GöteborgsPosten > Opinion

Wednesday, 20 February, 17:30

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 05:00

Sonesson: Investera miljarder i vatten och avlopp innan det är för sentNu när valet är över måste de kraftigt eftersatta VA-systemen runt om i landet åtgärdas. Parasiter och bakterier kan spridas om avloppsvatten kommer in i dricksvattnet och göra människor och djur sjuka. Skyfall kan orsaka översvämningar om rören är underdimensionerade. Sjöar och hav förorenas när avloppen inte fungerar. Det gigantiska underhållsunderskottet får redan nu konsekvenser för samhällsutvecklingen.
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
VA

Dela artikeln

54 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sonesson, Investera, miljarderi , vattenoch , avlopp, innandet , är för sent
Affärsvärlden - 20 jun 16 kl. 08:06

Ikea ska investera miljarder i e-handel

Möbeljätten Ikea ska investera flera miljarder för att utveckla sin e-handel. Det sker genom investeringar i nya plattformar som ska resultera i en ny webbsajt, e-handelslösning och ett nytt orderhanteringssystem, uppger Ikeas koncernchef Peter Agnefjäll till Di Digital..

DI - 20 jan 19 kl. 09:52

Nigerias statliga oljebolag vill investera miljarder

Nigerias statligt ägda oljebolag siktar på att investera 4,1 miljarder dollar i syfte att öka sin produktion. Tanken är att produktionen skall öka från 240.000 fat olja per dag till en halv miljon fat per dag, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 30 mar 15 kl. 10:16

Soros kan investera miljarder i Ukraina

Finansmannen George Soros är redo att investera en miljard dollar i Ukraina, förutsatt att västerländska länder hjälper till att få igång de privata investeringarna där. Det skriver Reuters..

Affärsvärlden - 09 sep 13 kl. 13:11

Regeringen vill investera miljarder i jobb för unga

Regeringen föreslår i höstbudgeten satsningar på 3,1 miljarder kronor för jobb för unga. Det framkom vid en pressträff med Alliansens partiledare på måndagen..

UNT - 24 maj 18 kl. 18:08

M i Östhammar vill satsa på vatten och avlopp

Östhammar måste investera miljarder i vatten och avlopp..

DI - 02 jun 11 kl. 17:29

Så blir du rik på vatten

Vatten är bokstavligt talat livsviktigt. Och det globala utbudet av rent vatten minskar samtidigt som efterfrågan ökar. Storbanken Citigroup har gått igenom de bästa sätten att investera i vatten..

IDG - 16 maj 17 kl. 14:51

Jättesatsning i Kina – 192 miljarder kronor pumpas in i teknikutveckling


Nystartad fond ska investera miljarder i den kinesiska industrin..

E24 - 29 maj 12 kl. 10:14

Vill investera miljarder i Sverige

FriaTider - 31 mar 15 kl. 13:21

Soros redo investera miljarder i Ukraina

Realtid - 02 jun 15 kl. 09:51

Nytt bolag ska investera miljarder i bostäder

Simon de Châteaus nya bolag och Möller & Partners samarbetar med institutionella investerare..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Strandhäll snubblar vidare i 1930-talet

Socialförsäkringsminister, Annika Strandhälls, senaste debacle visar på vikten av bildning och historiekunskaper. Att Ungern vill få upp sitt låga barnafödande är inte nazism..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Dags för skattereform

Skattereformer bör genomföras med jämna mellanrum för att skapa överskådlighet och en rimlig avvägning mellan olika intressen. Det finns dock ingen enkel formel för hur skattesystemet ska se ut i detalj..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Teodorescu: Vill Liberalerna misslyckas?

Det går bra för Liberalerna – i Landskrona. Den skånska kommunen, som sett till sina förutsättningar på många vis påminner om sorgebarnet Malmö, var länge ett starkt s-fäste. Så kom 1980-talet och industrinedläggningens tidevarv samtidigt som kommunen tog emot många invandrade.

GöteborgsPosten - Igår: 09:39

Replik-test

Ingress.

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Skogen kan rädda oss

Skogarna breder ut sig över stora delar av världen. Ökar vi takten av nyplantering så kan det bli ett värdefullt redskap mot utsläppen som hotar vår livsmiljö..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Boscanin: Låt väljarna veta vad de röstar på

Det är problematiskt när ett parti efter valet flyttar sig långt ifrån den politik det gick till val på. Socialdemokraternas väljare röstade för avskaffad värnskatt lika lite som Centerpartiets väljare på landsbygden röstade för att återinföra den årliga höjningen av bensinskatten, skriver gästkolumnisten Aleksandra Boscanin..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

När argumenten tryter återstår endast hot

Viljan att tysta meningsmotståndare tar sig allt kreativare uttryck. Nu har deplattformeringstrenden nått Sverige, vilket inte minst en professor vid Lunds universitet har fått erfara..

GöteborgsPosten - 17 feb 19 kl. 05:00

Det våras för nya partier

Utrymmet för nya partier på den rödgröna kanten har nog aldrig varit bättre. Men frågan är om den avhoppade miljöpartisten Carl Schlyters nyskapelse "Partiet Vändpunkt", kan få tillräckligt bred förankring..

GöteborgsPosten - 17 feb 19 kl. 05:00

Popova: Konservatism med många ansikten

Idag anser sig C och L vara garanterna för liberalism i Sverige, men samtidigt går det inte att låta bli att undra: anser sig C och L ha koll på väljarna på andra sidan åsiktsklyftan?.

GöteborgsPosten - 15 feb 19 kl. 20:45

Säkerhetsföretag avslöjade skolkorruptionOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.