Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 23 October, 18:36

Världen Idag - 18 sep 18 kl. 08:07

Känd psykiater: Genus-teorier är kvacksalveri”Vanföreställning”, ”kvacksalveri”, ”genusmardröm?” – i sin nya bok "Det stora könsexperimentet" går psykiatern David Eberhard till hårt angrepp mot genusvetare. – Om man ignorerar biologi, då är man ute och cyklar totalt, säger han i Studio ett..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Det, David Eberhard, Studio

Dela artikeln

11814 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Känd, psykiater, Genus-teorierär , kvacksalveri
Newsmill - 14 maj 11 kl. 14:58

Att hävda äktenskapets komplementaritet är inte diskriminering

Att det finns en fundamental polaritet mellan könen ligger till grund för att identifiera äktenskapet som livs-länken mellan man och kvinna. Att inte rakt av acceptera nya genus-teorier enligt vilken könen är sociala konstruktioner är inte liktydigt med diskriminering. Kristen etik och katolska kyrkans sociallära utgör ett starkt försvar av människovärdet och allas lika värde.

Sydsvenskan - 27 jul 11 kl. 06:30

Breivik kan låsas in för alltid

Häktningen kom snabbt men rättegången kan dröja. Utredningen av terrorattackerna i Oslo och på Utöya beräknas ta upp till ett år. Anders Behring Breivik kan komma att låsas in för alltid.

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 00:30

Hudfärg som härskarteknik

Vi betraktar ofta de högre lärosätena som en plats för kritiskt tänkande och opartisk granskning. Men man kan också se universiteten som centra för en mildare form av indoktrinering. Ingen bryr sig om vad A-kursstudenten Kalle Karlsson tycker efter att ha läst den franske tragediförfattaren Jean Racines Fedra.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 00:31

Därför går det bra för Feministiskt initiativ

Där andra partier tagit till sig amerikanska studier som pekar på positiva effekter av att knacka dörr har Gudrun Schymans feminister gått ett steg längre och satsat på homepartyn. Med en fungerande och värvande organisation har en viktig förutsättning för att lyckas i politiken kommit på plats. Den vedertagna teorin är att möjligheten för nya partier att växa fram ökar i takt med att skillnaderna mellan de dominerande stora partierna minskar.

SmålandsPosten - 08 sep 14 kl. 00:30

Identiteten avgör valet

I brevlådan damp det nyligen ned en valbroschyr med en leende kandidat på första sidan. En av de viktigare frågorna i svensk politik visade sig vara mer av normkritik i skolan. Avsändaren var en moderat politiker.

Trelleborgs Allehanda - 01 okt 14 kl. 14:04

The Knife: "Vi lägger inte ned"

De var pionjärer i den nya politiska vågen av svensk musik, men efter höstens turné upphör The Knife. Och samtidigt inte. Karin och Olof Dreijer fortsätter att frustrera sin omvärlds försök att definiera dem.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 14:04

The Knife: "Vi lägger inte ned"

De var pionjärer i den nya politiska vågen av svensk musik, men efter höstens turné upphör The Knife. Och samtidigt inte. Karin och Olof Dreijer fortsätter att frustrera sin omvärlds försök att definiera dem.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

"Systematisk tortyr" i palestinska fängelser

De palestinska säkerhetsstyrkorna utsätter fångar för systematiska övergrepp och tortyr som räknas som brott mot mänskligheten. Det visar människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW) i en rapport, där man uppmanar bland annat EU att tills vidare stoppa stödet till de palestinska säkerhetsstyrkorna..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Manifestation i Lund mot judehat

Efter brandattacken mot en judisk lokalpolitikers hem nyligen, arrangerades under förra söndagskvällen en ljusmanifestation mot antisemitism i Lund..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Anders Sellström tar över i EU-parlamentet

Anders Sellström tar över uppdraget som Kristdemokraternas representant i EU-parlamentet efter Lars Adaktusson, som valts in i riksdagen. Såsom varande Umeåbo är Anders Sellström den ende svenske parlamentarikern som kommer från norra Sverige, uppger partiet..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Judehat misstänks ligga bakom brandattack mot politiker

En brandattack mot en politiker med judiskt påbrå i Lund i förrförra veckan utreds som hatbrott. Politikern fick sitt radhus totalförstört och har tidigare utsatts för hot och trakasserier med antisemitiska förtecken. ”Judehatet frodas i Sverige och oron sprider sig bland mina trosfränder”, skriver Salomon Schulman på Expressen debatt..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Norsk läkare vann mål om samvetsfrihet

Högsta domstolen i Norge slår fast att Sauherads kommun måste betala ut ersättning till en kristen läkare som miste jobbet för att hon, med hänvisning till sitt samvete, vägrat att sätta in spiral på kvinnor. Lagmansretten hade redan gett läkaren rätt, men inte ansett att kommunen var ersättningsskyldig..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Världsläkarförbundet fortsätter fördöma dödshjälp

Kanadas läkarförbund, Canadian medical association, har lämnat det internationella läkarförbundet World medical association (WMA) efter att ha anklagat WMA:s ordförande för att ha plagierat delar av ett tal. I bakgrunden finns även motsättningar kring synen på dödshjälp, där kanadensarna ska ha velat få till en mer tillåtande syn inom WMA..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Bibelns klara budskap om de oföddas livsvärde

Bibeln, tidiga judiska och kristna skrifter talar enhälligt mot abort. Abort är en allvarlig synd i paritet med mord eller dråp. Vill vi stå för Bibelns människosyn kan vi inte blunda för detta, skriver Mats Selander.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Kristna ska sprida ljus när Örebro blir spökstad

Under samma kväll som Örebros stadskärna fylls av skräck och ”hungriga zombies”, går Filadelfiakyrkan ut och ber för människor på stan. Men när datumet för bönen planerades hade församlingen ingen aning om att det skulle sammanfalla med Halloween-arrangemanget..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Kristna ska sprida ljus när Örebro blir en spökstad

Under samma kväll som Örebros stadskärna fylls av skräck och ”hungriga zombies”, går Filadelfiakyrkan ut och ber för människor på stan. Men när datumet för bönen planerades hade församlingen ingen aning om att det skulle sammanfalla med Halloween-arrangemanget..

Världen Idag - Igår: 16:08

Förvandlad tv-deltagare vill ge Gud till Sverige

På söndagarna har vi kunnat se henne tävla i SVT för att få träffa sin svenska släkt. För Världen idag berättar amerikanen Tanya Edgil om sin resa från depression och självmordstankar till ljus och liv i Kristus. – Jag önskar att alla fick uppleva den förvandling som jag fick, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.