SVT > Inrikes

Tuesday, 16 October, 08:45

Liknande nyheter

Taggar: , jobbar, SVT:s, meteorologer
SVT - 05 dec 13 kl. 14:35

Chatta med SVT:s meteorologer om vinterstormen

Inställda tåg, färjor och svårigheter i trafiken väntar när stormen nu är på väg in med riktigt hårda vindar och stora mängder regn och snö. Våra meteorologer har svaren på hur vädret blir det kommande dygnet - ställ dina frågor direkt till dem..

SVT - 12 dec 17 kl. 20:36

Hör SVT:s skönsjungande meteorologer bjuda på saffransdoftande lusse-prognos

Natten går tunga fjät runt tv-huset och julstämningen är tjockare är saffransbulle-deg, när SVT:s meteorologer inför Lucia bjuder på sina änglalika stämmor i en musikalisk lusse-prognos..

SVT - 02 sep 15 kl. 07:21

Meteorologer belägrade av isbjörnar

En grupp meteorologer på en forskningsstation i norra Ryssland har inte kunnat göra de dagliga avläsningarna av sina instrument, eftersom de är belägrade av ett gäng hungriga isbjörnar..

NT - 02 apr 11 kl. 13:57

Ett uppdrag för meteorologer

När man talar om uppdrag brukar man ju mena någon form av tjänst. Det finns många här på SMHI som just jobbar med uppdrag för kunder, men för prognosmeteorologen har det en annan innebörd..

Kristianstadsbladet - 16 maj 11 kl. 15:53

Kartföretag jobbar för norska försvaret

T-Kartor i Kristianstad har fått en order värd 20 miljoner kronor i första etappen från det norska försvaret. Ägaren Sten Ravhed ser det som det första steget in på en ny marknad.
FLO, Försvarets logistik organisation i Norge, har gjort en upphandling av webblösning för kartor åt hela norska försvaret.

NT - 31 mar 12 kl. 13:27

Ett uppdrag för meteorologer

När man talar om uppdrag brukar man ju mena någon form av tjänst. Det finns många här på SMHI som just jobbar med uppdrag för kunder, men för prognosmeteorologen har det en annan innebörd..

SVT - 01 jul 13 kl. 20:57

Sommarväder till helgen

Till helgen väntas ett stabilt sommarväder dra in över Sverige och temperaturen kommer att ligga på runt 20 grader i större delen av landet, enligt SVT:s meteorologer..

SVT - 08 sep 18 kl. 09:59

Nu växlar vädergudarna om från sol till regn

Efter sommarens pålitliga solprognoser är det nu dags att plocka fram gummistövlarna och regnrocken. Vädret närmaste dagarna väntas bli ostadigt med regnskurar i framför allt västra Sverige, enligt SVT:s meteorologer..

SVT - 08 feb 17 kl. 10:27

Meteorologer flaggar för nationellt isdygn

Kylan här för att stanna – som kallast 30 minusgrader.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Regeringsbildningen drar ut på tiden – nu höjs röster för grundlagsändring

Fem veckor efter valet finns ännu ingen ny regering i sikte. Och att bilda en ny regering kan i praktiken ta hur lång tid som helst. Nu höjs röster för att grundlagen borde ändras och en maxgräns införas.

SVT - 8 timmar sedan

Ny rapport: Unga som återvänder till Afghanistan blir utstötta

Barn och unga från Afghanistan, som varit i Europa men återvänt till sitt hemland, tvingas ofta till ett farligt liv i rädsla och utsatthet. Det hävdar hjälporganisationen Rädda Barnen som i en ny rapport kritiserar återvändarprocessen..

SVT - 10 timmar sedan

Lövin (MP) om Kristerssons sista-minuten flört: ”Inte seriöst”

Bara någon timme innan Ulf Kristersson publicerade sitt uppmärksammade Facebook-inlägg så sträckte han ut en hand till Miljöpartiet. I SVT:s Aktuellt på måndagen kommenterade Isabella Lövin M-inviten: – Vi upplevde inte att det var seriösa förhandlingar, säger MP:s språkröret..

SVT - 14 timmar sedan

Tågstrulen har blivit en vana för pendlaren May

Tågstörningarna mellan Stockholm och Göteborg väntas pågå i flera dagar. Men förseningar i tågtrafiken är inget konstigt för May Jägerland som under många år pendlat mellan de två storstäderna..

SVT - 17 timmar sedan

Talmannen ger Löfven sonderingsuppdraget

Det blir Stefan Löfven som får uppdraget att sondera möjligheterna att bilda ny regering, det sade talmannen Andreas Norlén på en pressträff i dag..

SVT - 19 timmar sedan

Skolverket: Rektorer tror mer på samtal än kvarsittning

Rektorer är mycket väl medvetna om vilka disciplinära åtgärder de kan ta till mot elever. Men de väljer oftast bort åtgärderna och tycker att samtal och stöd har bättre effekt, visar Skolverkets undersökning..

SVT - 21 timmar sedan

Annie Lööf: S och M måste börja prata med varandra

En blocköverskridande lösning där både Socialdemokraterna och Moderaterna ingår. Det är vad C-ledaren Annie Lööf vill se, sade hon efter mötet med talmannen i dag. – Centerpartiets statsministerkandidat är fortfarande Ulf Kristersson, sade hon..

SVT - 21 timmar sedan

Tågstörningar väntas pågå i flera dygn – ”förtroendesmäll för tågen”

Tågförseningarna som återigen drabbar tusentals resenärer kommer att pågå i flera dagar. Nu har ytterligare problem tillstött, eftersom en kontaktledning rivits ned i Kumla. En förtroendesmäll för tåg som transportmedel, enligt MTR Express..

SVT - 21 timmar sedan

Jimmie Åkesson efter mötet med talmannen: Dags att pröva skarpt

Det är inte orimligt att Stefan Löfven nu får uppdraget att sondera för en ny regering. Det sade SD:s partiledare Jimmie Åkesson när han mötte pressen efter sitt möte med talmannen. Men han tillade att han tycker att det är dags att pröva förtroendet för en statsministerkandidat i kammaren.

SVT - 22 timmar sedan

Stefan Löfven: ”Det handlar om att ge och ta”

Socialdemokraternas Stefan Löfven var först ut i den tredje talmansrundan. – Det enda sättet att komma ifrån dagens låsning i svensk politik är att bryta blockpolitiken, sa han på presskonferensen efter samtalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.