DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 23:12

DI - 20 sep 18 kl. 15:03

Stockholmsbörsen: Bankerna lyfter börsenStockholmsbörsen handlades stabilt högre på torsdagseftermiddagen likt stigande Europabörser och ljusa USA-börsterminer. Banker gick starkt i linje med bankaktier på kontinenten och i spåren av en norsk styrräntehöjning som dock var väntad. Eftermiddagens USA-makrodata var något ljusare än förväntat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europabörser, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Bankerna, lyfter, börsen
DI - 10 jul 15 kl. 17:55

Stockholmsbörsen: Bankerna ledde nytt greklyft

Det var rally på Stockholmsbörsen under fredagen med bankerna i spetsen. Marknaden jublar åt att en lösning mellan den grekiska regeringen och dess långivare tycks vara inom sikte..

DI - 24 jul 13 kl. 09:58

Stockholmsbörsen: Volvo lyfter börsen

Stockholmsbörsen öppnade högre på onsdagen med Volvo i topp inom storbolagsindexet OMXS30 efter ett bättre andra kvartal än väntat i SME Direkts enkät. På makrofronten ligger fokus på PMI-data på onsdagen..

BT - 05 feb 14 kl. 12:41

Uppåt på Stockholmsbörsen

Starka bokslut och överraskande stora utdelningar lyfter Stockholmsbörsen. Vid lunchtid har OMXS-index gått upp med 0,9 procent, medan utvecklingen på ledande Europabörser är blandad. Även de ledande börserna i Asien hade en spretig utveckling.

BT - 03 aug 12 kl. 11:12

Stockholmsbörsen stiger

Stockholmsbörsen fortsatte uppåt under förmiddagen, vid klockan 10.30 hade OMXS-index stigit med 0,9 procent till 328,9. Även de ledande Europabörserna återhämtade sig och var uppåt efter gårdagens ordentliga fall.

DI - 11 mar 14 kl. 14:36

Stockholmsbörsen: Vändning upp efter lunch

Stockholmsbörsen handlades på ömsom lätt plus, ömsom lätt minus under tisdagseftermiddagen efter något större rörelser på både plus- och minussidan under förmiddagen. Mindre cykliska papper och bankerna agerade vinnare på storbolagsindexet, där diverse verkstadsbolag låg i botten..

BT - 16 jan 15 kl. 17:45

Stockholmsbörsen vände upp

Stockholmsbörsen avslutade veckan med en uppgång på 0,6 procent, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Bland vinnarna fanns gruvbolaget Boliden. Stockholmsbörsen inledde dagen med sjunkande kurser i spåren av det oväntade schweiziska beslutet på torsdagen att släppa valutan fri.

BT - 09 okt 14 kl. 17:56

Stockholmsbörsen backade ännu mer

Stockholmsbörsen fortsatte på torsdagen ner för fjärde dagen i rad. OMXS-index sjönk med 0,6 procent. Skandalföretaget Eniro hotas enligt Svd.

BT - 21 aug 12 kl. 17:51

Stockholmsbörsen svagt uppåt

Stockholmsbörsen stannade kring nollstrecket medan de större Europabörserna gick klart starkare.
I Stockholm steg Hemtex efter delårsrapport med halverad förlust.
När tisdagens handel stängde på Stockholmsbörsen hade OMXS-index stigit med marginella 0,1 procent till 333,7.

BT - 07 okt 13 kl. 18:07

Stockholmsbörsen backade

Stockholmsbörsen inledde veckan med att backa 0,4 procent. OMXS-index stängde på 394,5 när USA-oron fortsatte att sätta press nedåt. Hittills har inga framsteg i förhandlingarna om lånetaket rapporterats från Washington.

DI - 25 jun 14 kl. 10:16

Stockholmsbörsen: Sur start på dagen

Stockholmsbörsen öppnade tydligt negativt och i linje med de större europeiska handelsplatserna på onsdagen, efter att våldet i Mellanöstern tycks eskalera och oljepriset stiger. Därmed anslöt Stockholmsbörsen, som stigit de senaste tre dagarna, till Europabörsernas lika långa nedgång..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Säpodirektören: ”Det är så lite som behövs för att ta fram djuret i dig”

Näringslivsprofilen Mark Vadasz bokdebuterar med ”För vem, för vad?” 1945 lämnar 25-årige Kornel Vadasz koncentrationslägret Mauthausen och vandrar hem till Ungern. 1951 fängslas han på nytt, torteras och döms till döden men kommer igen.

DI - 45 minuter sedan

Jacob Rees-Mogg: May bör avgå

Toryledamoten Jacob Rees-Mogg, brexitpåskyndare som lett upproret mot May, säger till BBC att resultatet av omröstningen är förödande för premiärministern och att hon nu bör ompröva sin ställning..

DI - 1 timme sedan

Handelsro gav uppgångar i New York – men mattades av sista timmarna

Wall Street tog rygg på Europa och stängde högre under onsdagen, men uppgångarna mattades av tydligt de sista timmarna. Mildare tongångar från Donald Trump i handelsfrågan med Kina höjde annars humöret..

DI - 1 timme sedan

Theresa May vann omröstning

Storbritanniens premiärminister Theresa May vann förtroendeomröstningen bland Konservativa partiets parlamentsledamöter. .

DI - 1 timme sedan

Bitter eftersmak på kaffestrid

En tysk domstol säger nej till den 82-åriga tyska kaffemiljardären Albert Darbovens lösning för att hålla sin son utanför familjeföretagets styre. I stället för sonen ville han adoptera en 56-åring från den tidigare konkurrenten Jacobs..

DI - 1 timme sedan

Senzime gör riktad emission på 28 miljoner

Styrelsen för Senzime har beslutat om en riktad nyemission till Handelsbanken Fonder genom fonden Svenska Microcapfond och Länsförsäkringar Fondförvaltning. .

DI - 1 timme sedan

Affärsvärlden köpstämplar Nibe och G5

Köp Nibe, G5 och Self Storage Group men avvakta med Outotec. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret. .

DI - 2 timmar sedan

Kraftmätningen snart över

En av de största affärerna i svensk industrihistoria är snart klar.  ABB, där familjen Wallenberg är huvudägare, är nu mycket nära att sälja Power Grids till japanska Hitachi i en affär som värderar kraftdivisionen till cirka 100 miljarder kronor..

DI - 2 timmar sedan

Äntligen frigörs värden för aktieägarna

Aktieägarna är de stora vinnarna – alla aktieägare. Äntligen frigörs en del av de stora värden som under åratal har varit inlåsta i ABB:s förlamande struktur – en struktur som ledning och styrelse mot bättre vetande hävdat är värdeskapande för sina ägare. .

DI - 2 timmar sedan

”ABB är viktigt för Sverige”

ABB är Dalarnas största privata arbetsgivare, enligt Ludvikas kommunstyrelseordförande Leif Pettersson (S) som följer utvecklingen noga. ”Man behöver inte måla upp något skräckscenario”, säger han.  Också Västeråspolitikern Elisabet Unell (M) är optimistisk om framtiden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.