SVT Debatt > Opinion

Friday, 14 December, 03:44

SVT Debatt - 19 sep 18 kl. 07:00

”TV-programmet Sofias Änglar sprider myter om vaccination””I programmet Sofias änglar berättas om en pojke som efter en poliovaccination får feber och sedan utvecklar panikångest, huvudvärk och tappar sitt språk. Man gör en direkt koppling mellan vaccinationen som pojken får och hans utvecklingsförsening. Polio-vaccinet är fortsatt en av de bästa investeringar man som förälder kan göra i sitt barns hälsa”, skriver Jonas F Ludvigsson..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sofias Änglar, Sofias, Jonas, Ludvigsson

Dela artikeln

5033 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TV-programmet, Sofias, Änglar, sprider, myterom , vaccination
Blekinge Läns tidning - 27 jan 16 kl. 13:43

Dags att spela in Sofias änglar

Nästa vecka blir det inspelning av tv-programmet Sofias änglar..

Trelleborgs Allehanda - 28 apr 16 kl. 19:00

Sofias änglar landade i Trelleborg

Tv-programmet Sofias änglar har gjort sin första insats för en familj i Trelleborg. På torsdagen avslutades en knapp veckas inspelning och husrenovering..

Expressen - 15 nov 16 kl. 07:20

Erika om stödet efter ”Sofias Änglar”

Erika Söderstrands man Magnus Nirs dog ombord på ett flygplan på väg hem till Sverige efter en semesterresa i Thailand. Den mardrömsupplevelse som drabbade familjen har berört tusentals svenskar. Nu berättar Erika Söderstrand om responsen efter sin medverkan i Kanal 5-programmet "Sofias änglar".

Expressen - 19 sep 18 kl. 19:49

Hård kritik mot ”Sofias änglar”

”Sofias änglar” kritiseras för att ge bilden av att det skulle finnas en koppling mellan poliovaccin och utvecklingsförsening.Enligt barnläkaren och professorn Jonas F Ludvigsson sprider tv-programmet myter om vaccination.”Polio-vaccinet är en av de bästa investeringar man som förälder kan göra i sitt barns hälsa”, skriver han i ett debattinlägg på SVT..

Expressen - 27 feb 17 kl. 20:39

Tårarna i "Sofias änglar" efter hjälpen

Jonas och hans fyra söner förlorade mamma Kattis i en svår brand, och nu vill de bygga upp sina liv igen. I måndagens "Sofias änglar" får de hjälp med renoveringen - och Jonas kan inte hålla tillbaka tårarna. – Man räcker inte till riktigt som ensam förälder med fyra barn, säger Jonas i programmet..

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 16 kl. 15:13

”Sofias änglar” i Kanal 5 gör ett återbesök hos Nicole Pike i Mörarp

Nu får tittarna se vad som hänt sedan "Sofias änglar" gjorde klart husbygget..

Expressen - 20 feb 17 kl. 15:38

Nytt hopp för Cornelia – efter "Sofias änglar"

För tre år sedan drabbades Cornelia, 17, av en ovanlig hjärninflammation och var nära att dö. Men nu får Cornelia gå på rehabilitering – och familjen har fått nytt hopp. – Det är en fantastisk möjlighet som "Sofias änglar" har ordnat.

DalaDemokraten - 17 mar 17 kl. 12:26

TV: "Jag saknar skrattet hon hade" - Se när Sofias änglar besökte familjen i Orsa

2014 blev dottern Nellie allvarligt sjuk.
– Det värsta tyckte jag var när hon berättade vad hon ville ha på graven, säger mamma Malin.
Tidigare i år fick familjen Westberg i Orsa besök av "Sofias änglar".

Dalarnas tidningar - 17 mar 17 kl. 12:26

TV: "Jag saknar skrattet hon hade" - Se när Sofias änglar besökte familjen i Orsa

2014 blev dottern Nellie allvarligt sjuk.
– Det värsta tyckte jag var när hon berättade vad hon ville ha på graven, säger mamma Malin.
Tidigare i år fick familjen Westberg i Orsa besök av "Sofias änglar".

Norrtelje Tidning - 26 maj 17 kl. 12:00

På fyra dagar har Sofias Änglar gjort stordåd i Rimbo

I veckan var det tv-inspelning i Rimbo för ett av höstens avsnitt av Sofias Änglar. Ett avsnitt som för ovanlighetens skull är inspelat i Roslagen.
– Vi är inte ofta här.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Jag vill kunna se mina barn i ögonen”

”Bara under min lilla livstid så har jag upplevt en förändring när det gäller klimatet, som inte är positiv. Därför har jag valt att göra allt jag kan för att leva klimatsmart”, säger Cederback..

SVT Debatt - 14 timmar sedan

En högtid som lätt väcker känslor

Några svenska förskolor har i år valt att inte ha luciatåg inför barnens föräldrar. Skälet uppges vara att alla inte har råd med luciakläder, samt att barnen ska få slippa prestationskravet..

SVT Debatt - Igår: 16:43

”Klimatfrågan handlar om fakta, inte åsikter”

”Numer är det lyckligtvis färre som förnekar själva förändringarnas realitet eller sambandet med vår livsstil, men ett stort problem kvarstår ändå i hur kunskapen bryts ned och förmedlas – framförallt i medier”, skriver Adam Wickberg..

SVT Debatt - 15 timmar sedan

”Jag är skeptisk till domedagsprofetiorna”

”Jorden har alltid förändrat sig, under alla dessa tider. Från 1000-talet till 1300-talet var det varmare än det är nu. Sen var det en liten istid till 1920.

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Jag är Lucia, du är Lucia – vi är alla Lucia”

”Lucia är en fin tradition där vi hedrar minnet av Lucia, som blev mördad. Tänk dig själv att du dör i framtiden, inte kommer du att tänka: 'nej, det får inte vara en man, inte en kvinna eller det måste vara något däremellan'”, menar Elaine Eksvärd..

SVT Debatt - 19 timmar sedan

”Svensk vapenexport ett stort svek mot Jemen”

”Jemen har inte tid att vänta. Sverige behöver frysa sina exporter till Saudi och dess bundsförvanter. Partierna i riksdagens EU-nämnd kan och bör genast föra upp frågan om ett svenskt och europeiskt vapenembargo på sin dagordning och ge Margot Wallström i uppdrag att driva den linjen i rådet”, skriver Valero..

SVT Debatt - 21 timmar sedan

”Industrin är inte problemet – den är lösningen”

”Genom att underlätta för företagande och bejaka människors och industris kreativitet att lösa klimatfrågan, kommer vi allt närmare klimatfrågans globala lösning”, skriver Wåhlberg och Lindberg..

SVT Debatt - Igår: 15:57

”Vad är det med terrorister och julen?”

”En enkel slutsats vore att valet av tidpunkt har en religiös innebörd, och att det handlar om radikala muslimers angrepp på kristna traditioner. Men det tror jag knappast är det primära motivet, och just julmarknader är ju knappast en centrala företeelse i det kyrkliga kristna julfirandet”, skriver Anna-Lena Lodenius..

SVT Debatt - Igår: 15:02

Federley om attentatet: ”Vi får aldrig låta rädslan ta över”

”Förutom att EU:s yttre gränsbevakning måste bli starkare måste EU och medlemsländerna samarbeta bättre för att spåra möjliga terrorister i ett tidigt skede, så att vi bekämpar all form av radikalisering”, skriver Fredrick Federley..

SVT Debatt - I förrgår: 09:29

”Om Kristersson vill leda en borgerlig regering borde han bedriva borgerlig politik”

”Så länge Kristersson mest liknar en socialdemokratisk kopia är det inte särskilt konstigt att C och L tänkt att de lika gärna kunnat förhandla med originalet. Intressant är att Stefan Löfven i vissa avseenden har toppat Kristerssons bud. Olikt M har S lovat sänkt värnskatt”, skriver Kajsa Dovstad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.