DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 14:42

DI - 20 sep 18 kl. 15:03

Stockholmsbörsen: Bankerna lyfter börsenStockholmsbörsen handlades stabilt högre på torsdagseftermiddagen likt stigande Europabörser och ljusa USA-börsterminer. Banker gick starkt i linje med bankaktier på kontinenten och i spåren av en norsk styrräntehöjning som dock var väntad. Eftermiddagens USA-makrodata var något ljusare än förväntat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europabörser, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Bankerna, lyfter, börsen
DI - 10 jul 15 kl. 17:55

Stockholmsbörsen: Bankerna ledde nytt greklyft

Det var rally på Stockholmsbörsen under fredagen med bankerna i spetsen. Marknaden jublar åt att en lösning mellan den grekiska regeringen och dess långivare tycks vara inom sikte..

DI - 24 jul 13 kl. 09:58

Stockholmsbörsen: Volvo lyfter börsen

Stockholmsbörsen öppnade högre på onsdagen med Volvo i topp inom storbolagsindexet OMXS30 efter ett bättre andra kvartal än väntat i SME Direkts enkät. På makrofronten ligger fokus på PMI-data på onsdagen..

BT - 05 feb 14 kl. 12:41

Uppåt på Stockholmsbörsen

Starka bokslut och överraskande stora utdelningar lyfter Stockholmsbörsen. Vid lunchtid har OMXS-index gått upp med 0,9 procent, medan utvecklingen på ledande Europabörser är blandad. Även de ledande börserna i Asien hade en spretig utveckling.

BT - 03 aug 12 kl. 11:12

Stockholmsbörsen stiger

Stockholmsbörsen fortsatte uppåt under förmiddagen, vid klockan 10.30 hade OMXS-index stigit med 0,9 procent till 328,9. Även de ledande Europabörserna återhämtade sig och var uppåt efter gårdagens ordentliga fall.

DI - 11 mar 14 kl. 14:36

Stockholmsbörsen: Vändning upp efter lunch

Stockholmsbörsen handlades på ömsom lätt plus, ömsom lätt minus under tisdagseftermiddagen efter något större rörelser på både plus- och minussidan under förmiddagen. Mindre cykliska papper och bankerna agerade vinnare på storbolagsindexet, där diverse verkstadsbolag låg i botten..

BT - 16 jan 15 kl. 17:45

Stockholmsbörsen vände upp

Stockholmsbörsen avslutade veckan med en uppgång på 0,6 procent, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Bland vinnarna fanns gruvbolaget Boliden. Stockholmsbörsen inledde dagen med sjunkande kurser i spåren av det oväntade schweiziska beslutet på torsdagen att släppa valutan fri.

BT - 09 okt 14 kl. 17:56

Stockholmsbörsen backade ännu mer

Stockholmsbörsen fortsatte på torsdagen ner för fjärde dagen i rad. OMXS-index sjönk med 0,6 procent. Skandalföretaget Eniro hotas enligt Svd.

BT - 21 aug 12 kl. 17:51

Stockholmsbörsen svagt uppåt

Stockholmsbörsen stannade kring nollstrecket medan de större Europabörserna gick klart starkare.
I Stockholm steg Hemtex efter delårsrapport med halverad förlust.
När tisdagens handel stängde på Stockholmsbörsen hade OMXS-index stigit med marginella 0,1 procent till 333,7.

BT - 07 okt 13 kl. 18:07

Stockholmsbörsen backade

Stockholmsbörsen inledde veckan med att backa 0,4 procent. OMXS-index stängde på 394,5 när USA-oron fortsatte att sätta press nedåt. Hittills har inga framsteg i förhandlingarna om lånetaket rapporterats från Washington.

DI - 25 jun 14 kl. 10:16

Stockholmsbörsen: Sur start på dagen

Stockholmsbörsen öppnade tydligt negativt och i linje med de större europeiska handelsplatserna på onsdagen, efter att våldet i Mellanöstern tycks eskalera och oljepriset stiger. Därmed anslöt Stockholmsbörsen, som stigit de senaste tre dagarna, till Europabörsernas lika långa nedgång..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Fastighetschefen efter rusningen: ”Jag tror hyrorna fortsätter upp”

Fabege är ett av de fastighetsbolag som utvecklats bäst de senaste åren. Hela beståndet ligger i Stockholm vilket har varit väldigt gynnsamt när hyrorna rusat. Men nivåerna är nu högre än många storstäder i Europa.

DI - 15 minuter sedan

Arjo säljer Acare –ingen betydande resutlatpåverkan 2018

Medicinteknikbolaget Arjo säljer sin verksamhet för lågspecificerade sjuvårdssängar Acare. Köpare är kinesiska CBL. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 15 minuter sedan

Kanada första G7-nationen att tillåta cannabis

Kanada har som första industrination godkänt försäljning och bruk av cannabis för privat bruk. Vuxna personer får rätt att bära med sig 30 gram av marijuana offentligt och odla upp emot fyra plantor hemma..

DI - 45 minuter sedan

Ny modell för avtal om koldioxidpris

En grupp forskare inom bland annat miljöekonomi, ekonomi, miljö och statsvetenskap har tillsammans arbetat fram en ny modell för att sätta ett pris på koldioxid för att motverka att de planetära gränserna överskrids. .

DI - 30 minuter sedan

Daytrader-knepen: Så gör vi klipp i rapportfloden – ”lekstuga”

Sälj före rapportdag, var sedan redo att tycka på köpknappen igen – det kan handla om att behålla aktien i några minuter eller dagar beroende på hur trenden känns. Här är två daytraders knep för att göra klipp på bolagsrapporterna.  “Det handlar om några ören till max en krona som aktien ska gå upp”, säger Patricia Hjärtner som bloggar under namnet Tradingmamman.

DI - 45 minuter sedan

Enersize marknadslanserar sin patentansökta automatiserade kompressoranalys via SaaS

Enersize Oyj (”Enersize”) marknadslanserar idag sin automatiserade kompressoranalys i sin SaaS (Software as a Service) tjänst. Detta innebär att alla kunder från och med idag kan erbjudas tillgång till analysverktyget online. Analysverktyget nås via en vanlig webläsare och baseras på de två patentansökningar Enersize lämnat in under 2018..

DI - 45 minuter sedan

Malmström: USA följer normal procedur vid handelsförhandlingar

EU ser Trump-administrationens brev till kongressen om handelsavtal med EU som att USA följer den normala proceduren..

DI - 1 timme sedan

"Sakpolitiskt ligger vägen öppen för mittenregering"

Sakpolitiskt är det fullt möjligt. S och C kan få till en mittenregering, tror bedömare TT talat med. Men strategiskt är det ett högriskspel.

DI - 1 timme sedan

Tyskland förbereder sig för brexit utan avtal, enligt Angela Merkel

Tyskland har också börjat förbereda sig för ett brexit utan avtal. En överenskommelse som är i tid och genomförbar är dock fortsatt möjlig, men det måste finnas en påtaglig skillnad mellan att vara inne eller ute..

DI - 1 timme sedan

H&M tar klädvårdskoncept till Sverige nästa år

Klädjätten H&M kommer att lansera sitt klädvårdskoncept Take Care på den svenska marknaden under våren 2019. Det bekräftar bolaget för nyhetssajten Market. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.