DN > Nyheter

Monday, 22 October, 10:59

DN - 18 sep 18 kl. 22:46

EU-toppar: Egypten förebild i flyktingfråganTvå av EU:s toppfigurer vill nu att alla nordafrikanska länder ska följa det auktoritära Egyptens exempel när det gäller att stoppa flyktingar. Det kommer att diskuteras på onsdagens migrationstoppmöte i Salzburg..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Egyptens, Salzburg

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-toppar, Egypten, förebildi , flyktingfrågan
YLE - 16 feb 16 kl. 15:26

Ahtisaari: Bara Ryssland och USA kan lösa Syrienkrisen!

Det räcker inte att vi får vapenstillestånd i Syrien utan vi behöver en helhetsplan menar fredsmäklaren Martti Ahtisaari. Ahtisaari säger att internationella samfundet nu borde börja förbereda parlamentsval som skulle förverkligas om två, tre år. - Vi ska inte göra samma misstag som man gjorde i Egypten där bara en enda organisation var beredd att gå till val och det var det muslimska brödraskapet.

BT - 24 okt 13 kl. 12:14

Stor ökning av asylsökande väntas

Migrationsverket planerar för att det kan komma upp till 69 000 asylsökande nästa år, vilket är långt fler än de senaste åren. Men det är, enligt myndigheten, inte lätt att göra en exakt prognos. Många väntas komma till Sverige på flykt från konflikten i Syrien, och det finns osäkerhet kring hur många som lyckas ta sig ända hit.

Skånskan - 12 jun 18 kl. 14:00

Toppnamn vill påverka från vänster

höör De sitter med i en stor koalition men hoppas ändå kunna utmärka sig i valrörelsen.
– När Socialdemokraterna har tappat sitt kompass i flyktingfrågan är det viktigt med ett parti som vet var man ska gå, säger Olle Krabbe som är partiets andranamn inför valet.Tillsammans med partiveteranen Agne Dahlqvist är det Krabbe som för närvarande representerar Vänsterpartiet i kommunfullmäktige.

BT - 21 nov 12 kl. 14:14

Handlingsplan mot barnfattigdom behövs

Att leva i en familj som har det dåligt ställt påverkar barnets hela vardag. Risken för mobbning ökar, liksom för sämre resultat i skolan, sämre hälsa och sämre möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid, skriver Rädda Barnen i Borås. Vem bär ansvaret för att åtgärda barnfattigdomen?

BT - 26 aug 13 kl. 20:18

Handelsavtal högst på Obama-agenda

Nästa vecka besöker en sittande amerikansk president för första gången Sveriges huvudstad. Förväntningarna på Barack Obamas besök är stora, men frågan är om visiten resulterar i några realpolitiska framgångar. ?

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Löfven efter samtal med talmannen

Se Stefan Löfvens pressträff efter dagens samtal med talmannen..

DN - 15 minuter sedan

Australien ber om ursäkt till övergreppsoffer

"Som nation svek vi dem, vi övergav dem. Och det kommer alltid att vara vår skam", säger landets premiärminister Scott Morrison.

DN - 15 minuter sedan

Vem sa vad? Floskler vi minns

Det har fällts en hel del roliga sportfloskler genom tiderna. Minns du vem som sa vad?.

DN - 15 minuter sedan

Den psykedeliska forskningen söker nyckeln till våra medvetanden

Har den kontroversiella psykedeliska forskningen fått en renässans? Antalet studier växer explosionsartat, samtidigt som teknikentrepenörer från Silicon Valley mikrodoserar LSD för att frigöra kreativiteten. Leonidas Aretakis har läst två nya böcker som kartlägger drogernas historia och dagens forskningsläge.

DN - 15 minuter sedan

Allåldersbok. Vilken sorts hus ska vi bygga i våra liv?

Anna Höglunds ”Mannen som byggde ett hus” är en samhällskritisk allegori där en man blir så upptagen av att bygga det perfekta huset att han inte kommer ihåg att leva..

DN - 30 minuter sedan

Bokrecension: En riktigt bra historia av Fredrik Sjöberg

Två flickor på en oljemålning väcker essäisten Fredrik Sjöbergs nyfikenhet och en bit svensk historia vecklas ut. Magnus Bremmer har läst en riktigt bra historia..

DN - 30 minuter sedan

Löfven fortsätter sonderingar om ny regering

S-ledaren Stefan Löfven tänker fortsätta sina försök att bilda regering minst en vecka till.  – För mig finns bara en väg framåt och det är fortsatta samtal, säger Stefan Löfven..

DN - 45 minuter sedan

Skattkista med sovjetisk propagandakonst

Liljevalchs visar en unik samling sovjetiska film- och propagandaaffischer, av bland annat de svenskättade bröderna Stenberg. Ett lustfyllt dopp i konsthistorien, tycker Sebastian Johans..

DN - 45 minuter sedan

Landstinget presenterar sin grönblå politik

På måndagen presenterade det nya grönblå landstingsstyret sin politiska plattform. Landstingsråden väljs på fullmäktige i morgon – men huvudinriktning är de fem partierna nu ense om. – Vi ska fortsatt hålla ordning och reda i regionens politik, säger Irene Svenonius (M), finanslandstingsråd..

DN - 45 minuter sedan

Nya fynd i utredning om mördad Örebrokvinna

Flera nya föremål som kan bidra till att visa vem som mördade en 45-årig kvinna i Örebro i maj har hittats, enligt åklagaren Åsa Hiding. Föremålen hittades när polisen genomförde en ny undersökning på den plats där kvinnans kropp återfanns och har skickats till Nationellt forensiska centrum (NFC) för analys..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.