Expressen > Nyheter

Wednesday, 14 November, 18:18

Expressen - 16 sep 18 kl. 22:01

Busch Thors irritation efter frågorna i SVTKristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor pressades i SVT om en plan B för att bilda regeringen. Men KD-ledaren vägrade svara. – Det finns ingen anledning att spekulera i något sådant, säger hon i SVT:s ”Agenda”. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thors, SVT, Ebba Busch Thor, KD, Agenda

Dela artikeln

542 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Busch, Thors, irritationefter , frågornai , SVT
Expressen - 30 jun 15 kl. 05:15

Ebba Busch Thors tal kommer ha IS-fokus

Ebba Busch Thor är tillbaka. Expressen kan avslöja att KD-ledaren ska prata om IS-krigare i sitt Almedalstal. – En av de frågorna jag kommer lyfta specifikt handlar om det faktum att vi har en växande fundamentalism både i Mellanöstern men också att över 300 personer som har åkt från Sverige för att delta i det brutala folkmord som faktiskt pågår, säger hon..

DN - 08 apr 16 kl. 14:52

Ewa Stenberg: Ebba Busch Thors reträtt

Kristdemokraterna går tillbaka till rötterna. När Ebba Busch Thor talade på partiets kommun- och landstingsdagar var de traditionella hjärtefrågorna i fokus: Etik, tillit äldreomsorg och vård. Partiet håller på att byta strategi inför nästa riksdagsval..

DN - 08 apr 16 kl. 14:52

Ewa Stenberg: Ebba Busch Thors reträtt

Kristdemokraterna går tillbaka till rötterna. När Ebba Busch Thor talade på partiets kommun- och landstingsdagar var de traditionella hjärtefrågorna i fokus: Etik, tillit äldreomsorg och vård. Partiet håller på att byta strategi inför nästa riksdagsval..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför ska Ebba Busch Thor prata om IS

I dag är det Kristdemokraternas dag i Almedalen, och därmed också Ebba Busch Thors första framträdande som partiledare under veckan. Och enligt Expressen kommer hon att göra entré genom att prata ganska mycket om IS under sitt tal.– En av de frågorna jag kommer lyfta specifikt handlar om det faktum att vi har en växande fundamentalism både i Mellanöstern men också att över 300 personer som har åkt från Sverige för att delta i det brutala folkmord som faktiskt pågår, säger Busch Thor till Expressen.

Skånskan - 16 okt 15 kl. 14:00

Hittar KD hem med Busch Thor

Krönika Ebba Busch Thor har haft chansen att visa upp sig mycket på sistone, under såväl Kristdemokraternas riksting som i partiledardebatter. Och hon har varit på hugget. Under rikstingets invigningstal stod värderingar och familjen i fokus.

Skånskan - 22 okt 16 kl. 01:00

Ebba Busch Thor söker KD:s rötter

När Ebba Busch Thor valdes till ny par­ti­le­da­re ef­ter Gö­ran Hägg­lund var för­vänt­ningarna stora från den större delen av par­tiet. Hon skulle lyf­ta par­tiet ge­nom en tyd­ligare hö­ger­pro­fi­lering.
Att par­tiet fort­farande var splittrat, vil­ket visade sig ett par år ti­digare när Gö­ran Hägg­lund utmanades av ve­te­ranen Mats Odell med Busch Thor som upp­bac­ka­re, stod klart di­rekt ef­ter par­ti­le­dar­va­let för drygt ett år se­dan.

Sydsvenskan - 24 apr 15 kl. 14:52

Busch Thor vill lyfta hårdare frågor

Kristdemokraterna är höger och det ska bli tydligare, enligt Ebba Busch Thor som nu väljs till ny partiledare.
De "hårdare" frågorna ska lyftas..

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 15 kl. 14:52

Busch Thor vill lyfta hårdare frågor

Kristdemokraterna är höger och det ska bli tydligare, enligt Ebba Busch Thor som nu väljs till ny partiledare.
De "hårdare" frågorna ska lyftas..

SVT - 30 jun 15 kl. 08:24

Busch Thor vill ändra i las-reglerna

Kristdemokraterna vill göra ändringar i arbetsrätten och utöka undantagen från turordningsreglerna, där först in, sist ut gäller. – Det är en av de frågorna jag kommer att lyfta i Almedalen i kväll, säger KD:s partiledare Ebba Busch Thor i SVT:s Gomorron..

Världen Idag - 30 jun 15 kl. 00:00

Busch Thor ska närvara vid Pride

Kristdemokraterna kommer till Almedalen med svaga opinionssiffror och en nyvald partiledare. Ebba Busch Thor säger till Expressen att hon kommer att ägna en del av kvällens tal från Almedalsscenen åt hotet från terrorgruppen IS. – En av de frågorna jag kommer lyfta specifikt handlar om det faktum att vi har en växande fundamentalism både i Mellanöstern men också att över 300 personer som har åkt från Sverige för att delta i det brutala folkmord som faktiskt pågår, säger hon..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Löfvens rädsla för att Lööf ska lyckas locka över MP

Ulf Kristerssons nederlag i statsministeromröstningen öppnar för Annie Lööf – trots att M och KD säger nej till hennes regeringsalternativ. Inom Socialdemokraterna är rädslan nu stor för att hon ska lyckas locka över Miljöpartiet till en liten mittenregering.– Vi litar inte alls på Miljöpartiets lojalitet, säger en S-källa..

Expressen - 45 minuter sedan

Otäck bild sprids i sociala medier – kommuner agerar

En bild som associerar till skolmördaren i Trollhättan cirkulerar i sociala medier på onsdagen.På bilden finns en textrad där det står: ”Passa er i Vänersborg och Trollhättan tillsammans med två kniv-emojis”, skriver GP. Nu har både Vänersborgs och Trollhättans kommuner agerat.

Expressen - 45 minuter sedan

Trump: Reportrar har inte rätt att komma in i Vita huset

Trumpadministrationen försvarar sitt beslut att återkalla presspasset för journalisten Jim Acosta, rapporterar Bloomberg.Argumentet är att reportrar inte har en konstitutionell rätt att få tillgång till Vita huset..

Expressen - 1 timme sedan

Karins svåra sjukdom  missades – 26 gånger

Karin Eriksson, 38, från Ullared lider av svåra smärtor.Hon åkte in och ut på sjukhuset 26 gånger innan läkarna kom fram till vad det beror på.– Jag svimmade hela tiden och ramlade omkull men de skickade hem mig och sa att ingenting var fel, säger Karin..

Expressen - 1 timme sedan

Så får du tillbaka pengar på tv-licensen

Du behöver inte göra något för att avsluta din tv-licens.Licensen stoppas automatiskt vid årsskiftet.Här är Radiotjänsts egen information om hur du undviker att få ett utbetalningskort och i stället överskjutande pengar  rakt i på ditt konto..

Expressen - 1 timme sedan

Clare, 32, greps – efter fynden i kinderäggen

Mer än ett kilo kokain värt ungefär 2,8 miljoner kronor hittades i Clare Tagues hem.Narkotika hade hon gömt i skåp, hyllor – och i 10 kinderägg.Nu döms den tidigare helt ostraffade mamman till sex års fängelse..

Expressen - 1 timme sedan

Polisen larmad om knivhot mot barn

Polisen har larmats om ett misstänkt knivhot mot ett barn i Luleå.Barnet ska ha jagats av en knivman efter skolan men lyckades undkomma på cykel, uppger Aftonbladet.– Vi har patrull på platsen som påbörjat ett utredningsarbete och pratat med de barn och ungdomar som är där, säger Jennie Blixt, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Norrbotten till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Eva-Britt, 61, prisas –  är årets vardagshjälte

Eva-Britt Luvö, 61, är en av årets vardagshjältar i Göteborg.I 19 år har hon nattvandrat i Biskopsgården för att skapa trygghet för unga på gatorna. – Jag har följt ungdomar som blivit offer och dött.

Expressen - 1 timme sedan

FN häver sanktioner mot Eritrea

FN stoppar sanktionerna mot Eritrea, rapporterar AFP.Landet har tidigare anklagats för att stödja islamistiska miliser i grannlandet Somalia..

Expressen - 2 timmar sedan

Skånska M-kritiken mot Ulf Kristerssons misslyckande

Alliansen är historia.Det menar flera sydsvenska moderater och hävdar att orsaken till ondagens nej i riksdagen står att finna långt innan valrörelsen inleddes.– De som sitter i partistyrelsen måste lyssna på övriga medlemmar ute i landet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.