Expressen > Nyheter

Saturday, 20 October, 10:23

Expressen - 20 sep 18 kl. 08:49

Lööf lyfte Gnosjöandan – SD blev största partiGnosjöandan - ett begrepp ofta synonymt med entreprenörskap, företagande och god sammanhållning. Centerpartiets Annie Lööf brukar också framhålla Gnosjöanda som bästa verktyget för integration. Men hur står det till med Gnosjöandan och integrationen? I den småländska kommunen var det Sverigedemokraterna som gick starkast i valet, i valdistriktet Kulltorp blev partiet överlägset störst med 30 procent. – Det är klart att Gnosjöandan förändras över tid allteftersom vi får människor från andra kulturer hit.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gnosjöandan, Annie Lööf, Gnosjöanda, Sverigedemokraterna, Kulltorp, Eric Westroth

Dela artikeln

4070 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lööflyfte , GnosjöandanSD blev största , parti
Barometern - 22 mar 17 kl. 06:00

Gnosjöandan får nytt liv

Den många gånger dödförklarade Gnosjöandan ser ut att ha fått nytt liv. Tillväxtföretagandet är starkt. Framgångarna påminner om det lokala företagarklimatets betydelse..

Dagen - 16 okt 14 kl. 03:05

Gnosjöandan hjälper tiggare

I Gnosjö tar man sin kända ”Gnosjöanda” på allvar och låter ortens tiggare bli entreprenörer. Här får tiggare från Rumänien chansen att prova på att tjäna pengar genom att baka bröd och hugga ved som de säljer..

Sydsvenskan - 02 feb 13 kl. 13:32

Han sprider Gnosjöandan till Skåne

Han har tidigare jobbat i både New York och Gnosjö. Nu vill Stojko Gjurovski använda sig av erfarenheterna därifrån i sitt jobb som bankchef i södra Sverige..

Sydsvenskan - 02 feb 13 kl. 13:32

Han sprider Gnosjöandan

Han har tidigare jobbat i både New York och Gnosjö. Nu vill Stojko Gjurovski använda sig av erfarenheterna därifrån i sitt jobb som bankchef i södra Sverige..

Jmini.se - 14 mar 16 kl. 19:29

Gnosjöandan är förbaskat tråkig

Sverige har 290 kommuner och den femte mest tråkiga är Gnosjö, vilket också är Smålands allra tråkigaste kommun.Den roligaste kommunen i Jönköpings län är just Jönköping, det menar i varje fall organisationen Fastighetsägarna som har sammanställt.....

YA - 17 aug 18 kl. 00:01

Gnosjöandan tar Sjöboungdomar till SM

För första gången har Sjöbo gått vidare till SM för sommarföretagare. 120 ungdomar är utvalda att tävla och i år är två av dem från byn. Natalie Nilsson driver ett av företagen som nästa vecka ska upp till tävlingslägret i Gnosjö..

Alingsås tidning - 23 feb 16 kl. 05:30

Vårgårda Västsveriges Gnosjö

Affärsmagasinet Företagaren skriver i sitt senaste nummer att Gnosjöandan fått fotfäste i flera orter i landet. I Västra Götaland pekar man på Vårgårda, som länets ”Gnosjöort”. Tidningen har vänt sig till regioncheferna i Företagarna, som fått den tuffa uppgiften att ta ut den ort i varje län som präglas av samarbete och entreprenörskap.

YLE - 22 okt 14 kl. 17:02

Gnosjöanda också i Jakobstad

En stark företagaranda och industri sammanför Jakobstadsregionen med Gnosjöregionen i Sverige. Den här veckan har 14 beslutsfattare från Småland bekantat sig med företag, utbildare och politiker i Jakobstadsnejden. Målet med besöket var att se hur två så likadana regioner kunde samarbeta och utbyta kunskap.

SmålandsPosten - 22 mar 17 kl. 04:00

Nytt liv i Gnosjö

Den många gånger dödförklarade Gnosjöandan ser ut att ha fått nytt liv. Tillväxtföretagandet är starkt. Framgångarna påminner om det lokala företagarklimatets betydelse..

Barometern - 10 maj 16 kl. 07:08

Gnosjöandan har hon vuxit upp med

Anna Hofvergård är kvinnan som hellre säger ja än nej. Hon gillar utmaningar och hoppar gärna utan skyddsnät. "Det är ju lite tjusningen med nya grejer", säger hon..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Stor vattenläcka i Dorotea – många drabbas

Det saknas vatten i kranarna i Dorotea i Västerbotten.Kommunen befarar att det rör sig om en stor vattenläcka.Hela samhället berörs, skriver SVT..

Expressen - 45 minuter sedan

Talibanernas nya hot på valdagen: Ska attackera

Talibanerna har hotat om våld när Afghanistan i dag går till val. Hittills har flera explosioner rapporterats i Kabul – och i en  provins har valet flyttats fram en vecka efter att den lokale polischefen dödats..

Expressen - 45 minuter sedan

Minibuss i krock med älg

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till E22 utanför Oskarshamn där en minibuss har krockat med en älg.Det är oklart hur många personer som färdades i minibussen..

Expressen - 1 timme sedan

Rysk kvinna åtalas i USA – ska ha försökt påverka val

Den första personen åtalas för att ha försökt lägga sig i det kommande mellanårsvalet i USA, rapporterar CBS News.FBI och justitiedepartementet anklagar den ryska medborgaren Elena Alekseevna Khusyaynova för att ha deltagit i en konspiration för att skada förtroendet för den amerikanska demokratin och det politiska systemet..

Expressen - 1 timme sedan

Maddes och familjens lycka i nya lyxhuset

Här är Maddes och Chris drömliv i palmernas Florida.Nya huset är 750 kvadratmeter stort, har sju sovrum, vinkällare och dubbla pooler. I trädgården finns exotiska fruktträd – mango, lime, avokado och papaya.

Expressen - 1 timme sedan

TEST: Så bra skulle du klara högskoleprovet

I morgon är det dags för den här terminens högskoleprov. Varje år är det cirka 35 personer som skriver 2.0 på högskoleprovet.

Expressen - 1 timme sedan

Två bilar i svår krock – en fick klippas ut ur bilen

Två bilar har kolliderat på en väg i Sigtuna.Krocken var svår och en av personerna har förts till sjukhus.Enligt uppgifter till Aftonbladet fick en person klippas ut ur sin bil..

Expressen - 1 timme sedan

Flera personer misshandlade man

En man misshandlades i natt i Malmö.Enligt polisen attackerades han av flera personer som efter misshandeln lämnade platsen.Mannen fördes till sjukhus, skadeläget är okänt..

Expressen - 2 timmar sedan

Lucy, 27, ljög om cancern – samlade in en halv miljon

496 463 kronor.Så mycket samlade Lucy Wieland, 27, in för att behandla sin ”cancer”.Nu visar det sig att hon har ljugit om sjukdomen – och åtalas för bedrägeri.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.