Sydsvenskan > Inrikes

Saturday, 23 February, 21:58

Sydsvenskan - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guldDe beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic. På e.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sydafrikas, Traffic

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havets, stråtrövare, hotar, Sydafrikas, vita, guld
GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic..

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic.

UNT - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 18:01

Stränga straff hotar katalanska politiker

Följden av fjolårets otillåtna folkomröstning om självständighet i Katalonien hotar bli smärtsam för det katalanska ledarskiktet. För regionens ex-vicepresident yrkar åklagaren på 25 års fängelse. Statens egna advokater vill gå mildare fram – vilket kan ha sin förklaring i politisk kohandel..

UNT - 02 nov 18 kl. 18:01

Stränga straff hotar katalanska politiker

Följden av fjolårets otillåtna folkomröstning om självständighet i Katalonien hotar bli smärtsam för det katalanska ledarskiktet..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 23:07

Stränga straff hotar katalanska politiker

Följden av fjolårets otillåtna folkomröstning om självständighet i Katalonien hotar bli smärtsam för det katalanska ledarskiktet. För regionens ex-vicepresident yrkar åklagaren på 25 års fängelse. Statens egna advokater vill gå mildare fram – vilket kan ha sin förklaring i politisk kohandel..

Skånskan - 08 aug 18 kl. 09:00

Strålande sol hotar skolstarten

SJÖBO
Det gick inte att lösa värmeproblemen på Färsingaskolan med solfilm. Det hade inneburit en risk för splittrade fönster.
Men något måste göras.

Sydsvenskan - 28 dec 17 kl. 07:00

Stråtrövare dömd till spöstraff efter stöldturné

Många byggnader i Lund bär på en historia. Sydsvenskans fotograf Ingemar D Kristiansen har samlat några av dem i ord och bild..

GöteborgsPosten - 14 feb 19 kl. 21:34

Sydafrika: Strömavbrott hotar ANC

Tre månader före valet ser det mörkt ut för Sydafrikas regeringsparti ANC – bokstavligt talat. Upprepade strömavbrott har seglat upp som ett av de största hoten mot president Cyril Ramaphosa..

Expressen - 17 dec 13 kl. 06:51

Havet hotar 23 000 skånska bostäder

Stormen Sven slet med sig sommarstugor till havs och förändrade landskapet på många av våra sydsvenska stränder. Länsstyrelsen Skåne larmar om att 23 000 skånska bostäder hotas av havets stigande vattennivå. – Kustsamhällen exploateras på ett sätt som inte är hållbart, säger professor Hans Hanson vid Lunds universitet..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 minuter sedan

Fyra döda i vindpinat Italien

Fyra personer har omkommit i samband med att hård blåst härjat i Italien på lördagen, rapporterar medier i landet. I ett av fallen höll en 14-årig pojke upp en stege åt sin pappa som skulle laga taket på deras hus i Capena utanför Rom, rapporterar tidni.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Läkare: Begränsa antalet patienter per läkare

Alla invånare ska ha rätt till en fast läkare och varje heltidsarbetande läkare bör inte ha fler än 1 500 patienter, skriver åtta representanter för Sveriges läkarkår på DN Debatt. "Principen om fast läkare och listtak är nödvändig för att säkerställa a.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Dahlin nätade och vann i Hagelins debut

Carl Hagelin gjorde sin första match för Washington efter att ha trejdats från Los Angeles. Men det var en svensk i det andra laget som fick lämna isen med det största leendet. Rasmus Dahlin gjorde ett av målen, hans åttonde totalt för säsongen, när han.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Lättare jämföra tandvårdspriser till hösten

Tandvårdspatienter ska kunna jämföra priser på en särskild sajt på nätet. Tjänsten omfattar alla vårdgivare som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet, vilket de flesta är. "Du ska kunna jämföra tandläkarens priser på ett bra sätt oavsett var du.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

M vill ha nya lagar mot terrorism

Moderaterna vill ha hårdare tag mot terrorism. I en debattartikel i Svenska Dagbladet föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell en rad åtgärder och nya lagar. Moderaterna vill att straffansvar införs.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Polischef: Frånta IS-terrorister medborgarskap

Polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, gör på Twitter ett utspel om behandling av de så kallade återvändarna som stridit för terrorsekten IS. De ska inte få komma tillbaka till Sverige. – Vi är för mjuka mot de här terroristerna, säger han till GT.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Peter Frampton lider av ovanlig sjukdom

Den brittiske sångaren och gitarristen Peter Frampton, 68, har avslöjat att han lider av den ovanliga muskelsjukdomen inklusionskroppsmyosit, som gör att musklerna långsamt bryts ner. Artistens kommande USA-turné kommer därför att bli hans sista. Peter.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Direktrapport från Melodifestivalens fjärde deltävling

Håkan Engström är på plats i Lidköping och kommenterar Melodifestivalens fjärde deltävling..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Svalde halvt kilo knark – flög med ettåring

En kvinna i 40-årsåldern greps på Landvetter i november efter att ha landat med ett plan från Amsterdam tillsammans med sin ettåriga dotter. Tullpersonalen misstänkte att hon var en "sväljare" och röntgen avslöjade att kvinnan hade 63 förpackningar med.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Rögle närmar sig efterlängtat SM-slutspel

Rögle studsade tillbaka efter förlusten senast. Mot nästjumbon Mora kom fjärde segern på de senaste fem matcherna efter ett hattrick av Linus Sandin. Ängelholmlaget tar sig därmed allt närmare sitt första SM-slutspel sedan 1994.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.