SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 17 October, 11:21

SVT Debatt - 20 sep 18 kl. 11:54

”Elcykelbidraget miljöpolitik för den som gillar att spendera andras pengar””Frågan om stöd till elcyklar handlar inte om huruvida man gillar elcyklar eller inte. Det handlar om huruvida subventionen är effektiv klimatpolitik eller inte. Och det är den inte”, skriver Johan ”Slöseriombudsmannen” Gustafsson..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Johan Slöseriombudsmannen Gustafsson

Dela artikeln

4745 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elcykelbidraget, miljöpolitikför den som gillar att , spendera, andras pengar
Supermiljöbloggen - 20 maj 14 kl. 15:00

EU-kolumn, Christan Engström (PP): Att begränsa patentmonopolen och försvara demokratin är åtgärder för en bättre miljöpolitik

Piratpartiet sitter med i den Gröna gruppen i EU-parlamentet, och röstar med dem i miljöfrågor. Piratpartiets fokus är att värna de mänskliga rättigheterna i den digitala miljön, men vi driver också frågan om reform av upphovsrätt och patent, och att EU ska bedriva en ambitiös och progressiv forskningspolitik. De frågorna har stor inverkan på miljö- och klimatpolitiken.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

Supermiljöbloggen - 27 aug 18 kl. 09:16

Partigranskningen – vad vill SD göra för miljön?

Sverigedemokraternas miljöpolitik utmärker sig, men inte positivt. Det är bland annat det enda av riksdagspartierna som inte ställt sig bakom Parisavtalet, Sveriges nya klimatlag eller klimatmålet för nationella utsläpp. De vill också minska miljöbudgeten med miljardbelopp.

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

Supermiljöbloggen - 21 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill S göra för miljön?

Under Socialdemokraternas tid i regering har miljöbudgeten blivit historiskt stor. Men hur mycket kan Stefan & Co egentligen ta åt sig äran för miljösatsningarna? Partiets politik Socialdemokraterna har i regeringsställning genomfört en mängd miljöåtgärder, liksom mer än fördubblat miljöbudgeten.

Sydsvenskan - 23 okt 14 kl. 04:00

Höjda skatter ger pengar till jobb, vård och skola

I dag promenerar Magdalena Andersson för första gången från finansdepartementet till riksdagen med en egen budget-cd i nypan.Den innehåller reformer för drygt 20 miljarder kronor.Det är dubbelt mot vad alliansen lovade i sitt valmanifest i september.

BT - 26 nov 12 kl. 14:07

Regeringens politik dyr för kvinnorna

I förra veckan publicerade SCB nya dystra siffror om jämställdheten i Sverige. Trots att kvinnor har högre utbildning än män så har de lägre lön. Dessutom tar de fortfarande ut 76 procent av föräldraledigheten och lägger mer tid på obetalt hemarbete än män.

BT - 30 okt 12 kl. 13:32

Mer miljö i alliansens budget

Ingen vet hur oppositionspartiernas samlade alternativ skulle se ut. Men allianspartierna är överens och tydliga. Vi satsar mer på miljön än någon rödgrön regering gjort, skriver Sofia Arkelsten och Åsa Coenraads.

SVT Debatt - 09 sep 17 kl. 07:00

”Vi måste sluta pumpa in pengar i klimatkraschen”

”Det krävs stort politisk mod för att sluta pumpa in skattepengar i klimatkraschen. Miljöpartiet måste driva en radikalare miljöpolitik nästa mandatperiod”, skriver Hanna Lidström, språkrör för Grön Ungdom..

Aftonbladet - 13 feb 18 kl. 11:48

Din miljöpolitik är pengar i sjön, Lövin

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 1 timme sedan

”Väl känt att ökad tillgänglighet ger ökad användning”

”Colorado ligger klart högre än genomsnittet i hela USA när det gäller användning bland unga. Även cannabisförgiftning av barn under fem år har ökat signifikant”, skriver professor Fred Nyberg..

SVT Debatt - 4 timmar sedan

”Det borde vara av största intresse att rädda en ung människas liv”

”Det är lika synd som skrämmande att den svenska vården idag inte lyckas hjälpa ungdomar som är så pass djupt nere i sitt drogberoende”, skriver Jessica Vikberg, ordförande för riksförbundet Narkotikafritt Samhälle..

SVT Debatt - 22 timmar sedan

”Ni försämrar våra psyken med varje ord ni spyr ur er”

”Att säga att det inte förbättrar vår hälsa att följa kroppsaktivister på sociala medier visar hur lite man förstår. Att säga att vi uppmuntrar fetma gör mig full i skratt, vet ni inte vilket samhälle vi lever i?”, skriver Annika Ström..

SVT Debatt - I förrgår: 09:38

Ebba Busch Thor: ”Inför en specialenhet inom polisen som arbetar med kränkningar på nätet”

”Kristdemokraterna vill se en specialenhet inom polisen som arbetar med kränkningar på nätet. Redan innan metoo briserade har skrämmande historien spridits om flickor som hängs ut på Instagram, Snapchat och andra sociala medier”, skriver Ebba Busch Thor (KD)..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Därför överlever Theresa May brexitförhandlingarna”

”Nu är det allvar. Det är mindre ett halvår kvar till Brexit, och företagen, inte minst små och medelstora företag med begränsade resurser, måste inse detta och följa Brexitslutspelet mer intensivt framöver”, skriver Rickard Ydrenäs..

SVT Debatt - 12 okt 18 kl. 12:19

”Sluta upp med elitismen och läs Condé istället”

”Själv blev jag glad när Alexandra Pascalidou kom med idén om en ny akademi och ett nytt litteraturpris, just i år. Det var lagom uppkäftigt och ett utmärkt sätt att prestigelöst förändra ett problem till en fest”, skriver Gunilla Lundgren..

SVT Debatt - 26 sep 18 kl. 08:07

Om Uppdrag granskning: ”Fallet Safet och sanningen är inte en isolerad händelse”

”Den tragiska händelsen i Gårdsten är uttryck för mycket djupare och mer långtgående problem inom socialtjänsten än vad själva händelsen ger vid handen”, skriver Pia Kjellbom, lektor med inriktning på välfärdsrätt, med anledning av Uppdrag gransknings reportage Safet och sanningen..

SVT Debatt - 11 okt 18 kl. 14:32

”Metoo är ett underkännande av kvinnlig styrka och självförtroende”

För ett år sedan briserade metoo-bomben i Sverige – och tryckvågen känns fortfarande. Men rörelsen hyllas inte av alla: ”Det är en usel kampanj från början till slut”, menar Alexander Bard..

SVT Debatt - 11 okt 18 kl. 13:21

”Släpp namnpubliceringarna och ta itu med det verkliga problemet”

”Jag orkar inte ta en enda diskussion till, om tidningars övertramp eller ansvarstagande när namn publicerades. Vi måste kunna lyfta blicken”, skriver läraren Elinor Holmström..

SVT Debatt - 11 okt 18 kl. 09:30

Montelius: ”Du är en agent i ditt eget liv, Gert Mogens”

Martina Montelius om ett fiktivt möte på ett hotellrum. Om motstridiga signaler, fingrar på upptäckfärd och om medvetenheten om vad man ger sig in på. Om att bli #metoo:ad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.