DN > Nyheter

Wednesday, 20 February, 11:20

DN - 18 sep 18 kl. 22:46

EU-toppar: Egypten förebild i flyktingfråganTvå av EU:s toppfigurer vill nu att alla nordafrikanska länder ska följa det auktoritära Egyptens exempel när det gäller att stoppa flyktingar. Det kommer att diskuteras på onsdagens migrationstoppmöte i Salzburg..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU, Egyptens, Salzburg

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-toppar, Egypten, förebildi , flyktingfrågan
YLE - 16 feb 16 kl. 15:26

Ahtisaari: Bara Ryssland och USA kan lösa Syrienkrisen!

Det räcker inte att vi får vapenstillestånd i Syrien utan vi behöver en helhetsplan menar fredsmäklaren Martti Ahtisaari. Ahtisaari säger att internationella samfundet nu borde börja förbereda parlamentsval som skulle förverkligas om två, tre år. - Vi ska inte göra samma misstag som man gjorde i Egypten där bara en enda organisation var beredd att gå till val och det var det muslimska brödraskapet.

BT - 24 okt 13 kl. 12:14

Stor ökning av asylsökande väntas

Migrationsverket planerar för att det kan komma upp till 69 000 asylsökande nästa år, vilket är långt fler än de senaste åren. Men det är, enligt myndigheten, inte lätt att göra en exakt prognos. Många väntas komma till Sverige på flykt från konflikten i Syrien, och det finns osäkerhet kring hur många som lyckas ta sig ända hit.

Skånskan - 12 jun 18 kl. 14:00

Toppnamn vill påverka från vänster

höör De sitter med i en stor koalition men hoppas ändå kunna utmärka sig i valrörelsen.
– När Socialdemokraterna har tappat sitt kompass i flyktingfrågan är det viktigt med ett parti som vet var man ska gå, säger Olle Krabbe som är partiets andranamn inför valet.Tillsammans med partiveteranen Agne Dahlqvist är det Krabbe som för närvarande representerar Vänsterpartiet i kommunfullmäktige.

BT - 21 nov 12 kl. 14:14

Handlingsplan mot barnfattigdom behövs

Att leva i en familj som har det dåligt ställt påverkar barnets hela vardag. Risken för mobbning ökar, liksom för sämre resultat i skolan, sämre hälsa och sämre möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid, skriver Rädda Barnen i Borås. Vem bär ansvaret för att åtgärda barnfattigdomen?

BT - 26 aug 13 kl. 20:18

Handelsavtal högst på Obama-agenda

Nästa vecka besöker en sittande amerikansk president för första gången Sveriges huvudstad. Förväntningarna på Barack Obamas besök är stora, men frågan är om visiten resulterar i några realpolitiska framgångar. ?

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Häng med till världens första digitala museum

Besöket avslutas med folkmusik och dans..

DN - 2 timmar sedan

Skolelever flyr oroligheter i Indonesien

Hundratals skolelever har flytt undan strider mellan armén och rebellgrupper i Papuaprovinsen i Indonesien, rapporterar en lokal människorättsorganisationen..

DN - 4 timmar sedan

”AI sätter den mänskliga faktorn på undantag”

Rationaliserar bort vår egen mänsklighet? undrar filosofen Jonna Bornemark..

DN - 6 timmar sedan

Polisforskaren: Hårdare tag kan få motsatt effekt

Stefan Holgersson: Funnits en förväntan att man ska sätta hårt mot hårt..

DN - 6 timmar sedan

”Rätten till ett barn ska inte kunna avtalas bort”

Varje surrogatbarn tvingas gå igenom en tidig separation..

DN - 6 timmar sedan

Japanska mobbare får betala miljonskadestånd

Två pojkar som var i 13-årsåldern när de mobbade en klasskamrat ska betala skadestånd på totalt 37 miljoner yen, motsvarande drygt 3 miljoner kronor, enligt en domstol i Japan..

DN - 10 timmar sedan

Trump: ”Jag har fullständig rätt att utfärda nödläge”

Donald Trumps utfärdade nationella nödläge kommer inte stoppas av de 16 delstater som stämt honom, menar presidenten själv. – Jag tror vi kommer klara oss väldigt bra i domstolen, sade han till reportrar under tisdagen..

DN - 11 timmar sedan

Efter it-haveri: AF-chefen måste förklara sig

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg kallas till riksdagens arbetsmarknadsutskott efter ett it-haveri på myndigheten, rapporterar  SVT Nyheter..

DN - 15 timmar sedan

Rapport: Kritik mot skolor följs inte upp tillräckligt

I mer än hälften av fallen där brister i trygghet och studiero konstaterats på skolor gör Skolinspektionen inga uppföljande besök, enligt en rapport från Riksrevisionen. Myndigheten visar dessutom brister på samtliga granskade områden..

DN - 15 timmar sedan

Obama besöker Sverige i sommar

Barack Obama kommer till Stockholm i juni, något Breakitvar först med att rapportera om. USA:s tidigare president ska tala på konferensen Brilliant minds, ett initiativ som Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri står bakom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.