SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 16 December, 23:32

Liknande nyheter

Taggar: Frihetunder , ansvar, fungerarinte , alltid
SvD - 09 apr 17 kl. 07:30

Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvar för den

Ett terrordåd påminner oss om den mänskliga ekvationen för ett fungerande samhällskontrakt: Friheten kräver ansvar. Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvaret för den. Detta gör sig återkommande bekant, oavsett vilka aspekter av tillvaron det gäller.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Staden mellan tvång och frihet

Det är med en attityd av kärlekshat Folke Schimanski skriver Berlins historia, konstaterar Göran Lundstedt.
Både som preussisk och tysk huvudstad har Berlin hävdat sin självständighet. I sin bok om stadens historia urskiljer Folke Schimanski en motsättning mellan tvång och frihet: ?

Skånskan - 04 okt 15 kl. 14:00

Evolution fungerar bättre än revolution

Opinion Fredspristagaren Shirin Ebadi besökte Studentafton i Lund för att tala om sitt hemland Iran och kampen mellan radikalisering och modernisering.
Ebadi har själv betalat priset för att vara kvinna i ett radikaliserat land. Bland annat fick hon sparken som domare.

Hela Gotland - 12 nov 11 kl. 04:00

"Alla ska ta ansvar"

Det är inte flickorna som ska skuldbeläggas när pojkar sprider oanständiga eller kränkande bilder på tjejer.Genuspedagogen Marit Olsson menar att hela samhället måste ta sitt ansvar - och alltid hålla diskussionen levande.- Man måste sätta fokus på pojkarnas beteende, säger hon..

DN - 05 nov 12 kl. 09:11

Historien fungerar alltid

Vill du också ha svar på en språkfråga? Ring: Språkrådet 08-442 42 10, vardagar 9?12.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 10:00

Kristian Lundberg om identitet, förlust och ansvar

Författaren Kristian Lundberg är dubbelt aktuell i höst. I Dagar bland skuggor, träd och vatten fortsätter han den biografiska serie han inledde med Yarden medan Gud är inte ett främmande namn är med hans egna ord ”en mer teologiskt reflekterande dagboksjournal”.
– Jag skrev dem växelvis, jag arbetar ofta så, förklarar han när vi träffas på ett trivsamt Malmöfik där denne välkände Malmöskildrare faktiskt aldrig har varit.

Sydsvenskan - 28 sep 11 kl. 10:16

Frihet ger trygghet

Olof Lavesson tycker att Håkan Juholt förbisåg människors inre kraft i Sydsvenskan i måndags.
Debatt Les Misérables. Förra fredagen var Håkan Juholt och jag på samma föreställning - ?

Sydsvenskan - 21 sep 14 kl. 05:30

Dansens frihet en politisk fråga

En av hip hopens viktigaste dansprofiler, brittiska Jonzi D, står i Skånes Dansteaters foajé och gestaltar ett minne från barndomens dansskola. Barnen har fått en improvisationsuppgift – de ska röra sig som träd. På kommando ställer sig gruppen med armarna svajande ovanför huvudena och koncentrationspunkten i det fjärran blå.

Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 16:20

"Frihet" - decenniets roman

Foto: Åsa Wallin
Amerikas främste samtidsskildrare, eller bara ännu en av kritikernas manliga älsklingar? Klart är att svenskättade Jonathan Franzen är en av USA:s just nu mest omtalade författare. Sydsvenskan gjorde ett besök i hans lägenhet på Manhattan.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 12:32

Är det bra att skylten om större frihet i Vellinge tas bort?

Ulla Johansson: – Ska den bort? Det är väl dumt. Jag gillar skylten.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

John Martin Bengtsson sjunger julens sånger i Stenbrohult

På måndagen skrider operasångaren och musikalartisten John Martin Bengtsson in i Stenbrohults kyrka för att sjunga julsånger. Det är inte första gången han kommer dit och just Stenbrohult är en personlig favorit. – Det är fantastiskt härligt att komma tillbaka, säger han.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

SMHI varnar för snö i norr

Det snöfall som legat över norra Götaland och Svealand under söndagen är på väg norrut, och SMHI har utfärdat en snövarning för södra Norrlandskusten. Under måndagseftermiddagen väntas snöområdet nå landets nordligaste delar, samtidigt avtar nederbörden gradvis.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Ingen pallplats för Thorgren

Sven Thorgren gjorde succé för några veckor sedan, när han vann en big air-tävling i världscupen i sin comeback från skada. Lika framgångsrik var han inte i söndagens slopestyletävling i den prestigefyllda inbjudningstävlingen Dew Tour i Colorado.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Hattrick av Messi i Barcelonakross

Lionel Messi var på strålande spelhumör när Barcelona körde över Levante på bortaplan med 5-0. Luis Suárez satte Barcelonas första mål i den 35:e minuten men sedan var det Messi som tog över scenen.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Olsen vann svenskkampen trots dubbla tavlor

Oscar Hiljemark gjorde en stark insats när hans Genoa gästade Roma i Serie A-fotbollen. Lika lyckosam var inte hans landslagskollega, Romamålvakten Robin Olsen. Ändå var det den senare som lämnade planen som segrare, 3-2 till Roma, till slut.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Andra intrånget på skyddsobjekt på kort tid

För andra gången på kort tid har en person gripits efter att olovligen ha befunnit sig på ett militärt skyddsobjekt. Under hösten har försvaret upptäckt flera fall av intrång.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kraftig detonation i Malmö

En kraftig detonation har inträffat i stadsdelen Fosie i Malmö. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen strax efter klockan 21. 30.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Harmoni och nya segrar i Tingsryd

Med Larry Pilut och Richard Melkersson som tränare har Tingsryd blivit som ett nytt lag i allsvenskan. Efter 4-0-segern i måstematchen mot Vita Hästen klättrade de gröna till en tionde plats..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor - det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Alvesta SK avslutade med en seger

Alvesta SK avslutade grundserien i Hockeytvåan med en trepoängare hemma i Virdavallens ishall..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.