Expressen > Nyheter

Wednesday, 20 February, 16:14

Expressen - 18 sep 18 kl. 06:29

324 M-politiker: Ta makten med hjälp av SDDen egna riksdagsgruppen, kommunalråden och den tidigare partiledaren – kraven på att Ulf Kristersson ska samtala med Jimmie Åkesson kommer nu från flera håll. När Expressen frågade folkvalda M-politiker ute i landet om M bör ta makten med hjälp av SD-förhandlingar svarade över hälften ja. – Kristersson skulle omedelbart bli brunsmetad. Men jag hade kanske sagt att jag ville samtala med SD ändå, säger den tidigare M-ledaren Ulf Adelsohn. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD, Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson, Expressen, Ulf Adelsohn

Dela artikeln

23233 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 324, M-politikerTa , maktenmed , hjälpav SD
DN - 18 sep 18 kl. 09:49

M-politiker: Börja tala med SD

324 moderata politiker på olika politisk nivå och från olika delar av landet tycker att den egna partitoppen bör börja samtala med Sverigedemokraterna.  Det visar en enkätundersökning som Expressen har gjort. .

Nyheter 24 - 22 sep 15 kl. 08:13

Så många SD-politiker har lämnat uppdragen

Sverigedemokraterna fortsätter att ha stora problem med att deras politiker helt enkelt hoppar av. Faktum är att man mister närmare fem kommunpolitiker i veckan, det skriver tidskriften Expo i ett kommande nummer. Bild: TTLÄS MER: Här gör SD-toppen bort sig igen – sågas i TVAv 1 324 kommunpolitiker har 186 ordinarie ledamöter och 78 ersättare hoppat av sina uppdrag, vilket motsvarar var sjunde lokalpolitiker.

Sydsvenskan - 26 mar 16 kl. 06:10

Norsk politiker vill ge bort fjäll

Klart Finland ska ha ett riktigt fjäll. Åsikten förfäktas av Svein Leiros, kommunordförande i nordnorska Kåfjord. Han tycker också att Norge ska ordna saken så han har tagit kontakt med statsminister Erna Solberg för att framföra förslaget att gränsen mellan länderna flyttas.

SmålandsPosten - 29 apr 14 kl. 07:13

Många undrar vad jobbskatteavdraget är

I DN kunde man läsa att den vanligaste frågan på Google i mars var ”Vad är jobbskatteavdrag?” Detta­ för att deklarationerna började skickas ut i mars och i sammanställningen­ över inkomster och avdrag finns det en rad som heter ”Skattereduktion för arbetsinkomster (jobbskatteavdrag)”. Och trots flera års politiska diskussioner om nyttan eller ej med jobbskatte­avdrag, så har många fortfarande inte förstått vad det är.

SmålandsPosten - 29 apr 14 kl. 07:13

Många undrar vad jobbskatteavdraget är

I DN kunde man läsa att den vanligaste frågan på Google i mars var ”Vad är jobbskatteavdrag?” Detta­ för att deklarationerna började skickas ut i mars och i sammanställningen­ över inkomster och avdrag finns det en rad som heter ”Skattereduktion för arbetsinkomster (jobbskatteavdrag)”. Och trots flera års politiska diskussioner om nyttan eller ej med jobbskatte­avdrag, så har många fortfarande inte förstått vad det är.

SmålandsPosten - 18 sep 18 kl. 20:23

Länets moderater om samarbete med SD

Drygt 600 moderata politiker i landet har svarat på tidningen Expressens enkät om Moderaterna ska ta makten med hjälp av förhandlingar med Sverigedemokraterna. 324 svarade ja. Så här tycker några moderater i Kronobergs län..

Nerikes Allehanda - 10 jun 15 kl. 05:15

Grexit blir en katastrof för landet

Sedan i maj 2010 har Grekland tagit emot ekonomiskt stöd i form av lån från EU och IMF om den svindlande summan av 245,7 miljarder euro. I utbyte mot lånen har man förbundit sig att genomföra strukturreformer för att minska den totala skulden till 124 procent av BNP fram till år 2020. Landets ekonomiska utsikter var på bättringsvägen ända fram till parlamentsvalet i januari, då en populistregering med Alexis Tsipras i ledningen kom till makten.

Sydsvenskan - 29 nov 11 kl. 06:30

Fusk-Kennedy gör comeback

Han kallades en tysk Kennedy och skulle bli kansler. Så fuskade han med avhandlingen och tvingades fly till Amerika. Nu har Karl-Theodor zu Guttenberg stajlat om sig och vill komma tillbaka.

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 05:30

Tystnaden råder när Sotji blir paralympiskt

På fredag samlas idrottsvärlden i en nation som just har börjat agera militärt i ett grannland och hotar med en regelrätt invasion.Ändå är det tyst. Alldeles oavsett vad man tycker om idrott & politik, om idrott & bojkotter, så måste det noteras att är det alldeles extremt tyst.

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 05:30

Paralympics: ”Vem bryr sig egentligen om Ukraina?”

På fredag samlas idrottsvärlden i en nation som just har börjat agera militärt i ett grannland och hotar med en regelrätt invasion. Ändå är det tyst. Alldeles oavsett vad man tycker om idrott & politik, om idrott & bojkotter, så måste det noteras att är det alldeles extremt tyst.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Ida nekades sjukpenning – sökte jobb på Försäkringskassan

Ida, 38, blev sjukskriven för utmattningssyndrom – men nekades sjukpenning från Försäkringskassan.Nu uppmärksammas hon för sin dräpande jobbansökan till myndigheten:”Ofokuserad, okoncentrerad och låg kognitiv förmåga är tre ord som beskriver mig väldigt bra i dagsläget.”.

Expressen - 30 minuter sedan

Danska politiker vill ha ny gränskontroll – mot Sverige

Dansk Folkeparti vill införa gränskontroller mot Sverige för att stoppa illegala invandrare och kriminella.Förslaget har redan väckt kritik.– Gränskontroller handlar om att ta hand om sitt land och det tycker vi i Dansk Folkeparti är vår plikt.

Expressen - 30 minuter sedan

Galleria utrymd efter brandlarm

Liljeholmsgallerian i Liljeholmen i södra Stockolm har utrymts efter ett brandlarm, rapporterar tidningen Mitt i..

Expressen - 30 minuter sedan

Mördade 90 kvinnor – målar av dem i fängelset

Samuel Little, 78, är USA:s värsta seriemördare genom tiderna då han erkänt att han mördat 90 kvinnor. Hittills har 34 kvinnor identifierats men nu vill FBI ha hjälp att identifiera fler – genom att publicera Littles målningar av kvinnorna, skriver BBC. .

Expressen - 45 minuter sedan

Mördade Englas anhöriga kritiska mot SVT: ”Bedrövligt”

Dokumentärfilmaren Tom Alandh har träffat Anders Eklund som avtjänar livstids fängelse för två mord.Men anhöriga till Engla kände inte till dokumentären – och riktar skarp kritik mot SVT.– Det är bedrövligt att man glömmer bort brottsoffer, säger mamman Carina Höglund..

Expressen - 45 minuter sedan

Trumps utspel mot Bernie Sanders

När Bernie Sanders meddelade att han skulle ställa upp i nästa presidentval gav han samtidigt en känga till presidenten Donald Trump.Nu svarar Trump och skriver ”galna Bernie har just gått in i loppet” på sin Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

Bebisprodukt återkallas

Våtservetter från Libero Touch Wet Wipes återkallas då en förhöjd halt av bakterier kan finnas i produkterna, uppger Aftonbladet..

Expressen - 1 timme sedan

Man anhållen misstänkt för våldtäkt

På tisdagen greps en man som misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i Malmö.Den misstänkta våldtäkten ska skett i en bostad under natten till tisdagen.– Det är en man som är född på 90-talet som anhållits, säger åklagare Caroline Carlqvist..

Expressen - 1 timme sedan

Elevernas insjuknande fortfarande en gåta

De första analyssvaren på chokladpuddingen som misstänktes ha fått flera elever på en skola på Lidingö att insjukna har kommit. Sjukdomsfallen är fortfarande en gåta. .

Expressen - 1 timme sedan

Leverantör sparkas efter läckan på 11717

Med Help, som tar emot patientsamtal via 11717 Vårdguiden, säger nu upp avtalet med underleverantören som svarat för teleoperatörstjänster.Bakgrunden är skandalen där miljontals inspelade samtal till 11717 legat öppna på nätet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.