YLE > Finland

Wednesday, 20 February, 17:29

YLE - 19 sep 18 kl. 13:11

Många av er har behandlats dåligt på grund av svenskan – Nödnumret 112: "Ellet puhu suomea tämä puhelu loppuu tähän"Gamla fördomar lever kvar om att finlandssvenskar egentligen kommer från Sverige och borde åka hem igen. Många av er ville dela med sig av sina upplevelser om hur man kan bli behandlad då man talar svenska i Finland, efter vårt upprop på Instagram efter att en barometer visar att 40 procent av finlandssvenska unga har behandlats dåligt på grund av sitt språk..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sverige, Finland, Instagram

Dela artikeln

2712 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Raseborg är inte högriskområde för fästingburen hjärninflammation men fler fall har konstaterats i Nyland

Institutet för hälsa och välfärd har noterat 41 fall av TBE i Nyland ifjol. På HUS område har antalet som insjuknar i fästingburen hjärninflammation ökat under de senaste fem åren..

YLE - 30 minuter sedan

Sann talkoanda inför Jackarbys första rallytävling på över 25 år

Söndagen den 24 februari ordnas en rallytävling i Jackarby. Byaföreningarna ska se till att förgylla åskådarnas upplevelse..

YLE - 30 minuter sedan

Misstankarna om mässlingsfall i köpcentret Iso Omena visade sig vara falskt alarm

Laboratorieundersökningar visade det sig att det barn som misstänktes ha mässling vid köpcentret Iso Omena i Esbo inte hade drabbats. Hälsostationen och servicetorget i köpcentret höll stängt under tisdagskvällen på grund av misstankarna..

YLE - 1 timme sedan

Företag marknadsför snabblån för personer med betalningsanmärkning - konsumentmyndigheterna tar sig an fallet: "Fullständigt olämpligt"

Konkurrens- och konsumentverket utreder låneföretaget Aurora Laina som oroat med sin marknadsföring och sina nya snabblånemodeller. Bolaget erbjuder bland annat lån till personer med betalningsanmärkningar..

YLE - 1 timme sedan

Anne Berner: "Jag tänker inte lämna politiken eller Centern"

Kommunikationsminister Anne Berner (C) avvaktar med ett klart besked om hon tänker lämna politiken, och hoppa över till näringslivet. Tidigt på onsdagen kom nyheten att Berner ställer sig till förfogande för en styrelsepost i Skandinaviska Enskilda Banken SEB..

YLE - 7 timmar sedan

Så här ska regeringen bekämpa sexualbrott: Fler nätpoliser, tidigare brott ska beaktas mer när personer söker uppehållstillstånd

Regeringen presenterade i dag åtgärder för att förebygga sexualbrott och brott som utförs av personer med invandrarbakgrund..

YLE - 3 timmar sedan

Kyrkslätt behöver mera vatten när det byggs till - Sjundeå levererar vatten via Pickala

Sjundeå kommer att bygga vattenförbindelsen till bostadsområdet i Pickala så att den kan fortsätta över kommungränsen till Kyrkslätt..

YLE - 3 timmar sedan

Våghalsiga påhitt allt farligare på kryssningsfartyg – ungdomar hängde utanför relingen

Humoristiska påhitt bland studerande har blivit allt mer farliga och allvarliga, menar Tallink Silja. Iltalehti skriver om våghalsiga trick på kryssningar..

YLE - 4 timmar sedan

Karl-Johan Hjelm är anhörig och besviken på Borgå stad: "Jag hör om förändringar inom hemvården via djungeltrumman"

Borgå stads beslut att ta i bruk nya arbetsmetoder och arbetsturer inom hemvården väcker oro hos många anhöriga. Stadens sätt att informera om förändringarna får noll poäng hos anhörig Karl-Johan Hjelm från Ebbo..

YLE - 3 timmar sedan

Hemvården i Borgå läggs om - längre dagar ska ge mer tid för klienter

På måndagen hade hundratals klienter inom hemvården en ny egenvårdare. Nya arbetssätt ska i längden ge mera tid för klienterna, men nu plågas hemvården av brist på vikarier och missnöje bland personalen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.