GöteborgsPosten > Opinion

Sunday, 16 December, 02:27

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 19:06

Sonesson: Att utvisa laglydiga och låta mördare stanna fräter på asylrättenDen afghanske mannen som dödat sin kusin med en sten slipper utvisning i likhet med den judehatande palestiniern som kastat brandbomber mot Göteborgs synagoga. Det här sätter fingret på två brännande frågor. Är det rimligt att grova kriminella handlingar premieras med uppehållstillstånd i Sverige? Har domstolar kompetens för att göra egna bedömningar av säkerhetsläget i världens alla länder?.
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs, Sverige

Dela artikeln

10361 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SonessonAtt , utvisa, laglydigaoch , låta, mördare, stanna, fräter, på asylrätten
GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 18:58

Sonesson: Att utvisa laglydiga och låta mördare stanna fräter på asylrätten

Den afghanske mannen som dödat sin kusin med en sten slipper utvisning i likhet med den judehatande palestiniern som kastat brandbomber mot Göteborgs synagoga. Det här sätter fingret på två brännande frågor. Är det rimligt att grova kriminella handlingar premieras med uppehållstillstånd i Sverige?

GöteborgsPosten - 13 sep 18 kl. 16:01

Sonesson: Brandbomber mot judar ska inte vara fribiljett till liv i Sverige

En dömd antisemit som attackerar judar får en fristad i Sverige. Trots att han fått avslag på sin asylansökan. Migrationsverket anser att mannen kan utvisa till Palestina.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Ernst Express-chaufförer landets mest laglydiga

Avesta har landets mest laglydiga åkeri. Det handlar om Ernst Express AB som, vid NTF:s vårmöte på tisdagen fick utmärkelsen för Säker Trafiks hastighetsindex..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fartkameror fotade laglydiga

Flera laglydiga bilister förvånades när de blev fotograferade av fartkameror i Skaratrakten på tisdagen. Tre kameror blixtrade vilt, trots att bilarna körde förbi i rätt hastighet. De felaktiga kamerorna har nu tagits ur bruk.

Dalarnas tidningar - 24 okt 16 kl. 06:45

LEDARE: Rädda laglydiga skyttar från EU:s vapendirektiv

EU:s vapendirektiv har med rätta kritiserats. Unionen borde lägga krut på kriminalitet och illegala vapen, inte jaga laglydiga sportskyttar och jägare..

GöteborgsPosten - 29 maj 18 kl. 05:00

Boscanin: Regelkrånglet slår mot laglydiga företagare

Svartarbete ska stävjas, men det måste ske utan att politiker och myndigheter skapar oproportionerligt mycket krångel för det stora antalet laglydiga företagare..

Sydsvenskan - 11 jun 11 kl. 11:31

Sonesson: Sydsvenskan röjer valhemligheter

Staffanstorpsmoderaternas ordförande Carl Sonesson tycker fortfarande att det är försvarbart att kapa mandat och driva igenom sin politik.
Carl Sonesson var mycket upprörd i går, inte över Stefan Möllers agerande utan över att Sydsvenskan valt att publicera nyheten om att han skrev sitt namn och kandiderade på Sverigedemokraternas lista fastän han är moderat. ??

Sydsvenskan - 06 jan 12 kl. 12:38

Sonesson: "Skapa exitorganisation"

Anja Sonesson (M) vill hjälpa polisen med ungdomar som vill lämna den kriminella gängvärlden.
? Polisen har efterfrågat det länge.

Nyheter 24 - 15 mar 12 kl. 16:19

Migrationsverket vill utvisa iransk barnboksförfattare - fängelsedom väntar


"Jag har mardrömmar och är rädd att polisen när som helst kommer och hämtar mig för att utvisa mig ur Sverige." SVERIGE/IRAN. Den iranske barnboksförfattaren Mohammad Sadegh Razmdoost har en fängelsedom på sju år som väntar om han utvisas till Irak.

Nyheter 24 - 17 maj 12 kl. 10:57

SD-toppen: "Utvisa upploppsmakarna i Tensta"


"Det var inte det mest begåvade twitterinlägget som jag har gjort kanske." STOCKHOLM. Utan att veta något alls om vilka som låg bakom nattens kravaller i Tensta hävdar en högt uppsatt sverigedemokrat att oroligheterna stoppas om man utvisar "ungdomarna och deras föräldrar".?

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Aborträtten är hotad i Norge

Den norska högerregeringen för diskussion med Kristelig folkeparti om att riva upp abortlagen. Om förslaget bli verklighet kan kvinnor tvingas att föda barn med funktionsnedsättningar..

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 22:08

Årets kalender är förutsägbar och stereotyp

Årets julkalender har fått lyriska recensioner. Äntligen en kalender med julkänsla, snö och rara barn sägs det. Efter att ha sträcktittat på de fem första avsnitten vill jag gärna lägga till orden förutsägbart, fördomsfullt och stereotypt också..

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 22:05

Adamsson: "Förslag ska diskuteras medan de är förslag"

Just nu rasar det in massor av reaktioner på vår Facebooksida som handlar om förslaget att dra ner på ambulansberedskapen i Strömstad. Det är bra..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 11:30

Räknar med fysisk premiär: "Vi är laddade"

Tränaren Mathias Gillerstedt efterlyser noggrannhet i defensiven. Nästan lika viktigt är det också att Filip Hilmersson tar med sig formtoppen. Hockeytreans poängkung blir en viktig pusselbit för Lions när alltrean inleds..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 11:50

Test: Detta är årets godaste julmust

Genom att lansera nya smakvarianter hoppas läsktillverkarna locka till sig andra målgrupper och dra uppmärksamhet till sitt varumärke. Men när det gäller julmust gäller det att tänka till som konsument. Ska musten passa barn, vuxna eller alla?

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 12:25

Nya Operationscentrum tar form

Nu är det klart hur nya Operationscentrum Uddevalla sjukhus ska se ut. Med ett hypermodernt nytt hus ska fler kunna opereras. Kostnaden beräknas till 788 miljoner kronor..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 16:04

"Strömstadscupen är och förblir en tradition"

Lekfullt, seriöst och fokuserat. Strömstadscupen innehöll känslostämningar och prestationer av olika mått. Arrangörerna Sensu Dojo var nöjda med att landa säsongens sista tävling..

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 09:17

Hyllningen till spelarna: "Killarna ska vara stolta"

Lionstränaren Mathias Gillerstedt är laddad. I dag spelar Lions premiärmatch i alltrean - dock har man alltjämt tre nyckelspelare på skadelistan..

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 09:27

Kommer (C) fortsätta driva frågan om ett resecentrum?

Insändarskribenten Christer Wilhelmsson, Järnvägsfrämjandet, om framtiden för Strömstads resecentrum..

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 13:02

Guldyra för Lions

Tre segrar på fyra matcher räckte hela vägen till DM-guld. Lions U-16 reste hem från Dalsland till Skee som vinnare. - Det här känns jätteroligt för killarna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.