Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 14 December, 04:04

Sydsvenskan - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guldDe beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic. På e.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sydafrikas, Traffic

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havets, stråtrövare, hotar, Sydafrikas, vita, guld
GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic..

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic.

UNT - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 18:01

Stränga straff hotar katalanska politiker

Följden av fjolårets otillåtna folkomröstning om självständighet i Katalonien hotar bli smärtsam för det katalanska ledarskiktet. För regionens ex-vicepresident yrkar åklagaren på 25 års fängelse. Statens egna advokater vill gå mildare fram – vilket kan ha sin förklaring i politisk kohandel..

UNT - 02 nov 18 kl. 18:01

Stränga straff hotar katalanska politiker

Följden av fjolårets otillåtna folkomröstning om självständighet i Katalonien hotar bli smärtsam för det katalanska ledarskiktet..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 23:07

Stränga straff hotar katalanska politiker

Följden av fjolårets otillåtna folkomröstning om självständighet i Katalonien hotar bli smärtsam för det katalanska ledarskiktet. För regionens ex-vicepresident yrkar åklagaren på 25 års fängelse. Statens egna advokater vill gå mildare fram – vilket kan ha sin förklaring i politisk kohandel..

Skånskan - 08 aug 18 kl. 09:00

Strålande sol hotar skolstarten

SJÖBO
Det gick inte att lösa värmeproblemen på Färsingaskolan med solfilm. Det hade inneburit en risk för splittrade fönster.
Men något måste göras.

Sydsvenskan - 28 dec 17 kl. 07:00

Stråtrövare dömd till spöstraff efter stöldturné

Många byggnader i Lund bär på en historia. Sydsvenskans fotograf Ingemar D Kristiansen har samlat några av dem i ord och bild..

Expressen - 17 dec 13 kl. 06:51

Havet hotar 23 000 skånska bostäder

Stormen Sven slet med sig sommarstugor till havs och förändrade landskapet på många av våra sydsvenska stränder. Länsstyrelsen Skåne larmar om att 23 000 skånska bostäder hotas av havets stigande vattennivå. – Kustsamhällen exploateras på ett sätt som inte är hållbart, säger professor Hans Hanson vid Lunds universitet..

Kristianstadsbladet - 08 okt 14 kl. 08:31

Nyfunnen förkastning hotar huvudstad


En geologisk förkastning, som kan ge upphov till en jordbävning med magnituden 7,1, har hittats i Nya Zeelands huvudstad Wellington. Fyndet bekräftar att Wellington är en av världens seismologiskt mest aktiva städer, enligt forskare.Aotea-förkastningen börjar på havsbotten i Wellingtons hamn och tros sträcka sig genom de centrala delarna av staden och de södra förorterna.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Organisationer stoppas i Nicaragua

Nicaragua stoppar fem icke-statliga organisationer som har varit kritiska till landets president Daniel Ortega. Enligt internationella organisationer är beslutet en hämnd mot grupperna som har pekat på brott mot mänskliga rättigheter under de omfattande.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Digitalt flygledartorn invigt

Storbritanniens första digitala flygledartorn har invigts i Bedfordshire, skriver The Telegraph. Högupplösta kameror filmar landningsbanorna i realtid, vilket flygledaren ser på skärmar som är som fönster på ett traditionellt torn. Tekniken har utveckla.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ny skjutning i Malmö

Ett radhus i de södra delarna av Malmö besköts natten till fredagen. Polisen utreder skottlossningen som försök till mord..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tre häktade i sin frånvaro i äldrehärva

Tre personer har häktats i sin frånvaro av Uddevalla tingsrätt, misstänkta för inblandning i den äldreliga som tros ha härjat i hela landet. För två veckor sedan häktades två män, och de fem personerna misstänks för 50 grova stölder, grova bedrägerier o.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Polisen har bekräftat 40 mordoffer

Amerikansk polis har hittills kunnat bekräfta fler än 40 mord som 78-årige Samuel Little i Texas kan vara skyldig till. Little erkände nyligen 90 mord, framför allt på narkotikamissbrukare och prostituerade i flera delar av landet mellan 1970 och 2005,.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tre bröder döms till fängelse

Tre bröder döms till flera års fängelsestraff för narkotikabrott i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten. Männen var åtalade för att ha haft drygt tolv kilo cannabis och ett hekto kokain i ett källarförråd. Värdet på drogerna uppskattades till en halv.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

MFF spelade för Håkan Jeppsson: ”Gav oss segern idag”

Mot Besiktas fann spelarna styrka i den tragiska händelsen..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Spannmål för dyrt – gamla bullar blir etanol

Årets spannmålsskörd drabbades hårt av hettan i somras och nu får även etanolproducenten Lantmännen Agroetanol i Norrköping lida av effekterna. Spannmålspriset har blivit så högt att företaget börjat använda chips och gamla bullar i stället. – I dagsläg.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Blandat på Wall Street

USA-börserna pendlade mellan plus och minus under torsdagen när investerarna tvekade mellan bedömningen av brexitläget, Kinaförhandlingarna och frågetecken runt räntan. Finansmarknaden var en av de bleka sektorerna och storbankerna Bank of America och W.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Oscar Lewicki: ”Mycket därför som man håller på med det här”

Hyllade Håkan Jeppsson efter bragden mot Besiktas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.