DI > Ekonomi

Friday, 19 October, 01:24

DI - 19 sep 18 kl. 19:00

Dansk storsmäll för svenska fondproffsen: ”I grunden välskött”Didner Gerges Aktiefond hör till förlorarna på Danske Banks penningtvätt med åtföljande kursras - men banken är välskött, påpekar grundaren Henrik Didner..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Gerges Aktiefond, Danske Banks, Henrik Didner

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dansk, storsmällför svenska , fondproffsenI , grunden, välskött
Sydsvenskan - 06 sep 11 kl. 00:05

Dansk ballade, svensk balans

För sjutton år sedan, i slutet av den svenska bank-, finans- och fastighetskrisen, gjorde Sydsvenskans ledarsida en analys under rubriken "Dansk dollar, svensk peseta". Det var den 18 augusti 1994 och bara en månad kvar till ett svenskt riksdagsval - ett regeringsskifte nalkades.
Skrattar bäst som skrattar sist, skrev Sydsvenskan då, och noterade avundsjukt hur grannlandet kunde njuta frukterna av ett hårt saneringsarbete.

Kristianstadsbladet - 09 nov 13 kl. 12:04

Underskatta inte dansk dödsdiet

Gudarna ska veta att hon har sett dem alla. Dieterna. Parasitdieten som bestod av binnikemaskar som såldes i pillerform.

Sydsvenskan - 16 nov 11 kl. 06:30

Dansk kanal blir svår att se i Sverige

TV2 i Danmark blir betalkanal från den 11 januari nästa år. Det gör det närmast omöjligt för tittare i Skåne med egen antenn att i fortsättningen kunna se danska TV2.
Orsaken är att den danska kanalen bara har sändningsrättigheter i Danmark.

Sydsvenskan - 13 jan 12 kl. 06:30

Grönt bakslag för dansk EU-agenda

Redan andra dagen kom ett första bakslag för Danmarks ordförandeskap i EU. Samtidigt som statsminister Helle Thorning-Schmidt propagerar för grön tillväxt i Europa hårdbantar vindkraftsföretaget Vestas. Jobben hamnar istället i Kina.

SvD - 17 apr 14 kl. 01:00

150 år av dansk nederlagsnationalism

Tyskarnas seger vid danska Dybbøl för exakt 150 år sedan lade grunden till Danmarks självbild som ett litet land, hotat av en överlägsen omvärld. Ännu i dag är minnet av förlusten ideologiskt laddat..

Dagensanalys.se - 03 feb 17 kl. 12:39

Reform Act startar dansk byrå

Svenska kampanjbyrån Reform Act expanderar nu och startar byrå i Danmark. Reform Act Denmark ska jobba med digitala engagemangsdrivna kampanjer för danska intresseorganisationer. Tillsammans med danska strategibyrån Deltager Denmark startas nu Reform Act Denmark.

SVT - 15 feb 18 kl. 21:59

Debatt om dansk migrationspolitik: ”Drängstugenivå”

I torsdagens Aktuellt medverkade Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg och Alice Teodorescu, chef för Göteborgs-Postens ledarsida, i en debatt om nya asylpolitiska förslag i Danmark. – I grunden är det sunt att diskutera de konflikter som uppstår när ett samhälle förändras, säger Alice Teodorescu..

Sydsvenskan - 03 maj 18 kl. 11:00

Skåningen som lyfte dansk hockey: ”Slutade krusa spelare”

Jim Brithén la grunden till den danska succén..

Helsingborgs Dagblad - 03 maj 18 kl. 11:00

Ängelholmaren som lyfte dansk hockey: ”Slutade krusa spelare”

Jim Brithén la grunden till den danska succén..

Sydsvenskan - 29 jun 11 kl. 06:30

Ministern som vill att alla ska bli danskar

Köpenhamn. Han tycker att Danmarks integrationspolitik är en jätte­succé, att assimilation är bättre än integration, att det ska bli lättare för vissa att bli dansk och att det som uppfattas som dansk främlingsfientlighet egentligen är blyghet. Möt integrationsminister Søren Pind.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Trump: Ser ut som att Khashoggi är död

Den amerikanske presidenten Donald Trump sade på torsdagen att det verkar som att journalisten Jamal Khashoggi är död.  Det rapporterar CNBC. .

DI - 2 timmar sedan

Skräckbesked från Taiwan inför Atlas Copcos rapport

TSMC, världsledande halvledarbolag från Taiwan och kund till Atlas Copcos vakuumverksamhet, spådde på torsdagen intäkter som understeg analytikernas estimat i skuggan av en svag smartphonemarknad. Därmed ökar nervositeten till bristningsgränsen inför den svenska verkstadsjättens rapport, som serveras till fredagslunchen..

DI - 2 timmar sedan

Nedgraderad USA-diplomati hos palestinierna

De amerikansk-palestinska kontakterna är mycket frostiga och nu nedgraderar USA sin diplomatiska närvaro i de palestinska områdena och flyttar generalkonsulatets uppgifter till den nya kontroversiella ambassaden i Jerusalem. Washington talar om en effektiviseringsåtgärd men palestinierna fördömer åtgärden som en belöning till Israel för "kränkningar och brott"..

DI - 3 timmar sedan

Skräcken kopplade åter greppet om Wall Street

New York-börserna tappade på torsdagen med tekniksektorn i förarsätet, och "skräckindexet" Vix på de högsta nivåerna sedan förra veckans turbulens..

DI - 3 timmar sedan

Qliro sätter nya finansiella mål inför rapporten

E-handelsbolaget Qliro har fastställt nya finansiella mål för dotterbolagen Qliro Financial Services, CDON Marketplace samt Nelly inför delårsrapporten på fredag.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 4 timmar sedan

Visselblåsare: Myndigheten mörkade kritik om självkörande fordon

En visselblåsare anklagar Transportstyrelsens ledning för att ha mörkat kritik i ett remissvar om självkörande fordon – en utredning som skrevs av dess chef. Infrastrukturminister Tomas Eneroth har frågor om hur remissvaret hanterades..

DI - 4 timmar sedan

Här är årets Gaseller i Norrbottens län

Totalt 29 företag kvalade in som Gaseller i Norrbottens län. Här är hela listan. .

DI - 4 timmar sedan

Gasellerna övergav Hexagon – nu gör deras mätbolag succé

LULEÅ. Inom gruvindustrin och byggbranschen pågår en snabb digitalisering. Luleåföretaget L5 Navigation Systems, som säljer och installerar avancerad positioneringutrustning, känner en kraftig medvind.

DI - 4 timmar sedan

Restaurangföretaget investerar i det som ska rivas

Entreprenörerna bakom restaurangföretaget Spis i Kiruna bygger bolag i nuet när allt har ett slutdatum. ”Vissa tycker att vi är galna som investerar i något som måste rivas senast 2022, men vi har alltid sagt att vi kör här och nu”, säger vd:n Johan Stålnacke..

DI - 4 timmar sedan

Skanska byter ut hög USA-chef efter vinstvarning

Skanskas chef för den amerikanska anläggningsverksamheten Richard Cavallaro, tidigare högsta chef i USA-byggverksamheten, får gå i samband med torsdagskvällens vinstvarning. Han ersätts med Don Fusco, som arbetat 16 år i den verksamhet han nu blir chef över..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.