Expressen > Nyheter

Friday, 22 February, 13:04

Expressen - 20 sep 18 kl. 08:49

Lööf lyfte Gnosjöandan – SD blev största partiGnosjöandan - ett begrepp ofta synonymt med entreprenörskap, företagande och god sammanhållning. Centerpartiets Annie Lööf brukar också framhålla Gnosjöanda som bästa verktyget för integration. Men hur står det till med Gnosjöandan och integrationen? I den småländska kommunen var det Sverigedemokraterna som gick starkast i valet, i valdistriktet Kulltorp blev partiet överlägset störst med 30 procent. – Det är klart att Gnosjöandan förändras över tid allteftersom vi får människor från andra kulturer hit.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gnosjöandan, Annie Lööf, Gnosjöanda, Sverigedemokraterna, Kulltorp, Eric Westroth

Dela artikeln

4070 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lööflyfte , GnosjöandanSD blev största , parti
DN - 02 feb 19 kl. 13:41

Gnosjöandan lever farligt: Många har vuxit fast

Gnosjö. Gnosjöandan är ett begrepp för driftiga företagare som inte krånglar till det i onödan. Men nu står småföretagarbygden vid ett vägskäl.

DI - 08 dec 18 kl. 08:01

Den nya Gnosjöandan lever i Kenya

Den småländska Gnosjöandan har moderniserats och lever, inte minst bland de kvinnor som får hjälp att starta företag i Kenya. Tidigare i höstas besökte Gnosjö-entreprenören Kjell-Ove Gunnarsson den by som företaget sponsrar via Hand in hand..

Barometern - 22 mar 17 kl. 06:00

Gnosjöandan får nytt liv

Den många gånger dödförklarade Gnosjöandan ser ut att ha fått nytt liv. Tillväxtföretagandet är starkt. Framgångarna påminner om det lokala företagarklimatets betydelse..

Dagen - 16 okt 14 kl. 03:05

Gnosjöandan hjälper tiggare

I Gnosjö tar man sin kända ”Gnosjöanda” på allvar och låter ortens tiggare bli entreprenörer. Här får tiggare från Rumänien chansen att prova på att tjäna pengar genom att baka bröd och hugga ved som de säljer..

Sydsvenskan - 02 feb 13 kl. 13:32

Han sprider Gnosjöandan till Skåne

Han har tidigare jobbat i både New York och Gnosjö. Nu vill Stojko Gjurovski använda sig av erfarenheterna därifrån i sitt jobb som bankchef i södra Sverige..

Sydsvenskan - 02 feb 13 kl. 13:32

Han sprider Gnosjöandan

Han har tidigare jobbat i både New York och Gnosjö. Nu vill Stojko Gjurovski använda sig av erfarenheterna därifrån i sitt jobb som bankchef i södra Sverige..

Jmini.se - 14 mar 16 kl. 19:29

Gnosjöandan är förbaskat tråkig

Sverige har 290 kommuner och den femte mest tråkiga är Gnosjö, vilket också är Smålands allra tråkigaste kommun.Den roligaste kommunen i Jönköpings län är just Jönköping, det menar i varje fall organisationen Fastighetsägarna som har sammanställt.....

YA - 17 aug 18 kl. 00:01

Gnosjöandan tar Sjöboungdomar till SM

För första gången har Sjöbo gått vidare till SM för sommarföretagare. 120 ungdomar är utvalda att tävla och i år är två av dem från byn. Natalie Nilsson driver ett av företagen som nästa vecka ska upp till tävlingslägret i Gnosjö..

Alingsås tidning - 23 feb 16 kl. 05:30

Vårgårda Västsveriges Gnosjö

Affärsmagasinet Företagaren skriver i sitt senaste nummer att Gnosjöandan fått fotfäste i flera orter i landet. I Västra Götaland pekar man på Vårgårda, som länets ”Gnosjöort”. Tidningen har vänt sig till regioncheferna i Företagarna, som fått den tuffa uppgiften att ta ut den ort i varje län som präglas av samarbete och entreprenörskap.

YLE - 22 okt 14 kl. 17:02

Gnosjöanda också i Jakobstad

En stark företagaranda och industri sammanför Jakobstadsregionen med Gnosjöregionen i Sverige. Den här veckan har 14 beslutsfattare från Småland bekantat sig med företag, utbildare och politiker i Jakobstadsnejden. Målet med besöket var att se hur två så likadana regioner kunde samarbeta och utbyta kunskap.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Samantha, 19, och maken hatas för åldersskillnaden

Samantha Simpson, 19, är nygift och upp över öronen förälskad i sin make. Något som både personer i sociala medier och hennes familj rasar mot. Anledningen?

Expressen - 15 minuter sedan

Actionskådisen: Jag dödade min fru som jag älskar

Actionskådisen står åtalad misstänkt för att ha mördat sin fru.I det första polisförhöret säger han direkt:– Jag förnekar inte att jag dödade min fru.– Jag erkänner att jag dödade min fru som jag älskar..

Expressen - 30 minuter sedan

Dom om bidrag till unga muslimer överklagas

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) överklagar förvaltningsrättens dom om att det var fel att neka Sveriges unga muslimer (Sum) bidrag. Det uppger myndighetens pressavdelning..

Expressen - 45 minuter sedan

Experten: Så tar bedragarna dina pengar – med nya knepet

Under de senaste två åren har antalet bedrägerier via telefon ökat kraftigt i landet. Brottet kallas för ”vishing” av polisen och majoriteten av de drabbade är äldre. – De drabbas oerhört hårt, de kanske blir av med sitt livs besparingar, säger Lotta Mauritzson, brottsförebyggare på polisens nationella bedrägericenter.

Expressen - 45 minuter sedan

Tullverket: Vi behöver bli 500 fler

Tullverket vill ha pengar av regeringen för att kunna rekrytera 500 medarbetare. Totalt handlar det om 480 miljoner kronor för 2020–2022, enligt myndighetens budgetunderlag..

Expressen - 45 minuter sedan

Lidingö får säga upp nyanländas kontrakt

Lidingö stads beslut att säga upp nyanländas bostadskontrakt efter två år, då den så kallade etableringstiden gått ut, får klartecken i domstol. Beslutet överklagades till Kammarrätten som nu ger kommunen rätt..

Expressen - 1 timme sedan

Lastbil och minibuss i olycka på riksväg

Ett stort räddningspådrag har larmats om en trafikolycka mellan en lastbil och en minibuss.Det är inte känt om någon har skadats allvarligt fysiskt..

Expressen - 1 timme sedan

Pojkarnas mamma kom till huset – strax efter morden

Idrottsmannen mördade sina två barn – sen tog han sitt eget liv.Nu berättar polisen att de kom till platsen samtidigt som barnens mamma som fått reda på att ”något hänt”, skriver Sala Allehanda.– Mamman hade fått veta att något hänt men inte vad och var aldrig själv inne i huset, säger Peter Danielsson, förundersökningsledare, till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Christine hamnade mitt i branddramat: ”Overkligt”

Christine Sjöö, 64, hamnade mitt i den våldsamma branden i Upplands Väsby.När hon väcktes av sina grannar stod lågorna höga – och nu är hennes hem förstört.– Det var som en dålig film, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter: GP får 40 miljoner i presstöd

Mediestödsnämnden har beviljat Götebors-Posten det maximala presstödet på 40 miljoner kronor. Det uppger källor för tidningen Barometern. GP har tidigare nekats presstöd på grund av sin dominerande ställning på marknaden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.