DI > Ekonomi

Monday, 15 October, 19:53

Liknande nyheter

Taggar: Superlyfti , amerikansk, tillverkningsindustri
DI - 15 aug 18 kl. 16:46

Stark dollar slår mot amerikansk industri

Den allt starkare dollarn påverkar amerikansk tillverkningsindustri allt mer. Produktionsökningen på 0,3 procent i juli var en nedgång från juni. .

E24 - 30 nov 11 kl. 20:32

Fed: mÅttlig tillvÄxt i amerikansk ekonomi - beige book

Tillväxten var svag till måttlig i 11 av 12 amerikanska distrikt, lett av tillverkningsindustri och hushållskonsumtion..

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 11 kl. 12:37

Uppåt för tysk tillverkningsindustri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg med 2,8 procent i april jämfört med mars, visar statistik från Tysklands finansdepartement. Departementet reviderade samtidigt orderingången för mars till en nedgång på 2,7 procent. I en tidigare beräkning sjönk Tysklands orderingång med 4,0 procent i mars..

Affärsvärlden - 07 maj 13 kl. 12:02

Tysk tillverkningsindustri starkare än väntat

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg 2,2 procent i mars jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före sjönk orderingången 0,4 procent..

Expressen - 01 jan 14 kl. 05:08

Sämre fart i Kinas tillverkningsindustri

Tillväxten i Kinas tillverkningsindustri mattades av i december för första gången på sex månader, visade officiell statistik på nyårsdagen..

DI - 06 jan 17 kl. 08:13

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 2,5 procent i november jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före steg orderingången 3,0 procent..

DI - 06 okt 17 kl. 08:12

Urstark orderingång för tysk tillverkningsindustri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg 3,6 procent i augusti jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före ökade orderingången 7,8 procent. Det visar statistik från det tyska ekonomidepartementet, enligt Bloomberg News..

DI - 07 maj 18 kl. 08:09

Lägre orderingång i tysk tillverkningsindustri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 0,9 procent i mars jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före ökade orderingången 3,1 procent. Det visar statistik från det tyska ekonomidepartementet, enligt Reuters..

YLE - 22 jun 15 kl. 13:59

”Amerikansk fotboll kan kännas invecklat”

För dem som är insatta i spelet är reglerna i amerikansk fotboll förstås inte invecklade. Tony Andersson säger att amerikansk fotboll är en väldigt taktisk gren. - Någon gång i tiderna har amerikansk fotboll kallats för gräsplanens schack, men jag tycker inte att det är någon schack.

YLE - 30 aug 14 kl. 08:00

Storleken spelar ingen roll i amerikansk fotboll

Finlandsmästerskapet i damernas serie i amerikansk fotboll avgörs på lördagen, när Helsingforslaget GS Demons möter Jyväskylä Jaguars. För försvarare Anette Bäckman föddes intresset för grenen när hon var utbyteselev i Quebec, i Kanada, för 13 år sedan.
Fre 29.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Deutsche Börse sparkar 218 tyskar

Den tyska börsoperatören Deutsche Börse kommer att minska antalet anställda i Tyskland med 218 personer som ett led i de nedskärningar på omkring 350 personer som aviserades i planen "Roadmap 2020" i våras..

DI - 15 minuter sedan

USA:s oljeexport till Kina i september en rännil mot tidigare i år

USA exporterade i september bara 30.000 fast olja per dag till Kina – en kraftig minskning mot de 350.000 dagliga fat det handlade om under januari-juli..

DI - 15 minuter sedan

Debatt: För brett mandat gör utvärdering av Riksbanken omöjlig

DEBATT. I måndags skrev tre ekonomer från Nordea på Di Debatt att Riksbanken mandat bör breddas. Om penningpolitiken ges alltför många mål kommer det att bli svårt att utvärdera den, skriver Pär Österholm, professor i nationalekonomi vid Örebro universitet..

DI - 30 minuter sedan

Di avslöjar: Visselblåsare anmälde Allra redan 2013 – men FI gav grönt ljus

Redan 2013 fick Finansinspektionen, FI, ett detaljerat tips med larm om att pensionsspararna drabbats av pensionsbolaget Allras affärer med Oak Capital.  Förutom att starta en egen undersökning påstår FI att man samma år kontaktade Ekobrottsmyndigheten, EBM, om affärerna. Men EBM inledde ingen brottsutredning och FI avslutade sin undersökning av Allra utan sanktion.

DI - 30 minuter sedan

EBM: FI:s uppgifter för vaga för att misstänka brott i Allra

Finansinspektionen, FI, påstår att man redan 2013 kontaktade Ekobrottsmyndigheten, EBM, angående pensionsbolaget Allras affärer med Oak Capital. Men enligt EBM berättade FI inte något som var tillräckligt för att misstänka brott..

DI - 30 minuter sedan

Allra åter sen med årsredovisningen – nya revisorn varnad

Allra har fortfarande inte lämnat in årsredovisningen för 2017, och träter med sin förra revisor. Ersättarna, Mazars, kritiserades under flera år – och varnades sedermera – av Revisorsinspektionen..

DI - 15 minuter sedan

Debatt: Märkligt av parterna i industrin

DEBATT. Företrädare för facken i 6F refererade på Di Debatt den 12/10 till den rapport om industrins lönenormering som jag skrivit för dem..

DI - 30 minuter sedan

Orkanen Michael bedöms ge försäkringsförluster på upp till 10 mdr dollar

Orkanen Michael, som drabbade kusterna i södra USA förra veckan, beräknas kosta försäkringsbolagen 6–10 miljarder dollar  – plus kostnader för översvämningar..

DI - 1 timme sedan

Fastighetsmannen Johan Ljungberg ökar i Eastnine

Johan Ljungberg, mediaengagerad styrelseledamot i Eastnine och ordförande samt storägare i Atrium Ljungberg, har köpt fler aktier i det Östeuropainriktade investeringsbolaget..

DI - 1 timme sedan

Green Landscaping gör storförvärv från Ikeasfären

First North-listade Green Landscaping, verksamt inom utemiljöskötsel, har på måndagen tecknat avtal om förvärv från Ikeasfären av Svensk Markservice, ett bolag som omsätter nästan lika mycket som Green Landscaping före förvärvet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.