Expressen > Nyheter

Tuesday, 18 December, 13:49

Expressen - 18 sep 18 kl. 06:29

324 M-politiker: Ta makten med hjälp av SDDen egna riksdagsgruppen, kommunalråden och den tidigare partiledaren – kraven på att Ulf Kristersson ska samtala med Jimmie Åkesson kommer nu från flera håll. När Expressen frågade folkvalda M-politiker ute i landet om M bör ta makten med hjälp av SD-förhandlingar svarade över hälften ja. – Kristersson skulle omedelbart bli brunsmetad. Men jag hade kanske sagt att jag ville samtala med SD ändå, säger den tidigare M-ledaren Ulf Adelsohn. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD, Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson, Expressen, Ulf Adelsohn

Dela artikeln

23234 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 324, M-politikerTa , maktenmed , hjälpav SD
DN - 18 sep 18 kl. 09:49

M-politiker: Börja tala med SD

324 moderata politiker på olika politisk nivå och från olika delar av landet tycker att den egna partitoppen bör börja samtala med Sverigedemokraterna.  Det visar en enkätundersökning som Expressen har gjort. .

Nyheter 24 - 22 sep 15 kl. 08:13

Så många SD-politiker har lämnat uppdragen

Sverigedemokraterna fortsätter att ha stora problem med att deras politiker helt enkelt hoppar av. Faktum är att man mister närmare fem kommunpolitiker i veckan, det skriver tidskriften Expo i ett kommande nummer. Bild: TTLÄS MER: Här gör SD-toppen bort sig igen – sågas i TVAv 1 324 kommunpolitiker har 186 ordinarie ledamöter och 78 ersättare hoppat av sina uppdrag, vilket motsvarar var sjunde lokalpolitiker.

Sydsvenskan - 26 mar 16 kl. 06:10

Norsk politiker vill ge bort fjäll

Klart Finland ska ha ett riktigt fjäll. Åsikten förfäktas av Svein Leiros, kommunordförande i nordnorska Kåfjord. Han tycker också att Norge ska ordna saken så han har tagit kontakt med statsminister Erna Solberg för att framföra förslaget att gränsen mellan länderna flyttas.

SmålandsPosten - 29 apr 14 kl. 07:13

Många undrar vad jobbskatteavdraget är

I DN kunde man läsa att den vanligaste frågan på Google i mars var ”Vad är jobbskatteavdrag?” Detta­ för att deklarationerna började skickas ut i mars och i sammanställningen­ över inkomster och avdrag finns det en rad som heter ”Skattereduktion för arbetsinkomster (jobbskatteavdrag)”. Och trots flera års politiska diskussioner om nyttan eller ej med jobbskatte­avdrag, så har många fortfarande inte förstått vad det är.

SmålandsPosten - 29 apr 14 kl. 07:13

Många undrar vad jobbskatteavdraget är

I DN kunde man läsa att den vanligaste frågan på Google i mars var ”Vad är jobbskatteavdrag?” Detta­ för att deklarationerna började skickas ut i mars och i sammanställningen­ över inkomster och avdrag finns det en rad som heter ”Skattereduktion för arbetsinkomster (jobbskatteavdrag)”. Och trots flera års politiska diskussioner om nyttan eller ej med jobbskatte­avdrag, så har många fortfarande inte förstått vad det är.

SmålandsPosten - 18 sep 18 kl. 20:23

Länets moderater om samarbete med SD

Drygt 600 moderata politiker i landet har svarat på tidningen Expressens enkät om Moderaterna ska ta makten med hjälp av förhandlingar med Sverigedemokraterna. 324 svarade ja. Så här tycker några moderater i Kronobergs län..

Nerikes Allehanda - 10 jun 15 kl. 05:15

Grexit blir en katastrof för landet

Sedan i maj 2010 har Grekland tagit emot ekonomiskt stöd i form av lån från EU och IMF om den svindlande summan av 245,7 miljarder euro. I utbyte mot lånen har man förbundit sig att genomföra strukturreformer för att minska den totala skulden till 124 procent av BNP fram till år 2020. Landets ekonomiska utsikter var på bättringsvägen ända fram till parlamentsvalet i januari, då en populistregering med Alexis Tsipras i ledningen kom till makten.

Sydsvenskan - 29 nov 11 kl. 06:30

Fusk-Kennedy gör comeback

Han kallades en tysk Kennedy och skulle bli kansler. Så fuskade han med avhandlingen och tvingades fly till Amerika. Nu har Karl-Theodor zu Guttenberg stajlat om sig och vill komma tillbaka.

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 05:30

Tystnaden råder när Sotji blir paralympiskt

På fredag samlas idrottsvärlden i en nation som just har börjat agera militärt i ett grannland och hotar med en regelrätt invasion.Ändå är det tyst. Alldeles oavsett vad man tycker om idrott & politik, om idrott & bojkotter, så måste det noteras att är det alldeles extremt tyst.

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 05:30

Paralympics: ”Vem bryr sig egentligen om Ukraina?”

På fredag samlas idrottsvärlden i en nation som just har börjat agera militärt i ett grannland och hotar med en regelrätt invasion. Ändå är det tyst. Alldeles oavsett vad man tycker om idrott & politik, om idrott & bojkotter, så måste det noteras att är det alldeles extremt tyst.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

SMHI:s efterlysning efter det unika ljusfenomenet

Magnus Edbäck, 43, tyckte solen lyste upp himlen fint och tog en bild. Det visade sig snart att han fångat ett helt en unik halo – som nu kan bli uppkallad efter honom. – Det är otroligt häftigt, säger han.

Expressen - 45 minuter sedan

Man häktad för försök till mord vid mc-klubb

En person har häktats vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för försök till mord.Mordförsöker skedde den 3 november i samband med ett storbråk mellan en mc-klubb och ett lokalt gäng i Mölnlycke i Härryda kommun den 3 november..

Expressen - 1 timme sedan

Lyfte lön i 14 år utan att sätta sin fot på jobbet

Han lyfte lön i 14 år utan att arbeta en enda dag.Det var först när mannen inte hämtade ut sin sin nya tjänstetelefon som Falu kommun fattade misstankar, avslöjar SVT Dalarna. – Alla skulle få arbetstelefoner och det var då kommunen uppmärksammade situationen, säger vice chefsåklare vid Åklagarkammaren, till Dina Pengar..

Expressen - 2 timmar sedan

Polisens insats mot rånvåg i Stockholm

Under hösten har en rånvåg mot unga dragit in över södra och centrala Stockholm. Nu har Polisen gripit nio personer som misstänks för att ha begått brotten. – Personerna verkar ha begått brotten tillsammans och har tvingat till sig saker från offren bland annat med hjälp av knivar, säger Andreas Lindberg vid polisregion Syd..

Expressen - 2 timmar sedan

Nu är det sista chansen att skicka dina julklappar

Nu är det bara en vecka kvar till julafton.Och sista chansen att skicka dina paket – om de ska nå fram i tid.Postnord uppmanar samtidigt alla kunder att hämta ut sina leveranser, så de inte hopar sig på hög hos ombuden..

Expressen - 2 timmar sedan

Spårvagn har spårat ur i centrala Göteborg

En spårvagn har spårat ut i centrala Göteborg. Det är oklart om någon har kommit till skada.– Jag vet inte hur det kommer att drabba trafiken ännu, Tina Zarei, störningskoordinator på Västtrafik..

Expressen - 2 timmar sedan

Larm om explosion utomhus i Malmö

SOS har fått larm om en explosion utomhus i Malmö.Den ska ha skett utomhus. Räddningstjänst och ambulans är på plats.

Expressen - 2 timmar sedan

Ulf Kristersson håller jultal

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson håller på tisdagen sitt årliga jultal, mitt i den brinnande regeringsbildningen. M-ledaren håller talet från hotell Haymarket i centrala Stockholm. .

Expressen - 2 timmar sedan

Kim, 39: ”Därför vägrar jag köpa julklappar till mina barn”

För många föräldrar handlar julen mest om att köpa julklappar, slå in dem och se barnens lysa upp när de öppnar sina paket.Kim Palmer är dock inte en av dem. Hon vägrar köpa julklappar till sina två små barn – av en, för henne, mycket viktig anledning.

Expressen - 3 timmar sedan

Vapengömma i Stockholm avslöjad – fem misstänkta

En våg av mord plågar Stockholm och fem unga män har skjutits till döds under hösten och vintern.Nu har polisen sprängt vad man kallar för en "vapenverkstad" i Sundbyberg.Fem personer har anhållits..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.