DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 18:39

DI - 19 sep 18 kl. 08:09

Industrin hotas av gigantnota - elbrist kostar 150 miljarder om året"Elnätet har fungerat utmärkt i årtionden. Men nu kan vi tyvärr konstatera att i många av Sveriges större städer är kapacitetstaket i elnätet nått. Brist på effekt och kapacitet i elnätet är en jätteutmaning som Sverige står inför och som tyvärr glömts bort. Nu krävs det kraftfulla investeringar", säger Johan Mörnstam, vd för Eon Energidistribution..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Sverige, Johan Mörnstam, Eon Energidistribution

Dela artikeln

63 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Industrin, hotasav , gigantnota, elbrist, kostar, 150, miljarderom , året
DI - 15 jul 18 kl. 21:30

Sverige hotas av elbrist – "behövs en rad åtgärder"

Marginalerna i den svenska elförsörjningen krymper. Redan i vinter hotar ett stort elunderskott. Elkrävande etableringar kan stoppas och på sikt ökar risken för elbrist och akuta nödåtgärder som kan slå hårt.

Nya Wermlands Tidningen - 11 jun 18 kl. 06:00

Industrin hotas av bristen på yrkesutbildade

Industrin erbjuder trygg arbetsmiljö kombinerat med konkurrenskraftiga anställningsvillkor och löner i teknikintensiva, internationellt ledande företag. Det bör vara attraktivt, skriver Per Hidesten, Klas Wåhlberg och Marie Nilsson..

Vimmerby Tidning - 27 okt 12 kl. 06:05

När industrin hotas, hotas välfärden

Alternativet till kärnkraft är inte bara en energiproduktion baserad på vind- och solkraft. Alternativet till kärnkraft är också ett ökat beroende av importerad rysk gas. Så ser i alla fall framtiden för Tyskland ut, där man förra året beslutade sig för att helt avveckla kärnkraften..

DI - 18 jul 18 kl. 22:36

Industrin sågar regeringen: "Duckar för hotet om elbrist"

Regeringen anklagas för att ducka för hotet om elbrist och nu kräver även den elintensiva industrin och Liberalerna politisk handlingskraft och snabba åtgärder. Men regeringen avfärdar kritiken och lovar att frågan tas på stort allvar..

DalaDemokraten - 11 aug 14 kl. 16:41

Debatt: Moderat energipolitik riskerar leda till elbrist

En ansvarstagande regering måste ha en plan för övergången till ny hållbar elproduktion. Att som alliansregeringen blunda för att kärnkraften är gammal och att det därför är hög tid att besluta om ny elproduktion riskerar att Sverige i en snar framtid kan drabbas av allvarlig elbrist, vilket skulle drabba både industrin och privatpersoner hårt..

YA - 12 dec 18 kl. 19:00

Elbrist hotar utbyggnaden i Ystad

Ystad behöver mer el, men Eon säger nej. Nu hotas utbyggnaden av såväl hamnen som nya bostäder. – Det är problematiskt, säger Jessica Fredson, vd på Ystad energi..

Trelleborgs Allehanda - 13 dec 18 kl. 15:00

Elbrist kan bromsa utbyggnadsplaner

Ystads kommun fick nyligen nej från Eon när de ansökte om ytterligare en megawatt i elkapacitet. Trelleborg behöver på sikt ytterligare 50 megawatt – annars hotas utvecklingen av Sjöstaden och hamnen..

VA - 22 mar 11 kl. 08:45

Elbrist påverkar ekonomin allvarligt

22 mars Elbrist på grund av jordbävningen och den efterföljande tsunamin kommer troligen att ha en allvarlig påverkan på ekonomin. Det sade Japans ekonomiminister Kaoru Yosano inför det japanska parlamentet på tisdagen, enligt Reuters. "Frågan om elförsörjningen är en källa till osäkerhet.

SR - 11 dec 14 kl. 06:00

Svenska kraftnät varnar för elbrist i framtiden

Under kalla vinterdagar kan det bli elbrist när kärnkraftsreaktorer av ålderskäl och på grund av bristande lönsamhet, börjar avvecklas på 2020-talet. Elbrist kan göra att elen kopplas bort och det blir mörkt i delar av Sverige. Det varnar Svenska kraftnät för.

Sydsvenskan - 21 jan 19 kl. 03:02

Elbrist hotar växande områden

Delar av Sverige kan drabbas av elbrist på grund av växande städer, nya industrier och elektrifiering av samhället, uppger statliga Svenska kraftnät. Problematiken med elbrist hotar främst vissa områden i landet, uppger Svenska kraftnät, som ansvarar fö.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

”Världens sämsta investering” blev Sveriges mest framgångsrika kickstarter

När förlaget lade ned hans baby tog serietecknaren Jonas Darnell saken i egna händer. Med fansens hjälp och närmare 1,7 miljoner kronor i gräsrotsfinansiering återuppstår nu tidningen Herman Hedning i egen regi..

DI - 45 minuter sedan

Konkurs drabbar Norrköpings flygplats hårt

Det brittiska flygbolaget Flybmis konkurs innebär att elva avgångar per vecka från Norrköping till tyska München upphör. Det är ett mycket hårt slag för kommunalägda Norrköpings flygplats..

DI - 1 timme sedan

Mycket på spel när EU går till val

Europa går mot ett ödesval den 26 maj, enligt politiker från vänster till höger. Men oenigheten är stor om vilka frågor som avgör unionens framtid.  Om mindre än hundra dagar väntar val till Europaparlamentet..

DI - 1 timme sedan

Företagarna om EU-valet: ”Kommer påverka alla bolag”

Enklare momsregler, frihandelsavtal och fria dataflöden - i EU är många viktiga frågor för näringslivet på bordet under de kommande åren..

DI - 1 timme sedan

Polens premiärminister nobbar Israel

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki ställer in sin planerade resa till Israel efter att Israels dito Benjamin Netanyahu kommenterat Polens roll i Förintelsen..

DI - 2 timmar sedan

Saudiarabiens kronprins höjer bud på Manchester United

Saudiarabiens kontroversielle kronprins Mohammed bin Salman har bestämt sig fö ratt köpa brittiska fotbollsgiganten Manchester United..

DI - 2 timmar sedan

Rädda nätläkarna – och vården

DEBATT. Nätläkare har blivit en symbolfråga som speglar spänningarna mellan privat och offentlig sjukvård. Det är fortfarande oklart om läkartjänster på nätet leder till ökad eller minskad vårdefterfrågan, men vad vi vet är att ett digitalt vårdmöte kostar skattebetalarna en tredjedel mindre än ett fysiskt, skriver forskaren Mårten Blix..

DI - 2 timmar sedan

Sparekonomen varnar för svenskarnas ointresse att pensionsspara: ”Svårt att ångra sig”

Vartannat svenskt hushåll struntar i att pensionsspara. Skälen varierar, men sparekonomen varnar för den kortsiktiga strategin..

DI - 3 timmar sedan

Norge stoppar betalningar till svenska spelbolag – agerar illegalt i landet

Den norska spelmyndigheten Lotteritilsynet har förbjudit transaktioner till sex Maltabaserade spelbolag, bland dem Bettson, Kindred och Gaming Innovation.  Bolagen agerar illegalt i landet, hävdar myndigheten. .

DI - 3 timmar sedan

Veckans aktie: Giganten växlar upp – vi säger köp och sover gott

Börsgigantens race mot skenande råvarukostnader går mot sitt slut. Snart inleds en ny etapp där de långsiktiga trenderna spelar större roll.  Vi gillar vad vi ser och köper.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.