DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 11:13

Liknande nyheter

Taggar: EU har nytt, förslagtill , britternaom , gränsen
Nyteknik - 02 jul 15 kl. 10:26

Nytt skatteförslag för solel

Regeringen har presenterat ett nytt förslag på skatteregler för solcellsanläggningar. Gränsen för när energiskatt ska betalas går vid 255 kilowatts toppeffekt..

DN - 07 dec 17 kl. 11:46

Sambopar kan få adoptera i nytt lagförslag

Regeringen vill slopa den övre åldersgränsen och tillåta sambor att adoptera i ett nytt lagförslag som presenteras på torsdagen. Biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S) tycker det är viktigt att modernisera lagstiftningen..

YLE - 31 aug 14 kl. 14:41

Nytt lagförslag hotar svensk islamundervisning

Den svenskspråkiga skolundervisningen i islam och andra religioner kan vara hotad. Ett lagförslag från regeringen vill höja minimigränsen för undervisningsgrupperna från tre till tio elever. - Det innebär i en del fall att man inte kan ordna undervisning i elevernas religion, eftersom det inte finns så många elever att man får ihop en grupp på tio elever, säger Christina Anderssén, undervisningråd på Utbildningstyrelsen.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

HBL - 15 nov 14 kl. 10:37

Nytt lagförslag ska hjälpa småföretag

Justitieministeriet förbereder en lagändring som skulle ändra reglerna för betalningar mellan företag. Enligt lagförslaget ska gränsen för en  betalning bli 30 dagar, i stället för nuvarande 60 dagar. Gränsen ska gå att överskrida endast om man kommit överens om det.

Västerbottens Folkblad - 20 dec 17 kl. 20:00

Nytt förslag saknar respekt för hårt arbete

Så har en majoritet av våra folkvalda i riksdagen beslutat att åldersgränsen höjs för att kunna ta ut statlig pension. Åldersgränsen ska successivt under en tioårsperiod höjas från dagens 61 till 64 år. I denna så kallade uppgörelse finns också vissa förbättringar, bland annat höjning av nivån på garantipensionen och bostadsbidrag.

DN - 11 dec 17 kl. 18:48

Nytt förslag om pensionsgräns ska blidka kritikerna

En majoritet i riksdagen är på väg att enas om en ny gräns i pensionssystemet. Pensionsgruppen skissar på ett förslag som innebär att allmän pension ska kunna tas ut tidigare än den föreslagna höjda åldersgränsen 63 år, om personen har arbetat i 44 år, erfar DN..

SVT - 24 okt 13 kl. 17:46

Tveksamt om nytt förslag om statlig skatt kommer

Efter en mycket het debatt och jämn omröstning vann regeringen överraskande omröstningen om en eventuell höjning av skiktgränsen för när man ska betala statlig inkomstskatt. Det är nu högst oklart om oppositionen gemensamt kommer att driva frågan vidare, enligt uppgift till SVT..

SmålandsPosten - 09 aug 14 kl. 08:36

Ja till nytt polisdistrikt över länsgränsen

Nästa år kan polisverksamheten i Älmhult slås ihop med Osby kommun.
Polisens förslag är ute på remiss och Älmhults kommun ställer sig positiva. – Vi ser inga problem med att Osby kommer till, utan tycker snarare tvärtom att det kan tillföra något.

DN - 10 feb 16 kl. 21:23

Nytt klimatförslag missar 1,5-gradersmålet

Att partierna har enats över blockgränsen om klimatpolitiken får tummen upp av både miljöaktivister och forskare. Men ambitionerna för sänkningen av utsläppen räcker inte för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål. - Då krävs en mycket mer drastisk minskning, säger klimatexperten Åsa Persson..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Så mycket lägger 30-åringen på boendet

I medelåldern är boendet dyrast, enligt färska siffror från SCB. I åldrarna 30–49 år lägger svensken i genomsnitt över 94 000 kronor om året på sitt boende..

DI - 15 minuter sedan

Rekordstora utflöden ur amerikanska aktiefonder

Förra veckan var nettoutflödena ur amerikanska aktiefonder de största någonsin. Det visar statistik från Lipper som tillhör finansfirman Thomson Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Bostadsutvecklarnas kris en joker i leken

Små prisrörelser under november visar att bostadsmarknaden fortsätter att gå i sidled. Framöver är det räntan och konjunkturen som avgör..

DI - 30 minuter sedan

Audi A7 - komfort i toppklass

Intrycken från den första presskörningen i Sydafrika tidigare i år består, även i det betydligt bistrare klimatet i norra Danmark, Audi A7 är en långfärdsdröm. Och bland övriga nya Audimodeller finns det ingen där insida och utsida spelar så väl tillsammans som i A7. Precis som föregångaren definieras bilen av en lång hjulbas, korta överhäng och ett sluttande bakparti..

DI - 45 minuter sedan

340.000 ton olja ska ha stulits från Shells raffinaderi i Singapore

Stöldhärvan på Shells raffinaderi i Singapore ser ut att vara betydligt värre än vad som först befarats. Enligt domstolsdokument som Reuters tagit del av ska 340.000 ton olja till ett värde av omkring 1,4 miljarder kronor ha stulits från raffinaderiet sedan 2014.

DI - 45 minuter sedan

Svagaste signalerna från europeiska inköpschefer på över fyra år

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex sjönk till 51,3 i december, jämfört med 52,7 föregående månad. .

DI - 1 timme sedan

Amazon-ägda Whole Foods avslutar leveranssamarbete med Instacart

Matleveransföretaget Instacart meddelar att samarbetet med Amazon-ägda Whole Foods nu upphör. De båda bolagen ingick ett femårigt avtal 2016 men det hela har komplicerats av att Amazon köpte upp Whole Foods förra året..

DI - 1 timme sedan

SSM ökar produktion av hyresrätter till 50 procent

Bostadsutvecklaren SSM ökar sin produktion av hyresrätter från 30 till 50 procent samtidigt som bostadsrättsaffären ska fokuseras till prisintervallet 1,3-2,2 miljoner kronor. Nya marknadsförutsättningar ligger bakom förändringen..

DI - 1 timme sedan

Talmannens varning: Sverige drivs mot nyval

Efter att Stefan Löfven röstades ned i riksdagen på fredagen höjer nu talmannen Andreas Norlén tonläget.  "Riksdagens partier driver Sverige närmare ett extra val. Jag beklagar det och jag kommer att göra allt jag kan för att förhindra det", säger han..

DI - 1 timme sedan

Tuffare reglering väntar Huawei i Frankrike

Den franska regeringen väntas tuffa till regleringen kring 5G-infrastrukturen vilket slår främst emot kinesiska Huawei, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.