Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 19 October, 00:22

Sydsvenskan - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guldDe beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic. På e.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sydafrikas, Traffic

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Havets, stråtrövare, hotar, Sydafrikas, vita, guld
GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic..

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic.

UNT - 20 sep 18 kl. 06:00

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet..

Skånskan - 08 aug 18 kl. 09:00

Strålande sol hotar skolstarten

SJÖBO
Det gick inte att lösa värmeproblemen på Färsingaskolan med solfilm. Det hade inneburit en risk för splittrade fönster.
Men något måste göras.

Sydsvenskan - 28 dec 17 kl. 07:00

Stråtrövare dömd till spöstraff efter stöldturné

Många byggnader i Lund bär på en historia. Sydsvenskans fotograf Ingemar D Kristiansen har samlat några av dem i ord och bild..

Expressen - 17 dec 13 kl. 06:51

Havet hotar 23 000 skånska bostäder

Stormen Sven slet med sig sommarstugor till havs och förändrade landskapet på många av våra sydsvenska stränder. Länsstyrelsen Skåne larmar om att 23 000 skånska bostäder hotas av havets stigande vattennivå. – Kustsamhällen exploateras på ett sätt som inte är hållbart, säger professor Hans Hanson vid Lunds universitet..

Kristianstadsbladet - 08 okt 14 kl. 08:31

Nyfunnen förkastning hotar huvudstad


En geologisk förkastning, som kan ge upphov till en jordbävning med magnituden 7,1, har hittats i Nya Zeelands huvudstad Wellington. Fyndet bekräftar att Wellington är en av världens seismologiskt mest aktiva städer, enligt forskare.Aotea-förkastningen börjar på havsbotten i Wellingtons hamn och tros sträcka sig genom de centrala delarna av staden och de södra förorterna.

BT - 08 okt 14 kl. 08:31

Nyfunnen förkastning hotar huvudstad

En geologisk förkastning, som kan ge upphov till en jordbävning med magnituden 7,1, har hittats i Nya Zeelands huvudstad Wellington. Fyndet bekräftar att Wellington är en av världens seismologiskt mest aktiva städer, enligt forskare. Aotea-förkastningen börjar på havsbotten i Wellingtons hamn och tros sträcka sig genom de centrala delarna av staden och de södra förorterna.

Supermiljöbloggen - 29 aug 15 kl. 20:06

Ljudkanoner hotar Arktis marina djurliv

”Föreställ dig öronbedövande explosioner, 8 gånger starkare än en jetmotor, var 10:e sekund, 24 timmar om dygnet. I flera veckor i sträck”. Så inleder Greenpeace kampanjen mot så kallade seismiska tester i Arktis.

YLE - 25 feb 15 kl. 06:00

Snöbrist hotar skidorienteringen

Ifjol inhiberades 30 av säsongens 50 nationella skidorienteringstävlingar. I år har bara tre tävlingar inhiberats hittills, men också i år är snöbristen ett faktum. I de flesta utomhussporter finns det dagar då såväl de aktiva som funktionärer, föräldrar och publik frågar sig varför de fastnat för just den grenen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Molin missnöjd matchvinnare för Malmö

”Jag har ganska mycket kvar.”.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nedgraderad USA-diplomati hos palestinierna

De amerikansk-palestinska kontakterna är mycket frostiga och nu nedgraderar USA sin diplomatiska närvaro i de palestinska områdena och flyttar generalkonsulatets uppgifter till den nya kontroversiella ambassaden i Jerusalem. Washington talar om en effek.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bred nedgång på New York-börsen

Kurserna på New York-börsen föll brett under torsdagen. Svagare rapporter än väntat från industriföretag bidrog till nedgången, liksom oron över Italiens ekonomi sedan EU-kommissionen uttryckt kritik. Kurserna sjönk ytterligare efter beskedet att finans.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Mattelärare lämnar högskolan för högre lön

Allt eftersom grundskolor och gymnasier höjer lönen för lärare i matematik blir högskolor utan personal på sina lärarutbildningar, skriver Dagens Nyheter. Lärare som utbildar i matematik eller naturvetenskapsdidaktik erbjuds 10 000 till 12 000 kronor me.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Poäng för Rögle men turligt Timrå-avgörande

Efter den tunga SHL-starten med sex raka förluster har jumbon Rögle börjat hitta spelet. I bortamötet med Timrå blev Craig Schira sen poängräddare för Ängelholmslaget när han satte 3–3 med sex minuter kvar av ordinarie tid i den tredje perioden. Men hem.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Djurgården utklassade Skellefteå

Utskåpningen var närmast total. Djurgården imponerade stort när laget bortaslog Skellefteå med 5–0 i SHL-ishockeyn. Reprisen på vårens heta SM-semifinaluppgörelse blev aldrig riktigt spännande.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Europa kör ifrån Sverige med rasande hastighet

Jag trodde faktiskt inte att det hade gått så långt, att det var så illa..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Vägarbetare påkörd – allvarligt skadad

En vägarbetare är allvarligt skadad efter att ha blivit påkörd på riksväg 40 i höjd med Hökerumsmotet strax väster om Ulricehamn. Polisen utreder händelsen både som en trafikolycka och en arbetsplatsolycka. – De har hållit på med någon form av markering.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Italien varnas för "allvarligt" budgetbrott

Italiens vidlyftiga budgetplaner saknar motstycke, skriver EU-kommissionen i ett brev som utgör en formell varning. Så farligt är det inte, kontrar Italiens premiärminister Giuseppe Conte. De italienska planerna på rejält ökade statliga utgifter – samti.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ny plan ger 160 bostäder norr om Kalkbrottet och Elinegård kan växa

Ny plan kan ger 160 nya bostäder norr om Kalkbrottet och Elinegård kan växa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.