DI > Ekonomi

Friday, 22 February, 09:45

Liknande nyheter

Taggar: EU har nytt, förslagtill , britternaom , gränsen
Nyteknik - 02 jul 15 kl. 10:26

Nytt skatteförslag för solel

Regeringen har presenterat ett nytt förslag på skatteregler för solcellsanläggningar. Gränsen för när energiskatt ska betalas går vid 255 kilowatts toppeffekt..

DN - 07 dec 17 kl. 11:46

Sambopar kan få adoptera i nytt lagförslag

Regeringen vill slopa den övre åldersgränsen och tillåta sambor att adoptera i ett nytt lagförslag som presenteras på torsdagen. Biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S) tycker det är viktigt att modernisera lagstiftningen..

YLE - 31 aug 14 kl. 14:41

Nytt lagförslag hotar svensk islamundervisning

Den svenskspråkiga skolundervisningen i islam och andra religioner kan vara hotad. Ett lagförslag från regeringen vill höja minimigränsen för undervisningsgrupperna från tre till tio elever. - Det innebär i en del fall att man inte kan ordna undervisning i elevernas religion, eftersom det inte finns så många elever att man får ihop en grupp på tio elever, säger Christina Anderssén, undervisningråd på Utbildningstyrelsen.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

HBL - 15 nov 14 kl. 10:37

Nytt lagförslag ska hjälpa småföretag

Justitieministeriet förbereder en lagändring som skulle ändra reglerna för betalningar mellan företag. Enligt lagförslaget ska gränsen för en  betalning bli 30 dagar, i stället för nuvarande 60 dagar. Gränsen ska gå att överskrida endast om man kommit överens om det.

Västerbottens Folkblad - 20 dec 17 kl. 20:00

Nytt förslag saknar respekt för hårt arbete

Så har en majoritet av våra folkvalda i riksdagen beslutat att åldersgränsen höjs för att kunna ta ut statlig pension. Åldersgränsen ska successivt under en tioårsperiod höjas från dagens 61 till 64 år. I denna så kallade uppgörelse finns också vissa förbättringar, bland annat höjning av nivån på garantipensionen och bostadsbidrag.

DN - 11 dec 17 kl. 18:48

Nytt förslag om pensionsgräns ska blidka kritikerna

En majoritet i riksdagen är på väg att enas om en ny gräns i pensionssystemet. Pensionsgruppen skissar på ett förslag som innebär att allmän pension ska kunna tas ut tidigare än den föreslagna höjda åldersgränsen 63 år, om personen har arbetat i 44 år, erfar DN..

SVT - 24 okt 13 kl. 17:46

Tveksamt om nytt förslag om statlig skatt kommer

Efter en mycket het debatt och jämn omröstning vann regeringen överraskande omröstningen om en eventuell höjning av skiktgränsen för när man ska betala statlig inkomstskatt. Det är nu högst oklart om oppositionen gemensamt kommer att driva frågan vidare, enligt uppgift till SVT..

SmålandsPosten - 09 aug 14 kl. 08:36

Ja till nytt polisdistrikt över länsgränsen

Nästa år kan polisverksamheten i Älmhult slås ihop med Osby kommun.
Polisens förslag är ute på remiss och Älmhults kommun ställer sig positiva. – Vi ser inga problem med att Osby kommer till, utan tycker snarare tvärtom att det kan tillföra något.

DN - 10 feb 16 kl. 21:23

Nytt klimatförslag missar 1,5-gradersmålet

Att partierna har enats över blockgränsen om klimatpolitiken får tummen upp av både miljöaktivister och forskare. Men ambitionerna för sänkningen av utsläppen räcker inte för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål. - Då krävs en mycket mer drastisk minskning, säger klimatexperten Åsa Persson..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Mejerijätte köper ostbolag för 12 miljarder

Det kanadensiska mejerikonglomeratet Saputo förvärvar den brittiska ost- och smörproducenten Dairy Crest. Köpeskillingen uppgår till 975 miljoner pund eller nästan 12 miljarder kronor. .

DI - 10 minuter sedan

Råvaror: Små rörelser för oljepriserna

Oljepriserna rörde sig runt nollstrecket på fredagsförmiddagen. Förhoppningar om mer framsteg i handelsamtalen mellan USA och Kina påverkar oljepriserna positivt samtidigt som Opecs produktionsneddragningar vägs mot växande amerikansk oljeproduktion..

DI - 10 minuter sedan

Parans ökar förlusten – nedskrivningar tynger

Parans rörelseresultat 2018 uppgick till -24,6 miljoner kronor (-16,5)..

DI - 15 minuter sedan

Ortoma förbättrar resultatet

Ortomas resultat efter finansiella poster uppgick till -1,2 miljoner kronor under det fjärde kvartalet (-1,6). Per aktie blev det -0:08 kronor (-0:10)..

DI - 15 minuter sedan

Storbanken spår kronras till finanskrisnivå

Brittiska HSBC skriver ned tillväxtprognosen för Sverige efter en svag inledning på året. Banken spår också att Riksbanken tvingas ta till mjukare tonare när inflationen viker ned – och att den svenska kronan ska försvagas till finanskrisnivåer..

DI - 15 minuter sedan

Handelsministern: Amerikanska biltullar hotar 4.000 svenska jobb

Sveriges handelsminister Ann Linde befarar att amerikanska biltullar kan betyda att upp till 4.000 svenska förlorar sina jobb inom fordonssektorn..

DI - 15 minuter sedan

Fortsatt förlust för Kancera i fjärde kvartalet

Kanceras rörelseresultat under helåret 2018 uppgick till -45,9 miljoner kronor (-56,1 Mkr) varav fjärde kvartalet utgjorde -12,4 miljoner (-11,9). .

DI - 15 minuter sedan

Sjöstrand Coffees resultat något bättre i fjärde kvartalet

Sjöstrand Coffees intäkter under det fjärde kvartalet 2018 uppgick till 1,8 miljoner kronor (0,5) och rörelseresultatet blev -0,2 miljoner (-0,9)..

DI - 15 minuter sedan

Initiator Pharma: Fas 1-studien går enligt plan

Bioteknikbolaget Initiator Pharma meddelar i sin bokslutskommuniké att fas 1-studien med IPED2015 fortlöper väl och inga kliniskt signifikanta negativa företeelser har observerats sedan studiens omstart. .

DI - 15 minuter sedan

Bättre resultat för Surgical Science – spår ljust 2019

Surgical Science hade en nettoomsättning på 25,9 miljoner kronor (24,6) under det fjärde kvartalet 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.