SVT Debatt > Opinion

Sunday, 16 December, 02:02

SVT Debatt - 20 sep 18 kl. 11:54

”Elcykelbidraget miljöpolitik för den som gillar att spendera andras pengar””Frågan om stöd till elcyklar handlar inte om huruvida man gillar elcyklar eller inte. Det handlar om huruvida subventionen är effektiv klimatpolitik eller inte. Och det är den inte”, skriver Johan ”Slöseriombudsmannen” Gustafsson..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Johan Slöseriombudsmannen Gustafsson

Dela artikeln

4744 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elcykelbidraget, miljöpolitikför den som gillar att , spendera, andras pengar
Supermiljöbloggen - 20 maj 14 kl. 15:00

EU-kolumn, Christan Engström (PP): Att begränsa patentmonopolen och försvara demokratin är åtgärder för en bättre miljöpolitik

Piratpartiet sitter med i den Gröna gruppen i EU-parlamentet, och röstar med dem i miljöfrågor. Piratpartiets fokus är att värna de mänskliga rättigheterna i den digitala miljön, men vi driver också frågan om reform av upphovsrätt och patent, och att EU ska bedriva en ambitiös och progressiv forskningspolitik. De frågorna har stor inverkan på miljö- och klimatpolitiken.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

Supermiljöbloggen - 27 aug 18 kl. 09:16

Partigranskningen – vad vill SD göra för miljön?

Sverigedemokraternas miljöpolitik utmärker sig, men inte positivt. Det är bland annat det enda av riksdagspartierna som inte ställt sig bakom Parisavtalet, Sveriges nya klimatlag eller klimatmålet för nationella utsläpp. De vill också minska miljöbudgeten med miljardbelopp.

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

Supermiljöbloggen - 21 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill S göra för miljön?

Under Socialdemokraternas tid i regering har miljöbudgeten blivit historiskt stor. Men hur mycket kan Stefan & Co egentligen ta åt sig äran för miljösatsningarna? Partiets politik Socialdemokraterna har i regeringsställning genomfört en mängd miljöåtgärder, liksom mer än fördubblat miljöbudgeten.

Sydsvenskan - 23 okt 14 kl. 04:00

Höjda skatter ger pengar till jobb, vård och skola

I dag promenerar Magdalena Andersson för första gången från finansdepartementet till riksdagen med en egen budget-cd i nypan.Den innehåller reformer för drygt 20 miljarder kronor.Det är dubbelt mot vad alliansen lovade i sitt valmanifest i september.

BT - 26 nov 12 kl. 14:07

Regeringens politik dyr för kvinnorna

I förra veckan publicerade SCB nya dystra siffror om jämställdheten i Sverige. Trots att kvinnor har högre utbildning än män så har de lägre lön. Dessutom tar de fortfarande ut 76 procent av föräldraledigheten och lägger mer tid på obetalt hemarbete än män.

BT - 30 okt 12 kl. 13:32

Mer miljö i alliansens budget

Ingen vet hur oppositionspartiernas samlade alternativ skulle se ut. Men allianspartierna är överens och tydliga. Vi satsar mer på miljön än någon rödgrön regering gjort, skriver Sofia Arkelsten och Åsa Coenraads.

SVT Debatt - 09 sep 17 kl. 07:00

”Vi måste sluta pumpa in pengar i klimatkraschen”

”Det krävs stort politisk mod för att sluta pumpa in skattepengar i klimatkraschen. Miljöpartiet måste driva en radikalare miljöpolitik nästa mandatperiod”, skriver Hanna Lidström, språkrör för Grön Ungdom..

Aftonbladet - 13 feb 18 kl. 11:48

Din miljöpolitik är pengar i sjön, Lövin

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - Igår: 15:20

”Du får aldrig ihop en sån regering annat än i teorin”

På torsdagskvällen möttes Folkbladets chefredaktör Widar Andersson och Aftonbladets politiska chefredaktör i Opinion lives studio i Göteborg, för att debattera olika möjligheter till regeringsbildning..

SVT Debatt - Igår: 08:25

Svensktalande assistent innebar genombrottet för AI

Enligt tillskyndarna är AI en teknik som kommer att revolutionera det flesta samhällsområden, medan kritikerna menar att AI aldrig fullt ut kan ersätta mänsklig kreativitet..

SVT Debatt - Igår: 06:00

”Företagen måste ta människors oro på allvar”

”Företag måste ta människors oro på allvar. De som utvecklar AI måste lyssna på folks frågor och betänksamheter, annars finns risk för bakslag. Ett bristande förtroende för AI vore förödande för den tekniska utvecklingen”, skriver Berg, Svensson, Couch, Fagerstedt Boman och Westerstrand..

SVT Debatt - I förrgår: 17:59

”Jag vill kunna se mina barn i ögonen”

”Bara under min lilla livstid så har jag upplevt en förändring när det gäller klimatet, som inte är positiv. Därför har jag valt att göra allt jag kan för att leva klimatsmart”, säger Cederback..

SVT Debatt - I förrgår: 13:10

En högtid som lätt väcker känslor

Några svenska förskolor har i år valt att inte ha luciatåg inför barnens föräldrar. Skälet uppges vara att alla inte har råd med luciakläder, samt att barnen ska få slippa prestationskravet..

SVT Debatt - 12 dec 18 kl. 16:43

”Klimatfrågan handlar om fakta, inte åsikter”

”Numer är det lyckligtvis färre som förnekar själva förändringarnas realitet eller sambandet med vår livsstil, men ett stort problem kvarstår ändå i hur kunskapen bryts ned och förmedlas – framförallt i medier”, skriver Adam Wickberg..

SVT Debatt - I förrgår: 12:30

”Jag är skeptisk till domedagsprofetiorna”

”Jorden har alltid förändrat sig, under alla dessa tider. Från 1000-talet till 1300-talet var det varmare än det är nu. Sen var det en liten istid till 1920.

SVT Debatt - I förrgår: 11:31

”Jag är Lucia, du är Lucia – vi är alla Lucia”

”Lucia är en fin tradition där vi hedrar minnet av Lucia, som blev mördad. Tänk dig själv att du dör i framtiden, inte kommer du att tänka: 'nej, det får inte vara en man, inte en kvinna eller det måste vara något däremellan'”, menar Elaine Eksvärd..

SVT Debatt - I förrgår: 08:41

”Svensk vapenexport ett stort svek mot Jemen”

”Jemen har inte tid att vänta. Sverige behöver frysa sina exporter till Saudi och dess bundsförvanter. Partierna i riksdagens EU-nämnd kan och bör genast föra upp frågan om ett svenskt och europeiskt vapenembargo på sin dagordning och ge Margot Wallström i uppdrag att driva den linjen i rådet”, skriver Valero..

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Industrin är inte problemet – den är lösningen”

”Genom att underlätta för företagande och bejaka människors och industris kreativitet att lösa klimatfrågan, kommer vi allt närmare klimatfrågans globala lösning”, skriver Wåhlberg och Lindberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.