DI > Ekonomi

Tuesday, 16 October, 08:25

DI - 18 sep 18 kl. 22:38

EU har nytt förslag till britterna om gränsenEU är beredd att lägga fram ett nytt förslag för att lösa den svåraste frågan i brexitförhandligarna: hur gränskontroller undviks vid gränsen mellan Irland och Nordirland..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Irland, Nordirland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU har nytt, förslagtill , britternaom , gränsen
Nyteknik - 02 jul 15 kl. 10:26

Nytt skatteförslag för solel

Regeringen har presenterat ett nytt förslag på skatteregler för solcellsanläggningar. Gränsen för när energiskatt ska betalas går vid 255 kilowatts toppeffekt..

DN - 07 dec 17 kl. 11:46

Sambopar kan få adoptera i nytt lagförslag

Regeringen vill slopa den övre åldersgränsen och tillåta sambor att adoptera i ett nytt lagförslag som presenteras på torsdagen. Biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S) tycker det är viktigt att modernisera lagstiftningen..

YLE - 31 aug 14 kl. 14:41

Nytt lagförslag hotar svensk islamundervisning

Den svenskspråkiga skolundervisningen i islam och andra religioner kan vara hotad. Ett lagförslag från regeringen vill höja minimigränsen för undervisningsgrupperna från tre till tio elever. - Det innebär i en del fall att man inte kan ordna undervisning i elevernas religion, eftersom det inte finns så många elever att man får ihop en grupp på tio elever, säger Christina Anderssén, undervisningråd på Utbildningstyrelsen.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

HBL - 15 nov 14 kl. 10:37

Nytt lagförslag ska hjälpa småföretag

Justitieministeriet förbereder en lagändring som skulle ändra reglerna för betalningar mellan företag. Enligt lagförslaget ska gränsen för en  betalning bli 30 dagar, i stället för nuvarande 60 dagar. Gränsen ska gå att överskrida endast om man kommit överens om det.

Västerbottens Folkblad - 20 dec 17 kl. 20:00

Nytt förslag saknar respekt för hårt arbete

Så har en majoritet av våra folkvalda i riksdagen beslutat att åldersgränsen höjs för att kunna ta ut statlig pension. Åldersgränsen ska successivt under en tioårsperiod höjas från dagens 61 till 64 år. I denna så kallade uppgörelse finns också vissa förbättringar, bland annat höjning av nivån på garantipensionen och bostadsbidrag.

DN - 11 dec 17 kl. 18:48

Nytt förslag om pensionsgräns ska blidka kritikerna

En majoritet i riksdagen är på väg att enas om en ny gräns i pensionssystemet. Pensionsgruppen skissar på ett förslag som innebär att allmän pension ska kunna tas ut tidigare än den föreslagna höjda åldersgränsen 63 år, om personen har arbetat i 44 år, erfar DN..

SVT - 24 okt 13 kl. 17:46

Tveksamt om nytt förslag om statlig skatt kommer

Efter en mycket het debatt och jämn omröstning vann regeringen överraskande omröstningen om en eventuell höjning av skiktgränsen för när man ska betala statlig inkomstskatt. Det är nu högst oklart om oppositionen gemensamt kommer att driva frågan vidare, enligt uppgift till SVT..

SmålandsPosten - 09 aug 14 kl. 08:36

Ja till nytt polisdistrikt över länsgränsen

Nästa år kan polisverksamheten i Älmhult slås ihop med Osby kommun.
Polisens förslag är ute på remiss och Älmhults kommun ställer sig positiva. – Vi ser inga problem med att Osby kommer till, utan tycker snarare tvärtom att det kan tillföra något.

DN - 10 feb 16 kl. 21:23

Nytt klimatförslag missar 1,5-gradersmålet

Att partierna har enats över blockgränsen om klimatpolitiken får tummen upp av både miljöaktivister och forskare. Men ambitionerna för sänkningen av utsläppen räcker inte för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål. - Då krävs en mycket mer drastisk minskning, säger klimatexperten Åsa Persson..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Majoritet tror på räntehöjning i december

En klar majoritet, 73 procent, av marknadsaktörerna tror att Riksbanken höjer räntan i december. 23 procent spår en höjning i februari medan 4 procent tror den kommer redan vid nästa veckas möte. .

DI - 4 minuter sedan

Bluesteps vd kliver av

Vd:n för Bluestep Bank, Öyvind Thomassen, hoppar av sitt uppdrag. Beslutet har han fattat "efter en tids diskussion med styrelsen", enligt ett pressmeddelande..

DI - 5 minuter sedan

Fingerprint Cards inleder samarbete med distributör

Fingerprint Cards har inlett samarbete med distributören Excelpoint Systems med huvudkontor i Singapore..

DI - 5 minuter sedan

Svenska mäklare sitter still i båten

STOCKHOLM (Direkt) Fastighetsmäklarna i Stockholm och Göteborg tror på en oförändrad marknad under det fjärde kvartalet, medan Malmömäklarna är mer optimistiska både vad gäller efterfrågan och priser..

DI - 10 minuter sedan

Analytiker: Billerud Korsnäs får svårt att nå samma vinst som i fjol

Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs som lämnar sin rapport för tredje kvartalet i dag förväntas ha förbättrat sin vinst rejält jämfört med andra kvartalet, från minus 174 miljoner till 633 miljoner plus..

DI - 30 minuter sedan

Trumps gnäll biter inte – Fed höjer tills något säger stopp

Konjunkturoron har ökat inför rapportsäsongen och den amerikanska presidenten skyller börsfallen på USA:s centralbank.   Än så länge talar det mesta ändå för att Federal Reserve har en bra bit kvar till slutet på räntehöjningscykeln..

DI - 30 minuter sedan

Kinnevik investerar i Travelperk

Investmentbolaget Kinnevik var ledande investerare när det Barcelonabaserade  Travelpark tog in 44 miljoner dollar, motsvarande 394 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 15 minuter sedan

Volvo har upptäckt fel i avgaskomponent – kostnaden kan bli betydande

Lastbilskoncernen Volvo har upptäckt en komponent i avgasbehandlingssystemet som åldras snabbare än förväntat. Detta kan leda till att motorerna överskriver utsläppsgränserna för kväveoxider. Enligt Volvo är det för tidigt att bedöma de finansiella konsekvenserna, men bolaget poängterar att de kan bli betydande.

DI - 45 minuter sedan

Barclays skruvar ned riktkursen för flera verkstadsbolag

Barclays sänker riktkurserna för verkstadsbolagen SKF, Sandvik och Atlas Copco. Det skriver Reuters..

DI - 1 timme sedan

WSA ser långsammare tillväxt för stålefterfrågan 2019

Den globala efterfrågan på stål väntas stiga till 1.658 miljoner ton under 2018, en ökning med 3,9 procent jämfört med fjolåret. För 2019 bedöms efterfrågeökningstakten avta till 1,4 procent..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.