Kristianstadsbladet > Lokalt

Saturday, 20 April, 01:17

Kristianstadsbladet - 16 sep 18 kl. 22:07

Där det har regnat finns svampenSällan har uttrycket "om det kommer regn, kommer svamp" varit mer aktuellt än i år. Mitt i årets svampsäsong är det bara att konstatera att vissa skogar har "det", andra inte..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Där det har regnatfinns , svampen
ÖstersundsPosten - 30 jul 15 kl. 06:15

Med värme kommer svampen

– Jag har varit ute och inte funnit någon svamp. Det har regnat mycket, så lite sol på det så kommer nog svampen, säger Karin Kellström som är ordförande i Östersunds Mykologiska förening och svampkonsulent..

YLE - 04 aug 17 kl. 20:08

Kökssvampen kryllar av mikrober - forskare uppmanar att byta svampen varje vecka

Köket och badrummet är hemmets största bakteriehärdar. Nu har forskare upptäckt att kökssvampen kryllar av mikrober och att de inte försvinner ens i kokande vatten. Forskarna granskade kökssvampar som samlats i 14 olika tyska kök.

Sydsvenskan - 18 aug 13 kl. 06:30

Dränk eller gräv upp svampen

Fråga: Jag undrar hur man får bort ringsvamp (häxring) från gräsmattan?Lena OlanderLommaSvar: Häxringar, eller älvringar som kanske låter lite trevligare, är ett välkänt fenomen på våra gräsmattor och är svårbekämpade. Oftast är det Nejlikbroskskivlingen som fått fäste, men även många andra svamparter, några av dem giftiga, kan bilda ringar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

När du ser vad hon hittar i smink-svampen kommer du äcklas

Brittiska Stevie Miller gjorde nyligen en kväljnings-framkallande upptäckt när hon skulle sminka sig. I den nyinköpta sminksvampen upptäckte hon ett hål – som inte var obebott.
Efter lite grävande med en pincett hittar hon en död skalbagge och en vinge.

GöteborgsPosten - 15 jul 18 kl. 14:51

Så mycket har det regnat i sommar

Sommarens soliga och heta dagar har en baksida – torkan. I Göteborg har det hittills regnat mindre är hälften så mycket som det brukar, och torrt eller torrare har det varit i andra kommuner i väst. Juli månad riskerar att bli extremast, speciellt i Halmstad där det bara har regnat en halv millimeter..

GöteborgsPosten - 16 jul 18 kl. 11:00

Så mycket har det regnat i sommar

Sommarens soliga och heta dagar har en baksida – torkan. I Göteborg har det hittills regnat mindre är hälften så mycket som det brukar, och torrt eller torrare har det varit i andra kommuner i väst. Juli månad riskerar att bli extremast, speciellt i Halmstad där det bara har regnat en halv millimeter..

SVT - 22 nov 11 kl. 14:55

Video: Reklamen på svampen

När Stockholms stads påkostade julbelysning invigdes i helgen så stod borgarrådet Ulla Hamilton framför svampen på Stureplan glad i hågen och lät täckelset falla. Därunder fanns jätteekorrar från en amerikansk julfilm. Nu säger stadshuset att de varit utsatta för en reklamkupp..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Svampen finns i blåbärsskogen

Lingon kallas för skogens röda guld. Hjortron är myrarnas gyllene rikedom. Men svampen är markernas glömda skatt..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Svampen finns i blåbärsskogen

Lingon kallas för skogens röda guld. Hjortron är myrarnas gyllene rikedom. Men svampen är markernas glömda skatt..

Nerikes Allehanda - 19 okt 13 kl. 10:00

Satsning på nytt utegym vid Svampen

Fritids- och turistnämnden avsätter 400?000 kronor till utegymnastik på Alkärrets idrottsplats vid Svampen..

Nerikes Allehanda - 27 nov 13 kl. 09:56

Bildspel: Så här kommer nya Svampen se ut

Svampen ska både renoveras och få ett nytt glasskydd runt toppen till nästa sommar. Det ska även sättas dit ny belysning på byggnaden. Nästa vecka fattar programnämnd..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Efter många ingripanden — kommunens satsning på vakter i centrum föreslås fortsätta

Ordningsvakterna i centrum gjorde närmare 500 ingripanden mellan juni och december förra året. Siffrorna visar att behovet av vakter är stort, menar flera instanser som vill behålla satsningen. .

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

Syskonen säljer Ica Kvantum – ”Otroligt tufft beslut att ta”

Syskonen Staffan Andersson, Eva Nilsson och Marie Lasson har bestämt sig för att sälja Ica Kvantum i Åhus. ”Det var ett otroligt känslosamt och tufft beslut att ta” säger Staffan..

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Östra Skåne: Räddningstjänsten önskar glad påsk – men varnar samtidigt

SMHI och de skånska räddningstjänsterna varnar för att elda utomhus. Det är torrt i skog och mark och eventuella bränder riskerar att sprida sig snabbt..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Larm om olycka på E22

En singelolycka har inträffat på E22 i höjd med Vä..

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Osäker framtid för Huarödsbadet

Huarödsbadet riskerar att inte kunna öppnas i sommar. Behovet av renovering är stort och badets framtid blir nu en politisk fråga. .

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Lista

Påsken är en central högtid i kristendomen, men många av de traditioner vi förknippar med den har helt andra rötter. Och ända in på 70-talet var det förbjudet att gå på bio på långfredagen..

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Påsken innebär många kyrkobesök för Tollarpsfamiljen — läs hur de får in det i vardagspusslet

I familjelivet med tre barn och deras aktiviteter får Anett Seeman även in gudstjänstbesök. Och påsken innebär flera samma vecka. ”Vi är en familj som gillar att göra många olika saker under en dag”, säger hon.

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Danskar äger allt färre fritidshus

Antalet utländska ägare av fritidshus har minskat i de nordostskånska kommunerna. Framförallt har antalet danska ägare blivit färre de senaste åren. Det visar statistik från SCB..

Kristianstadsbladet - Igår: 21:18

Över 300 firar KIK på Södra Kasern

Kristianstads IK:s avancemang till Hockeyallsvenskan firas rejält på Östra Kasern. Över 300 personer har anslutit för att hylla sina hjältar. ”Fantastiskt roligt med en så fin uppslutning” säger spelaren Johan Lundgren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.