DI > Ekonomi

Sunday, 16 December, 20:26

DI - 19 sep 18 kl. 08:09

Industrin hotas av gigantnota - elbrist kostar 150 miljarder om året"Elnätet har fungerat utmärkt i årtionden. Men nu kan vi tyvärr konstatera att i många av Sveriges större städer är kapacitetstaket i elnätet nått. Brist på effekt och kapacitet i elnätet är en jätteutmaning som Sverige står inför och som tyvärr glömts bort. Nu krävs det kraftfulla investeringar", säger Johan Mörnstam, vd för Eon Energidistribution..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Sverige, Johan Mörnstam, Eon Energidistribution

Dela artikeln

63 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Industrin, hotasav , gigantnota, elbrist, kostar, 150, miljarderom , året
DI - 15 jul 18 kl. 21:30

Sverige hotas av elbrist – "behövs en rad åtgärder"

Marginalerna i den svenska elförsörjningen krymper. Redan i vinter hotar ett stort elunderskott. Elkrävande etableringar kan stoppas och på sikt ökar risken för elbrist och akuta nödåtgärder som kan slå hårt.

Nya Wermlands Tidningen - 11 jun 18 kl. 06:00

Industrin hotas av bristen på yrkesutbildade

Industrin erbjuder trygg arbetsmiljö kombinerat med konkurrenskraftiga anställningsvillkor och löner i teknikintensiva, internationellt ledande företag. Det bör vara attraktivt, skriver Per Hidesten, Klas Wåhlberg och Marie Nilsson..

Vimmerby Tidning - 27 okt 12 kl. 06:05

När industrin hotas, hotas välfärden

Alternativet till kärnkraft är inte bara en energiproduktion baserad på vind- och solkraft. Alternativet till kärnkraft är också ett ökat beroende av importerad rysk gas. Så ser i alla fall framtiden för Tyskland ut, där man förra året beslutade sig för att helt avveckla kärnkraften..

DI - 18 jul 18 kl. 22:36

Industrin sågar regeringen: "Duckar för hotet om elbrist"

Regeringen anklagas för att ducka för hotet om elbrist och nu kräver även den elintensiva industrin och Liberalerna politisk handlingskraft och snabba åtgärder. Men regeringen avfärdar kritiken och lovar att frågan tas på stort allvar..

DalaDemokraten - 11 aug 14 kl. 16:41

Debatt: Moderat energipolitik riskerar leda till elbrist

En ansvarstagande regering måste ha en plan för övergången till ny hållbar elproduktion. Att som alliansregeringen blunda för att kärnkraften är gammal och att det därför är hög tid att besluta om ny elproduktion riskerar att Sverige i en snar framtid kan drabbas av allvarlig elbrist, vilket skulle drabba både industrin och privatpersoner hårt..

YA - 12 dec 18 kl. 19:00

Elbrist hotar utbyggnaden i Ystad

Ystad behöver mer el, men Eon säger nej. Nu hotas utbyggnaden av såväl hamnen som nya bostäder. – Det är problematiskt, säger Jessica Fredson, vd på Ystad energi..

Trelleborgs Allehanda - 13 dec 18 kl. 15:00

Elbrist kan bromsa utbyggnadsplaner

Ystads kommun fick nyligen nej från Eon när de ansökte om ytterligare en megawatt i elkapacitet. Trelleborg behöver på sikt ytterligare 50 megawatt – annars hotas utvecklingen av Sjöstaden och hamnen..

VA - 22 mar 11 kl. 08:45

Elbrist påverkar ekonomin allvarligt

22 mars Elbrist på grund av jordbävningen och den efterföljande tsunamin kommer troligen att ha en allvarlig påverkan på ekonomin. Det sade Japans ekonomiminister Kaoru Yosano inför det japanska parlamentet på tisdagen, enligt Reuters. "Frågan om elförsörjningen är en källa till osäkerhet.

SR - 11 dec 14 kl. 06:00

Svenska kraftnät varnar för elbrist i framtiden

Under kalla vinterdagar kan det bli elbrist när kärnkraftsreaktorer av ålderskäl och på grund av bristande lönsamhet, börjar avvecklas på 2020-talet. Elbrist kan göra att elen kopplas bort och det blir mörkt i delar av Sverige. Det varnar Svenska kraftnät för.

UNT - 04 mar 11 kl. 10:38

Hantering av elbrist ska förbättras

Planeringsarbetet för Styrel, det nya systemet för att hantera elbrist, har inletts i länet. Under våren ska kommunerna ta fram förslag på vilka användare som ska prioriteras vid en eventuell brist på elektricitet..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 15 minuter sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 1 timme sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..

DI - 1 timme sedan

Businesshypnotisören får svenska företag att falla i trans

Hypnos har alltid förknippats med magi och mystik. Men i skuggan av snurrande spiraler och gungande fickur har hypnos utvecklats till en behandlingsmetod för att lindra fobier, röksug och få människor att prestera bättre. .

DI - 2 timmar sedan

Kastade ut sedlar från tak — greps av polisen

Människorna i ett arbetarområde i Hongkong gick i spinn i lördags när sedlar plötsligt regnade ner över dem. Nu har den unge entreprenör som låg bakom tilltaget gripits sedan han kört tillbaka till området i sin Lamborghini..

DI - 3 timmar sedan

Höjdarna har ingen spåkula

Stora aktieinnehav hos insynspersoner är ett plus, men det ska inte vara det enda skälet till att man köper en aktie. Däremot är insynsförsäljningar en tyngre signal än insynsköp – börstopparna gillar nämligen inte att förlora pengar..

DI - 3 timmar sedan

Stekhet insiderhandel tecken på fortsatt börsoro

Insynspersoner har under hösten tankat aktier till nya rekordnivåer, visar statistik från Insiderfonder.  Handeln kan skvallra om vart börsen är på väg, men att blint ta rygg på bolagstopparna kan vara en farlig idé, varnar experten..

DI - 3 timmar sedan

Vd-skifte i Fabege

Fastighetsbolaget Fabeges vd Christer Hermelin lämnar bolaget. .

DI - 3 timmar sedan

Lista: Här är aktierna som toppfonderna älskar

Börsen är ned rejält i år, men bland de mindre bolagen finns det gott om kursraketer. Di listar aktierna som de bäst presterande småbolagsfonderna gillar – och ett bolag sticker ut. Åtta av de tio bästa fonderna äger aktien, som hittills i år rusat 45 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.