Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 16:10

Cornucopia - 20 sep 18 kl. 12:49

Enbart storstäderna ville ha kvar Miljöpartiet i riksdagenFå saker gör klyftan mellan stad och land så tydligt som var det politiska stödet för det så kallade Miljöpartiet hittas. Endast i storstadsområdena fick partiet ett stöd över fyraprocentsspärren, och hade resten av landet fått bestämma hade partiet åkt ur riksdagen med råge.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Miljöpartiet, Miljöpartiets, Stockholms, Stor-Stockholm, Göteborgs, Stor-Göteborg, Götalands, Malmö, Lund, MP, Linköping, Valmyndighetens, Gotland, %göteborgs, %malmö, %stockholms, StockholmVästra Götalands, göteborgtill, Skåne, Vellinge, %uppsala, Uppsala, Älvkarleby, %Östergötlands, Valdemarsvik, %Det, Stefan Löfven, Sverige, Norrbotten, Västernorrland, Stockholm, Liberalerna, Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enbart, storstädernaville ha , kvar, Miljöpartieti , riksdagen
SVT Debatt - 02 okt 13 kl. 16:37

Miljöpartiet förstår inte Sverige bortom Stockholms tunnelbana

LANDSBYGD Lastbilsskatten som Miljöpartiet föreslår kommer obönhörligen att slå mot landsbygdens näringar. Det är inte hållbart att utarma landsbygdens näringar och sen ?rädda?

SVT Debatt - 13 okt 13 kl. 12:00

Märkligt av Centern att skylla på Miljöpartiet

UTVECKLING Under åren som Centerpartiet varit med och styrt har inte mycket positivt skett för landsbygden. Miljöpartiet har ett flertal förslag på hur landsbygden kan stärkas och vill satsa 300 miljoner mer än regeringen på detta område. I stället för att bemöta de förslagen vill Centerpartiet bara prata om den kilometerskatt på tung lastbilstrafik som man hånfullt kallar ?

Sydsvenskan - 04 okt 12 kl. 06:30

Miljöpartiet håller i nyckeln

Korten ligger på bordet. Nu börjar spelet om makten. Till höger står Fredrik Reinfeldts alliansregering.

Cornucopia - 04 okt 14 kl. 13:43

Miljöpartiet - fånarna på fortet

Magasinet Fokus fokuserar i senaste numret på Fångarna på fortet, dvs vad som händer när radikala miljöpartister för första gången ska möta verkligheten och faktiskt genomföra politik, i artikeln Experiment i full skala. Ett möjligt utfall är nämligen att gröna partier i princip helt utplånas i opinionen.

Som ett exempel tas Belgien upp där två gröna partier bokstavligen utplånades efter att ha suttit i regering.

Kristianstadsbladet - 01 jun 14 kl. 13:08

Friskolekritik mot Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att de som driver friskolor ska återinvestera eventuellt överskott i skolverksamheten. Aktörer med vinstsyfte ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens.Friskolornas riksförbund är kritiskt.

Barometern - 01 jun 14 kl. 13:08

Friskolekritik mot Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att de som driver friskolor ska återinvestera eventuellt överskott i skolverksamheten. Aktörer med vinstsyfte ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens. Friskolornas riksförbund är kritiskt.

BT - 01 jun 14 kl. 13:08

Friskolekritik mot Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att de som driver friskolor ska återinvestera eventuellt överskott i skolverksamheten. Aktörer med vinstsyfte ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens. Friskolornas riksförbund är kritiskt.

Cornucopia - 08 jul 18 kl. 11:21

Miljöpartiet vill minska Sverige självförsörjningsgrad på mat

I ett utspel i Almedalen igår meddelade Miljöpartiet att man vill minska Sveriges självförsörjningsgrad på mat från dagens 83 - 100% till 80%. Det jordbruksfientliga partiet lär väl få sin önskan uppfylld med sommarens torka.
Miljöpartiets ena språkrör Gustav Fridolin.

Cornucopia - 25 apr 16 kl. 09:10

Miljöpartiet: Nazister, rasister och islamister välkomna i partiet

Miljöpartiet medger nu att man infiltrerats av islamister, men välkomnar detta då partiet ska spegla samhället och man därmed kan hålla en dialog med tydligen oönskade grupper. Därmed säger partiet i praktiken att även nazister och rasister är välkomna i partiet, just för att dessa speglar samhället och därmed går att hålla en dialog med.

Detta är den enda logiska konsekvensen av Miljöpartiets uttalande till Bonnier/DN, där Västernorrlands ordförande Brita Wessinger fått uppgiften att uttala sig eftersom Romson och Fridolin är belagda med munkavle då de är kvävda av grodor:"Jag förstår inte den kritiken.

SvD - 26 maj 14 kl. 10:40

MP största parti i storstäderna

Miljöpartiet är EU-valets vinnare i storstadsområdena. I Stockholm, Göteborg, Uppsala och Lund blev de gröna största parti med över 20 procent av rösterna..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Voice Integrate Nordic: "Wow, fasiken också"

"Vi vet inte när det hände, men troligtvis har någon under en uppdatering helt enkelt stoppat in en internetsladd i hårddisken. Då fick den en ip-adress, och då var det fritt fram [...] wow, fasiken också" - VD:n Voice Integrate Nordic till DN.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Boksignering Östersund ikväll onsdag 17:00 - 18:00

Lite kort varsel kanske, men ikväll signerar jag böcker hos Akademibokhandeln i Östersund mellan klockan 17:00 och stängningsdags 18:00. Adressen är Prästgatan 45 och vi ses där!Mina böcker.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Avanza bötfälls 35 MSEK av FI för pensionsförsäkringsslarv

Avanza Pension varnas av Finansinspektionen (FI) och bötfälls på hela 35 miljoner kronor för att ha slarvat med avsättningarna i pensionsförsäkringar. Bristande avsättningar har inneburit att styrelse och ledning har saknat kunskap om solvensläget och konsumentskyddet har varit hotat. Det hela visar på motpartsrisken i allt sparande, som förutsätter att motparten faktiskt gör det den säger sig göra.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Foton: Landcruiser-kontinenten

Tänkte skriva några inlägg om Tanzania (tan-zania) och Kilimanjaro de kommande dagarna, så har semestern åtminstone resulterat i något produktivt. Men först lite bilder på de allerstädes närvarande Toyota Landcruiser.Toyota Landcruiser.

Cornucopia - Igår: 12:05

Kronan faller - högsta guldpriset i SEK/g någonsin

Under förmiddagen noterades det högsta guldpriset mätt i svenska kronor någonsin. Detta på fortsatt fallande krona sedan Riksbanken varit oförmögen att fortsätta höja räntan. Riksbanken kallar sin sänkta BNP-prognos för "den starka konjunkturen".

Cornucopia - Igår: 09:10

Nordnorge och Svalbard möjligt ryskt mål?

I Norge pågår en aktiv försvarsdebatt om Nordnorge och Svalbard, samtidigt som krafter vill att Norge accepterar den olagliga ryska annekteringen av Krim. Ett sådant godkännande skulle dock öppna upp för en repris av Krim på Svalbard och i Nordnorges Sör-Varanger, där det finns ryska minoriteter.
Nedlagda ryska kolgruvan och gruvstaden Pyramiden på Svalbard.

Cornucopia - Igår: 17:18

Din hjärna på konspirationsteorier

Så hur fungerar egentligen hjärnan på konspirationsteoretiker undrar mer balanserade människor. Hjärnforskaren Shannon Odell har svaren i en av sina Your Brain on Blank nedan. Kan ju vara bra att se för en del personer i behov av ökad självinsikt.

Cornucopia - I förrgår: 14:15

Varför Tesla Wall Connector?

Teslas laddbox Wall Connector är kanske den billigaste laddboxen på marknaden, och har även en unik Tesla-funktion. Laddboxen kan vara ett tips för er som nu i februari - mars kommer få er Tesla Model 3.Tesla Wall Charger.

Cornucopia - I förrgår: 10:01

Varit offline sedan 6:e februari - har det hänt något?

Sedan den 6:e februari har jag varit offline pga bergsbestigning av Kilimanjaro och safari på bonusdagarna pga snabbare bestigning än planerat, undantaget korta intervall enskilda dagar. Jag är fortfarande mestadels offline, men ordningen är återställd i morgon. Så länge undrar jag om det hänt något väsentligt i Sverige och världen under min frånvaro?

Cornucopia - I förrgår: 08:15

Brasilien fortfarande ingen oljeexportör av rang

Under tidigt 2000-tal framhävdes Brasiliens enorma offshorefynd som en mirakelkur vad gällde världens oljetillgång. Bloggen har hela tiden påtalat att landet aldrig kommer exportera olja i någon större volym, eftersom den växande ekonomin och befolkningen kommer behöva denna olja för eget bruk. Så har också blivit fallet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.