YLE > Finland

Wednesday, 20 February, 05:57

YLE - 19 sep 18 kl. 08:02

"I de värsta stunderna har vi varit 2 vuxna med 63 barn" - barnträdgårdsläraren Heidi har sett många farliga situationer på dagisetDet finns alltför få barnträdgårdslärare och barnskötare i Helsingfors. På den kompletterande dagvården i anslutning till Drumsö förskola är endast sex av nio platser fyllda, samtidigt som flera anställda sjukskrivit sig. Det är en tidsfråga innan något allvarligt händer, menar platsansvariga barnträdgårdsläraren Heidi Westerholm..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Heidi, Helsingfors, Drumsö, Heidi Westerholm

Dela artikeln

1296 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Saltade cykelvägar är bra för vintercyklandet men bedrövligt för cyklarna: "Efter två veckor är en helt ny kejda sönderrostad"

Hösten 2017 började Åbo stad satsa på vintercyklisterna och började salta några utvalda cykelvägar vintertid. Vägarna är i flitig användning, men nu har många cyklister börjat märka av ett problem - saltandet leder till att cykelns delar börjat rosta..

YLE - 15 minuter sedan

Pargas psykiatriska avdelning stängs - ny tvåspråkig avdelning öppnas i Åbo

Den 3 mars stängs Pargas psykiatriska avdelning. Istället blir en psykiatrisk avdelning på sjukhuset i Kuppis tvåspråkig. Men det finns fortfarande oro för hur det blir med vård på svenska..

YLE - 45 minuter sedan

Savon Sanomat: Siilinjärvi vill utreda dödsfall på Attendos äldreboende – sex personer dog på fyra veckor

Vårdbolaget Attendo krävs på en utredning om sex dödsfall på ett äldreboende i Siilinjärvi i Norra Savolax, rapporterar Savon Sanomat. Inspektioner som gjorts den senaste månaden har visat på flera brister vid vårdhemmet..

YLE - 1 timme sedan

Hangö hamns vd: "Vi har ingen chans att klara konkurrensen om Hangö-Hyvingebanan inte elektrifieras"

Trots långvarig lobbning är Hangö-Hyvingebanan den sista järnvägen som inte är elektrifierad i södra Finland. Det är nu en ödesfråga för regionen att banan blir modern och effektiv, säger Hangö hamns vd Anders Ahlvik..

YLE - 1 timme sedan

Flygledarnas konflikt märks i flygledningstornet på Helsingfors-Vanda – men det finns inte rum för misstag

Stridsåtgärderna trappas upp inom flygledningen, vilket också märks tydligt på Jenny Ehrnsten arbetsplats. Hon säger att konflikten påverkar stämningen och att arbetsbördan också har blivit större, trots att det är en bransch där det inte finns rum för misstag..

YLE - 1 timme sedan

Henrik betalade inte medlemsavgiften till segelföreningen, som tog avgiften till indrivning: "Det är bara luft bakom, jag behöver inte betala"

Har du låtit bli att betala medlemsavgiften till en förening där du är medlem? Avgiften kan gå till indrivning. Enligt Lauri Tarasti, expert på föreningslagen, finns inget lagligt hinder för det, men åtgärden är ovanlig.

YLE - 11 timmar sedan

Anne Berner ställer inte upp för omval i riksdagsvalet - ska bli medlem i SEB:s styrelse

Kommunikationsminister Anne Berner (C) lämnar politiken och föreslås som ny styrelsemedlem vid SEB, skriver Dagens Industri. Berner ställer därmed inte upp för omval i riksdagsvalet i april..

YLE - 9 timmar sedan

Kunskapscenter ska underlätta invandrarnas väg ut i arbetslivet – i Åbo erbjuds hjälp på elva olika språk

Vid kunskapscentret i Åbo ska invandrare bland annat få hjälp med att söka jobb och utbildningar..

YLE - 9 timmar sedan

Sjörövarpartaj i Snappertuna med storsatsning på byn och borgen

Ett nytt och dramatiserat koncept ska göra Snappertunadagen ännu större. Arrangörerna vill stärka den lokala identiteten och frågar vilken artist ortsborna vill höra den 3 augusti..

YLE - 11 timmar sedan

Anne Berner lämnar politiken - ska bli medlem i SEB:s styrelse

Transport- och kommunikationsminister Anne Berner (C) lämnar politiken och föreslås som ny styrelsemedlem vid SEB, skriver Dagens Industri. Berner ställer därmed inte upp för omval i riksdagsvalet i april..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.