Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 15 February, 20:16

Liknande nyheter

Taggar: Hovrätten, fastställer, straffför , tonåringsom , våldtog, flicka
Kristianstadsbladet - 17 apr 13 kl. 12:04

Hovrätten fastställer straff för Hammarrånare

Hovrätten ändrar inte de långa fängelsestraffen för rånarna, som bakband och misshandlade ett äldre par i Hammar.
Tingsrättens dom överklagades av parterna. På onsdagsförmiddagen meddelade hovrätten sin dom.

Skånskan - 08 okt 16 kl. 22:09

Pulver spred skräck Hovrätten fastställer fängelsedom mot brevskrivare

MALMÖ Hovrätten ändrar ingenting; det blir nio månaders fängelse för den man som i januari förra året skickade ett vitt pulver till Kronofogdemyndigheten i Malmö, vilket satte igång en massiv räddningsorganisation.Det var den 5 januari som brevet anlände. Det var adresserat till Kronofogdemyndigheten i Västra hamnen, men själva postöppningen skedde hos Skatteverket i Rörsjöstaden.

Alingsås tidning - 08 okt 13 kl. 11:32

42-åring fälls för mord - hovrätten fastställer dom 

VÅRGÅRDA: Tidigare i år dömdes en 42-årig man till 15 års fängelse för mord på en kvinna i Vårgårda. Hovrätten fastställer nu domen..

GöteborgsPosten - 24 mar 16 kl. 18:01

Hovrätten fastställer straffet för mord i Bergsjön

Hovrätten fastställer straffet för den 16-åring som i somras dödade en man i Bergsjön och slår fast att mordet var ett hatbrott. För hans tre år äldre kompis skärps straffet..

GöteborgsPosten - 23 aug 18 kl. 13:07

Hovrätten fastställer livstidsstraff för Ulvömordet

Hovrätten fastställer straffet för den 31-åring som i höstas brutalt mördade en man på Ulvöns vandrarhem, och därefter anlade en brand för att dölja bevisen..

Skånskan - 12 okt 15 kl. 11:15

Hovrätten fastställer dom för julaftonssprängning

Malmö Det blev inget gehör för huvudmannen i sprängningen mot Victoria Park. Däremot frias en 16-åring. Idag kom domen från Hovrätten över Skåne och Blekinge mot de som åtalats för bomben vid Victoria Parks kontor i Malmö på julafton förra året.

DalaDemokraten - 12 nov 14 kl. 07:35

Hovrätten ­fastställer dom

Svea hovrätt fastställer domen på en månads fängelse för en 27-åring från Hedemora för misshandel och olaga hot..

Skånskan - 01 apr 16 kl. 14:00

Hovrätten fäller

Opinion Hovrätten fastställer domarna mot de två Göteborgarna Hassan Mostafa Al-Mandlawi och Al Amin Sultan, som får livstids fängelse för terrorbrott. Tillsammans med domen mot Radovan Karadzic tidigare i veckan så gör detta världen till ett ställe där det blivit lite, lite svårare att terrorisera sina medmänniskor.
Hovrättens dom fastställer att Sultan och Al-Mandlawi är gärningsmän, inte medlöpare, åskådare eller någon annan form av bisittare till det fruktansvärda brottet som begås på filmerna som använts för att fälla de båda.

Kristianstadsbladet - 27 aug 13 kl. 10:00

Hovrätten fastställer friande dom för 15-åring

Hovrätten ändrar inte domen där en 15-åring friades från en misshandel i samband med Arena cup.
Åklagaren hade yrkat att hovrätten skulle döma 15-åringen för misshandeln. Men hovrätten kom fram till samma slutsats som tingsrätten, vars friande dom därmed står fast.

Kristianstadsbladet - 13 maj 13 kl. 15:44

Hovrätten fastställer dom för hänsynslös misshandel i Vittsjö

Domen på fyra års fängelse för den 20-åring som misshandlade en 30-åring svårt i Vittsjö i höstas står fast. Det har hovrätten beslutat, som inte gör några ändringar jämfört med tingsrätten.
20-åringen yrkade på att åtalet för synnerligen grov misshandel skulle ogillas, eller i andra hand bedömas som grov och att straffet lindrades.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Suninen överraskande ledare efter första dagen

Efter första dagen av Svenska rallyt leder oväntat finländaren Teemu Suninen. Två sträcksegrar och starka prestationer rakt i genom har tagit honom till toppen. – Det har gått mycket bättre än väntat.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Mordmisstänkt svensk utlämnas

Den svensk som sitter häktad i Frankrike misstänkt för ett mord i Oslo kommer att utlämnas till Norge under mars. Det rapporterar norska public servicekanalen NRK, med hänvisning till den franska åklagarmyndigheten. Mannen i 20-årsåldern greps i Dijon i.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

AF vann digitaliseringstvist i hovrätten

Arbetsförmedlingen dömdes 2017 i tingsrätten efter att myndighetens digitala satsning havererat. Tillsammans med bolaget CGI utvecklades systemet ELDA i syfte att digitalisera myndighetens pappershantering, men avtalet sades upp efter att Arbetsförmedli.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dåligt resultat för Oscar Properties

Fastighetsbolaget Oscar Properties vinstvarnar för det fjärde kvartalet, rapporterar Dagens Industri. ”Liksom föregående kvartal påverkas resultatet i fjärde kvartalet även av prissänkningar och en fortsatt låg försäljningstakt. Som en följd av dessa po.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Alsenfelt fortfarande borta – missar Växjömötet

Målvakten är fortfarande inte i gång efter sin hjärnskakning..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Trafikolycka på Dammstorpsvägen

En olycka med två personbilar inträffade i korsningen mellan Dammstorpsvägen och Toftanäsvägen under fredagskvällen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

SvD/Sifo: Stort väljartapp för M

Moderaterna gör ett kraftigt väljartapp i SvD/Sifos väljarbarometer för februari. Partiet har nu ett stöd på 17,2 procent, jämfört med 19,5 procent i januarimätningen. Tappet är den enda statistiskt säkerställda förändringen i februarimätningen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bostadsinbrotten kraftigt ner i södra Sverige

Under 2015 skedde 5 831 bostadsinbrott i polisregion Syd, vilket innefattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. 2018 hade den siffran minskat till 3 220 inbrott – en minskning med 45 procent, skriver polisen på sin hemsida. Polisen pekar på fler.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Minst 60 befaras döda i Zimbabwegruvor

Minst 60 personer befaras ha omkommit i guldgruvor i Zimbabwe som översvämmades på torsdagen, meddelar landets regering. Tidigare besked gjorde gällande att det rörde sig om minst 23 personer, som misstänks ha befunnit sig i schaktet för illegalt guldgr.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Lugi värvar dansk målvakt

Den danske målvaktstalangen Simon Sejr har skrivit tvåårskontrakt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.