DI > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 15:10

DI - 20 sep 18 kl. 14:36

Superlyft i amerikansk tillverkningsindustriPhiladelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen steg till 22,9 i september jämfört med 11,9 i augusti, enligt Reuters..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Federal Reserves, Reuters

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Superlyfti , amerikansk, tillverkningsindustri
DI - 15 aug 18 kl. 16:46

Stark dollar slår mot amerikansk industri

Den allt starkare dollarn påverkar amerikansk tillverkningsindustri allt mer. Produktionsökningen på 0,3 procent i juli var en nedgång från juni. .

Expressen - 30 okt 18 kl. 11:36

Svenskt nikotinfritt snus väntas få superlyft i USA

Nikotinfritt snus väntas ge Swedish Match ett superlyft på den viktiga amerikanska marknaden.I fjol såldes tre miljoner dosor av märket Zyn i USA, men bedömare tror att hundra miljoner dosor per år är inom räckhåll..

E24 - 30 nov 11 kl. 20:32

Fed: mÅttlig tillvÄxt i amerikansk ekonomi - beige book

Tillväxten var svag till måttlig i 11 av 12 amerikanska distrikt, lett av tillverkningsindustri och hushållskonsumtion..

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 11 kl. 12:37

Uppåt för tysk tillverkningsindustri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg med 2,8 procent i april jämfört med mars, visar statistik från Tysklands finansdepartement. Departementet reviderade samtidigt orderingången för mars till en nedgång på 2,7 procent. I en tidigare beräkning sjönk Tysklands orderingång med 4,0 procent i mars..

Affärsvärlden - 07 maj 13 kl. 12:02

Tysk tillverkningsindustri starkare än väntat

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg 2,2 procent i mars jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före sjönk orderingången 0,4 procent..

Expressen - 01 jan 14 kl. 05:08

Sämre fart i Kinas tillverkningsindustri

Tillväxten i Kinas tillverkningsindustri mattades av i december för första gången på sex månader, visade officiell statistik på nyårsdagen..

DI - 06 jan 17 kl. 08:13

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 2,5 procent i november jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före steg orderingången 3,0 procent..

DI - 06 okt 17 kl. 08:12

Urstark orderingång för tysk tillverkningsindustri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg 3,6 procent i augusti jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före ökade orderingången 7,8 procent. Det visar statistik från det tyska ekonomidepartementet, enligt Bloomberg News..

DI - 07 maj 18 kl. 08:09

Lägre orderingång i tysk tillverkningsindustri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 0,9 procent i mars jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före ökade orderingången 3,1 procent. Det visar statistik från det tyska ekonomidepartementet, enligt Reuters..

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 17:06

EU-pengar till Göteborg – satsar på innovativ tillverkningsindustri

I en konkurrensutsatt värld är det huggsexa om både kunder och arbetskraft inom framtidens tillverkningsindustri. För att EU ska möta omvärldens hot satsar man nu miljardbelopp på att bilda ett europeiskt nätverk. En av nyckelstäderna: Göteborg..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

EU fasar ut kolsubventioner till 2025

EU:s parlament och ministerråd enades under tisdagen om nya elmarknadsregler, som bland annat innebär att kolsubventioner ska fasas ut till år 2025..

DI - 30 minuter sedan

Underskottet i amerikanska bytesbalansen stiger

Det säsongsrensade underskottet i den amerikanska bytesbalansen uppgick till 124,8 miljarder dollar under tredje kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

Bonava säljer hyresprojekt i Norge för 211 miljoner

Bostadsutvecklaren Bonava säljer ett hyresprojekt i Bergen till ett norskt fastighetsbolag. Totalt omfattar affären 94 hyreslägenheter för 211 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Smarta Pengar: Se över försäkringen inför julresan

Räkna inte med att hemförsäkringen räcker i alla lägen. I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar förklarar försäkringsexperten Gabriella Hallberg vad som gäller inför julresan. Dessutom ger Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander sina bästa tips inför årsskiftet..

DI - 1 timme sedan

Kvittningsemission i samband med förvärv

Styrelsen i Knowit AB har med stöd av bemyndigande från årsstämman 2018 beslutat om kvittningsemission av aktier i Knowit AB i samband med betalning av köpeskilling avseende förvärvet av All Rise Media AB. Beslutet innebär att 32 841 nya aktier emitteras och att aktiekapitalet ökar till 19 253 760 kronor. .

DI - 1 timme sedan

Bedrägeriutredning mot Szyber (KD) nerlagd

Bedrägeriutredningen mot den tidigare riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) har lagts ner..

DI - 1 timme sedan

Guldregn över petad SHB-chef

Den kritiserade bankiren Martin Nossman, som slutade på Handelsbanken i slutet på förra året, deklarerade en inkomst på över 23 miljoner för 2017. Detta trots att han redan 2015 förlorade sitt chefsjobb på storbanken..

DI - 1 timme sedan

Saabs Latinamerikachef flyttar hem

Saabs Brasilienstationerade Latinamerikachef flyttar hem till Sverige för att "ta sig an nya utmaningar inom Saab"..

DI - 1 timme sedan

Saab får order på Carl-Gustaf M4 värd 492 miljoner

Försvarskoncernen Saab har fått en order på leveranser av vapensystemet Carl-Gustaf M4 till en icke namngiven kund. Det totala ordervärdet är cirka 492 miljoner kronor och leveranserna ska genomföras 2019-2024. .

DI - 1 timme sedan

Kina inrättar lånefacilitet för små privata företag

Kinas centralbank, PBOC, ska inrätta en riktad lånefacilitet på medellång sikt (TMLF) för att stötta små och privata företag. Syftet är att minska deras finansieringskostnader..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.