DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 05:42

DI - 20 sep 18 kl. 14:36

Superlyft i amerikansk tillverkningsindustriPhiladelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen steg till 22,9 i september jämfört med 11,9 i augusti, enligt Reuters..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Federal Reserves, Reuters

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Superlyfti , amerikansk, tillverkningsindustri
DI - 15 aug 18 kl. 16:46

Stark dollar slår mot amerikansk industri

Den allt starkare dollarn påverkar amerikansk tillverkningsindustri allt mer. Produktionsökningen på 0,3 procent i juli var en nedgång från juni. .

Expressen - 30 okt 18 kl. 11:36

Svenskt nikotinfritt snus väntas få superlyft i USA

Nikotinfritt snus väntas ge Swedish Match ett superlyft på den viktiga amerikanska marknaden.I fjol såldes tre miljoner dosor av märket Zyn i USA, men bedömare tror att hundra miljoner dosor per år är inom räckhåll..

E24 - 30 nov 11 kl. 20:32

Fed: mÅttlig tillvÄxt i amerikansk ekonomi - beige book

Tillväxten var svag till måttlig i 11 av 12 amerikanska distrikt, lett av tillverkningsindustri och hushållskonsumtion..

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 11 kl. 12:37

Uppåt för tysk tillverkningsindustri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg med 2,8 procent i april jämfört med mars, visar statistik från Tysklands finansdepartement. Departementet reviderade samtidigt orderingången för mars till en nedgång på 2,7 procent. I en tidigare beräkning sjönk Tysklands orderingång med 4,0 procent i mars..

Affärsvärlden - 07 maj 13 kl. 12:02

Tysk tillverkningsindustri starkare än väntat

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg 2,2 procent i mars jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före sjönk orderingången 0,4 procent..

Expressen - 01 jan 14 kl. 05:08

Sämre fart i Kinas tillverkningsindustri

Tillväxten i Kinas tillverkningsindustri mattades av i december för första gången på sex månader, visade officiell statistik på nyårsdagen..

DI - 06 jan 17 kl. 08:13

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 2,5 procent i november jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före steg orderingången 3,0 procent..

DI - 06 okt 17 kl. 08:12

Urstark orderingång för tysk tillverkningsindustri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg 3,6 procent i augusti jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före ökade orderingången 7,8 procent. Det visar statistik från det tyska ekonomidepartementet, enligt Bloomberg News..

DI - 07 maj 18 kl. 08:09

Lägre orderingång i tysk tillverkningsindustri

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 0,9 procent i mars jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före ökade orderingången 3,1 procent. Det visar statistik från det tyska ekonomidepartementet, enligt Reuters..

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 17:06

EU-pengar till Göteborg – satsar på innovativ tillverkningsindustri

I en konkurrensutsatt värld är det huggsexa om både kunder och arbetskraft inom framtidens tillverkningsindustri. För att EU ska möta omvärldens hot satsar man nu miljardbelopp på att bilda ett europeiskt nätverk. En av nyckelstäderna: Göteborg..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Handelsveckan i Asien rivstartar

Asiatiska börserna inledde handelsveckan med små glädjeskutt, när börserna öppnade på måndagen..

DI - 6 timmar sedan

Kungen och militären kopplar greppet om Thailand

HONGKONG Thailands kung Maha Vajiralongkorn har ökat kontrollen över landets politik och näringsliv. Inför nästa månads val väntas han med militärens hjälp stärka sitt grepp ytterligare.  Bedömare varnar för ökad risk för företag verksamma i Thailand..

DI - 7 timmar sedan

Svart måndag väntar bostadsutvecklare

Måndagen blir en prövningens dag för börsens bostadsutvecklare. Efter Oscar Properties vinstvarning på fredagskvällen är det bäddat för att den senaste månadens trista kursutveckling accelererar..

DI - 7 timmar sedan

Tyskland stoppar utlämningar vid brexit

Tyskland kommer att sluta utlämna personer till Storbritannien oavsett om britterna lämnar EU med ett avtal eller inte. Det rapporterar Financial Times (FT) med hänvisning till en formell text som Tyskland gav EU-kommissionen förra veckan..

DI - 9 timmar sedan

M-ledarens passning till Annie Lööf: ”Man gör inte slut per telefon”

Moderatledaren Ulf Kristersson är mycket besk i sin kritik av Centerledaren Annie Lööf. Det berättar han i en intervju med Svenska Dagbladet..

DI - 9 timmar sedan

Spelbolagen som åker på mest stryk 2019

Allt fler kunder – men lägre lönsamhet när aktiviteten dopas av bonusar. Spelbolagens bokslut skvallrar om att 2019 kan bli tufft på den omstöpta svenska marknaden. Och vissa bolag får det svettigare än andra.

DI - 10 timmar sedan

Så gör du ett konkursklipp – ”möjlighet att köpa väldigt billigt”

Marknaden för konkursbon växer och ovanligt många kursade bolag sitter på attraktiva värden. Di har pratat med två experter som berättar hur lyckas med köp av företag som är på väg mot – eller redan ramlat ned i – graven. ”Vi ser många konkurser med substans.

DI - 11 timmar sedan

”Världens sämsta investering” blev Sveriges mest framgångsrika kickstarter

När förlaget lade ned hans baby tog serietecknaren Jonas Darnell saken i egna händer. Med fansens hjälp och närmare 1,7 miljoner kronor i gräsrotsfinansiering återuppstår nu tidningen Herman Hedning i egen regi..

DI - 11 timmar sedan

Konkurs drabbar Norrköpings flygplats hårt

Det brittiska flygbolaget Flybmis konkurs innebär att elva avgångar per vecka från Norrköping till tyska München upphör. Det är ett mycket hårt slag för kommunalägda Norrköpings flygplats..

DI - 12 timmar sedan

Mycket på spel när EU går till val

Europa går mot ett ödesval den 26 maj, enligt politiker från vänster till höger. Men oenigheten är stor om vilka frågor som avgör unionens framtid.  Om mindre än hundra dagar väntar val till Europaparlamentet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.