Expressen > Opinion

Friday, 19 October, 04:13

Expressen - 19 sep 18 kl. 05:00

Ytterst få journalister bor i utsatta områdenSkjutningar och bilbränder är vardagsmat i den ensidiga rapporteringen om utsatta områden. Men bara en halv procent av journalisterna bor där, samtidigt som särskilt många i yrket är bosatta på Södermalm. Nu måste branschen på allvar diskutera hur journalistkåren kan breddas, skriver Helena Stålnert och Lars Truedson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Södermalm, Helena Stålnert, Lars Truedson

Dela artikeln

3190 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterst, , journalister, bori , utsatta, områden
Dagen - 22 jul 11 kl. 03:00

Journalister behövs

Avlyssningsskandalen i England påminner om nödvändigheten av en seriös journalistik

Världen behöver journalister. Sorgligt nog känns det som om denna enkla sanning måste slås fast efter avlyssningsskandalen på skvallertidningen News of the World i London. Två av våra fyra svenska grundlagar handlar om yttrande- och tryckfrihet, och dessa rättigheter förvaltas i stor utsträckning av journalister.

BT - 23 okt 14 kl. 06:42

Här är Borås makthavare

”Det är jätteviktigt var vi politiker bor”, säger Malin Carlsson (S) på Sjöbo. Annette Carlson (M) som bor på Norrby håller med om att det har betydelse. Och ytterst handlar politikernas adress om förtroendet och legitimiteten för det politiska systemet.

BT - 24 aug 14 kl. 10:34

Boråsarna Västlänkens verkliga vinnare

Boråsarna gynnas mest om Västlänken blir av eftersom den underlättar pendling till Göteborg rätt rejält. Dessutom är det omöjligt att bygga den nya järnvägen Borås–Landvetter–Göteborg utan Västlänken, menar debattören. Debatten om tågtunneln Västlänken har exploderat i Göteborg under de senaste dagarna.

BT - 21 jan 14 kl. 11:34

'Borås ska betala elabonnenterna'

Borås stads mångmiljonvinster från helägda bolaget Borås Elnät AB är olagliga och strider mot kommunallagens självkostnadsprincip. – En given följd är att pengarna betalas tillbaka till abonnenterna, säger advokaten Olle Lindeblad som nu fått rätt i förvaltningsrätten i Jönköping. Domen, som avser fyra olika överklagningar Lindeblad gjort meddelades i dag.

BT - 28 jul 14 kl. 11:45

Positiv förändring av Borås, men?

I juli för 60 år sedan var Borås avfolkat: fabrikerna, konditorierna, biograferna och affärerna var semesterstängda. Det fanns ännu inga pizzerior, kebab- eller kinarestauranger; det fanns inga pressbyråkiosker. Invånarna hade tagit sig till Varberg per tåg eller cykel, för att i tält eller i ytterst enkla stugor tillbringa sin semester.

BT - 08 dec 14 kl. 13:42

Övergreppen i Borås påverkar många kommuner i landet

Borås är en av sju kommuner som ingår i ett nätverksprojekt för hur man ska få fler män till förskolan. – Projektet har inte initierats av de uppmärksammade fallen i Borås men vi kommer självklart att ta del av deras erfarenheter för att se över handlingsberedskapen när sånt här inträffar, säger Elsa Mattsson, samordnare och projektansvarig hos Sveriges Kommuner och landsting (SKL), som startat nätverket. – Vi samlar kunskap och erfarenhet och jag är övertygad om att övriga kommuner kan lära sig mycket av Borås-fallet.

Regeringen - 26 apr 16 kl. 14:00

”Det är ytterst allvarligt när journalister begränsas i sitt uppdrag på grund av hot och hat.”

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke bjöd den 20 april in representanter från olika medieföretag och branschorganisationer för att samtala kring hot och hat som riktas mot journalister och redaktioner. Några av de inbjudna var Sveriges Radios vd Cilla Benkö, Hanna Stjärne, vd hos SVT, Jeanette Gustafsdotter, vd hos Tidningsutgivarna och Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling..

BT - 21 jul 14 kl. 07:46

Explosionsartat ökning av klotter i Borås: "Helt bedrövligt"

Efter en tillfällig nedgång har klottret ökat explosionsartat i Borås och under våren blev flera kyrkogårdar nedsprejade. Samtidigt saknar polisen tillräckliga resurser för att komma åt problemen. – Det har blivit ett stort problem.

BT - 17 jan 14 kl. 07:49

Boråspubliken lämnar allt mer skräp

Sopsortering och miljötänk hemma. Men på idrotts- och nöjesevenemang lämnar många kvar skräpet där man sitter eller står. Vi blir allt sämre på att slänga skräpet i papperskorgen när vi besöker exempelvis en biograf eller en idrottsarena.

BT - 10 nov 14 kl. 18:29

"Tidsfråga innan Borås får dödsfall"

Att röka spice är som rysk roulett och det är bara en tidsfråga innan Borås får det första dödsfallet. Det befarar Jan Johansson, chef för polisens narkotikagrupp. Den cannabisliknande rökdrogen har hamnat i fokus efter dödsfall och händelser där unga människor blivit svårt sjuka och riskerat att avlida.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Rädda oss från Unni Drougges genusfascism

Unni Drougge bevisar att det inte alls är en garanti att ett tredje världskrig inte skulle kunna äga rum om det bara var kvinnor som styrde världen.Att kastrera män kan aldrig vara lösningen, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - 21 timmar sedan

Lägg inte skulden för antisemitismen på S

Som vänner till Israel är vi djupt bekymrade över i vilken riktning landet håller på att utvecklas.Samtidigt förgiftas samhällsklimatet av tonläget i debatten, skriver ex-statsministern Ingvar Carlsson med flera tunga S-profiler..

Expressen - Igår: 16:18

Eberhard tjänar pengar på antifeministisk gubbröra

Hade genusvetenskapen varit relevant skulle män födas utan penis. Ungefär så kan psykiatern David Eberhards uppgörelse med "genusflummet" sammanfattas.Oj, vad synd det är om killarna plötsligt – det är ju skitjobbigt att vara ett svin, skriver författaren Unni Drougge..

Expressen - Igår: 06:30

Gui Minhai måste släppas – använd kungen mot Kina

Vi kan inte låta den svenske medborgaren Gui Minhai fortsätta att plågas i fångenskap dag efter dag. Ge instruktioner till kungen att verka för en omedelbar frigivning, skriver Kurdo Baksi och Magnus Fiskesjö på årsdagen av gripandet..

Expressen - I förrgår: 18:07

Att undvika SD kan inte vara ett mål i sig

Vad är det för hemska "värderingar" min partiledare gång på gång hänvisar till vad gäller SD?Vårt mål bör givetvis vara att få igenom så mycket moderat politik som möjligt, skriver Ann Heberlein (M)..

Expressen - I förrgår: 06:30

Din självupptagenhet kan bli en dödlig drog

En genomsnittlig person beräknas ta 25 000 selfies under en livstid. Mycket tyder på att detta inte är ett helt sunt beteende. Här är tre frågor du måste ställa dig innan du lägger ut en bild, skriver beteendeterapeuten Patrik Wincent från "Lyxfällan"..

Expressen - 15 okt 18 kl. 06:30

Ge oss en regering utan judefientlig Israelpolitik

Våra förbindelser med Mellanösterns enda demokrati har aldrig varit så dåliga som under regeringen Löfven. Våra skattepengar går till terrorister. Nu måste Sveriges dåliga rykte repareras, skriver Stefan Dozzi..

Expressen - 14 okt 18 kl. 07:10

Låt dig inte luras av miljömärkningarna

Rebecca Weidmo Uvell om en bransch som konsumenterna borde ställa kritiska frågor om:Det handlar om stora pengar. Miljömärkningarna lurar konsumenterna att tro att alla produkter som inte är märkta är miljöfarliga..

Expressen - 13 okt 18 kl. 07:10

Lösningen på vem som ska styra landet är enkel

Moderaterna har lovat att inte regeringsförhandla med SD, och då måste det gälla.Det finns en väg ut ur låsningen, skriver M-debattören Helena Trotzenfeldt. .

Expressen - 12 okt 18 kl. 12:53

Därför väljer vi att styra med Alliansen

Oppositionspolitik i all ära, det är i majoritet vi kan vara med och påverka Stockholms utsläpp, klimatmål och omställning av fordonsflottan på allvar, skriver MP Stockholm efter historiska beslutet att styra med Alliansen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.