Expressen > Opinion

Saturday, 23 February, 21:43

Expressen - 19 sep 18 kl. 05:00

Ytterst få journalister bor i utsatta områdenSkjutningar och bilbränder är vardagsmat i den ensidiga rapporteringen om utsatta områden. Men bara en halv procent av journalisterna bor där, samtidigt som särskilt många i yrket är bosatta på Södermalm. Nu måste branschen på allvar diskutera hur journalistkåren kan breddas, skriver Helena Stålnert och Lars Truedson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Södermalm, Helena Stålnert, Lars Truedson

Dela artikeln

3194 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterst, , journalister, bori , utsatta, områden
Dagen - 22 jul 11 kl. 03:00

Journalister behövs

Avlyssningsskandalen i England påminner om nödvändigheten av en seriös journalistik

Världen behöver journalister. Sorgligt nog känns det som om denna enkla sanning måste slås fast efter avlyssningsskandalen på skvallertidningen News of the World i London. Två av våra fyra svenska grundlagar handlar om yttrande- och tryckfrihet, och dessa rättigheter förvaltas i stor utsträckning av journalister.

BT - 23 okt 14 kl. 06:42

Här är Borås makthavare

”Det är jätteviktigt var vi politiker bor”, säger Malin Carlsson (S) på Sjöbo. Annette Carlson (M) som bor på Norrby håller med om att det har betydelse. Och ytterst handlar politikernas adress om förtroendet och legitimiteten för det politiska systemet.

BT - 21 jan 14 kl. 11:34

'Borås ska betala elabonnenterna'

Borås stads mångmiljonvinster från helägda bolaget Borås Elnät AB är olagliga och strider mot kommunallagens självkostnadsprincip. – En given följd är att pengarna betalas tillbaka till abonnenterna, säger advokaten Olle Lindeblad som nu fått rätt i förvaltningsrätten i Jönköping. Domen, som avser fyra olika överklagningar Lindeblad gjort meddelades i dag.

BT - 28 jul 14 kl. 11:45

Positiv förändring av Borås, men?

I juli för 60 år sedan var Borås avfolkat: fabrikerna, konditorierna, biograferna och affärerna var semesterstängda. Det fanns ännu inga pizzerior, kebab- eller kinarestauranger; det fanns inga pressbyråkiosker. Invånarna hade tagit sig till Varberg per tåg eller cykel, för att i tält eller i ytterst enkla stugor tillbringa sin semester.

BT - 24 aug 14 kl. 10:34

Boråsarna Västlänkens verkliga vinnare

Boråsarna gynnas mest om Västlänken blir av eftersom den underlättar pendling till Göteborg rätt rejält. Dessutom är det omöjligt att bygga den nya järnvägen Borås–Landvetter–Göteborg utan Västlänken, menar debattören. Debatten om tågtunneln Västlänken har exploderat i Göteborg under de senaste dagarna.

BT - 08 dec 14 kl. 13:42

Övergreppen i Borås påverkar många kommuner i landet

Borås är en av sju kommuner som ingår i ett nätverksprojekt för hur man ska få fler män till förskolan. – Projektet har inte initierats av de uppmärksammade fallen i Borås men vi kommer självklart att ta del av deras erfarenheter för att se över handlingsberedskapen när sånt här inträffar, säger Elsa Mattsson, samordnare och projektansvarig hos Sveriges Kommuner och landsting (SKL), som startat nätverket. – Vi samlar kunskap och erfarenhet och jag är övertygad om att övriga kommuner kan lära sig mycket av Borås-fallet.

Regeringen - 26 apr 16 kl. 14:00

”Det är ytterst allvarligt när journalister begränsas i sitt uppdrag på grund av hot och hat.”

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke bjöd den 20 april in representanter från olika medieföretag och branschorganisationer för att samtala kring hot och hat som riktas mot journalister och redaktioner. Några av de inbjudna var Sveriges Radios vd Cilla Benkö, Hanna Stjärne, vd hos SVT, Jeanette Gustafsdotter, vd hos Tidningsutgivarna och Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling..

BT - 21 jul 14 kl. 07:46

Explosionsartat ökning av klotter i Borås: "Helt bedrövligt"

Efter en tillfällig nedgång har klottret ökat explosionsartat i Borås och under våren blev flera kyrkogårdar nedsprejade. Samtidigt saknar polisen tillräckliga resurser för att komma åt problemen. – Det har blivit ett stort problem.

BT - 17 jan 14 kl. 07:49

Boråspubliken lämnar allt mer skräp

Sopsortering och miljötänk hemma. Men på idrotts- och nöjesevenemang lämnar många kvar skräpet där man sitter eller står. Vi blir allt sämre på att slänga skräpet i papperskorgen när vi besöker exempelvis en biograf eller en idrottsarena.

BT - 10 nov 14 kl. 18:29

"Tidsfråga innan Borås får dödsfall"

Att röka spice är som rysk roulett och det är bara en tidsfråga innan Borås får det första dödsfallet. Det befarar Jan Johansson, chef för polisens narkotikagrupp. Den cannabisliknande rökdrogen har hamnat i fokus efter dödsfall och händelser där unga människor blivit svårt sjuka och riskerat att avlida.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 14 timmar sedan

Varför ska vår skatt gå till Norges klimatomställning?

Är det rimligt att svenska skattebetalare inte bara ska betala vår egen klimatomställning – utan också stå för den norska?Nog borde det rika oljelandet kunna ta sin del av ansvaret för klimatet, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..

Expressen - Igår: 18:01

Straffa IS-kvinnorna – de har blod på sina händer

Interpol varnar för en ”våg av terror” i Europa i samband med att terrormedlemmar friges från fängelser och återvänder till sina hemländer. I Sverige står vi fortfarande med byxorna nere och Advokatsamfundet lyckas inte skilja på Rotary och en terrorsekt, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - Igår: 06:10

Brunsmetandet av SD kommer bara att öka

Snart kommer det troligen att börja gnissla betänkligt om den demokratiskt tveksamma JÖK-maktkartellen. Det enda som då återstår för att skyla över svikna vallöften, är att ytterligare trappa upp retoriken mot SD. En miljon väljare kommer att uppleva att även de stämplas som främlingsfientliga, som rena nazister, skriver professor Stefan Hedlund..

Expressen - I förrgår: 18:03

Det är dags att syna träningsbranschen

Låt mig gå rakt på sak: Media, gymkedjor och influencers – sluta sälja hälsa till kvinnor genom att tala om att vi inte duger som vi är. Ni VET att ni cementerar redan befintlig ångest som i sin tur vrider musten ur folk och skapar än mer ohälsa, Erika Kits Gölevik, tränare och tidigare chefredaktör för Women's health..

Expressen - I förrgår: 07:00

Vill UD köpslå med Kina om pressfriheten, Wallström?

Kan en ambassadör, som Anna Lindstedt i Kina, förhandla bort svensk yttrandefrihet?Vad gör utrikesminister Margot Wallström efter ambassadörens möte om Gui Minhai?.

Expressen - 20 feb 19 kl. 18:05

SD:s antiklimatpopulism skadar hela samhället

Istället för att presentera svar på hur klimatfrågan ska tacklas så ägnar sig SD åt att skapa splittringar i samhället och måla upp konflikter som inte behöver existera. Det är fullt möjligt att både ha en ambitiös klimatpolitik och en levande landsbygd, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - 20 feb 19 kl. 06:10

Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna

”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor. Det är dags för skärpt lagstiftning så att ny teknik inte reproducerar värderingar om att exploatera kvinnors kroppar, skriver Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon..

Expressen - 19 feb 19 kl. 12:25

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - 19 feb 19 kl. 06:10

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - 18 feb 19 kl. 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.