Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 02:04

Cornucopia - 20 sep 18 kl. 12:49

Enbart storstäderna ville ha kvar Miljöpartiet i riksdagenFå saker gör klyftan mellan stad och land så tydligt som var det politiska stödet för det så kallade Miljöpartiet hittas. Endast i storstadsområdena fick partiet ett stöd över fyraprocentsspärren, och hade resten av landet fått bestämma hade partiet åkt ur riksdagen med råge.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Miljöpartiet, Miljöpartiets, Stockholms, Stor-Stockholm, Göteborgs, Stor-Göteborg, Götalands, Malmö, Lund, MP, Linköping, Valmyndighetens, Gotland, %göteborgs, %malmö, %stockholms, StockholmVästra Götalands, göteborgtill, Skåne, Vellinge, %uppsala, Uppsala, Älvkarleby, %Östergötlands, Valdemarsvik, %Det, Stefan Löfven, Sverige, Norrbotten, Västernorrland, Stockholm, Liberalerna, Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enbart, storstädernaville ha , kvar, Miljöpartieti , riksdagen
SVT Debatt - 02 okt 13 kl. 16:37

Miljöpartiet förstår inte Sverige bortom Stockholms tunnelbana

LANDSBYGD Lastbilsskatten som Miljöpartiet föreslår kommer obönhörligen att slå mot landsbygdens näringar. Det är inte hållbart att utarma landsbygdens näringar och sen ?rädda?

SVT Debatt - 13 okt 13 kl. 12:00

Märkligt av Centern att skylla på Miljöpartiet

UTVECKLING Under åren som Centerpartiet varit med och styrt har inte mycket positivt skett för landsbygden. Miljöpartiet har ett flertal förslag på hur landsbygden kan stärkas och vill satsa 300 miljoner mer än regeringen på detta område. I stället för att bemöta de förslagen vill Centerpartiet bara prata om den kilometerskatt på tung lastbilstrafik som man hånfullt kallar ?

Sydsvenskan - 04 okt 12 kl. 06:30

Miljöpartiet håller i nyckeln

Korten ligger på bordet. Nu börjar spelet om makten. Till höger står Fredrik Reinfeldts alliansregering.

Cornucopia - 04 okt 14 kl. 13:43

Miljöpartiet - fånarna på fortet

Magasinet Fokus fokuserar i senaste numret på Fångarna på fortet, dvs vad som händer när radikala miljöpartister för första gången ska möta verkligheten och faktiskt genomföra politik, i artikeln Experiment i full skala. Ett möjligt utfall är nämligen att gröna partier i princip helt utplånas i opinionen.

Som ett exempel tas Belgien upp där två gröna partier bokstavligen utplånades efter att ha suttit i regering.

Kristianstadsbladet - 01 jun 14 kl. 13:08

Friskolekritik mot Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att de som driver friskolor ska återinvestera eventuellt överskott i skolverksamheten. Aktörer med vinstsyfte ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens.Friskolornas riksförbund är kritiskt.

Barometern - 01 jun 14 kl. 13:08

Friskolekritik mot Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att de som driver friskolor ska återinvestera eventuellt överskott i skolverksamheten. Aktörer med vinstsyfte ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens. Friskolornas riksförbund är kritiskt.

BT - 01 jun 14 kl. 13:08

Friskolekritik mot Miljöpartiet

Miljöpartiet vill att de som driver friskolor ska återinvestera eventuellt överskott i skolverksamheten. Aktörer med vinstsyfte ska inte få driva skolor och det ska finnas krav på långsiktigt ägande och transparens. Friskolornas riksförbund är kritiskt.

Cornucopia - 08 jul 18 kl. 11:21

Miljöpartiet vill minska Sverige självförsörjningsgrad på mat

I ett utspel i Almedalen igår meddelade Miljöpartiet att man vill minska Sveriges självförsörjningsgrad på mat från dagens 83 - 100% till 80%. Det jordbruksfientliga partiet lär väl få sin önskan uppfylld med sommarens torka.
Miljöpartiets ena språkrör Gustav Fridolin.

Cornucopia - 25 apr 16 kl. 09:10

Miljöpartiet: Nazister, rasister och islamister välkomna i partiet

Miljöpartiet medger nu att man infiltrerats av islamister, men välkomnar detta då partiet ska spegla samhället och man därmed kan hålla en dialog med tydligen oönskade grupper. Därmed säger partiet i praktiken att även nazister och rasister är välkomna i partiet, just för att dessa speglar samhället och därmed går att hålla en dialog med.

Detta är den enda logiska konsekvensen av Miljöpartiets uttalande till Bonnier/DN, där Västernorrlands ordförande Brita Wessinger fått uppgiften att uttala sig eftersom Romson och Fridolin är belagda med munkavle då de är kvävda av grodor:"Jag förstår inte den kritiken.

SvD - 26 maj 14 kl. 10:40

MP största parti i storstäderna

Miljöpartiet är EU-valets vinnare i storstadsområdena. I Stockholm, Göteborg, Uppsala och Lund blev de gröna största parti med över 20 procent av rösterna..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Nästa kommun till slaktbordet: Amazon bygger tre serverhallar i Katrineholm

Nästa kommun har nu klivit fram till slaktbänken, för att stoppa framtida möjligheter till jobb och bostäder på grund av brist på elnätkapacitet. Det handlar denna gång om Katrineholm, där Amazon nu ska bygga tre nya serverhallar. Serverhallar som inte ger några jobb att tala om, men äter upp elnätkapaciteten.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Facebook Luleå - 100 MSEK i bidrag plus 160 MSEK i stöd om året - gav 44 jobb

Facebooks etablering i Luleå fick över 100 miljoner kronor i investeringsstöd av alliansregeringen. Samtidigt slipper man också betala energiskatten vilket ger dem ett stöd på ca 160 MSEK om året. Allt detta för 44 jobb på driftsbolaget.

Cornucopia - 14 timmar sedan

BREAKING: Oscar Properties Norra Tornen stämda för felaktigt köpeavtal

Oscar Properties prestigeprojekt BRF Innovationen i det första av de sk Norra Tornen har nu blivit stämda. Kärande begär att köpet hävs, eftersom förhandsavtalet inte innehåller en tidpunkt för upplåtelse och därmed ska anses som ogiltligt och i strid med lagen.
BRF Innovationen.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Förmånsvärde Tesla Model 3 från 3 833:- SEK i månaden

Skatteverket har inte bara släppt skattetabellerna för 2019, utan också bilförmånsvärdena. Beskedet är därmed att förmånsvärdet för en standardsutrustad Model 3 Long Range Dual Motor AWD är 3833:- SEK per månad. Vid 20% kontantinsats i första förhöjd leasing ger det en företagskostnad på 5 630:- SEK per månad och en privat kostnad på 2 333:- SEK per månad.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Nya skattetabellerna ute - så mycket sänks din skatt

Skatteverket har nu publicerat de nya skattetabellerna för 2019, utifrån förra veckans demokratiska riksdagsbeslut om budget för 2019. Därmed kan du se exakt hur din skatt blir på månadslönen nästa år.Bland annat skatteverket.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Lägsta börsstängningen i USA sedan oktober 2017

De amerikanska börserna gjorde sin årslägsta stängning under gårdagen. Inte sedan oktober 2017 har S&P-500 stängt så här lågt.
Dagschart S&P-500.

Cornucopia - Igår: 18:03

Svensk Handel: Avtagande framtidstro

Bransch- och lobbyorgansiationen Svensk Handels Handelsbarometern visar på fallande framtidstro hos hela handeln, såväl e-handlare som butiker. Detta trots den pågående julhandeln.
Emporia i Malmö.

Cornucopia - Igår: 17:04

Slakt på börsen i H&M

Det svenska forna undret och storbolaget H&M slaktas på börsen idag och har i skrivande stund fallit 5.41%. Det är intressant ur perspektivet att gifta sig med en aktie och investera i backspegeln, och att det inte ens gäller forna gunstlingar och storbolag.

Cornucopia - Igår: 09:54

Helsingborg och Ystad har slut på elnät - måste tacka nej till nyetableringar

Även Helsingborg är nu drabbad av bristande överföringskapacitet i elnätet. Kommunens elbolag Öresundskraft måste nu tacka nej till energikrävande nyetableringar i kommunen. Även Ystad är det även stopp för bostadsbyggande, elbussar och industrier.

Cornucopia - Igår: 09:26

Påminnelse: Boksigneringar idag Kungsbacka 12 och Göteborg 14

En kort påminnelse om mina sista två boksigneringar för denna julhandeln. Idag den 17:e december signerar jag böcker hos Akademibokhandeln i Kungsmässan i Kungsbacka klockan 12:00 - 13:00 och Akademibokhandeln i Nordstan i Göteborg klockan 14:00 - 15:00. Vi ses där!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.