FriaTider > Nyheter

Sunday, 24 February, 06:50

Liknande nyheter

Taggar: Majoritet, M-politikervill ta , maktenmed SD
Barometern - 27 sep 18 kl. 15:24

En majoritet vill ha folkomröstning om trafiken på Storgatan

Flera medborgarförslag, en motion och också den hetaste frågan bland väljarna enligt politiker. Nu finns det även en majoritet bland politiker som kan tänka sig att folkomrösta om trafiken på Storgatan i Nybro..

BT - 15 okt 14 kl. 06:19

Oklart läge: Politikerna i Borås slåss om makten

Tronskiften kan vara på gång i Borås kommunstyrelse. Det är oklart vilka som ska få posterna som heltidsavlönade politiker. Och politikerna har svårt att komma överens om hur makten ska fördelas.

BT - 15 okt 14 kl. 06:19

Boråspolitiker slåss om makten

Tronskiften kan vara på gång i Borås kommunstyrelse. Det är oklart vilka som ska få posterna som heltidsavlönade politiker. Och politikerna har svårt att komma överens om hur makten ska fördelas.

Sydsvenskan - 10 apr 12 kl. 08:30

Politiker förutsätts roffa åt sig

Presidentens lön har varit en statshemlighet, men nu har vi äntligen fått veta: Cristina Kirchner tjänar runt 74?000 kronor i månaden, dubbelt så mycket som 2009. Medellönen i Argentina var drygt 4?

Cornucopia - 28 aug 16 kl. 09:20

Regionkuppen: Nya regionerna ger politisk majoritet till vänstern i hela landet

Det nya förslaget till upplösande av nuvarande länsgränser och skapande av sex storregioner kommer ge vänstern politisk majoritet i hela landet. Enda undantaget är Stockholm. Detta då mandatfördelningen förändras kraftig med regionernas nya valkretsar och mandat.

Sydsvenskan - 01 jul 11 kl. 06:30

Gatans parlament utmanar makten

I finanskrisens spår blåser en ungdomlig våg av missnöje över EU-länderna. Stämningarna har många likheter med den revolt som i våras drog genom arabvärlden. Men i Europa riktar sig ilskan mot att statsfinanserna går före välfärden.

Skånskan - 15 okt 18 kl. 14:41

S behåller makten i Malmö

Malmö De röd-gröna behåller makten i Malmö.
Men det blir ett styre i minoritet och där oppositionens budget mycket väl kan röstas igenom.
Socialdemokraternas, Miljöpartiets och Vänsterpartiets mandat räcker inte till för en egen majoritet i Malmö.

Alliansfritt Sverige - 22 apr 14 kl. 19:53

Alliansen riskerar förlora makten i ett av Sveriges största landsting

Det är inte bara i kommunerna makten glider ur alliansens borgliga händer. En opinionsundersökning från Novus visar det som alla innerst inne egentligen visste: Uppsalas borgerliga majoritet i landstinget skulle förlora makten om det var val idag och de rödgröna skulle få majoritet. Och vem är förvånad, egentligen?

Skånskan - 26 aug 18 kl. 22:34

Beslut om färre politiker skjuts upp

höör Färre ersättare, mer utbildning och slopandet av posten andre vice ordförande i nämnderna. Det låg på förslag i kommunstyrelsen när det gäller hur Höörs politiska organisation ska förändras. Men en majoritet vill vänta med förändringarna tills efter valet.

Nyhetskanalen - 17 jun 12 kl. 19:54

Socialistpartiet får egen majoritet

Att döma av vallokalsundersökningar i Frankrike på söndagskvällen får Socialistpartiet egen majoritet i nationalförsamlingen. Partiet får enligt enkäterna mellan 312 och 326 mandat av kammarens totalt 577, skriver AFP. Ségolène Royal, tidigare presidentkandidat som länge levde ihop med Hollande, blev inte invald i nationalförsamlingen, rapporterar AFP.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.