Expressen > Nyheter

Monday, 17 December, 12:54

Expressen - 20 sep 18 kl. 08:49

Lööf lyfte Gnosjöandan – SD blev största parti



Gnosjöandan - ett begrepp ofta synonymt med entreprenörskap, företagande och god sammanhållning. Centerpartiets Annie Lööf brukar också framhålla Gnosjöanda som bästa verktyget för integration. Men hur står det till med Gnosjöandan och integrationen? I den småländska kommunen var det Sverigedemokraterna som gick starkast i valet, i valdistriktet Kulltorp blev partiet överlägset störst med 30 procent. – Det är klart att Gnosjöandan förändras över tid allteftersom vi får människor från andra kulturer hit.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gnosjöandan, Annie Lööf, Gnosjöanda, Sverigedemokraterna, Kulltorp, Eric Westroth

Dela artikeln

4071 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lööflyfte , GnosjöandanSD blev största , parti
DI - 08 dec 18 kl. 08:01

Den nya Gnosjöandan lever i Kenya

Den småländska Gnosjöandan har moderniserats och lever, inte minst bland de kvinnor som får hjälp att starta företag i Kenya. Tidigare i höstas besökte Gnosjö-entreprenören Kjell-Ove Gunnarsson den by som företaget sponsrar via Hand in hand..

Barometern - 22 mar 17 kl. 06:00

Gnosjöandan får nytt liv

Den många gånger dödförklarade Gnosjöandan ser ut att ha fått nytt liv. Tillväxtföretagandet är starkt. Framgångarna påminner om det lokala företagarklimatets betydelse..

Dagen - 16 okt 14 kl. 03:05

Gnosjöandan hjälper tiggare

I Gnosjö tar man sin kända ”Gnosjöanda” på allvar och låter ortens tiggare bli entreprenörer. Här får tiggare från Rumänien chansen att prova på att tjäna pengar genom att baka bröd och hugga ved som de säljer..

Sydsvenskan - 02 feb 13 kl. 13:32

Han sprider Gnosjöandan till Skåne

Han har tidigare jobbat i både New York och Gnosjö. Nu vill Stojko Gjurovski använda sig av erfarenheterna därifrån i sitt jobb som bankchef i södra Sverige..

Sydsvenskan - 02 feb 13 kl. 13:32

Han sprider Gnosjöandan

Han har tidigare jobbat i både New York och Gnosjö. Nu vill Stojko Gjurovski använda sig av erfarenheterna därifrån i sitt jobb som bankchef i södra Sverige..

Jmini.se - 14 mar 16 kl. 19:29

Gnosjöandan är förbaskat tråkig

Sverige har 290 kommuner och den femte mest tråkiga är Gnosjö, vilket också är Smålands allra tråkigaste kommun.Den roligaste kommunen i Jönköpings län är just Jönköping, det menar i varje fall organisationen Fastighetsägarna som har sammanställt.....

YA - 17 aug 18 kl. 00:01

Gnosjöandan tar Sjöboungdomar till SM

För första gången har Sjöbo gått vidare till SM för sommarföretagare. 120 ungdomar är utvalda att tävla och i år är två av dem från byn. Natalie Nilsson driver ett av företagen som nästa vecka ska upp till tävlingslägret i Gnosjö..

Alingsås tidning - 23 feb 16 kl. 05:30

Vårgårda Västsveriges Gnosjö

Affärsmagasinet Företagaren skriver i sitt senaste nummer att Gnosjöandan fått fotfäste i flera orter i landet. I Västra Götaland pekar man på Vårgårda, som länets ”Gnosjöort”. Tidningen har vänt sig till regioncheferna i Företagarna, som fått den tuffa uppgiften att ta ut den ort i varje län som präglas av samarbete och entreprenörskap.

YLE - 22 okt 14 kl. 17:02

Gnosjöanda också i Jakobstad

En stark företagaranda och industri sammanför Jakobstadsregionen med Gnosjöregionen i Sverige. Den här veckan har 14 beslutsfattare från Småland bekantat sig med företag, utbildare och politiker i Jakobstadsnejden. Målet med besöket var att se hur två så likadana regioner kunde samarbeta och utbyta kunskap.

SmålandsPosten - 22 mar 17 kl. 04:00

Nytt liv i Gnosjö

Den många gånger dödförklarade Gnosjöandan ser ut att ha fått nytt liv. Tillväxtföretagandet är starkt. Framgångarna påminner om det lokala företagarklimatets betydelse..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Byta liv till solen – då är det Spanien som gäller

Svenskarna drömmer om att köpa bostad utomlands, framför allt i Spanien.Men priserna i svenskparadiset stiger kraftigt.På ett år har priserna på den spanska bostadsmarknaden ökat med i snitt 7,2 procent – där särskilt Madrid drar i väg..

Expressen - 45 minuter sedan

Blå tåget blir av med alkoholserveringen

Bolaget som serverar mat och dryck på Blå tågets resor mellan Göteborg och Stockholm har blivit av med alkoholtillståndet. Beslutet fattades i förra veckan. Motiveringen: "Systematisk ekonomisk misskötsel under lång tid".

Expressen - 1 timme sedan

Planen: Stopp för energidryck i skolor

Energidryck håller på att växa ut till ett allvarligt problem på skolorna i Vetlanda.Personal vittnar om att elever hoppar över måltider för att i stället dricka energidryck.Nu hoppas Höglandets räddningstjänstförbund på ett förbud mot den populära drycken – i hela kommunen, något som Vetlanda-Posten var första att rapportera om..

Expressen - 1 timme sedan

Paren som tjänade bäst – sök på din kommun här

Det är spelutvecklare som dominerar topplistan över Sveriges rikaste par.  Äldre industrimän har fått lämna plats åt den yngre generationen av spelutvecklare, som framgångsrikt kapitaliserat på en växande marknad.  Samtidigt visar listan att det är männen som drar in miljonerna.

Expressen - 1 timme sedan

Mordoffrets liv: Hotade polis – poserade med skjutvapen

Redan som 15-åring uttryckte han sin avsky mot poliser och klargjorde att han och kompisarna kunde "förklara krig" om de ville.När han i går sköts till döds, 20 år gammal, hade han hunnit klättra i den kriminella hierarkin, enligt Expressens uppgifter.En person har gripits efter dödsskjutningen i Dalen..

Expressen - 1 timme sedan

Person till sjukhus efter singelolycka - E22 avstängd

En person har förts i ambulans till sjukhus efter en singelolycka på E22 vid Bräkne-Hoby i Blekinge under måndagen.Under räddningsarbetet har vägen varit avstängd i båda riktningar..

Expressen - 1 timme sedan

21-årig kvinna försvunnen – polisen ber om tips

En 21-årig kvinna från Eksjö har varit spårlöst försvunnen sedan 12-tiden i lördags. Nu ber polisen allmänheten om hjälp i sökarbetet.– Hon har inte hörts av alls sedan ett sms klockan 12 i lördags, säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisen..

Expressen - 1 timme sedan

Mamman dränkte sina två söner i motellets badkar

Tvåbarnsmamman Heather Langdon hade precis lämnat ett skyddat boende för kvinnor när hon gjorde det avskyvärda.Hennes söner hittades i badkaret – och nu anklagas Langdon för att ha dränkt dem, skriver People.– Hon sa ”jag dränkte dem nästan, jag dränkte dem nästan”.

Expressen - 1 timme sedan

Talmannens besked: "Tidigast tisdag"

Talmannen Andreas Norlén kommer under måndagen inte ge några nya besked i regeringsfrågan.– Besked kommer tidigast på tisdagen, sa talmannen som förväntas utlysa ett datum för den tredje statsministeromröstningen. Skulle det misslyckas står Sverige på randen till nyval.

Expressen - 2 timmar sedan

Netflix nya strategi: 90 långfilmer per år

Strömningstjänsten Netflix ska i fortsättningen producera 90 långfilmer om året, varav omkring 55 ska vara spelfilmer.Det säger bolagets långfilmschef Scott Stuber till New York Times..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.