Världen Idag > Nyheter

Sunday, 17 February, 19:17

Världen Idag - 18 sep 18 kl. 08:07

Känd psykiater: Genus-teorier är kvacksalveri”Vanföreställning”, ”kvacksalveri”, ”genusmardröm?” – i sin nya bok "Det stora könsexperimentet" går psykiatern David Eberhard till hårt angrepp mot genusvetare. – Om man ignorerar biologi, då är man ute och cyklar totalt, säger han i Studio ett..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Det, David Eberhard, Studio

Dela artikeln

11835 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Känd, psykiater, Genus-teorierär , kvacksalveri
Newsmill - 14 maj 11 kl. 14:58

Att hävda äktenskapets komplementaritet är inte diskriminering

Att det finns en fundamental polaritet mellan könen ligger till grund för att identifiera äktenskapet som livs-länken mellan man och kvinna. Att inte rakt av acceptera nya genus-teorier enligt vilken könen är sociala konstruktioner är inte liktydigt med diskriminering. Kristen etik och katolska kyrkans sociallära utgör ett starkt försvar av människovärdet och allas lika värde.

Sydsvenskan - 27 jul 11 kl. 06:30

Breivik kan låsas in för alltid

Häktningen kom snabbt men rättegången kan dröja. Utredningen av terrorattackerna i Oslo och på Utöya beräknas ta upp till ett år. Anders Behring Breivik kan komma att låsas in för alltid.

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 00:30

Hudfärg som härskarteknik

Vi betraktar ofta de högre lärosätena som en plats för kritiskt tänkande och opartisk granskning. Men man kan också se universiteten som centra för en mildare form av indoktrinering. Ingen bryr sig om vad A-kursstudenten Kalle Karlsson tycker efter att ha läst den franske tragediförfattaren Jean Racines Fedra.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 00:31

Därför går det bra för Feministiskt initiativ

Där andra partier tagit till sig amerikanska studier som pekar på positiva effekter av att knacka dörr har Gudrun Schymans feminister gått ett steg längre och satsat på homepartyn. Med en fungerande och värvande organisation har en viktig förutsättning för att lyckas i politiken kommit på plats. Den vedertagna teorin är att möjligheten för nya partier att växa fram ökar i takt med att skillnaderna mellan de dominerande stora partierna minskar.

SmålandsPosten - 08 sep 14 kl. 00:30

Identiteten avgör valet

I brevlådan damp det nyligen ned en valbroschyr med en leende kandidat på första sidan. En av de viktigare frågorna i svensk politik visade sig vara mer av normkritik i skolan. Avsändaren var en moderat politiker.

Trelleborgs Allehanda - 01 okt 14 kl. 14:04

The Knife: "Vi lägger inte ned"

De var pionjärer i den nya politiska vågen av svensk musik, men efter höstens turné upphör The Knife. Och samtidigt inte. Karin och Olof Dreijer fortsätter att frustrera sin omvärlds försök att definiera dem.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 14:04

The Knife: "Vi lägger inte ned"

De var pionjärer i den nya politiska vågen av svensk musik, men efter höstens turné upphör The Knife. Och samtidigt inte. Karin och Olof Dreijer fortsätter att frustrera sin omvärlds försök att definiera dem.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Kvinnor som föder fyra barn ska slippa skatt

Förmånliga lån för par som gifter sig och befrielse från inkomstskatt för den som föder minst fyra barn är några av åtgärderna som det konservativa styret i Ungern ämnar införa för att få fart på barnafödandet. Men från Sveriges regering har stark kritik framförts mot Ungerns nya familjepolitik..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Lilja efter Afrika-besök: En hel by tog emot Jesus

Att evangelisera bland några av de sist onådda folken i Afrika. Det var målet när Tommy Lilja vid PTL Ministries nyligen besökte den avlägsna Oomodalen. – En dörr har öppnats till två stora stammar i regionen, hamer och daasanach.

Världen Idag - 11 timmar sedan

LP Grow vill lyfta av de ungas bördor

Att många barn och unga mår dåligt i dag vet vi, men vi vet inte alltid vad vi ska göra åt det. LP Grow möter unga som kämpar både med alkohol, droger och psykisk ohälsa i sin vardag..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Trump mer populär än övriga ledare i kongressen

Han är en av världens mest kritiserade ledare. Men faktum är att USA:s president Donald Trumps popularitetssiffror är betydligt högre än de för Demokraternas talman Nancy Pelosi och de övriga ledarna i kongressen..

Världen Idag - Igår: 18:00

Världen idag-redaktör bokdebuterar

Anna Karlsson arbetar som redaktör på Världen idag. I mars släpps hennes debutroman ”Inte som du tror” på Sjöbergs förlag. Vi ringde upp henne för att ställa några frågor om boken..

Världen Idag - Igår: 14:00

Migrationsverket kallas till utfrågning i riksdagsutskott

Socialförsäkringsutskottet, som också bereder migrationsfrågor och asylpolitik, vill tala med Migrationsverket innan man beslutar om att eventuellt låta snabbutreda hanteringen av asylärenden med koppling till religion..

Världen Idag - Igår: 13:00

”Så hittar vi en väg bort från genusideologin”

Hur står du upp för det du tror är sant i en tid då genusideologi får allt större inflytande? Tipset från två kristna profiler som Världen idag pratat med stavas – mod. – Vi har demokrati och yttrandefrihet – ska man då inte få säga vad man tycker?

Världen Idag - Igår: 08:00

Strid ström av anmälningar till stor barnledarkonferens

Hur kan kyrka och hem samspela för att ge barnen en hållbar och väl förankrad tro? Det kommer att vara fokus när den fjärde upplagan av ekumeniska barnledarkonferensen ”Jesus till barnen” genomförs den 15-17 mars i Uppsala. Intresset är mycket stort..

Världen Idag - Igår: 00:00

Kan man älska sina fiender?

Jesus sa ”älska era fiender och be för dem som förföljer er” (Matt 5:44). Det ligger i sakens natur att jag inte gillar min fiende – för annars skulle personen inte vara min fiende. Hur kan jag då älska någon jag inte gillar?

Världen Idag - Igår: 00:00

Ditt viktigaste lopp!

Det kommer antagligen inte stå en jätte i skolmatsalen på måndag som du kan slåss mot, din Goliat kanske är en annan typ av utmaning eller kommer i en annan form. Kanske gör Gud dig uppmärksam på den som sitter ensam i matsalen, eller ger dig en idé som skulle göra din klasskompis glad. Kliv fram och ge det du har, din slangbella, för att stå upp mot orättvisa eller leva för någon annan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.