YLE > Finland

Wednesday, 19 December, 12:43

Liknande nyheter

Taggar: Motionär , svårtatt , måttain i ett , hektiskt, livspussel därför får de som jobbar för Kaitsu Vuorio motionera på arbetstid 6 gånger i veckan
Nerikes Allehanda - 04 nov 15 kl. 08:58

FP-motion om att underlätta för jobb

Nora kommun bör göra en särskild satsning på nyanlända akademiker, som till exempel tandläkare, för att underlätta för dessa att komma in på arbetsmarknaden, föreslår Birgitta Borg (FP) i en motion till kommunfullmäktige..

Nerikes Allehanda - 04 mar 16 kl. 14:30

Motion kring sportutrustning fick ja

Liberalernas motion om att inrätta ett sportotek i Kumla har kommit ett steg närmare förverkligande..

YA - 28 sep 17 kl. 00:01

Nämnden vill inte konkurrensutsätta kosten

– Vi vill inte fördärva en fungerande verksamhet av ideologiska skäl. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Carl-Göran Svensson (C) sågar Moderaternas motion om att konkurrensutsätta kommunens kostverksamhet..

Skånskan - 21 okt 16 kl. 06:00

Miljöpartist röstade mot partiets motion

höör För andra gången på ett år röstar andre vice ordföranden i socialnämnden Maria Truedsson (MP) ner en motion från partikamraten och Miljöpartiets ordförande i Höör, Fredrik Hanell. Ordföranden förnekar att det skulle röra sig om en schism.
– Det finns ingen som helst konflikt på det sättet, säger Fredrik Hanell.

Cornucopia - 14 maj 18 kl. 19:42

Årets Mensapris till Anders Hansen - motion och träning höjer din intelligens

Föreningen Mensa Sverige delade i helgen ut Mensapriset 2018 till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för bland annat hans bästsäljande bok Hjärnstark, som på ett populärvetenskapligt sätt visar forskningen kring att motion och träning höjer en persons intelligens.
Mensas talesperson Jenny Åkerman och prisvinnaren Anders Hansen.Mensa Sverige delade alltså ut årets Mensapris till forskaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen för hans bok Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna (Adlibris 187:- SEK).

YLE - 17 jan 17 kl. 17:15

Motion som familjegrej

- Många föräldrar som kommer hit är med och leker, säger Jaana Jantunen som arbetar i en inomhuslekpark i Vasa. Hon har full upp att ta betalt, svara på frågor och fixa mat åt gästerna i lekparken. Men mellan kassajobb, tårtgräddande och matlagning hinner Jaana berätta att de flesta av attraktionerna är gjorda för att också vuxna ska få plats.

YA - 17 jul 13 kl. 06:30

Motionärer gläds åt nya omklädningsrum

Foto: Mark Hanlon
Motionärerna i Sandskogen kan se fram emot att det byggs nya, fräscha omklädningsrum vid slingan sedan länsstyrelsen avslagit ett överklagande av bygglov.
Sommarboende i Sandskogen överklagade bygglovet för en byggnad med nya omklädningsrum till motionärerna i Sandskogen. De hänvisade bland annat till att en ny byggnad skulle göra trafikproblemen i området permanenta.

YLE - 13 nov 14 kl. 20:00

Motion för alla i stället för diskriminerande sexism

Den finländska idrotten beskylls för att vara manscentrerad, diskriminerande och sexistisk. I ett färskt motionsmanifest kräver studenternas motionsförbund förutsättningar för motion, redan från första klassen i skolan. I idrottstoppen sitter nästan enbart män, medierna förmedlar helst idrottstävlingar med manliga deltagare och i skolorna dominerar pojkarnas behov.

Skånskan - 11 mar 16 kl. 06:00

Avslår motion om guldkant för äldre

Eslöv C vill ta hjälp av högstadieelever för att sätta guldkant på vardagen för Eslövs äldre.
– Och jag tyckte att det var ett fantastiskt förslag – till dess att jag såg prislappen, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Tony Hansson (S).I en motion signerad Annette Linander beskriver hon hur mötet mellan generationer kan sätta guldkant på vardagen för både unga och gamla.

Dagen - 30 dec 11 kl. 03:00

Banbrytande stop motion-teknik Människoöden vävs samman Klaustrofobisk kamp mot klockan

Dvd-tipsCarl-Johan R Freed"Polarexpressen" (USA 2004, Warner)Regi: Robert ZemeckisNyrelease på dvd och Blu-Ray med Tom Hanks i originalröst. En sen julkväll tar jultågets konduktör med en liten pojke till Nordpolen i jakt på tomten och klapparna. I överförd mening ett sökande efter ett gott, fridfullt liv som ytterst sett bara barnet i Betlehems krubba kan ge.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Ljuskäglan faller på hela Västnyland - det är bara bra om det finns flera datacentralstomter, säger stadsdirektören i Hangö om Ingåplanerna

Hangös stadsdirektör Denis Strandell välkomnar Fortums planer på en datacentral i Joddböle i Ingå. Om Västnyland får en etablering följer flera efter, tror han..

YLE - 2 timmar sedan

Polisen börjar föra in tips i sina system med en app – nytt datasystem ska hjälpa att förebygga brott

Polisen tar i bruk ett nytt spaningssystem som ska göra det möjligt att säkerheten. Systemet möjliggör också samarbete mellan säkerhetsmyndigheterna..

YLE - 2 timmar sedan

Utredning: När maten blev billigare tog industrin en större del av kakan

En ny undersökning visar att matindustrin inte påverkades av att matpriserna sjönk åren 2012-2016. Istället var det butikerna som blev den stora förloraren medan konsumenten tog hem vinsten..

YLE - 6 timmar sedan

Ska förskolebarnen behöva skala sina potatisar? Åbo säger nej till nationell rekommendation

Potatis handlar om mer än bara näring. Att få skala sina potatisar tränar både finmotorik och livsmedelskunskap anser myndigheten, men Åbo stad säger att det inte finns tid för sådant i förskolorna..

YLE - 6 timmar sedan

"Vi ska inte tumma på kvaliteten" - direktör föreslår kreativa lösningar för att möta Pargas sparkrav inom social- och hälsovården

Hur ska man hitta bestående inbesparingar inom en svällande social- och hälsovårdssektor? Det funderar man på i Pargas. Inbesparingar ska göras utan att tumma på personalresurser eller servicenivå..

YLE - 7 timmar sedan

Morgonkollen: Antalet fall misstänkt människohandel ökar, tusentals brottsoffer ersätts årligen av staten, vintervädret fortsätter

Polisen har i år fått kännedom om klart fler fall av misstänkt människohandel än tidigare. Kring 5 000 brottsoffer får årligen ersättning från statskassan för personskada och lidande..

YLE - 7 timmar sedan

Ljusdemonstration mot utvisningar till Afghanistan ordnades i Åbo

En ljusdemonstration mot utvisningar till Afghanistan ordnades vid Teaterbron i Åbo på tisdagseftermiddagen. En av dem som deltog i demonstrationen var Ahmad Hosseini. Enligt honom har säkerhetsläget i hans hemland Afghanistan försämrats under de tre år sedan han kom till Finland..

YLE - 7 timmar sedan

Kommentar: Klimatuppoffringar är svåra att gå till val på, och då är det lätt att plocka poäng med nej till höjd bränsleskatt

Klimatmålen kräver uppoffringar och ansvarstagande men just de sakerna är tyvärr svåra att göra häftiga vallöften på. Då blir det lätt för nejsägare och populister att kapa debatten, skriver Marianne Sundholm..

YLE - 8 timmar sedan

Om allt går bra minskar risken för radioaktiva utsläpp då Ryssland stänger den äldsta kärnreaktorn i Sosnovyi bor vid Finska vikens kust

De tre gamla reaktorerna ska stängas och rivas. Arbetet beräknas vara klart först om cirka fyrtio år..

YLE - 7 timmar sedan

Polisanmälningar om misstänkt människohandel ökar i Helsingfors, hallickarna allt oftare från Rumänien: "Här tjänar de bättre än i övriga Europa"

Polisen har under 2018 fått kännedom om klart fler fall av misstänkt människohandel än under tidigare år. Gemensamt för flera av de fall som Helsingforspolisen utrett 2018 är att den eller de misstänkta är från Rumänien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.