Världen Idag > Nyheter

Sunday, 16 December, 21:13

Världen Idag - 18 sep 18 kl. 08:07

Känd psykiater: Genus-teorier är kvacksalveri”Vanföreställning”, ”kvacksalveri”, ”genusmardröm?” – i sin nya bok "Det stora könsexperimentet" går psykiatern David Eberhard till hårt angrepp mot genusvetare. – Om man ignorerar biologi, då är man ute och cyklar totalt, säger han i Studio ett..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Det, David Eberhard, Studio

Dela artikeln

11834 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Känd, psykiater, Genus-teorierär , kvacksalveri
Newsmill - 14 maj 11 kl. 14:58

Att hävda äktenskapets komplementaritet är inte diskriminering

Att det finns en fundamental polaritet mellan könen ligger till grund för att identifiera äktenskapet som livs-länken mellan man och kvinna. Att inte rakt av acceptera nya genus-teorier enligt vilken könen är sociala konstruktioner är inte liktydigt med diskriminering. Kristen etik och katolska kyrkans sociallära utgör ett starkt försvar av människovärdet och allas lika värde.

Sydsvenskan - 27 jul 11 kl. 06:30

Breivik kan låsas in för alltid

Häktningen kom snabbt men rättegången kan dröja. Utredningen av terrorattackerna i Oslo och på Utöya beräknas ta upp till ett år. Anders Behring Breivik kan komma att låsas in för alltid.

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 00:30

Hudfärg som härskarteknik

Vi betraktar ofta de högre lärosätena som en plats för kritiskt tänkande och opartisk granskning. Men man kan också se universiteten som centra för en mildare form av indoktrinering. Ingen bryr sig om vad A-kursstudenten Kalle Karlsson tycker efter att ha läst den franske tragediförfattaren Jean Racines Fedra.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 00:31

Därför går det bra för Feministiskt initiativ

Där andra partier tagit till sig amerikanska studier som pekar på positiva effekter av att knacka dörr har Gudrun Schymans feminister gått ett steg längre och satsat på homepartyn. Med en fungerande och värvande organisation har en viktig förutsättning för att lyckas i politiken kommit på plats. Den vedertagna teorin är att möjligheten för nya partier att växa fram ökar i takt med att skillnaderna mellan de dominerande stora partierna minskar.

SmålandsPosten - 08 sep 14 kl. 00:30

Identiteten avgör valet

I brevlådan damp det nyligen ned en valbroschyr med en leende kandidat på första sidan. En av de viktigare frågorna i svensk politik visade sig vara mer av normkritik i skolan. Avsändaren var en moderat politiker.

Trelleborgs Allehanda - 01 okt 14 kl. 14:04

The Knife: "Vi lägger inte ned"

De var pionjärer i den nya politiska vågen av svensk musik, men efter höstens turné upphör The Knife. Och samtidigt inte. Karin och Olof Dreijer fortsätter att frustrera sin omvärlds försök att definiera dem.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 14:04

The Knife: "Vi lägger inte ned"

De var pionjärer i den nya politiska vågen av svensk musik, men efter höstens turné upphör The Knife. Och samtidigt inte. Karin och Olof Dreijer fortsätter att frustrera sin omvärlds försök att definiera dem.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Ny varning: ”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”

Om kontanterna tas bort från samhället går vi rakt in i en digital diktatur. Det säger Björn Eriksson, tidigare rikspolischef, till finska Yle. Vi är för naiva, menar han..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför majoriteten av landets aborter. Men till pro life-rörelsens besvikelse har republikanerna i kongressen nu gett upp frågan..

Världen Idag - Igår: 16:00

Vill inspirera fler att fira Livets söndag

På söndag, den tredje advent, firas Livets söndag i kyrkor över hela Sverige. – Det finns så många andra temadagar, som skumtomtens dag och kanelbullens dag. Vi vill att fler kyrkor ska hänga på Livets söndag, så att firandet av livets okränkbara värde blir en stor temadag, säger Cecilia Björfjell på organisationen Människovärde..

Världen Idag - Igår: 12:00

David Byman ny pastor för Borås Kristna Center

I november lämnade pastorsparet Yvonne och Peder Teglund över stafettpinnen i Borås kristna center, en församling de grundat och lett i 30 år, till David och Johanna Byman. – Vi ber att vi ska få vara en plats där vi kan stärka och träna ledare, det har jag med mig i min andliga modersmjölk, säger David..

Världen Idag - Igår: 08:00

Guds kraft ämne vid ny träningsskola i Göteborg

Att troende ska få uppleva mer av Guds övernaturliga kraft i vardagen. Det är syftet med School of the Supernatural i Göteborg som nyligen avslutades. – Människor har fått tillbaka elden i Gud och fått tro för att Sverige går att förändra, säger Helene Nordboe som leder bibelskolan ihop med maken Terje..

Världen Idag - I förrgår: 21:00

S:ta Clara vill påminna om nöden inför vintern

S:ta Clara kyrka lägger in en extra växel i årets adventskampanj, för att kunna hjälpa Stockholms hemlösa och andra utsatta. – Vi vill att människor ska förstå allt det goda arbete som görs här, och helt finansieras av frivilliga gåvor, säger Johan Ericson, kommunikationschef i EFS som står bakom kyrkan..

Världen Idag - I förrgår: 17:33

May sågas på hemmaplan efter EU-toppmötet

Storbritanniens premiärminister Theresa May möts av beska reaktioner på hemmaplan efter gårdagens brexitdiskussioner i Bryssel..

Världen Idag - I förrgår: 17:33

Jemens fiender möttes vid Stockholmsmötet

Parterna i krigets Jemen lämnar Sverige med flera överenskommelser och ett historiskt handslag i minnet. Uppgörelsen om eldupphör i al-Hudaydah ger för första gången hopp åt hungrande civila. Men det återstår att se om de bräckliga löftena hålls..

Världen Idag - I förrgår: 16:27

USA antog lag om stöd till förföljda i Irak och Syrien

USA:s president Donald Trump har undertecknat en lag som riktar bistånd direkt till förföljda och utsatta minoriteter från Irak och Syrien. Lagen föreskriver också att USA ska stötta arbetet med att ställa IS inför rätta för folkmord i Irak..

Världen Idag - I förrgår: 15:52

KD upp och L rasar i ny väljarmätning

Kristdemokraterna når en ny rekordnivå, 7,7 procent, i en opinonsundersökning från Aftonbladet/Inizio. – Mycket av KD:s framgång hänger ihop med Ebba Busch Thor och hennes sätt att gå genom rutan, säger Karin Nelsson till Aftonbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.