DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 17:46

DI - 19 sep 18 kl. 08:09

Industrin hotas av gigantnota - elbrist kostar 150 miljarder om året"Elnätet har fungerat utmärkt i årtionden. Men nu kan vi tyvärr konstatera att i många av Sveriges större städer är kapacitetstaket i elnätet nått. Brist på effekt och kapacitet i elnätet är en jätteutmaning som Sverige står inför och som tyvärr glömts bort. Nu krävs det kraftfulla investeringar", säger Johan Mörnstam, vd för Eon Energidistribution..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Sverige, Johan Mörnstam, Eon Energidistribution

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Industrin, hotasav , gigantnota, elbrist, kostar, 150, miljarderom , året
DI - 15 jul 18 kl. 21:30

Sverige hotas av elbrist – "behövs en rad åtgärder"

Marginalerna i den svenska elförsörjningen krymper. Redan i vinter hotar ett stort elunderskott. Elkrävande etableringar kan stoppas och på sikt ökar risken för elbrist och akuta nödåtgärder som kan slå hårt.

Nya Wermlands Tidningen - 11 jun 18 kl. 06:00

Industrin hotas av bristen på yrkesutbildade

Industrin erbjuder trygg arbetsmiljö kombinerat med konkurrenskraftiga anställningsvillkor och löner i teknikintensiva, internationellt ledande företag. Det bör vara attraktivt, skriver Per Hidesten, Klas Wåhlberg och Marie Nilsson..

Vimmerby Tidning - 27 okt 12 kl. 06:05

När industrin hotas, hotas välfärden

Alternativet till kärnkraft är inte bara en energiproduktion baserad på vind- och solkraft. Alternativet till kärnkraft är också ett ökat beroende av importerad rysk gas. Så ser i alla fall framtiden för Tyskland ut, där man förra året beslutade sig för att helt avveckla kärnkraften..

DI - 18 jul 18 kl. 22:36

Industrin sågar regeringen: "Duckar för hotet om elbrist"

Regeringen anklagas för att ducka för hotet om elbrist och nu kräver även den elintensiva industrin och Liberalerna politisk handlingskraft och snabba åtgärder. Men regeringen avfärdar kritiken och lovar att frågan tas på stort allvar..

DalaDemokraten - 11 aug 14 kl. 16:41

Debatt: Moderat energipolitik riskerar leda till elbrist

En ansvarstagande regering måste ha en plan för övergången till ny hållbar elproduktion. Att som alliansregeringen blunda för att kärnkraften är gammal och att det därför är hög tid att besluta om ny elproduktion riskerar att Sverige i en snar framtid kan drabbas av allvarlig elbrist, vilket skulle drabba både industrin och privatpersoner hårt..

DI - 5 timmar sedan

Sämre orderläge för den brittiska industrin – Londonbörsen under press

Orderläget försämrades för den brittiska industrin i oktober. Det framgår av färska siffror från industriförbundet CBI. Samtidigt tynger finanssektorn Londonbörsen..

VA - 22 mar 11 kl. 08:45

Elbrist påverkar ekonomin allvarligt

22 mars Elbrist på grund av jordbävningen och den efterföljande tsunamin kommer troligen att ha en allvarlig påverkan på ekonomin. Det sade Japans ekonomiminister Kaoru Yosano inför det japanska parlamentet på tisdagen, enligt Reuters. "Frågan om elförsörjningen är en källa till osäkerhet.

SR - 11 dec 14 kl. 06:00

Svenska kraftnät varnar för elbrist i framtiden

Under kalla vinterdagar kan det bli elbrist när kärnkraftsreaktorer av ålderskäl och på grund av bristande lönsamhet, börjar avvecklas på 2020-talet. Elbrist kan göra att elen kopplas bort och det blir mörkt i delar av Sverige. Det varnar Svenska kraftnät för.

UNT - 04 mar 11 kl. 10:38

Hantering av elbrist ska förbättras

Planeringsarbetet för Styrel, det nya systemet för att hantera elbrist, har inletts i länet. Under våren ska kommunerna ta fram förslag på vilka användare som ska prioriteras vid en eventuell brist på elektricitet..

DI - 22 mar 11 kl. 08:33

Elbrist kan påverka japansk ekonomi allvarligt

Elbrist på grund av jordbävningen och den efterföljande tsunamin kommer troligen att ha en allvarlig påverkan på ekonomin..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Handelsbankens vd slutar i augusti nästa år

Anders Bouvin har meddelat Handelsbankens styrelse att han önskar gå i pension den 31 augusti 2019 och då lämna sin befattning som bankens VD och koncernchef. Nyheten kommer dagen innan Handelsbanken lämnar kvartalsrapport..

DI - 15 minuter sedan

Stort kompetenssvinn bland akademiker som en följd av åldersdiskriminering

Svenska akademiker blir allt mer diskriminerade på arbetsmarknaden på grund av sin ålder. Åldersdiskrimineringen slår mot lägre åldrar än tidigare och är dessutom ännu en kvinnofälla i arbetslivet. Detta enligt en rapport från bemannings- och rekryteringsbolaget Jurek som också pekar på att resultatet blir att en väldigt stor mängd kompetens försvinner från arbetsmarknaden i förtid.

DI - 30 minuter sedan

Nybörjare är Sveriges mest älskade mäklare

Efter bara ett år i yrket är Adrian Javaher Sveriges mest rekommenderade mäklare. Vinnarreceptet: Att han inte var med under glansdagarna då allt gick att sälja. ”Många vill kanske skylla på andra faktorer, att det är dåligt väder och så vidare, jag har hört allt.

DI - 30 minuter sedan

Netent-vd: Vi är absolut inte nöjda

Att spelbolagsunderlevrantören Net Ent överraskande stod för en negativ organisk tillväxt i det andra kvartalet fick investerarna att dra öronen åt sig och aktien på fall..

DI - 1 timme sedan

Europeiska räntor viker ner – kronan försvagas mot dollar, euro

Risk präglade åter marknaderna på tisdagen med sjunkande räntor, börsnedgångar och starkare yen. .

DI - 1 timme sedan

Olof Hallrup frias i Fortnoxmålet - "Haft stora personliga konsekvenser"

Fortnox insiderdömde tidigare ordförande Olof Hallrup frias helt i hovrätten. ”Det är klart att det har haft stora personliga konsekvenser”, säger Olof Hallrups advokat Staffan Bergqvist till Di..

DI - 1 timme sedan

Ny tung börsdag – Closing Bell sammanfattar och följer stängningen

I Closing Bell går programledaren Alexander Klaar igenom dagens största börshändelser och följer stängningen av Stockholmsbörsen. Dagens program gästas av Niklas Andersson från Avanza och Nordea-strategen Sebastian Källman. Sändningen börjar klockan 17.

DI - 1 timme sedan

Bäva månde Ericsson? Huawei öppnar it-center i Tyskland inför 5G-auktion

Kinabolaget tänker inte ge upp mot Ericsson i första taget: Huawei ska öppna ett nytt it-säkerhetscenter i Tyskland i november, rapporterar Reuters. .

DI - 1 timme sedan

Fortsatta insiderköp i Atlas Copco

Staffan Bohman i Atlas Copcos styrelse har köpt 10.000 aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynsregister..

DI - 1 timme sedan

Industrijättar rasar i New York – Nasdaq ner 2,6 procent

De ledande New York-börserna inledde med breda nedgångar i tisdagens inledande handel. Negativa mottaganden av rapporter från industribolagen Caterpillar, Paccar och 3M bidrog till fallet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.