YLE > Finland

Saturday, 23 February, 15:59

YLE - 18 sep 18 kl. 10:38

Motion är svårt att måtta in i ett hektiskt livspussel – därför får de som jobbar för Kaitsu Vuorio motionera på arbetstid 6 gånger i veckanMotion är viktigt, men då livspusslet är hektiskt kan det vara svårt att hitta tid för den. På många arbetsplatser får arbetstagarna motionera på arbetstid, men det är få som har en plan för hur motionen ska stöda jobbet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kaitsu Vuorio

Dela artikeln

188 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Motionär , svårtatt , måttain i ett , hektiskt, livspussel därför får de som jobbar för Kaitsu Vuorio motionera på arbetstid 6 gånger i veckan
Nerikes Allehanda - 04 nov 15 kl. 08:58

FP-motion om att underlätta för jobb

Nora kommun bör göra en särskild satsning på nyanlända akademiker, som till exempel tandläkare, för att underlätta för dessa att komma in på arbetsmarknaden, föreslår Birgitta Borg (FP) i en motion till kommunfullmäktige..

Nerikes Allehanda - 04 mar 16 kl. 14:30

Motion kring sportutrustning fick ja

Liberalernas motion om att inrätta ett sportotek i Kumla har kommit ett steg närmare förverkligande..

YA - 28 sep 17 kl. 00:01

Nämnden vill inte konkurrensutsätta kosten

– Vi vill inte fördärva en fungerande verksamhet av ideologiska skäl. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Carl-Göran Svensson (C) sågar Moderaternas motion om att konkurrensutsätta kommunens kostverksamhet..

Skånskan - 21 okt 16 kl. 06:00

Miljöpartist röstade mot partiets motion

höör För andra gången på ett år röstar andre vice ordföranden i socialnämnden Maria Truedsson (MP) ner en motion från partikamraten och Miljöpartiets ordförande i Höör, Fredrik Hanell. Ordföranden förnekar att det skulle röra sig om en schism.
– Det finns ingen som helst konflikt på det sättet, säger Fredrik Hanell.

Cornucopia - 14 maj 18 kl. 19:42

Årets Mensapris till Anders Hansen - motion och träning höjer din intelligens

Föreningen Mensa Sverige delade i helgen ut Mensapriset 2018 till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för bland annat hans bästsäljande bok Hjärnstark, som på ett populärvetenskapligt sätt visar forskningen kring att motion och träning höjer en persons intelligens.
Mensas talesperson Jenny Åkerman och prisvinnaren Anders Hansen.Mensa Sverige delade alltså ut årets Mensapris till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för hans bok Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna (Adlibris 187:- SEK).

YLE - 17 jan 17 kl. 17:15

Motion som familjegrej

- Många föräldrar som kommer hit är med och leker, säger Jaana Jantunen som arbetar i en inomhuslekpark i Vasa. Hon har full upp att ta betalt, svara på frågor och fixa mat åt gästerna i lekparken. Men mellan kassajobb, tårtgräddande och matlagning hinner Jaana berätta att de flesta av attraktionerna är gjorda för att också vuxna ska få plats.

YLE - 13 nov 14 kl. 20:00

Motion för alla i stället för diskriminerande sexism

Den finländska idrotten beskylls för att vara manscentrerad, diskriminerande och sexistisk. I ett färskt motionsmanifest kräver studenternas motionsförbund förutsättningar för motion, redan från första klassen i skolan. I idrottstoppen sitter nästan enbart män, medierna förmedlar helst idrottstävlingar med manliga deltagare och i skolorna dominerar pojkarnas behov.

YA - 17 jul 13 kl. 06:30

Motionärer gläds åt nya omklädningsrum

Foto: Mark Hanlon
Motionärerna i Sandskogen kan se fram emot att det byggs nya, fräscha omklädningsrum vid slingan sedan länsstyrelsen avslagit ett överklagande av bygglov.
Sommarboende i Sandskogen överklagade bygglovet för en byggnad med nya omklädningsrum till motionärerna i Sandskogen. De hänvisade bland annat till att en ny byggnad skulle göra trafikproblemen i området permanenta.

Skånskan - 11 mar 16 kl. 06:00

Avslår motion om guldkant för äldre

Eslöv C vill ta hjälp av högstadieelever för att sätta guldkant på vardagen för Eslövs äldre.
– Och jag tyckte att det var ett fantastiskt förslag – till dess att jag såg prislappen, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Tony Hansson (S).I en motion signerad Annette Linander beskriver hon hur mötet mellan generationer kan sätta guldkant på vardagen för både unga och gamla.

Dagen - 30 dec 11 kl. 03:00

Banbrytande stop motion-teknik Människoöden vävs samman Klaustrofobisk kamp mot klockan

Dvd-tipsCarl-Johan R Freed"Polarexpressen" (USA 2004, Warner)Regi: Robert ZemeckisNyrelease på dvd och Blu-Ray med Tom Hanks i originalröst. En sen julkväll tar jultågets konduktör med en liten pojke till Nordpolen i jakt på tomten och klapparna. I överförd mening ett sökande efter ett gott, fridfullt liv som ytterst sett bara barnet i Betlehems krubba kan ge.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Henriksson tror att tiden för vårdreformen inte räcker till

Oppositionspartiet SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson tippar att den här riksdagen inte hinner rösta om vårdreformen. Hon säger att det finns bara tre veckor kvar och 20 punkter som strider mot grundlagen..

YLE - 1 timme sedan

"Som 15-åring är man inte redo att köra en riktig bil" - Snart får unga framföra lätta bilar utan körlektioner

Den första mars blir det möjligt för femtonåringar att börja köra lätta bilar. Dessa fordon, som hör till fordonsklass T, är personbilar som har en begränsad topphastighet på 60 kilometer i timmen..

YLE - 2 timmar sedan

Bromarvborna bjöds på virtuell resa runt världen: "Det drog nog lite i magen"

I Bromarv ställde man till med en lite annorlunda fest i samlingslokalen Hembygdens Väl förra veckan. Man bjöd nämligen på VR-party - ett besök i den virtuella verkligheten..

YLE - 4 timmar sedan

Experter: Ingen valfrihet utan EU-kommissionens välsignelse

Finland måste be EU-kommissionen bedöma den planerade valfriheten inom vården innan den kan träda i kraft. Den bedömningen håller rättsexperter fast vid efter att grundlagsutskottet kom med sitt utlåtande om vårdreformen på fredagen..

YLE - 9 timmar sedan

Se skid-VM live: Pärmäkoskis medaljchans och Niskanens chansning

Krista Pärmäkoski har tagit medalj i skiathlon i de två senaste stortävlingarna. Den sviten kan förlängas i dag, men det är många om budet. I herrloppet riktas intresset mot Iivo Niskanen, som något överraskande väljer att ställa upp i tävlingen.

YLE - 5 timmar sedan

Siv Sandberg om vård- och landskapsreformen: Det blir spännande ända in i kaklet

Ytterst utmanande. Så kan man sammanfatta slutrakan för regeringens jätteprojekt, vård- och landskapsreformen. Tiden hotar ta slut och alla regeringspartier kanske inte längre stöder en urvattnad kompromiss, säger valexperten och kommunforskaren Siv Sandberg..

YLE - 5 timmar sedan

Lotta Green: Vårdarna - de riktiga superhjältarna

Tänk er ett barn som ställer sig upp och säger, ”jag vill bli närvårdare när jag blir stor”. Lotta Green undrar om det börjar vara dags att ge vården den uppskattning den förtjänar..

YLE - 6 timmar sedan

Antti Rinne återvänder till jobbet efter sin sjukledighet som planerat nästa vecka

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne har meddelat till [link:https://www.is.fi/politiikka/art-2000006010929.

YLE - 6 timmar sedan

Dags att gräva fram allergimedicinen? Under de kommande dagarna får Södra och Mellersta Finland pollen från Västeuropa

Under de kommande dagarna får landets södra och mellersta delar pollen från Västeuropa var vädret har varit varmt. Det meddelar meteorologiska institutet på Twitter..

YLE - 6 timmar sedan

"Som vi har sett med Olkiluoto trean är inte kärnkraft en realistisk lösning för tillfället" - Partiernas ungdomsförbund tycker till om klimatfrågor

De flesta av partiernas ungdomsförbund har en grönare agenda än moderpartierna. Det visar sig när vi tog kontakt med flera av förbunden angående Yles klimatenkät. I torsdags lanserade Yle sin klimatenkät där partiledare svarade på frågor om bland annat utsläppsmål, skogsbruk och kärnkraft..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.