YLE > Finland

Wednesday, 12 December, 21:47

YLE - 19 sep 18 kl. 08:02

"I de värsta stunderna har vi varit 2 vuxna med 63 barn" - barnträdgårdsläraren Heidi har sett många farliga situationer på dagisetDet finns alltför få barnträdgårdslärare och barnskötare i Helsingfors. På den kompletterande dagvården i anslutning till Drumsö förskola är endast sex av nio platser fyllda, samtidigt som flera anställda sjukskrivit sig. Det är en tidsfråga innan något allvarligt händer, menar platsansvariga barnträdgårdsläraren Heidi Westerholm..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Heidi, Helsingfors, Drumsö, Heidi Westerholm

Dela artikeln

1296 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Över dubbelt fler familjer får julhjälp i Raseborg i år: "Tröskeln är låg att vända sig till oss"

I fyra år har Julhjälp Raseborg förgyllt julen för mindre bemedlade familjer. Varje år har de som önskar mat och julklappar blivit fler och i år har man hjälpt 77 familjer och allt som allt 250 personer..

YLE - 5 timmar sedan

EU-parlamentet sade ja till handelsavtal med Japan - EU får billigare japanska bilar och kan lättare exportera trävaror

EU-parlamentet har med god marginal godkänt ett omfattande handelsavtal med Japan. Finland ska på sikt kunna gagnas genom att japanska bilar blir billigare och den finländska skogsindustrin får ett uppsving då det blir lättare att exportera träprodukter..

YLE - 5 timmar sedan

Sannfinländarnas Tavio jämförde utvecklingen inom EU med Nazityskland

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Tavio orsakade uppståndelse i riksdagen på onsdagen. Tavios jämförelse fördömdes allmännt..

YLE - 6 timmar sedan

Tre år efter köpet - Muurainen börjar nu sälja sina bruksbostäder i Fiskars

Olli Muurainens bolag Billnäs Bruk börjar sälja ut bruksbostäderna i Fiskars. Men marken under husen säljs inte..

YLE - 8 timmar sedan

Begränsad rättshjälp för asylsökande blev en flopp: Justitieministeriet kan få backa

Den förkortade besvärstiden för asylsökande har gjort mer skada än nytta. Rättshjälpen för asylsökande har äventyrats och dessutom är rättsbiträdena överarbetade och underbetalda, visar en rapport från Justitieministeriet..

YLE - 8 timmar sedan

Raseborg kan testa köpta läkartjänster på bäddavdelningen - nytt samarbete i sikte med bekant vårdföretag

Läkartjänster av samma vårdbolag som också sköter äldrevårdens telefonläkartjänst - det vill Raseborgs stad nu testa på bädden, det vill säga hälsovårdscentralens bäddavdelning..

YLE - 9 timmar sedan

Nästa år kan man välja och kombinera efternamn på ett enklare sätt

Nya bestämmelser om för- och efternamn träder i kraft vid årsskiftet. Då blir det möjligt kombinera efternamn i högre grad. Också valfriheten ökar..

YLE - 10 timmar sedan

Så kan Finland nå nollutsläpp inom trafiken år 2045: Vi ska hellre cykla och åka tåg än köra bil, och när vi kör bil ska den gå på el

Både stödformer och förbud rekommenderas i trafikministeriets slutrapport om hur vi ska få ner utsläppen inom trafiken. Bland annat måste bilarna i raskare takt bytas ut mot miljövänligare versioner, föreslår rapporten..

YLE - 11 timmar sedan

Klagomål om polisens agerande under självständighetsdagen - inte straffbart att använda sig av nazistiska symboler

Helsingforspolisens agerande under Nordiska motståndsrörelsens marsch på självständighetsdagen har fått kritik. Totalt fyra klagomål har lämnats in..

YLE - 13 timmar sedan

Det här googlade finländarna mest i år: presidentval, Airiston Helmi och mässling

Världens största sökfunktion, Google, har publicerat listor på de mest sökta ämnena för år 2018. På listorna, som bland annat täcker populäraste personerna och filmerna, finns presidentvalet, månförmörkelse och GDPR..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.