YLE > Finland

Monday, 22 October, 09:24

Liknande nyheter

Taggar: Barn, rymdefrån , dagisi , Pikisvar , försvunneti , över en timme
YLE - 22 feb 17 kl. 16:05

Själviska föräldrar för smittbärande barn till dagis

Det tråkiga noroviruset som förorsakar den så kallade vinterkräksjukan är mycket smittsamt. Viruset sprider sig både genom direkt och indirekt kontakt. Inkubationstiden - det vill säga den tid det tar från att man har blivit smittad tills man blir sjuk - är för vinterkräksjukan 12-48 timmar.

Skånskan - 22 jan 14 kl. 10:47

Hämtade barn på dagis med sopbilen - åtalas

En renhållningsarbetare i Lund lämnade barn på dagis med sopbilen och hämtade sopor i grannkommunerna. Nu åtalas han för olovligt brukande..

LV - 27 mar 17 kl. 16:29

Skulle hämta barn på dagis – blev attackerad av okänd man

En kvinna i 30-årsåldern blev i fredags förmiddag attackerad av en okänd man i samband med att hon skulle hämta barn på dagis..

Kristianstadsbladet - 14 jan 16 kl. 03:00

Barn rymde från jourhem utan att socialen fick veta

Barnet placerades i jourhem efter att själv ha berättat om våld i hemmet. Senare rymde barnet från jourhemmet utan att socialen fick vetskap om det. Händelsen har nu lex Sarah-anmälts..

UNT - 07 mar 18 kl. 14:30

Tre barn rymde från skola

Under onsdagen rymde tre sexåringar från en skola i Vänge..

Kristianstadsbladet - 11 nov 13 kl. 07:30

Barn rymde från förskola

Anna Stjernberg fick en smärre chock när hon skulle hämta sin femårige son på Näsbygårdens förskola i fredags förmiddag. Han och en kompis hade klättrat över staketet och satt intill bussgatan.
– Jag såg två barn och tänkte att det är väldigt opassande att de sitter där bussarna passerar.

Sydsvenskan - 31 mar 15 kl. 18:14

Misstänks ha sexfotat barn på dagis

En förskoleanställd man i Växjö har stängts av från sitt arbete och polisanmälts efter misstankar om att ha fotograferat en flicka i en sexuell situation.— Han har förhörts under dagen, han förnekar brott och har försatts på fri fot av åklagaren, säger Robert Loeffel vid Växjöpolisen till P4 Kronoberg.Mannen som är i 25-årsåldern misstänks nu för utnyttjande av barn för sexuell posering.

Helsingborgs Dagblad - 31 mar 15 kl. 18:14

Misstänks ha sexfotat barn på dagis

En förskoleanställd man i Växjö har stängts av från sitt arbete och polisanmälts efter misstankar om att ha fotograferat en flicka i en sexuell situation.— Han har förhörts under dagen, han förnekar brott och har försatts på fri fot av åklagaren, säger Robert Loeffel vid Växjöpolisen till P4 Kronoberg.Mannen som är i 25-årsåldern misstänks nu för utnyttjande av barn för sexuell posering.

Hela Gotland - 14 mar 13 kl. 19:59

Fler och fler barn på dagis

Antalet inskriva barn i förskolan är rekordstort. Det visar de senaste siffrorna från Skolverket. ?

GT - 20 dec 13 kl. 19:00

Pappa åtalas - hotade annans barn på dagis

En pappa i Jönköpings kommun har åtalats misstänkt för att ha hotat ett fyraårigt barn på sin sons förskola..

SmålandsPosten - 28 mar 17 kl. 11:33

Barn rymde från förskola - hittades i skogen

På tisdagsförmiddagen hittade en kvinna ett ensamt och gråtande barn i Fyllerydsskogen. Barnet hade rymt från förskolan Äventyret..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Finländarna ärver allt mer - men få har koll på vad de kan tänkas få i arv

Bara ett fåtal finländare har räknat ut vad de kan tänkas få ärva. Samtidigt blir det ändå allt vanligare att man pratar om arv och funderar på hur det lönar sig att göra upp ett testamente..

YLE - 1 timme sedan

Svenska Yles dagisenkät: Bara var fjärde som svarat tror sig jobba kvar om 5 år - "Man fick inte någon uppskattning eller positiv respons från cheferna", säger Ambi som sade upp sig

Det ser inte ljust ut för daghemmen i Helsingfors som redan nu lider av akut personalbrist. Av de som svarat på Yle Huvudstadsregionens personalenkät tror sig endast en fjärdedel jobba kvar på samma daghem om fem år. Ambi Eriksson sade upp sig eftersom hon upplevde att hennes chefer inte uppskattade personalen..

YLE - 1 timme sedan

Vad krävs av kommunen då fritidsbostäder blir permanenta bostäder?

För att en fritidsbostad ska kunna användas som permanent bostad krävs det en viss standard på huset och att det är kopplat till kommunaltekniken. Men vilka serviceformer behöver kommunen arrangera?.

YLE - 2 timmar sedan

Industrifackets Riku Aalto: Vi är redo att igen börja förhandla om arbetstidslagen

Industrifackets ordförande Riku Aalto säger sig nu vara redo att återgå till förhandlingarna om arbetstidslagen. Men regeringen måste ändå först dra tillbaka förslaget om uppluckrat uppsägningsskydd i små företag, kräver han..

YLE - 3 timmar sedan

Droppi hjälper unga hitta rätt över en kopp kaffe

Ungdomsverkstaden Aktiva i Pargas tar nu emot besökare utan tidsbeställning varje fredag. Droppi är tänkt att vara ett vardagsrum dit det är lätt att komma och diskutera över en kopp kaffe..

YLE - 4 timmar sedan

Nya planer för skolområdet i Ekenäs - rondell i farlig korsning finns med

Nu finns det en plan för hur trafiksäkerheten i skolområdet i Ekenäs borde förbättras. Den farliga korsningen Raseborgsvägen-Flemingsgatan borde enligt planen få en rondell..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Strejk påverkar mångas vardag, Finland i topp tre i pensionsjämförelse, i USA djupnar misstron mot saudiska förklaringar om Khashoggi

Skolor och dagisar kan bli utan mat idag på grund av strejken mot regeringens planer på att luckra upp uppsägningsskyddet i små företag. I USA kräver allt fler en ordentlig utredning om den saudiske journalistens död på konsulatet i Istanbul..

YLE - 5 timmar sedan

Finland tredje bäst på pensioner – garantipensionen drar ner betyget

Finlands pensionssystem kommer på en tredje plats i den internationella Melbourne Mercer Global Pension Index-jämförelsen. Listan toppas av Nederländerna, med Danmark på en andra plats. Med en högre garantipension skulle Finland klara sig bättre..

YLE - 14 timmar sedan

Skolmat, städtjänster, bibliotek och annat - så här påverkas Svenskfinland av JHL:s strejk

I skolor, daghem och inom äldreomsorgen serveras eventuellt ingen mat under strejken. Strejken syns också inom städtjänsterna..

YLE - 14 timmar sedan

Danske Bank, Nordea och Handelsbanken bekräftar: Boris Rotenberg stämmer bankerna för avtalsbrott

Den ryske oligarken och finska medborgaren Boris Rotenberg har stämt ett antal banker för avtalsbrott, till följd av USA:s sanktioner mot Ryssland. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterade om stämningsansökan redan i fredags..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.