SVT Debatt > Opinion

Friday, 22 February, 19:15

SVT Debatt - 20 sep 18 kl. 11:54

”Elcykelbidraget miljöpolitik för den som gillar att spendera andras pengar””Frågan om stöd till elcyklar handlar inte om huruvida man gillar elcyklar eller inte. Det handlar om huruvida subventionen är effektiv klimatpolitik eller inte. Och det är den inte”, skriver Johan ”Slöseriombudsmannen” Gustafsson..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Johan Slöseriombudsmannen Gustafsson

Dela artikeln

4745 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elcykelbidraget, miljöpolitikför den som gillar att , spendera, andras pengar
Supermiljöbloggen - 20 maj 14 kl. 15:00

EU-kolumn, Christan Engström (PP): Att begränsa patentmonopolen och försvara demokratin är åtgärder för en bättre miljöpolitik

Piratpartiet sitter med i den Gröna gruppen i EU-parlamentet, och röstar med dem i miljöfrågor. Piratpartiets fokus är att värna de mänskliga rättigheterna i den digitala miljön, men vi driver också frågan om reform av upphovsrätt och patent, och att EU ska bedriva en ambitiös och progressiv forskningspolitik. De frågorna har stor inverkan på miljö- och klimatpolitiken.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

Supermiljöbloggen - 27 aug 18 kl. 09:16

Partigranskningen – vad vill SD göra för miljön?

Sverigedemokraternas miljöpolitik utmärker sig, men inte positivt. Det är bland annat det enda av riksdagspartierna som inte ställt sig bakom Parisavtalet, Sveriges nya klimatlag eller klimatmålet för nationella utsläpp. De vill också minska miljöbudgeten med miljardbelopp.

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

Supermiljöbloggen - 21 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill S göra för miljön?

Under Socialdemokraternas tid i regering har miljöbudgeten blivit historiskt stor. Men hur mycket kan Stefan & Co egentligen ta åt sig äran för miljösatsningarna? Partiets politik Socialdemokraterna har i regeringsställning genomfört en mängd miljöåtgärder, liksom mer än fördubblat miljöbudgeten.

Sydsvenskan - 23 okt 14 kl. 04:00

Höjda skatter ger pengar till jobb, vård och skola

I dag promenerar Magdalena Andersson för första gången från finansdepartementet till riksdagen med en egen budget-cd i nypan.Den innehåller reformer för drygt 20 miljarder kronor.Det är dubbelt mot vad alliansen lovade i sitt valmanifest i september.

BT - 26 nov 12 kl. 14:07

Regeringens politik dyr för kvinnorna

I förra veckan publicerade SCB nya dystra siffror om jämställdheten i Sverige. Trots att kvinnor har högre utbildning än män så har de lägre lön. Dessutom tar de fortfarande ut 76 procent av föräldraledigheten och lägger mer tid på obetalt hemarbete än män.

BT - 30 okt 12 kl. 13:32

Mer miljö i alliansens budget

Ingen vet hur oppositionspartiernas samlade alternativ skulle se ut. Men allianspartierna är överens och tydliga. Vi satsar mer på miljön än någon rödgrön regering gjort, skriver Sofia Arkelsten och Åsa Coenraads.

SVT Debatt - 09 sep 17 kl. 07:00

”Vi måste sluta pumpa in pengar i klimatkraschen”

”Det krävs stort politisk mod för att sluta pumpa in skattepengar i klimatkraschen. Miljöpartiet måste driva en radikalare miljöpolitik nästa mandatperiod”, skriver Hanna Lidström, språkrör för Grön Ungdom..

Aftonbladet - 13 feb 18 kl. 11:48

Din miljöpolitik är pengar i sjön, Lövin

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 6 timmar sedan

”Möjliggör för fler unga att köpa en första bostad”

”Kapitalsvaga grupper behöver ges bättre möjlighet att kunna efterfråga och köpa en bostad. Sveriges Byggindustrier menar att detta kräver nödvändiga reformer”, skriver företrädare för Sveriges Byggindustrier..

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Näringslivets våta dröm är inte lösningen på krisen”

”Trovärdigheten när en lobbyorganisation från näringslivet på detta sätt går ut och försöker sig på att beskriva socioekonomiska kontexter är inte heller särskilt hög”, menar Hassan och Ström..

SVT Debatt - Igår: 16:23

”Samtliga svenskar som berörs bör få ett brev hemskickat”

”Samtliga svenskar som berörs bör få ett brev hemskickat från 1177 med information om vad som läckt, när och hur. Då kan berörda personer ta tillvara på de rättigheter som GDPR faktiskt ger dem”, skriver Bjärnemalm och Möller..

SVT Debatt - Igår: 10:51

”Vi kan inte ha det på det här sättet”

”Nu får det vara slut! Det är så många faktorer som gör att det är så orättvist; det är så ojämlikt beroende på vilken bakgrund man har, var man bor, hur gammal man är, socioekonomiska förhållanden och så vidare”, säger Charles..

SVT Debatt - Igår: 10:45

”Föråldrad syn på kosttillskott kan kosta mästerskapsmedaljer”

”En del kosttillskott kan ha en prestationshöjande effekt som kan vara skillnaden mellan medalj och en plats utanför pallen”, skriver Tommy Lundberg, fil dr i idrottsvetenskap..

SVT Debatt - Igår: 09:58

”10 000-tals gamla svälter i onödan”

”Svensk äldreomsorg 2019 karaktäriseras fortfarande av en extrem ojämlikhet och ett lotteri”, menar Gustafson..

SVT Debatt - Igår: 09:59

”Se för fan till att de gamla får riktigt käk”

”Jag har hållit på med detta i 20-25 år och det har inte skett någon positiv förändring. Kanske till och med att det snarare har blivit sämre”, säger Mannerström..

SVT Debatt - Igår: 08:47

”Därför behöver Sverige ett eget Guantanamo”

”Anslutning till Al Qaida-liknande rörelser måste göras olagligt och därefter måste de som aktivt anslutit sig till dessa rörelser frihetsberövas. När de sedan är frihetsberövade så kan utredningar göras i lugn och ro”, skriver Berggren..

SVT Debatt - Igår: 08:17

Advokat: Svårt att definiera vad en terrororganisation är

Sverige kommer i höst att skärpa terrorlagstiftningen genom att medlemskap i terrororganisationer kriminaliseras. Men förslaget möts av kritik. – Det är ett populistiskt förslag.

SVT Debatt - Igår: 07:00

”100 svenskflaggade fartyg – så här kan de bli ännu fler”

”Att vi nu har 100 svenskflaggade fartyg ger Sverige bättre möjligheter till klimatsmarta transporter, fler jobb och ökad tillväxt. Samtidigt är det viktigt att vi nu inte lutar oss tillbaka och tror att den positiva trenden håller i sig av sig självt”, skriver företrädare för tre sjöfartsorganisationer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.