YLE > Finland

Tuesday, 16 October, 18:37

Liknande nyheter

Taggar: Motionär , svårtatt , måttain i ett , hektiskt, livspussel därför får de som jobbar för Kaitsu Vuorio motionera på arbetstid 6 gånger i veckan
Nerikes Allehanda - 04 nov 15 kl. 08:58

FP-motion om att underlätta för jobb

Nora kommun bör göra en särskild satsning på nyanlända akademiker, som till exempel tandläkare, för att underlätta för dessa att komma in på arbetsmarknaden, föreslår Birgitta Borg (FP) i en motion till kommunfullmäktige..

Nerikes Allehanda - 04 mar 16 kl. 14:30

Motion kring sportutrustning fick ja

Liberalernas motion om att inrätta ett sportotek i Kumla har kommit ett steg närmare förverkligande..

YA - 28 sep 17 kl. 00:01

Nämnden vill inte konkurrensutsätta kosten

– Vi vill inte fördärva en fungerande verksamhet av ideologiska skäl. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Carl-Göran Svensson (C) sågar Moderaternas motion om att konkurrensutsätta kommunens kostverksamhet..

Skånskan - 21 okt 16 kl. 06:00

Miljöpartist röstade mot partiets motion

höör För andra gången på ett år röstar andre vice ordföranden i socialnämnden Maria Truedsson (MP) ner en motion från partikamraten och Miljöpartiets ordförande i Höör, Fredrik Hanell. Ordföranden förnekar att det skulle röra sig om en schism.
– Det finns ingen som helst konflikt på det sättet, säger Fredrik Hanell.

Cornucopia - 14 maj 18 kl. 19:42

Årets Mensapris till Anders Hansen - motion och träning höjer din intelligens

Föreningen Mensa Sverige delade i helgen ut Mensapriset 2018 till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för bland annat hans bästsäljande bok Hjärnstark, som på ett populärvetenskapligt sätt visar forskningen kring att motion och träning höjer en persons intelligens.
Mensas talesperson Jenny Åkerman och prisvinnaren Anders Hansen.Mensa Sverige delade alltså ut årets Mensapris till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för hans bok Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna (Adlibris 187:- SEK).

YLE - 17 jan 17 kl. 17:15

Motion som familjegrej

- Många föräldrar som kommer hit är med och leker, säger Jaana Jantunen som arbetar i en inomhuslekpark i Vasa. Hon har full upp att ta betalt, svara på frågor och fixa mat åt gästerna i lekparken. Men mellan kassajobb, tårtgräddande och matlagning hinner Jaana berätta att de flesta av attraktionerna är gjorda för att också vuxna ska få plats.

YA - 17 jul 13 kl. 06:30

Motionärer gläds åt nya omklädningsrum

Foto: Mark Hanlon
Motionärerna i Sandskogen kan se fram emot att det byggs nya, fräscha omklädningsrum vid slingan sedan länsstyrelsen avslagit ett överklagande av bygglov.
Sommarboende i Sandskogen överklagade bygglovet för en byggnad med nya omklädningsrum till motionärerna i Sandskogen. De hänvisade bland annat till att en ny byggnad skulle göra trafikproblemen i området permanenta.

YLE - 13 nov 14 kl. 20:00

Motion för alla i stället för diskriminerande sexism

Den finländska idrotten beskylls för att vara manscentrerad, diskriminerande och sexistisk. I ett färskt motionsmanifest kräver studenternas motionsförbund förutsättningar för motion, redan från första klassen i skolan. I idrottstoppen sitter nästan enbart män, medierna förmedlar helst idrottstävlingar med manliga deltagare och i skolorna dominerar pojkarnas behov.

Skånskan - 11 mar 16 kl. 06:00

Avslår motion om guldkant för äldre

Eslöv C vill ta hjälp av högstadieelever för att sätta guldkant på vardagen för Eslövs äldre.
– Och jag tyckte att det var ett fantastiskt förslag – till dess att jag såg prislappen, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Tony Hansson (S).I en motion signerad Annette Linander beskriver hon hur mötet mellan generationer kan sätta guldkant på vardagen för både unga och gamla.

Dagen - 30 dec 11 kl. 03:00

Banbrytande stop motion-teknik Människoöden vävs samman Klaustrofobisk kamp mot klockan

Dvd-tipsCarl-Johan R Freed"Polarexpressen" (USA 2004, Warner)Regi: Robert ZemeckisNyrelease på dvd och Blu-Ray med Tom Hanks i originalröst. En sen julkväll tar jultågets konduktör med en liten pojke till Nordpolen i jakt på tomten och klapparna. I överförd mening ett sökande efter ett gott, fridfullt liv som ytterst sett bara barnet i Betlehems krubba kan ge.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Stadsdirektörens budgetförslag: Lån istället för skattehöjningar ska göra Borgå till drömmarnas stad

Fortsatta investeringar i skolor och daghem, samt satsningar på att uppfylla målen i stadsstrategin Drömmarnas Borgå 2030. Det, samt en ökande skuldsättning, kännetecknar stadsdirektörens budgetförslag för 2019..

YLE - 2 timmar sedan

Olycksbilen i Kalajoki hade alldeles för hög hastighet - minst 165 kilometer i timmen

Enorm överhastighet verkar var orsaken till helgens dödsolycka i Kalajoki i Norra Österbotten, då tre unga män miste livet. Kraschen registrerades sannolikt på en av Seismologiska institutets mätstationer..

YLE - 3 timmar sedan

FPA:s taxiresor i Nyland har inte fungerat som de ska - ny upphandling inleds omedelbart

Folkpensionsanstalten är inte nöjd med hur taxiresorna har fungerat i Nyland. FPA börjar omedelbart förbereda en ny upphandling..

YLE - 7 timmar sedan

Häftig debatt om uppsägningsskyddet i riksdagen

Tvisten om uppsägningsskyddet byter arena i dag. Från att ha varit en fråga mellan fackförbunden och regeringen är det nu riksdagen som ska säga sin åsikt om lagförslaget som enligt regeringen ska göra det lättare för små företag att rekrytera nya anställda. Eller egentligen vill regeringen att riksdagen tar ställning till regeringens sysselsättningspolitik som helhet - en politik som regeringen själv säger har varit mycket framgångsrik..

YLE - 4 timmar sedan

Skanska vill inte renovera Harjurinteen koulu – sannolikt att Lovisa stad inleder rättsprocess

Hösten 2017 upptäcktes problem med inomhusluften i Harjurinteen koulu i Lovisa. Skanska har ombetts renovera den nyare delen av skolan, som bolaget byggde 2014..

YLE - 4 timmar sedan

LasseMajas detektivbyrå behöver skådespelare - Karelia i Ekenäs sätter upp sin första barnpjäs

LasseMajas detektivbyrå, Sommarmysterierna, blir den första barnteatern på Kulturhuset Karelia i Ekenäs. Pjäsen visas våren 2019..

YLE - 6 timmar sedan

Författaren Arto Paasilinna har avlidit

Den finländska författaren Arto Paasilinna har dött. Paasilinna blev 76 år gammal..

YLE - 7 timmar sedan

Kvarnuddens lägergård i Pernå ser ut att få en ny ägare

Nu finns det en aktör som vill köpa Kvarnuddens lägergård i Pernå i Lovisa. Svenska folkskolans vänner hade föreningsmöte på måndagen och fattade beslut om att gå vidare med försäljningen..

YLE - 7 timmar sedan

Villkorligt fängelse för sexuellt utnyttjande av barn i Lojo

En man har dömts till villkorligt fängelsestraff för sexuellt utnyttjande av barn i Lojo. Han hade under ett drygt års tid upprepade gånger förgripit sig sexuellt på ett barn i 9-10-årsåldern..

YLE - 7 timmar sedan

Stockmann sålde sin sista fastighet i Ryssland

Varuhuskoncernen Stockmann har äntligen lyckats sälja sin fastighet i köpcentret Nevsky Centre i S:t Petersburg. Köpesumman är 171 miljoner euro..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.