YLE > Finland

Saturday, 20 October, 11:58

YLE - 19 sep 18 kl. 17:01

Terho vill utreda om inkomstgränser för studiestödet kan slopasMinister Sampo Terho (Blå) som i regeringen svarar för studiestödsfrågor har beställt en utredning om inkomstgränserna för studiestödet. Inkomstgränserna kunde justeras eller till och med helt slopas..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sampo Terho

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Terhovill , utredaom , inkomstgränserför , studiestödetkan , slopas
YLE - 16 jun 16 kl. 15:02

Migri: Missvisande uppgifter om inkomstgränser vid familjeåterförening

Inkomstgränserna som krävs vid familjeåterförening har varit på tapeten den senaste tiden. Migrationsverket säger i ett pressmeddelande att kravet på månadsinkomster på 2 600 euro har använts fel av medierna. I utlänningslagen krävs att försörjningen av en utlännings familjemedlem som kommer till Finland ska vara tryggad.

YLE - 28 okt 14 kl. 03:55

Så här har studiestödet förändrats

I dagens högskolevärld ställs det olika krav på studenter som lyfter studiestöd beroende på när de nilett sina studier. Orsaken är att villkoren för att lyfta studiestöd ändrats två gånger de senaste tre åren. I reformerna har både antalet stödmånader, minimikraven på studiepoäng, lånevillkor och inkomstgränser förändrats.

VBL - 08 feb 13 kl. 05:04

Östman vill slopa inkomstgränser för studerande

Inkomstgränserna för studiestödet bör slopas, säger Peter Östman som är ordförande för Kristdemokraternas riksdagsgrupp. I dag får en studerande som lyfter studiestöd inte tjäna mer än 660 euro per studiestödsmånad..

YLE - 27 feb 18 kl. 14:36

Ska studerande som jobbar hårt bestraffas genom att FPA kräver tillbaka studiestödet? ”Problemet är att stödet inte räcker till”

Dagens debatt i Slaget efter tolv frågade om inkomstgränserna för studiestödet bör slopas. I år återkräver FPA 45 miljoner euro av dem som har jobbat för mycket..

YLE - 20 maj 18 kl. 06:09

Reformen av studiestödets inkomstgränser kom av sig: "Utredningen blir klar först till nästa regering"

Minister Sampo Terhos (Blå) utspel i vintras är kvar på det teoretiska planet. Utredningen inleds enligt Terho i juni, medan källor på ministeriet menar att det kan hinna bli höst innan den börjar på riktigt..

YLE - 15 nov 17 kl. 11:00

Studiestödet görs om: Föräldrarnas inkomster ska inte längre påverka stödet

Också inkomstgränserna stiger med fyra procent, samtidigt som studiepenningen börjar betalas den första istället för den fjärde varje månad..

YLE - 09 apr 14 kl. 06:00

Högre studiestöd men färre stödmånader för nya studerande

FPA reformerar studiestödet från och med den 1 augusti i år. Förändringarna berör studerande och i högskolor och på andra stadiet. En del av ändringarna gäller ändå bara sådana studerande som inleder sina studier i höst.

YLE - 28 aug 16 kl. 05:18

Sannfinländarna vill skärpa utlänningslagen ytterligare - "det kommer mera"

Reglerna för familjeåterförening för flyktingar kan skärpas ytterligare. Sannfinländarna driver på och inom kort tillsätts en arbetsgrupp. Men de alternativ som står till buds fick rött ljus på Inrikesministeriet då utlänningslagen skrevs om i våras.

YLE - 06 okt 14 kl. 11:41

FPA: Straffräntan på återbetalda studiestöd bör sänkas

På Folkpensionsanstalten förstår man inte kritiken mot inkomstgränserna i studiestödssystemet. Behöver man inte socialbidrag, ska man inte lyfta det, säger man på FPA. Men räntan på de återbetalda summorna borde sänkas, säger huvudplaneraren till Yle Nyheter.

YLE - 09 apr 14 kl. 14:10

Mera studiestöd men färre månader

Från och med 1 augusti gör FPA ändringar i studiestödet. Studeranden får mer pengar i månaden men antalet stödmånader minskar. Vi kollade vad de berörda tycker om det här.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Blå framtids Sampo Terho: Facket ljuger!

Facket för en skrämmande kampanj för att få Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne till ny statsminister. Det säger Blå framtids ordförande, Europa-, kultur- och idrottsminister Sampo Terho, angående den växande turbulensen på arbetsmarknaden..

YLE - 1 timme sedan

Var tjugonde av oss är så ensam att det definierar hela personen: "Ensamhet är det som försämrar vår hälsa mest"

Den som är isolerad från omvärlden löper en nästan fördubblad risk att dö i förtid. Var fjärde ensam har haft självmordstankar och de ensamma använder sig oftare av hälsovårdstjänster än andra. Ensamhet borde lyftas politiskt, säger ensamhetsforskare..

YLE - 2 timmar sedan

Finland kräver utredning av Khashoggis död

De som är skyldiga till den saudiska journalisten Jamal Khashoggis död måste ställas inför rätta. Det kräver Finlands utrikesministerium efter att saudierna nu erkänt att Khashoggi miste livet på konsulatet i Instanbul..

YLE - 2 timmar sedan

Hjältehunden Lily räddade matte från kvävningsdöd

Matte fick en brödbit i halsen och fick ingen luft. Chihuahuan Lily skällde rabiat tills husse vaknade och kunde hjälpa..

YLE - 2 timmar sedan

Lagman Anders Cederberg: Svenskans ställning är hotad då tingsrättens kundtjänst i Borgå stänger

Vid årsskiftet slås tingsrätten i Borgå ihop med tingsrätterna i Vanda, Hyvinge och Tusby. Rättegångarna i Borgå fortsätter men kundtjänsten stänger. Samtidigt blir det svårare för östnylänningarna att få svensk service..

YLE - 5 timmar sedan

Anställd omkom i olycka vid Valios fabrik

En anställd har omkommit i en arbetsolycka vid Valios fabrik i Vanda..

YLE - 6 timmar sedan

Lapporörelsen ville kuva vänstern med våld och terror

Lapporörelsen grundades 1929 av Vihtori Kosola. Under de tre år rörelsen var aktiv samlade den tusentals anhängare. Personer som ansågs vara vänster utsattes för fascistisk förföljelse och våld.

YLE - 5 timmar sedan

När Finland var fem före att bli fascistiskt - ny podd om Lapporörelsens skjutsning av president Ståhlberg

Det var ett våldets och orons år i Finland. Den högerradikala Lapporörelsen var stark och samlade 12.000 personer till en demonstration som synligt togs emot av Finlands statsledning i Helsingfors..

YLE - 20 timmar sedan

”Raseborg har nu Finlands finaste stadshus” - se de första bilderna

Raseborgs nya stadshus på Ekåsenområdet i Ekenäs är nu så gott som inflyttningsklart. På fredagsmorgonen visades det nya renoverade huset för första gången för pressen..

YLE - 21 timmar sedan

Operationer av kvinnosjukdomar kan flytta bort från Raseborg

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt vill koncentrera den gynekologiska kirurgin till sjukhus som sköter förlossningar. Det betyder att Raseborgs sjukhus kan bli av med den delen av kirurgin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.