig åt aktivism

Det muslimska studieförbundet Ibn Rushd har all rätt att opinionsbilda. Frågan är bara varför Myndigheten för stöd till trossamfund agerar plattform..

Expressen - 12 okt 18 kl. 12:29

Theresa May borde lära av fotbollslandslaget

Britterna har genomfört brexitförhandlingarna på samma sätt som England brukade spela fotboll: Med överdrivet självförtroende och usel bollkänsla .

Expressen - 12 okt 18 kl. 06:00

Pengarna eller livet - ge syrrorna lön för mödan

Vårdköerna kommer att bestå så länge det saknas specialistsjuksköterskor. Fram med pengarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.