SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 18 October, 05:15

SmålandsPosten - 20 sep 18 kl. 05:30

Frihet under ansvar fungerar inte alltidI en debattartikel den 13 september skriver Centerpartiet om svensk skogspolitik. Nu svarar Lennart Turesson..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Centerpartiet, Lennart Turesson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frihetunder , ansvar, fungerarinte , alltid
SvD - 09 apr 17 kl. 07:30

Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvar för den

Ett terrordåd påminner oss om den mänskliga ekvationen för ett fungerande samhällskontrakt: Friheten kräver ansvar. Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvaret för den. Detta gör sig återkommande bekant, oavsett vilka aspekter av tillvaron det gäller.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Staden mellan tvång och frihet

Det är med en attityd av kärlekshat Folke Schimanski skriver Berlins historia, konstaterar Göran Lundstedt.
Både som preussisk och tysk huvudstad har Berlin hävdat sin självständighet. I sin bok om stadens historia urskiljer Folke Schimanski en motsättning mellan tvång och frihet: ?

Skånskan - 04 okt 15 kl. 14:00

Evolution fungerar bättre än revolution

Opinion Fredspristagaren Shirin Ebadi besökte Studentafton i Lund för att tala om sitt hemland Iran och kampen mellan radikalisering och modernisering.
Ebadi har själv betalat priset för att vara kvinna i ett radikaliserat land. Bland annat fick hon sparken som domare.

Hela Gotland - 12 nov 11 kl. 04:00

"Alla ska ta ansvar"

Det är inte flickorna som ska skuldbeläggas när pojkar sprider oanständiga eller kränkande bilder på tjejer.Genuspedagogen Marit Olsson menar att hela samhället måste ta sitt ansvar - och alltid hålla diskussionen levande.- Man måste sätta fokus på pojkarnas beteende, säger hon..

DN - 05 nov 12 kl. 09:11

Historien fungerar alltid

Vill du också ha svar på en språkfråga? Ring: Språkrådet 08-442 42 10, vardagar 9?12.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 10:00

Kristian Lundberg om identitet, förlust och ansvar

Författaren Kristian Lundberg är dubbelt aktuell i höst. I Dagar bland skuggor, träd och vatten fortsätter han den biografiska serie han inledde med Yarden medan Gud är inte ett främmande namn är med hans egna ord ”en mer teologiskt reflekterande dagboksjournal”.
– Jag skrev dem växelvis, jag arbetar ofta så, förklarar han när vi träffas på ett trivsamt Malmöfik där denne välkände Malmöskildrare faktiskt aldrig har varit.

BT - 1 timme sedan

P-automaterna ska alltid acceptera betalkort

Svar på insändaren ”Se till att p-automaterna fungerar för alla”, BT 12/10..

Sydsvenskan - 28 sep 11 kl. 10:16

Frihet ger trygghet

Olof Lavesson tycker att Håkan Juholt förbisåg människors inre kraft i Sydsvenskan i måndags.
Debatt Les Misérables. Förra fredagen var Håkan Juholt och jag på samma föreställning - ?

Sydsvenskan - 21 sep 14 kl. 05:30

Dansens frihet en politisk fråga

En av hip hopens viktigaste dansprofiler, brittiska Jonzi D, står i Skånes Dansteaters foajé och gestaltar ett minne från barndomens dansskola. Barnen har fått en improvisationsuppgift – de ska röra sig som träd. På kommando ställer sig gruppen med armarna svajande ovanför huvudena och koncentrationspunkten i det fjärran blå.

Sydsvenskan - 18 sep 11 kl. 16:20

"Frihet" - decenniets roman

Foto: Åsa Wallin
Amerikas främste samtidsskildrare, eller bara ännu en av kritikernas manliga älsklingar? Klart är att svenskättade Jonathan Franzen är en av USA:s just nu mest omtalade författare. Sydsvenskan gjorde ett besök i hans lägenhet på Manhattan.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

90 år

Gunnar Holmgren .

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Åkessons kompiskram blir humor i TV4

Jimmie Åkesson kompiskramas vid kaffemaskinen och Hollywoodfruarna har flippat totalt. I TV4:s nya humorprogram "Mumbo jumbo" bjuder ett ungt komikergäng på gammal hederlig perukhumor. I korridoren vankar Stefan Löfven förbi med oroad min.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Sean Bean i "Hitman 2"

Skådespelaren Sean Bean, känd från både "Sagan om ringen" och "Game of thrones", medverkar i det kommande spelet "Hitman 2". Bean spelar i ett uppdrag rollen som uppdragsmördaren Mark Faba som är mästare på att iscensätta sin egen död, skriver Warner Bros i ett pressmeddelande.(TT).

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Kvinna avliden efter bilolycka

En kvinna i 75-årsåldern har avlidit efter en bilolycka i Sandviken väster om Gävle vid halv niotiden på onsdagskvällen. Totalt fyra personer var inblandade i olyckan och fördes till sjukhus, de tre övriga lindrigt skadade. Den avlidna kvinnan färdades tillsammans med en jämnårig man.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Netflix: Populära serien lägger ner

Tråkiga nyheter för "Orange is the new black"-fans. Den kommande säsong sju blir även seriens sista bekräftar skådespelarna i ett klipp på Twitter..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Signalspaning viktigare för att upptäcka hot

Signalspaning som bedrivs av Försvarets radioanstalt (FRA) har blivit ett viktigare verktyg för Säkerhetspolisen i deras arbete med att förebygga terrorbrott, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. - Framför allt när det gäller att plocka upp risk om hot innan de kommer till Sverige.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Abort blir lagligt i Queensland

Queensland gör abort lagligt, efter ett beslut i parlamentet i Australiens mest konservativa delstat. Den nya lagen godkändes i parlamentet med siffrorna 50-41, och gör det lagligt för kvinnor att avsluta graviditeter upp till vecka 22, och senare i graviditeten efter godkännande av två läkare.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Blandat på Asiens ledande börser

Tokyobörsen öppnade något nedåt på torsdagen i linje med nedgångar på Wall Street. Nikkei 225-index tappade 0,1 procent vid öppning samtidigt som det bredare Topixindex steg med 1,1 procent. Hongkongbörsen ökade i tidig handel med 0,2 procent, medan Shanghais kompositindex tappade med 0,7 procent.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Den stora förevändningen

I de pågående turerna kring regeringsfrågan återkommer Stefan Löfven gång efter annan till samma talepunkt: det viktiga är att Sverigedemokraterna inte får inflytande. Vilket han i nästa steg uttolkar som att regeringsunderlaget måste vara så stort att det inte spelar någon roll hur Sverigedemokraterna röstar..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Normkritikens offerlamm?

Det blir allt deppigare i Sverige. I alla fall räknat i antalet utskrivna antidepressiva mediciner.Faktum är att de siffror från Socialstyrelsen som nyhetsbyrån Siren granskat, är av den arten att de nästan åstadkommer depression..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.