Sydsvenskan > IT

Wednesday, 17 October, 02:51

Sydsvenskan - 20 sep 18 kl. 07:00

På drift i NuukNiviaq Korneliussens debut "Homo Sapienne" är en grönländsk roman i hbtq-miljö..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Nuuk, Korneliussens, Homo Sapienne

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: drifti , Nuuk
Nyhetskanalen - 18 apr 12 kl. 18:19

Värnpliktiga på kungaskepp våldtäktsåtalade i Nuuk

Två unga danska män stod på onsdagen åtalade för grov våldtäkt i Nuuk på Grönland. Offret är en jämnårig grönländsk kvinna. Enligt Extrabladet var de två männen värnpliktiga ombord på det danska kungaskeppet Dannebrog.

Sydsvenskan - 30 dec 11 kl. 18:06

Skånska ambulanser ofta ur drift

Foto: Patrick Persson
Trasiga fordon och personalbrist hindrar skånska ambulanser från att rycka ut.
Det senaste året har skånska ambulanser tagits ur drift vid något hundratal tillfällen. Det har också hänt att ambulanser blivit stående hela dagar, eftersom det varit brist på personal.

BT - 06 nov 14 kl. 10:01

Statoil tar två riggar ur drift

Överkapaciteten inom oljeindustrin och lönsamhetsproblem inom industrin har gjort att norska Statoil tar två oljeriggar, Transocean Spitsbergen och Songa Trym, ur drift under återstoden av 2014. Transocean-riggen avslutar ett uppdrag i Barents hav i mitten av november. Songa Trym-riggen kommer att tas ur drift när man har avslutat ett uppdrag i Oseberg-fältet i Nordsjön, också det om någon vecka.

SR - 01 aug 17 kl. 17:23

Efter IT-skandalen - det dröjer innan all drift är tillbaka i Sverige

Transportstyrelsen har beslutat att all myndighetens IT-drift i framtiden ska skötas av säkerhetsprövad personal i Sverige. Men än så länge är inte all drift återhämtad, och enligt myndighetens generaldirektör Jonas Bjelfvenstam kommer det dröja ytterligare innan all drift kan skötas i Sverige..

IDG - 02 maj 18 kl. 09:00

Ny jätte på drift – nu slås DGC ihop med Candidator


Drift + drift = mer och större drift. Därför har EQT nu valt att slå ihop sina nyligen förvärvade bolag DGC och Candidator..

Computer Sweden - 02 maj 18 kl. 09:00

Ny jätte på drift – nu slås DGC ihop med Candidator


Drift + drift = mer och större drift. Därför har EQT nu valt att slå ihop sina nyligen förvärvade bolag DGC och Candidator..

YLE - 28 dec 12 kl. 09:02

Westenergy i normal drift efter nyår

I dryga två månader nu har Westenergys sopbränningsanläggning i Korsholm producerat el och fjärrvärme av avfall. Vid nyår avslutas testperioden och verket övergår till normal drift. - Hittills har det gått över förväntan bra, säger informatör Josefin Stolpe.

Barometern - 31 mar 14 kl. 13:47

O1 har tagit ur drift

Reaktor 1 vid OKG tas under måndagen ur drift. Anläggningen ska genomgå en planerad revision. Avställningen är beräknad till 45 dygn och under den tiden ska O1 bland annat genomgå byte av bränsle och pumpar.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 07:46

Regering som blir dyr i drift

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Stefan Löfven lovade mycket till många när han presenterade sin regering. Vår rödgröna regering kommer att bli dyr i drift, skriver riksdagsledamoten Maria Malmer Stenergard (M).
I fredags presenterade Stefan Löfven sin regeringsförklaring.

Nya Wermlands Tidningen - 05 nov 14 kl. 09:53

Fortsatt drift av Lesjöfors servicecenter

Det blir fortsatt drift av Lesjöfors servicecenter åtminstone fram till den 30 juni nästa år, det står klart sedan kommunstyrelsen beslutat att skjuta till pengar för fortsatt drift..

Helsingborgs Dagblad - 06 nov 14 kl. 10:06

Statoil tar två riggar ur drift

Överkapaciteten inom oljeindustrin och lönsamhetsproblem inom industrin har gjort att norska Statoil tar två oljeriggar, Transocean Spitsbergen och Songa Trym, ur drift under återstoden av 2014. Transocean-riggen avslutar ett uppdrag i Barents hav i mitten av november. Songa Trym-riggen kommer att tas ur drift när man har avslutat ett uppdrag i Oseberg-fältet i Nordsjön, också det om någon vecka..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Man allvarligt skadad efter bråk i Kalmar

Flera ungdomar var på tisdagskvällen inblandade i ett bråk vid köpcentret Baronen i Kalmar, skriver Barometern. Totalt har tre män i 18-årsålderns skadats, en av dem allvarligt, enligt Aftonbladet. – Det är ett stick- eller skärvapen som använts, säger.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Minst 29 döda i orkanen Michael

Sökandet efter hundratals saknade efter orkanen Michael fortsätter. En vecka efter att stormen förstört hela samhällen i Florida har 29 människor bekräftats döda. Florida drabbades värst av Michael, som hade högsta uppmätta ihållande vindar på närmare 7.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Få fick inte se mycket på nationalarenan

Aldrig förr har så få sett landslaget på nationalarenan. 90 minuters träningsfotboll var inte den bästa reklamen för att locka fler till liknande tillställningar. 1–1 mot Slovakien var...

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Ökat hopp om att Filippinerna väljer Gripen

Filippinernas försvarsminister vill att landet köper Gripen-plan av Saab då amerikanska F-16 blir för dyrt, det rapporterar Dagens industri. Affären beräknas vara värd drygt 5 miljarder. ”Vi har inte fått något officiellt besked och såvitt vi vet är ing.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

S+MP=sant – i alla fall valtekniskt

Valtekniskt samarbete i Kävlinge ändrar fördelningen av platser i alla nämnder..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Google "måste överväga" en Kina-sökmotor

Google undersöker möjligheterna att ta fram en sökmotor anpassad för Kina – och kommunistregimens censur. Det måste övervägas med tanke på hur stor marknaden är, säger nätjättens vd. Google stängde ned sin sökmotorstjänst i Kina år 2010 när landets styr.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Ingrid Runsten: "Håll dörren stängd för SD, även i regionen."

Avgörandet väntas på måndag och de andra partierna har lämnat bollen till SD..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Stopp för Emmabodafestivalen

Det blir ingen Emmabodafestival nästa år. "Vi har under 31 år gjort Sveriges bästa fest. Nu är det inte längre möjligt att göra den i Sverige", meddelar musikfestivalen på Instagram.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

”Att ta en joint är inget man gör i skymundan längre”

Fältassistenten Stina Fager oroas av det växande droganvändandet bland unga i Lund..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Mångfaldig allsvensk SM-guldvinnare häktad för våldtäkt

Mannen nekar till brott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.