Barometern > Opinion

Friday, 14 December, 04:13

Barometern - 18 sep 18 kl. 00:16

Centern i Hultsfred belönades av väljarnaLedarskapet under migrantkrisen ger borgerliga partier egen majoritet i Hultsfred..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Hultsfred

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerni , Hultsfred, belönadesav , väljarna
Barometern - 26 maj 14 kl. 07:29

Populisternas seger

Även denna gång gick de stora partierna sämre i valet till Europaparlamentet än i riksdagsval, de mindre partierna gick bättre och ett nytt parti med oklar agenda - Feministiskt Initiativ - kommer in. Mönstret känns igen från tidigare val när Junilistan och Piratpartiet fått mandat i Strasbourg, för att i nästkommande val förlora väljarnas stöd. Inslaget av proteströstning är tydligt.

Barometern - 26 maj 14 kl. 07:35

Populisternas seger

Även denna gång gick de stora partierna sämre i valet till Europaparlamentet än i riksdagsval, de mindre partierna gick bättre och ett nytt parti med oklar agenda - Feministiskt Initiativ - kommer in. Mönstret känns igen från tidigare val när Junilistan och Piratpartiet fått mandat i Strasbourg, för att i nästkommande val förlora väljarnas stöd. Inslaget av proteströstning är tydligt.

YA - 24 sep 14 kl. 03:55

Money, money

Själviskhet. Egenintresse. Egoism.

YLE - 23 okt 16 kl. 06:15

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid Vi har för mycket kläder och vi köper hela tiden mera. Vi slänger bort det mesta vi köper och kläderna kostar för litet. Det här är ohållbart och gynnar mest de stora klädjättarnas ägare, och det största priset betalas av människorna och miljön i låglöneländer.

SmålandsPosten - 16 aug 13 kl. 00:30

Jobba hårdare!

Antalet personer som försörjs med bidrag och andra sociala ersättningar låg i det närmaste stilla under fjolåret jämfört med året före, visar nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). I åldrarna 20 till 64 år uppbar 14,3 procent av befolkningen i Kronoberg sociala ersättningar och bidrag. Motsvarande siffra i Kalmar är 15,7.

HBL - 06 jan 14 kl. 20:05

Uppåt för finländsk backhoppning

Österrikaren Thomas Diethart vann den tysk-österrikiska backveckan.Han vann också backveckans avslutande tävling i Bischofshofen i dag. Jarkko Määttä slutade 16:e i trettondagens tävling, Anssi Koivuranta 19:e.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Miljöpartiet – hela Sveriges lilla slagpåse

Under förra mandatperioden var Miljöpartiet Alliansens närmaste samarbetspartner. Men nu, efter en tuff valrörelse, är högern fullt villiga att kasta Miljöpartiet framför biogasbussen. Att allianspolitikerna stormade ut från pensionsgruppens möte i förra veckan tyckte nog de flesta var ganska omoget, men det var en tydlig signal till de övriga partierna och till väljarna;
Miljöpartiet ska inte tas på allvar.

YLE - 15 apr 15 kl. 16:53

Pia Santonen: Det blev en massa tårta över

Jag har två i-landsproblem. Kylskåpet är nu fullt av rester. Och jag vet fortfarande inte vem jag ska rösta på.

SmålandsPosten - 05 maj 14 kl. 00:30

Blockpolitiken starkare än någonsin

Den fördjupade krisen i Ukraina blev den naturliga startpunkten för gårdagens partiledardebatt i SVT. Det tog bara några sekunder innan det vändes till svensk försvarspolitik, om vänster och höger med inslag av flower power. Den bestående kommentaren fälldes av Centerledaren Annie Lööf som vände sig till Miljöpartiets Gustav Fridolin med påståendet om att han vill sätta en maskros i det svenska försvarets pipa.

Barometern - 17 jun 14 kl. 07:25

Från uppstickare till elit

Den 25 maj var de icke-etablerade partiernas dag. Medan Moderaterna backade och Socialdemokraterna stod stilla i valet till Europaparlamentet, gick Sverige-demokraterna och Feministiskt initiativ starkt framåt.
Men lika stor som framgången för de båda partierna var då, lika stora har utmaningarna sedan dess varit.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 timmar sedan

Annika Borg: Vuxenvärlden får inte falla

Varför ska barn lita på vuxna om vuxenvärlden abdikerar, skriver Annika Borg..

Barometern - Igår: 17:05

Riksdagen visar sin finansmakt

Logiskt att Moderaterna tar chansen att få igenom moderat ekonomisk politik..

Barometern - I förrgår: 00:26

Säkerhetsskandalen slutar i - Arbetsdomstolen

Avslöjandena om Transportstyrelsen borde kommit från en straffrättsprocess - inte via en förhandling i Arbetsdomstolen..

Barometern - 11 dec 18 kl. 00:30

Rödare av emigration?

Ny forskning menar att emigrationen till Amerika stärkte socialdemokratin lokalt. Rönen förklarar emellertid inte att Götalandsdelen av Sverige på det hela taget är ett område med starka borgerliga partier..

Barometern - 08 dec 18 kl. 06:00

Ett steg närmare Brexitkaos

Storbritanniens utträde ur EU har inget med konservatism att göra..

Barometern - 07 dec 18 kl. 00:30

En M+KD-budget för hela Alliansen kan bli Sveriges

”Det konservativa blocket” prioriterar välfärden. Så var det med det. .

Barometern - 07 dec 18 kl. 00:18

Ge inte Kina möjlighet att övervaka mobiltrafiken

I flera länder undviker man av säkerhetsskäl telekommateriel från Kinajätten Huawei. I Sverige råder fortfarande en naiv inställning till Kinas underrättelseverksamhet i Väst..

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:30

Stoppa gängens tvångsrekryteringar av ensamkommande, nu

Kriminella gäng tvingar ensamkommande att sälja narkotika. .

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:23

Den som ger beskattas

Den anställde som ger sin julgåva till välgörenhet blir beskattad. Skattesystemet uppmuntrar inte givande till den nödställde..

Barometern - 06 dec 18 kl. 00:26

Mörker över landsbygden

En stor förändring väntar belysningen vid statliga vägar i länet. Landsbygden kan drabbas av en omfattande nedsläckning över hela landet. Kalmar är en viktig pilotkommun i sammanhanget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.