Expressen > Opinion

Friday, 14 December, 03:42

Expressen - 19 sep 18 kl. 05:00

Ytterst få journalister bor i utsatta områdenSkjutningar och bilbränder är vardagsmat i den ensidiga rapporteringen om utsatta områden. Men bara en halv procent av journalisterna bor där, samtidigt som särskilt många i yrket är bosatta på Södermalm. Nu måste branschen på allvar diskutera hur journalistkåren kan breddas, skriver Helena Stålnert och Lars Truedson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Södermalm, Helena Stålnert, Lars Truedson

Dela artikeln

3195 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterst, , journalister, bori , utsatta, områden
Dagen - 22 jul 11 kl. 03:00

Journalister behövs

Avlyssningsskandalen i England påminner om nödvändigheten av en seriös journalistik

Världen behöver journalister. Sorgligt nog känns det som om denna enkla sanning måste slås fast efter avlyssningsskandalen på skvallertidningen News of the World i London. Två av våra fyra svenska grundlagar handlar om yttrande- och tryckfrihet, och dessa rättigheter förvaltas i stor utsträckning av journalister.

BT - 23 okt 14 kl. 06:42

Här är Borås makthavare

”Det är jätteviktigt var vi politiker bor”, säger Malin Carlsson (S) på Sjöbo. Annette Carlson (M) som bor på Norrby håller med om att det har betydelse. Och ytterst handlar politikernas adress om förtroendet och legitimiteten för det politiska systemet.

BT - 21 jan 14 kl. 11:34

'Borås ska betala elabonnenterna'

Borås stads mångmiljonvinster från helägda bolaget Borås Elnät AB är olagliga och strider mot kommunallagens självkostnadsprincip. – En given följd är att pengarna betalas tillbaka till abonnenterna, säger advokaten Olle Lindeblad som nu fått rätt i förvaltningsrätten i Jönköping. Domen, som avser fyra olika överklagningar Lindeblad gjort meddelades i dag.

BT - 28 jul 14 kl. 11:45

Positiv förändring av Borås, men?

I juli för 60 år sedan var Borås avfolkat: fabrikerna, konditorierna, biograferna och affärerna var semesterstängda. Det fanns ännu inga pizzerior, kebab- eller kinarestauranger; det fanns inga pressbyråkiosker. Invånarna hade tagit sig till Varberg per tåg eller cykel, för att i tält eller i ytterst enkla stugor tillbringa sin semester.

BT - 24 aug 14 kl. 10:34

Boråsarna Västlänkens verkliga vinnare

Boråsarna gynnas mest om Västlänken blir av eftersom den underlättar pendling till Göteborg rätt rejält. Dessutom är det omöjligt att bygga den nya järnvägen Borås–Landvetter–Göteborg utan Västlänken, menar debattören. Debatten om tågtunneln Västlänken har exploderat i Göteborg under de senaste dagarna.

BT - 08 dec 14 kl. 13:42

Övergreppen i Borås påverkar många kommuner i landet

Borås är en av sju kommuner som ingår i ett nätverksprojekt för hur man ska få fler män till förskolan. – Projektet har inte initierats av de uppmärksammade fallen i Borås men vi kommer självklart att ta del av deras erfarenheter för att se över handlingsberedskapen när sånt här inträffar, säger Elsa Mattsson, samordnare och projektansvarig hos Sveriges Kommuner och landsting (SKL), som startat nätverket. – Vi samlar kunskap och erfarenhet och jag är övertygad om att övriga kommuner kan lära sig mycket av Borås-fallet.

Regeringen - 26 apr 16 kl. 14:00

”Det är ytterst allvarligt när journalister begränsas i sitt uppdrag på grund av hot och hat.”

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke bjöd den 20 april in representanter från olika medieföretag och branschorganisationer för att samtala kring hot och hat som riktas mot journalister och redaktioner. Några av de inbjudna var Sveriges Radios vd Cilla Benkö, Hanna Stjärne, vd hos SVT, Jeanette Gustafsdotter, vd hos Tidningsutgivarna och Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling..

BT - 21 jul 14 kl. 07:46

Explosionsartat ökning av klotter i Borås: "Helt bedrövligt"

Efter en tillfällig nedgång har klottret ökat explosionsartat i Borås och under våren blev flera kyrkogårdar nedsprejade. Samtidigt saknar polisen tillräckliga resurser för att komma åt problemen. – Det har blivit ett stort problem.

BT - 17 jan 14 kl. 07:49

Boråspubliken lämnar allt mer skräp

Sopsortering och miljötänk hemma. Men på idrotts- och nöjesevenemang lämnar många kvar skräpet där man sitter eller står. Vi blir allt sämre på att slänga skräpet i papperskorgen när vi besöker exempelvis en biograf eller en idrottsarena.

BT - 10 nov 14 kl. 18:29

"Tidsfråga innan Borås får dödsfall"

Att röka spice är som rysk roulett och det är bara en tidsfråga innan Borås får det första dödsfallet. Det befarar Jan Johansson, chef för polisens narkotikagrupp. Den cannabisliknande rökdrogen har hamnat i fokus efter dödsfall och händelser där unga människor blivit svårt sjuka och riskerat att avlida.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Vårdköerna fördubblades under S regeringsmakt

Att skylla Socialdemokraternas valförlust på att väljarna inte förstod vad de röstade om är bara oförskämt.Invånarna runt om i Sverige vill ha tillgång till en god sjukvård och få den i tid. De vill inte få en kölapp, svarar fyra ledande hälso- och sjukvårdspolitiker från M..

Expressen - 21 timmar sedan

Så sprider Telia kinesisk kommunistpropaganda

Telia tjänar pengar på fejkade, bedrägliga och olagliga ”bekännelser” som lämnar eviga sår hos de drabbade.Hur kan ni låta detta sändas i Sverige? Ni är ett propagandaverktyg för den kinesiska statsapparaten, skriver Kurdo Baksi..

Expressen - Igår: 18:05

Att ställa in Lucia är att ställa in integrationen

Vi ställer krav om att invandrare ska ta del av den svenska kulturen – men hur ska detta gå till när vi stänger dörren gång på gång? Att stoppa Luciafirandet för att ingen ska känna sig exkluderad är inte så smart. När vi omöjliggör delaktighet i den rådande kulturen blir effekten just exkludering, skriver Menekse Mermer.

Expressen - Igår: 12:17

Jag vill kunna ha råd att bo kvar i mitt hem

Varför ska just hyresgäster bo utan ekonomisk risk? undrade Rebecca Weidmo Uvell i en debattartikel.Nu får hon svar av Hyresgästföreningens Tomas Svensson: Om marknadshyror införs kan min kostnad gå upp med 2 200 kronor.

Expressen - Igår: 06:15

Ta bort arvsrätten för barn som plågar sina föräldrar

Med dagens lagstiftning kan ett brottsoffer tvingas låta stora delar av sin kvarlåtenskap tillfalla sin värsta plågoande.Detta duger inte. Föräldrars ansvar och förpliktelser måste någonstans ha sin gräns, skriver Johan Pehrson och Lina Nordquist..

Expressen - I förrgår: 17:18

Ulvskog döljer sanningen i en kaskad av tillmälen

Marita Ulvskog döljer det faktum att initiativet till en social pelare leder till EU-lagstiftning i sociala frågor och om svensk arbetsmarknad. Det är frågor som bäst löses nationellt och inte kräver gemensamma beslut, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Expressen - I förrgår: 06:16

Socialtjänsten bygger sin verksamhet på hot

Det är något som inte stämmer i rättsstaten Sverige. Tvångsomhändertaganden av barn maskeras som frivilliga placeringar. Eftersom de formellt sett är frivilliga behöver de inte granskas eller godkännas av någon domstol, skriver författaren Tove Karlsson..

Expressen - 10 dec 18 kl. 06:16

Varför behandlar ni inte SD intellektuellt sakligt?

Det är så slött att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga.Moderaterna måste förklara sin hållning till SD på ett moget och begripligt sätt, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Expressen - 09 dec 18 kl. 07:10

Varför ska hyresgäster bo utan ekonomisk risk?

Sossetyngda Hyresgästföreningen bryr sig bara om sig själva och medlemmarna, som de mjölkar på över 200 miljoner kronor om året. Pengar som bland annat används för att driva kampanj mot påstådda marknadshyror åt S, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 08 dec 18 kl. 07:10

Nya utvecklingssamtalen tar priset i ren skär dumhet

Jag håller med om att barn kan växa av eget ansvar men nu är gränsen passerad.De elevledda utvecklingssamtalen är en idiotisk metod. Det finns inget att vinna på detta, inte för någon, skriver mamman Maria Celin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.