Cornucopia > Ekonomi

Friday, 19 October, 19:21

Cornucopia - 20 sep 18 kl. 12:49

Enbart storstäderna ville ha kvar Miljöpartiet i riksdagenFå saker gör klyftan mellan stad och land så tydligt som var det politiska stödet för det så kallade Miljöpartiet hittas. Endast i storstadsområdena fick partiet ett stöd över fyraprocentsspärren, och hade resten av landet fått bestämma hade partiet åkt ur riksdagen med råge.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Miljöpartiet, Miljöpartiets, Stockholms, Stor-Stockholm, Göteborgs, Stor-Göteborg, Götalands, Malmö, Lund, MP, Linköping, Valmyndighetens, Gotland, %göteborgs, %malmö, %stockholms, StockholmVästra Götalands, göteborgtill, Skåne, Vellinge, %uppsala, Uppsala, Älvkarleby, %Östergötlands, Valdemarsvik, %Det, Stefan Löfven, Sverige, Norrbotten, Västernorrland, Stockholm, Liberalerna, Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enbart, storstädernaville ha , kvar, Miljöpartieti , riksdagen
SVT Debatt - 02 okt 13 kl. 16:37

Miljöpartiet förstår inte Sverige bortom Stockholms tunnelbana

LANDSBYGD Lastbilsskatten som Miljöpartiet föreslår kommer obönhörligen att slå mot landsbygdens näringar. Det är inte hållbart att utarma landsbygdens näringar och sen ?rädda?

SVT Debatt - 13 okt 13 kl. 12:00

Märkligt av Centern att skylla på Miljöpartiet

UTVECKLING Under åren som Centerpartiet varit med och styrt har inte mycket positivt skett för landsbygden. Miljöpartiet har ett flertal förslag på hur landsbygden kan stärkas och vill satsa 300 miljoner mer än regeringen på detta område. I stället för att bemöta de förslagen vill Centerpartiet bara prata om den kilometerskatt på tung lastbilstrafik som man hånfullt kallar ?

Sydsvenskan - 04 okt 12 kl. 06:30

Miljöpartiet håller i nyckeln

Korten ligger på bordet. Nu börjar spelet om makten. Till höger står Fredrik Reinfeldts alliansregering.

Cornucopia - 04 okt 14 kl. 13:43

Miljöpartiet - fånarna på fortet

Magasinet Fokus fokuserar i senaste numret på Fångarna på fortet, dvs vad som händer när radikala miljöpartister för första gången ska möta verkligheten och faktiskt genomföra politik, i artikeln Experiment i full skala. Ett möjligt utfall är nämligen att gröna partier i princip helt utplånas i opinionen.

Som ett exempel tas Belgien upp där två gröna partier bokstavligen utplånades efter att ha suttit i regering.

Kristianstadsbladet - 01 jun 14 kl. 13:08

Friskolekritik mot Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att de som driver friskolor ska återinvestera eventuellt överskott i skolverksamheten. Aktörer med vinstsyfte ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens.Friskolornas riksförbund är kritiskt.

Barometern - 01 jun 14 kl. 13:08

Friskolekritik mot Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att de som driver friskolor ska återinvestera eventuellt överskott i skolverksamheten. Aktörer med vinstsyfte ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens. Friskolornas riksförbund är kritiskt.

BT - 01 jun 14 kl. 13:08

Friskolekritik mot Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att de som driver friskolor ska återinvestera eventuellt överskott i skolverksamheten. Aktörer med vinstsyfte ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens. Friskolornas riksförbund är kritiskt.

Cornucopia - 08 jul 18 kl. 11:21

Miljöpartiet vill minska Sverige självförsörjningsgrad på mat

I ett utspel i Almedalen igår meddelade Miljöpartiet att man vill minska Sveriges självförsörjningsgrad på mat från dagens 83 - 100% till 80%. Det jordbruksfientliga partiet lär väl få sin önskan uppfylld med sommarens torka.
Miljöpartiets ena språkrör Gustav Fridolin.

Cornucopia - 25 apr 16 kl. 09:10

Miljöpartiet: Nazister, rasister och islamister välkomna i partiet

Miljöpartiet medger nu att man infiltrerats av islamister, men välkomnar detta då partiet ska spegla samhället och man därmed kan hålla en dialog med tydligen oönskade grupper. Därmed säger partiet i praktiken att även nazister och rasister är välkomna i partiet, just för att dessa speglar samhället och därmed går att hålla en dialog med.

Detta är den enda logiska konsekvensen av Miljöpartiets uttalande till Bonnier/DN, där Västernorrlands ordförande Brita Wessinger fått uppgiften att uttala sig eftersom Romson och Fridolin är belagda med munkavle då de är kvävda av grodor:"Jag förstår inte den kritiken.

SvD - 26 maj 14 kl. 10:40

MP största parti i storstäderna

Miljöpartiet är EU-valets vinnare i storstadsområdena. I Stockholm, Göteborg, Uppsala och Lund blev de gröna största parti med över 20 procent av rösterna..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Fredagsmys: Försvarsmakten tog tredjeplatsen i internationell prickskyttävling - av trettio

Dags för lite fredagsmys och upprepade kvitton på det svenska yrkesförsvarets kompetensnivå i världsklass. Svenska Försvarsmaktens bidrag till US Army International Sniper Competition 2018 i Fort Benning, USA, knep tredjeplatsen av trettio deltagande lag. Det betyder att prickskyttarna från de svenska flygbasjägarna övetrumfade bland annat amerikanska Gröna baskrarna.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Climeon vann innovationspris i Japan tillsammans med Tesla och Alsrom

Det svenska energinnovationsbolaget Climeon har vunnit ett japanskt pris. Övriga pristagare i kategorin var Tesla och Alstom.
Geotermisk anläggning på Island.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Inbördeskriget väntar om Putin faller från

Efter gårdagens fullsatta föreläsning för Allmänna försvarsföreningen i Kalmar fick jag frågan vad som skulle hända om Rysslands diktator Putin skulle gå och dö. Svaret är att Ryska Federationen sannolikt skulle kastas in i inbördeskrig. Vilket kan vara intressant med tanke på kärnvapnen.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Namn och bild ej garanti för ett kontos äkthet

Ett så kallat inflytelserikt centerpartistiskt konto på Twitter har avslöjats som en bluff av Expressen. Kontot hade ett svenskt namn och foto på en person, men visade sig vara helt fejk - förutom att det var ett uppenbart troll jag personligen blockat för länge sedan - och belyser att namn och bild ej är en garanti för något.Vem döljer sig bakom tangentbordet.

Cornucopia - Igår: 17:01

Facket: Inga bygghissar hos Oscar Properties Norra Tornen

Fackföreningen Byggnads tidning skriver att det inte finns några bygghissar för de tolv översta våningarna i det första av de två Norra Tornen, och begränsad tillgång till hiss för bygget på de 25 nedersta våningarna. Byggherren Oscar Properties hävdar att det finns hiss, men motsägs av arbetarna. Senast i december ska alla lägenheter vara inflyttade men endast sex av 37 våningar stod klara i september.

Cornucopia - Igår: 14:52

Tobin sålde två lägenheter tredje kvartalet

Börsnoterade bostadsutvecklaren Tobin Properties lyckades sälja två lägenheter under tredje kvartalet, till ett sammanlagt ordervärde om 5 MSEK. Man har 493 lägenheter i produktion. Booli meddelar att priserna på nya och gamla lägenheter i Stockholm nu är i princip samma.

Cornucopia - Igår: 10:24

Valueguard: Inga väsentliga förändringar i lägenhetspriser - ras för villor

Valueguard rapporterar inte om några väsentliga förändringar i lägenhetspriserna, även om media slår stort på trumman med att lägenhetspriserna föll med några promille. Däremot föll villapriserna hårt i våra tre så kallade storstäder.Lägenhetsprisindex för Sverige, HOXFLATSWE.

Cornucopia - Igår: 09:00

SEB utpekad i med/utan-bedrägerier - ingen kan förklara hur det fungerar

Svenska SEB har nu pekats ut som en av bankerna som deltog i de omfattande med/utan-bedrägerier som skedde framför allt i Tyskland efter finanskrisen. Ingen i media lyckas dock förklara exakt hur med/utan-bedrägerier fungerar (cum-ex).SEB-kontor på den passande namngivna Tjuvholmen i Oslo.

Cornucopia - Igår: 19:30

Föreläser Kalmar torsdag 18:e oktober 18:00 - "När kriget kommer"

I morgon torsdag signerar jag böcker och föreläser åt Allmänna Försvarsföreningen på Linnéuniversitetet på Nygatan 18 i Kalmar. Allmänheten är välkommen, men anmälan krävs. Mer detaljer här.

Cornucopia - I förrgår: 18:17

Höstsol över Krim, Kertsj och Azovsjön

Tio personer ska ha dödats och fyrtio skadats på en skola på det av Ryssland ockuperade Krim. Även om det mest ser ut som en skolskjutning lanserar Kreml det hela som terrorism. Som konsekvens av detta har Ryssland nu stängt ner Kertsj-sundet och därmed tillgången till Azovsjön, för alla utom ryska fartyg.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.