YLE > Finland

Saturday, 23 February, 22:58

Liknande nyheter

Taggar: Terhovill , utredaom , inkomstgränserför , studiestödetkan , slopas
YLE - 16 jun 16 kl. 15:02

Migri: Missvisande uppgifter om inkomstgränser vid familjeåterförening

Inkomstgränserna som krävs vid familjeåterförening har varit på tapeten den senaste tiden. Migrationsverket säger i ett pressmeddelande att kravet på månadsinkomster på 2 600 euro har använts fel av medierna. I utlänningslagen krävs att försörjningen av en utlännings familjemedlem som kommer till Finland ska vara tryggad.

YLE - 28 okt 14 kl. 03:55

Så här har studiestödet förändrats

I dagens högskolevärld ställs det olika krav på studenter som lyfter studiestöd beroende på när de nilett sina studier. Orsaken är att villkoren för att lyfta studiestöd ändrats två gånger de senaste tre åren. I reformerna har både antalet stödmånader, minimikraven på studiepoäng, lånevillkor och inkomstgränser förändrats.

VBL - 08 feb 13 kl. 05:04

Östman vill slopa inkomstgränser för studerande

Inkomstgränserna för studiestödet bör slopas, säger Peter Östman som är ordförande för Kristdemokraternas riksdagsgrupp. I dag får en studerande som lyfter studiestöd inte tjäna mer än 660 euro per studiestödsmånad..

YLE - 27 feb 18 kl. 14:36

Ska studerande som jobbar hårt bestraffas genom att FPA kräver tillbaka studiestödet? ”Problemet är att stödet inte räcker till”

Dagens debatt i Slaget efter tolv frågade om inkomstgränserna för studiestödet bör slopas. I år återkräver FPA 45 miljoner euro av dem som har jobbat för mycket..

YLE - 20 maj 18 kl. 06:09

Reformen av studiestödets inkomstgränser kom av sig: "Utredningen blir klar först till nästa regering"

Minister Sampo Terhos (Blå) utspel i vintras är kvar på det teoretiska planet. Utredningen inleds enligt Terho i juni, medan källor på ministeriet menar att det kan hinna bli höst innan den börjar på riktigt..

YLE - 15 nov 17 kl. 11:00

Studiestödet görs om: Föräldrarnas inkomster ska inte längre påverka stödet

Också inkomstgränserna stiger med fyra procent, samtidigt som studiepenningen börjar betalas den första istället för den fjärde varje månad..

YLE - 09 apr 14 kl. 06:00

Högre studiestöd men färre stödmånader för nya studerande

FPA reformerar studiestödet från och med den 1 augusti i år. Förändringarna berör studerande och i högskolor och på andra stadiet. En del av ändringarna gäller ändå bara sådana studerande som inleder sina studier i höst.

YLE - 28 aug 16 kl. 05:18

Sannfinländarna vill skärpa utlänningslagen ytterligare - "det kommer mera"

Reglerna för familjeåterförening för flyktingar kan skärpas ytterligare. Sannfinländarna driver på och inom kort tillsätts en arbetsgrupp. Men de alternativ som står till buds fick rött ljus på Inrikesministeriet då utlänningslagen skrevs om i våras.

YLE - 06 okt 14 kl. 11:41

FPA: Straffräntan på återbetalda studiestöd bör sänkas

På Folkpensionsanstalten förstår man inte kritiken mot inkomstgränserna i studiestödssystemet. Behöver man inte socialbidrag, ska man inte lyfta det, säger man på FPA. Men räntan på de återbetalda summorna borde sänkas, säger huvudplaneraren till Yle Nyheter.

YLE - 09 apr 14 kl. 14:10

Mera studiestöd men färre månader

Från och med 1 augusti gör FPA ändringar i studiestödet. Studeranden får mer pengar i månaden men antalet stödmånader minskar. Vi kollade vad de berörda tycker om det här.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Rånarjakt i Pargas - butik på Strandvägen utsattes för rån under vapenhot - rånarna greps senare

Flera polispatruller i Pargas jagade under lördagskvällen två beväpnade rånare. Männen greps senare under kvällen..

YLE - 2 timmar sedan

Rånarjakt i Pargas - butik på Strandvägen utsattes för rån under vapenhot

Flera polispatruller i Pargas jagade under lördagskvällen två beväpnade rånare..

YLE - 7 timmar sedan

Henriksson tror att tiden för vårdreformen inte räcker till

Oppositionspartiet SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson tippar att den här riksdagen inte hinner rösta om vårdreformen. Hon säger att det finns bara tre veckor kvar och 20 punkter som strider mot grundlagen..

YLE - 8 timmar sedan

"Som 15-åring är man inte redo att köra en riktig bil" - Snart får unga framföra lätta bilar utan körlektioner

Den första mars blir det möjligt för femtonåringar att börja köra lätta bilar. Dessa fordon, som hör till fordonsklass T, är personbilar som har en begränsad topphastighet på 60 kilometer i timmen..

YLE - 9 timmar sedan

Bromarvborna bjöds på virtuell resa runt världen: "Det drog nog lite i magen"

I Bromarv ställde man till med en lite annorlunda fest i samlingslokalen Hembygdens Väl förra veckan. Man bjöd nämligen på VR-party - ett besök i den virtuella verkligheten..

YLE - 11 timmar sedan

Experter: Ingen valfrihet utan EU-kommissionens välsignelse

Finland måste be EU-kommissionen bedöma den planerade valfriheten inom vården innan den kan träda i kraft. Den bedömningen håller rättsexperter fast vid efter att grundlagsutskottet kom med sitt utlåtande om vårdreformen på fredagen..

YLE - 16 timmar sedan

Se skid-VM live: Pärmäkoskis medaljchans och Niskanens chansning

Krista Pärmäkoski har tagit medalj i skiathlon i de två senaste stortävlingarna. Den sviten kan förlängas i dag, men det är många om budet. I herrloppet riktas intresset mot Iivo Niskanen, som något överraskande väljer att ställa upp i tävlingen.

YLE - 12 timmar sedan

Siv Sandberg om vård- och landskapsreformen: Det blir spännande ända in i kaklet

Ytterst utmanande. Så kan man sammanfatta slutrakan för regeringens jätteprojekt, vård- och landskapsreformen. Tiden hotar ta slut och alla regeringspartier kanske inte längre stöder en urvattnad kompromiss, säger valexperten och kommunforskaren Siv Sandberg..

YLE - 12 timmar sedan

Lotta Green: Vårdarna - de riktiga superhjältarna

Tänk er ett barn som ställer sig upp och säger, ”jag vill bli närvårdare när jag blir stor”. Lotta Green undrar om det börjar vara dags att ge vården den uppskattning den förtjänar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.