YLE > Finland

Thursday, 13 December, 13:04

Liknande nyheter

Taggar: Terhovill , utredaom , inkomstgränserför , studiestödetkan , slopas
YLE - 16 jun 16 kl. 15:02

Migri: Missvisande uppgifter om inkomstgränser vid familjeåterförening

Inkomstgränserna som krävs vid familjeåterförening har varit på tapeten den senaste tiden. Migrationsverket säger i ett pressmeddelande att kravet på månadsinkomster på 2 600 euro har använts fel av medierna. I utlänningslagen krävs att försörjningen av en utlännings familjemedlem som kommer till Finland ska vara tryggad.

YLE - 28 okt 14 kl. 03:55

Så här har studiestödet förändrats

I dagens högskolevärld ställs det olika krav på studenter som lyfter studiestöd beroende på när de nilett sina studier. Orsaken är att villkoren för att lyfta studiestöd ändrats två gånger de senaste tre åren. I reformerna har både antalet stödmånader, minimikraven på studiepoäng, lånevillkor och inkomstgränser förändrats.

VBL - 08 feb 13 kl. 05:04

Östman vill slopa inkomstgränser för studerande

Inkomstgränserna för studiestödet bör slopas, säger Peter Östman som är ordförande för Kristdemokraternas riksdagsgrupp. I dag får en studerande som lyfter studiestöd inte tjäna mer än 660 euro per studiestödsmånad..

YLE - 27 feb 18 kl. 14:36

Ska studerande som jobbar hårt bestraffas genom att FPA kräver tillbaka studiestödet? ”Problemet är att stödet inte räcker till”

Dagens debatt i Slaget efter tolv frågade om inkomstgränserna för studiestödet bör slopas. I år återkräver FPA 45 miljoner euro av dem som har jobbat för mycket..

YLE - 20 maj 18 kl. 06:09

Reformen av studiestödets inkomstgränser kom av sig: "Utredningen blir klar först till nästa regering"

Minister Sampo Terhos (Blå) utspel i vintras är kvar på det teoretiska planet. Utredningen inleds enligt Terho i juni, medan källor på ministeriet menar att det kan hinna bli höst innan den börjar på riktigt..

YLE - 15 nov 17 kl. 11:00

Studiestödet görs om: Föräldrarnas inkomster ska inte längre påverka stödet

Också inkomstgränserna stiger med fyra procent, samtidigt som studiepenningen börjar betalas den första istället för den fjärde varje månad..

YLE - 09 apr 14 kl. 06:00

Högre studiestöd men färre stödmånader för nya studerande

FPA reformerar studiestödet från och med den 1 augusti i år. Förändringarna berör studerande och i högskolor och på andra stadiet. En del av ändringarna gäller ändå bara sådana studerande som inleder sina studier i höst.

YLE - 28 aug 16 kl. 05:18

Sannfinländarna vill skärpa utlänningslagen ytterligare - "det kommer mera"

Reglerna för familjeåterförening för flyktingar kan skärpas ytterligare. Sannfinländarna driver på och inom kort tillsätts en arbetsgrupp. Men de alternativ som står till buds fick rött ljus på Inrikesministeriet då utlänningslagen skrevs om i våras.

YLE - 06 okt 14 kl. 11:41

FPA: Straffräntan på återbetalda studiestöd bör sänkas

På Folkpensionsanstalten förstår man inte kritiken mot inkomstgränserna i studiestödssystemet. Behöver man inte socialbidrag, ska man inte lyfta det, säger man på FPA. Men räntan på de återbetalda summorna borde sänkas, säger huvudplaneraren till Yle Nyheter.

YLE - 09 apr 14 kl. 14:10

Mera studiestöd men färre månader

Från och med 1 augusti gör FPA ändringar i studiestödet. Studeranden får mer pengar i månaden men antalet stödmånader minskar. Vi kollade vad de berörda tycker om det här.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

LU: Ingen festival med iskaruseller i Lojo i vinter

Det blir ingen festival med iskaruseller i Aurlax i Lojo i vinter, skriver tidningen Länsi-Uusimaa på torsdagen (13.12).Siktet ställs nu på 2020..

YLE - 1 timme sedan

Högsta domstolen rev upp våldtäktsdom – offret erkände fem år efter domen att hon hittat på

Högsta domstolen har rivit upp en dom mot en man för våldtäkt och olaga hot. Domen baserade sig på falsk angivelse. Fem år efter domen tog det kvinnliga offret kontakt med polisen och erkände att hon hittat på brottet..

YLE - 1 timme sedan

2 700 danskar har handlat med bitcoin i Finland - nu har de danska skattemyndigheterna ögonen på dem

De finländska skattemyndigheterna har tipsat kollegerna vid skattestyrelsen i Danmark om cirka 2 700 danskars handel med kryptovalutan bitcoin på en finsk bitcoinbörs..

YLE - 2 timmar sedan

Lokalt live: Åbolucian besökte Logomo

Åbolucian 2018 Linnéa Gyllenberg kröntes på morgonen i Folkhälsans Kvartersklubb. En stund senare kom lucia med sina tärnor till kulturcentret Logomo..

YLE - 3 timmar sedan

Europe, Mike Monroe, Lisa Ekdahl och Popeda - nu publiceras artistlistan för Raseborg Festival

Nu avslöjar arrangörerna bakom Raseborgsfestivalen vilka artister som kommer att uppträda i Bulevardparken i Karis den 29 juni 2019. Svenska Europe och Lisa Ekdahl hör till de tunga namnen som syns på scenen..

YLE - 5 timmar sedan

Alko håller öppet på julafton - det är en vanlig handelsdag, enligt butikskedjan

Alkos butiker håller i år öppet på självaste julafton, för första gången någonsin. Den nya alkohollagen gör det möjligt..

YLE - 7 timmar sedan

Morgonkollen: Finlands Lucia kröns i Helsingfors, Theresa May kan fortsätta som premiärminister

I dag på Luciadagen kröns Elin Qvist till Finlands Lucia. Storbritanniens premiärminister Theresa May har vunnit en förtroendeomröstning inom sitt parti..

YLE - 7 timmar sedan

Målet för Frälsningsarmén: En miljon euro i grytan

I dag torsdag inleder Frälsningsarmén sin julinsamling, den öppnas officiellt i eftermiddag vid Glaspalatset i Helsingfors centrum. I morgon fredag dyker de kännspaka julgrytorna upp i stadsbilden på olika håll i landet. Målet är högt ställt: en miljon euro till familjer i trångmål..

YLE - 8 timmar sedan

Förlikning ett nytt sätt att tackla mobbning bland skolelever i Åbo – redan förstaklassare behöver hjälp med att lösa problem med mobbning

I Åbo används medling eller förlikning i vissa mobbningsfall mellan barn och unga från och med i höst. Det är en lättnad att få prata ut om mobbningen med en utomstånde, neutral part, berättar de som jobbar med mobbningsfallen..

YLE - 8 timmar sedan

Kimitoöns personal är informerad om kommunens sparprogram

Kommundirektör Anneli Pahta anser att det är jätteviktigt att personalen ger sin syn på saken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.