SVT Debatt > Opinion

Friday, 19 October, 04:14

SVT Debatt - 19 sep 18 kl. 07:00

”TV-programmet Sofias Änglar sprider myter om vaccination””I programmet Sofias änglar berättas om en pojke som efter en poliovaccination får feber och sedan utvecklar panikångest, huvudvärk och tappar sitt språk. Man gör en direkt koppling mellan vaccinationen som pojken får och hans utvecklingsförsening. Polio-vaccinet är fortsatt en av de bästa investeringar man som förälder kan göra i sitt barns hälsa”, skriver Jonas F Ludvigsson..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sofias Änglar, Sofias, Jonas, Ludvigsson

Dela artikeln

5005 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TV-programmet, Sofias, Änglar, sprider, myterom , vaccination
Blekinge Läns tidning - 27 jan 16 kl. 13:43

Dags att spela in Sofias änglar

Nästa vecka blir det inspelning av tv-programmet Sofias änglar..

Trelleborgs Allehanda - 28 apr 16 kl. 19:00

Sofias änglar landade i Trelleborg

Tv-programmet Sofias änglar har gjort sin första insats för en familj i Trelleborg. På torsdagen avslutades en knapp veckas inspelning och husrenovering..

Expressen - 15 nov 16 kl. 07:20

Erika om stödet efter ”Sofias Änglar”

Erika Söderstrands man Magnus Nirs dog ombord på ett flygplan på väg hem till Sverige efter en semesterresa i Thailand. Den mardrömsupplevelse som drabbade familjen har berört tusentals svenskar. Nu berättar Erika Söderstrand om responsen efter sin medverkan i Kanal 5-programmet "Sofias änglar".

Expressen - 19 sep 18 kl. 19:49

Hård kritik mot ”Sofias änglar”

”Sofias änglar” kritiseras för att ge bilden av att det skulle finnas en koppling mellan poliovaccin och utvecklingsförsening.Enligt barnläkaren och professorn Jonas F Ludvigsson sprider tv-programmet myter om vaccination.”Polio-vaccinet är en av de bästa investeringar man som förälder kan göra i sitt barns hälsa”, skriver han i ett debattinlägg på SVT..

Expressen - 27 feb 17 kl. 20:39

Tårarna i "Sofias änglar" efter hjälpen

Jonas och hans fyra söner förlorade mamma Kattis i en svår brand, och nu vill de bygga upp sina liv igen. I måndagens "Sofias änglar" får de hjälp med renoveringen - och Jonas kan inte hålla tillbaka tårarna. – Man räcker inte till riktigt som ensam förälder med fyra barn, säger Jonas i programmet..

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 16 kl. 15:13

”Sofias änglar” i Kanal 5 gör ett återbesök hos Nicole Pike i Mörarp

Nu får tittarna se vad som hänt sedan "Sofias änglar" gjorde klart husbygget..

Expressen - 20 feb 17 kl. 15:38

Nytt hopp för Cornelia – efter "Sofias änglar"

För tre år sedan drabbades Cornelia, 17, av en ovanlig hjärninflammation och var nära att dö. Men nu får Cornelia gå på rehabilitering – och familjen har fått nytt hopp. – Det är en fantastisk möjlighet som "Sofias änglar" har ordnat.

DalaDemokraten - 17 mar 17 kl. 12:26

TV: "Jag saknar skrattet hon hade" - Se när Sofias änglar besökte familjen i Orsa

2014 blev dottern Nellie allvarligt sjuk.
– Det värsta tyckte jag var när hon berättade vad hon ville ha på graven, säger mamma Malin.
Tidigare i år fick familjen Westberg i Orsa besök av "Sofias änglar".

Dalarnas tidningar - 17 mar 17 kl. 12:26

TV: "Jag saknar skrattet hon hade" - Se när Sofias änglar besökte familjen i Orsa

2014 blev dottern Nellie allvarligt sjuk.
– Det värsta tyckte jag var när hon berättade vad hon ville ha på graven, säger mamma Malin.
Tidigare i år fick familjen Westberg i Orsa besök av "Sofias änglar".

Norrtelje Tidning - 26 maj 17 kl. 12:00

På fyra dagar har Sofias Änglar gjort stordåd i Rimbo

I veckan var det tv-inspelning i Rimbo för ett av höstens avsnitt av Sofias Änglar. Ett avsnitt som för ovanlighetens skull är inspelat i Roslagen.
– Vi är inte ofta här.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 10 timmar sedan

”Gottsunda behöver snabba lösningar!”

”När vi kommit så långt som att försöka lösa problemen, med ordningsvakter och övervakningskameror, har vi redan misslyckats”, säger Dalila Moghrabi..

SVT Debatt - 13 timmar sedan

”Gjorde ett starkt intryck genom sin oerhörda lågmäldhet”

”En stilla kallelse om att vara just den där kyrkklockan över ett land som för längre sedan slutat lyssna efter sådana klockor. Den här eftermiddagen i oktober bör vi minnas henne och faktiskt också lyssna exakt vad de där klockorna vill säga oss”, skriver Marcus Birro..

SVT Debatt - 13 timmar sedan

Torsten Fensby om cum-ex-skandalen: ”Vi står inför en moralkollaps”

”Cum-ex-skandalen visar än en gång att många internationella banker, advokater, revisorer och andra aktörer i den privata sektorn – på vilka särskilda krav uppställs ifråga om etiskt uppträdande – uppenbarligen inte tvekar att medverka i vare sig skattebedrägerier eller aggressiv skatteplanering”, skriver Torsten Fensy, expert på internationell skatteflykt..

SVT Debatt - Igår: 12:15

”Fattigdomen minskar – men inte för alla”

”Enligt Världsbankens senaste statistik har den extrema fattigdomen sjunkit till 10 procent. Men trots det positiva med rapporten visar siffrorna också på en skrämmande utveckling – minskningen gäller inte alla. Takten för fattigdomsminskningen saktar in, och människor i de mest utsatta låginkomstländerna och i länder drabbade av krig och konflikt halkar efter”, skriver Anna Tibblin, Tommy Ohlström och Lotta Folkesson..

SVT Debatt - Igår: 09:44

”Väl känt att ökad tillgänglighet ger ökad användning”

”Colorado ligger klart högre än genomsnittet i hela USA när det gäller användning bland unga. Även cannabisförgiftning av barn under fem år har ökat signifikant”, skriver professor Fred Nyberg..

SVT Debatt - Igår: 06:30

”Det borde vara av största intresse att rädda en ung människas liv”

”Det är lika synd som skrämmande att den svenska vården idag inte lyckas hjälpa ungdomar som är så pass djupt nere i sitt drogberoende”, skriver Jessica Vikberg, ordförande för riksförbundet Narkotikafritt Samhälle..

SVT Debatt - I förrgår: 12:29

”Ni försämrar våra psyken med varje ord ni spyr ur er”

”Att säga att det inte förbättrar vår hälsa att följa kroppsaktivister på sociala medier visar hur lite man förstår. Att säga att vi uppmuntrar fetma gör mig full i skratt, vet ni inte vilket samhälle vi lever i?”, skriver Annika Ström..

SVT Debatt - 15 okt 18 kl. 09:38

Ebba Busch Thor: ”Inför en specialenhet inom polisen som arbetar med kränkningar på nätet”

”Kristdemokraterna vill se en specialenhet inom polisen som arbetar med kränkningar på nätet. Redan innan metoo briserade har skrämmande historien spridits om flickor som hängs ut på Instagram, Snapchat och andra sociala medier”, skriver Ebba Busch Thor (KD)..

SVT Debatt - 15 okt 18 kl. 07:00

”Därför överlever Theresa May brexitförhandlingarna”

”Nu är det allvar. Det är mindre ett halvår kvar till Brexit, och företagen, inte minst små och medelstora företag med begränsade resurser, måste inse detta och följa Brexitslutspelet mer intensivt framöver”, skriver Rickard Ydrenäs..

SVT Debatt - 12 okt 18 kl. 12:19

”Sluta upp med elitismen och läs Condé istället”

”Själv blev jag glad när Alexandra Pascalidou kom med idén om en ny akademi och ett nytt litteraturpris, just i år. Det var lagom uppkäftigt och ett utmärkt sätt att prestigelöst förändra ett problem till en fest”, skriver Gunilla Lundgren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.