Expressen > Nyheter

Friday, 21 September, 19:21

Expressen - 16 sep 18 kl. 22:01

Busch Thors irritation efter frågorna i SVTKristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor pressades i SVT om en plan B för att bilda regeringen. Men KD-ledaren vägrade svara. – Det finns ingen anledning att spekulera i något sådant, säger hon i SVT:s ”Agenda”. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thors, SVT, Ebba Busch Thor, KD, Agenda

Dela artikeln

505 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Busch, Thors, irritationefter , frågornai , SVT
Expressen - 30 jun 15 kl. 05:15

Ebba Busch Thors tal kommer ha IS-fokus

Ebba Busch Thor är tillbaka. Expressen kan avslöja att KD-ledaren ska prata om IS-krigare i sitt Almedalstal. – En av de frågorna jag kommer lyfta specifikt handlar om det faktum att vi har en växande fundamentalism både i Mellanöstern men också att över 300 personer som har åkt från Sverige för att delta i det brutala folkmord som faktiskt pågår, säger hon..

DN - 08 apr 16 kl. 14:52

Ewa Stenberg: Ebba Busch Thors reträtt

Kristdemokraterna går tillbaka till rötterna. När Ebba Busch Thor talade på partiets kommun- och landstingsdagar var de traditionella hjärtefrågorna i fokus: Etik, tillit äldreomsorg och vård. Partiet håller på att byta strategi inför nästa riksdagsval..

DN - 08 apr 16 kl. 14:52

Ewa Stenberg: Ebba Busch Thors reträtt

Kristdemokraterna går tillbaka till rötterna. När Ebba Busch Thor talade på partiets kommun- och landstingsdagar var de traditionella hjärtefrågorna i fokus: Etik, tillit äldreomsorg och vård. Partiet håller på att byta strategi inför nästa riksdagsval..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför ska Ebba Busch Thor prata om IS

I dag är det Kristdemokraternas dag i Almedalen, och därmed också Ebba Busch Thors första framträdande som partiledare under veckan. Och enligt Expressen kommer hon att göra entré genom att prata ganska mycket om IS under sitt tal.– En av de frågorna jag kommer lyfta specifikt handlar om det faktum att vi har en växande fundamentalism både i Mellanöstern men också att över 300 personer som har åkt från Sverige för att delta i det brutala folkmord som faktiskt pågår, säger Busch Thor till Expressen.

Skånskan - 16 okt 15 kl. 14:00

Hittar KD hem med Busch Thor

Krönika Ebba Busch Thor har haft chansen att visa upp sig mycket på sistone, under såväl Kristdemokraternas riksting som i partiledardebatter. Och hon har varit på hugget. Under rikstingets invigningstal stod värderingar och familjen i fokus.

Skånskan - 22 okt 16 kl. 01:00

Ebba Busch Thor söker KD:s rötter

När Ebba Busch Thor valdes till ny par­ti­le­da­re ef­ter Gö­ran Hägg­lund var för­vänt­ningarna stora från den större delen av par­tiet. Hon skulle lyf­ta par­tiet ge­nom en tyd­ligare hö­ger­pro­fi­lering.
Att par­tiet fort­farande var splittrat, vil­ket visade sig ett par år ti­digare när Gö­ran Hägg­lund utmanades av ve­te­ranen Mats Odell med Busch Thor som upp­bac­ka­re, stod klart di­rekt ef­ter par­ti­le­dar­va­let för drygt ett år se­dan.

Sydsvenskan - 24 apr 15 kl. 14:52

Busch Thor vill lyfta hårdare frågor

Kristdemokraterna är höger och det ska bli tydligare, enligt Ebba Busch Thor som nu väljs till ny partiledare.
De "hårdare" frågorna ska lyftas..

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 15 kl. 14:52

Busch Thor vill lyfta hårdare frågor

Kristdemokraterna är höger och det ska bli tydligare, enligt Ebba Busch Thor som nu väljs till ny partiledare.
De "hårdare" frågorna ska lyftas..

SVT - 30 jun 15 kl. 08:24

Busch Thor vill ändra i las-reglerna

Kristdemokraterna vill göra ändringar i arbetsrätten och utöka undantagen från turordningsreglerna, där först in, sist ut gäller. – Det är en av de frågorna jag kommer att lyfta i Almedalen i kväll, säger KD:s partiledare Ebba Busch Thor i SVT:s Gomorron..

Världen Idag - 30 jun 15 kl. 00:00

Busch Thor ska närvara vid Pride

Kristdemokraterna kommer till Almedalen med svaga opinionssiffror och en nyvald partiledare. Ebba Busch Thor säger till Expressen att hon kommer att ägna en del av kvällens tal från Almedalsscenen åt hotet från terrorgruppen IS. – En av de frågorna jag kommer lyfta specifikt handlar om det faktum att vi har en växande fundamentalism både i Mellanöstern men också att över 300 personer som har åkt från Sverige för att delta i det brutala folkmord som faktiskt pågår, säger hon..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Kronprinsens glädjebesked – frisk efter ryggoperationen

Smärtan är över för det danska kungahusets friskus nummer ett. Kronprins Frederiks ryggoperation gick bra och nu har han kunnat återvända till sina officiella uppdrag. .

Expressen - 30 minuter sedan

Gunhild Stordalen: Jag gav Petter chansen att lämna mig

När Gunhild Stordalen, 39, blev sjuk ville hon inte vara en belastning.Därför ställde hon maken Petter Stordalen inför ett avgörande beslut: Hon gav honom möjligheten att skilja sig.– Jag ville ge honom en chans att lämna mig innan det var för sent, säger hon i SVT:s ”Skavlan”..

Expressen - 45 minuter sedan

Nytt ebolafall vid gränsen mellan Kongo och Uganda

Kongolesiska myndigheter har bekräftat ett nytt ebolafall.Blödarsjukan påträffades vid gränsen till Uganda – där sjukdomen inte hittats tidigare, rapporterar Reuters..

Expressen - 1 timme sedan

Angela, 29, fick en ovanlig diagnos – rakade bort håret

Angela Nakitende, 29, märkte tidigt hur hon tappade mer och mer hår.Till slut rakade hon av sig allt – och berättar nu öppet om diagnosen som förändrade hennes liv.– Oftast när man pratar om håravfall tänker man på äldre män, man tänker inte på att unga tjejer kan tappa hår, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Kritiken efter debatten: ”Handlar inte om klaner”

MP-politikerns väljare anklagas för klanröstning. I Rinkeby röstar 80 procent på samma parti.Kommunalrådet slog 2010 rekord i personkryss – och blev fyra år senare S-minister.

Expressen - 1 timme sedan

Löfvens slugna maktspel – väntade med beskedet

Vem vinner och vem försvinner i spelet om makten – och vem sitter nu med trumf på handen: Stefan Löfven eller Ulf Kristersson?Inför talmansvalet på måndag har statsministern gjort upp med Jonas Sjöstedt. Redan nu ser det ut som Löfven har ledningen..

Expressen - 1 timme sedan

Anita, 72, blev änka – nekas utökad assistans

Anita Myyryläinen, 72, har en cp-skada och behöver stöd dygnet runt.Hennes make gick bort förra året – och plötsligt är hon hemma utan assistenter nästan åtta timmar om dagen.Försäkringskassan följer reglerna och beviljar inte utökad assistans till någon som fyllt 65 år.

Expressen - 1 timme sedan

Stopp för formel 1 genom Köpenhamn

Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen (S) gav på fredagen dödsstöten till det planerade formel 1-loppet genom centrala Köpenhamn.– Vi drar ett streck nu. Vi kan inte fortsätta planera ett projekt med så stora risker, säger han till Politiken..

Expressen - 2 timmar sedan

Man misstänktes för mord på kvinna i Umeå – nu åtalas han

41-åringen häktades i maj misstänkt för att ha dödat kvinnan han bodde med i Ersboda i Umeå.
Nu åtalas mannen för mord.
– Mannen medger att han har utövat det dödande våldet, säger chefsåklagare Axel Holmberg..

Expressen - 2 timmar sedan

Slagsmål på tåg – en person förd till sjukhus

En man har förts till sjukhus efter ett bråk på ett pågatåg i Ängelholm.Enligt polisen ska mannen ha misshandlats av en annan man. Skadeläget är okänt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.