SVT > Inrikes

Monday, 19 November, 18:31

SVT - 16 sep 18 kl. 20:23

Spelberoende: Reklamen får fler att ta återfallFredrik Trygg var tidigare spelberoende och arbetar nu med att hjälpa andra att komma ifrån missbruket. Han konstaterar att det är vanligt att spelberoende får återfall just pågrund av den omfattande reklamen. – Det är väldigt många som hör av sig till oss och har spelat bort allt igen just för att de har sett reklamen, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trygg

Dela artikeln

831 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spelberoende, Reklamenfår , fleratt ta , återfall
YLE - 15 feb 17 kl. 14:58

Spelberoende kollega kan vålla problem på jobbet

För den som vill syssla med penningpel i Finland tar alternativen inte slut i första taget. Det finns hur många spel som helst och fler kommer det hela tiden. I internationell jämförelse är finländarna ett ivrigt spelfolk.

Trelleborgs Allehanda - 31 jul 14 kl. 06:30

Svårare att hjälpa spelberoende

Foto: Pontus Lundahl
Var femte kommun i Sverige erbjuder inte hjälp till de med spelberoende. I Trelleborg går det att få hjälp. – Man kan gå till beroendeenhetens öppenvård, så kan man få hjälp att komma vidare därifrån, säger Heléne Hardenstedt.

YLE - 05 jul 17 kl. 05:06

Allt fler spelmissbrukare vänder sig till skuldrådgivningen

Allt fler drabbas av spelberoende. Det är främst unga män som är i riskzonen att spela bort sina pengar. Nätspelandet fortsätter att öka i popularitet och därmed är det också allt fler som förlorar sina pengar och skuldsätter sig över öronen.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:27

Fler samtal om spelberoende under VM

Fotbolls-VM var sommarens stora nyhetshändelse.På ett område märktes en tydlig negativ konsekvens av mästerskapet.Under VM ökade antalet samtal till nationella stödlinjen för spelberoende med över 50 procent.

BT - 29 aug 14 kl. 08:27

Fler samtal om spelberoende under VM

Fotbolls-VM var sommarens stora nyhetshändelse. På ett område märktes en tydlig negativ konsekvens av mästerskapet.Under VM ökade antalet samtal till nationella stödlinjen för spelberoende med över 50 procent.

TA - 29 aug 14 kl. 08:27

Fler samtal om spelberoende under VM

Arkivfoto: Jessica Gow/TT
Fotbolls-VM var sommarens stora nyhetshändelse. På ett område märktes en tydlig negativ konsekvens av mästerskapet. Under VM ökade antalet samtal till nationella stödlinjen för spelberoende med över 50 procent.

BT - 24 jun 14 kl. 17:31

Tv-reklamen irriterar svenskarna

Sju av tio är negativa till tv-reklam, och utvecklingskurvan är tydlig. – Ju mer som tillåts, ju sämre tycker tv-tittarna, säger Britt Börjesson, medieforskare. När tv-reklam blev tillåtet i Sverige, efter flera decennier av reklamfri tv, var många positiva.

Dagen - 26 maj 11 kl. 03:00

Spelberoende negligeras av regeringen

I den nyligen presenterade utredningen om missbruk nämns otroligt nog inte en av de snabbast växande formerna - spelmissbruket. Vad tänker regeringen göra åt detta?

Vi är många, många tusen runt om i landet som kommer att beröras av regeringens utredare Gerhard Larssons missbruksutredning, om hans förslag antas av regeringen.

Skånskan - 16 jan 16 kl. 14:00

De räcker ut en hand till alla spelberoende

STAFFANSTORP Första verksamhetsåret för Spelberoendes förening i Staffanstorp har visat att det finns ett stort hjälpbehov.– Aldrig någonsin kunde vi förutse en sådan utveckling som den vi haft, säger Mats Jönsson som tillsammans med exfrun Ewa Amundsen arbetar på heltid med föreningen i dag. När föreningen startades för ungefär ett år sedan gissade Mats Jönsson på cirka 200 besök under det första året och kanske 10-15 deltagare.

Västerbottens Folkblad - 09 feb 13 kl. 10:42

Få erbjuder hjälp mot spelberoende

Allt fler personer i Västerbotten och Örnsköldsvik söker hjälp mot spelberoende. I Västerbotten erbjuder endast två av 15 kommuner specialiserad vård och behandling mot spelberoende. [...

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Var tredje ung tjej uppger sig ha utsatts för sexualbrott

En tredjedel av alla unga tjejer uppger att de utsatts för sexualbrott under 2017. De senaste fem åren har andelen som uppger sig vara utsatt för sexualbrott ökat, främst bland kvinnor. Det visar en ny sammanställning ur Brottsförebyggande rådets nationella trygghetsundersökning.

SVT - 7 timmar sedan

Släpptes ut från behandlingshem – dog nio dagar senare

Helene Eklunds syster Caroline dog nio dagar efter att hon släpptes ut från LVM-hemmet. Helene var övertygad om att hon inte var redo att släppas ut. Hon vädjar till ansvariga politiker att man inte gör samma misstag med Sanne, vars fall granskats av SVT..

SVT - 8 timmar sedan

Hopp väcks i Kalifornien när regn väntas komma

Med hopp om nederbörd i veckan ser Kalifornien sina första ljusglimtar efter de mardrömslika bränderna som härjar i delstaten. Samtidigt sjunker antalet saknade personer..

SVT - 10 timmar sedan

Efter rapporteringen om Sanne: Öppnar för lagändring

En majoritet av partierna i riksdagen säger sig vara beredda att se över lagstiftningen när det gäller psykiatrisk vård och missbruk. Detta efter granskningen om 29-åriga Sanne som riskerar att dö på gatan – trots att både psykiatrin och socialtjänsten följer lagarna..

SVT - 12 timmar sedan

Hanif Bali (M) talar ut i SVT:s intervjuprogram Min sanning

Sverige bör inte ta emot några flyktingar alls. Det säger den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali i SVT:s intervjuprogram Min sanning. – Just nu behöver mottagandet ligga på noll.

SVT - 13 timmar sedan

19 november: Nattens nyheter

SVT - 19 timmar sedan

Politikerna: Så kan socialtjänsten avlastas

Låt Kriminalvården ta över arbetet med grovt kriminella ungdomar för att ge socialtjänsten lite avlastning. Det är ett förslag från Moderaterna för att komma tillrätta med det dödliga våldet bland unga, säger Tomas Tobé (M) i Agenda. Medan Socialdemokraterna vill att socialtjänsten ska kunna ha tvingande vårdinsatser mot familjer..

SVT - 23 timmar sedan

Motreaktionerna till Black Friday växer

Köpfesterna avlöser varandra. Efter Singles Day står Black Friday i startgroparna – men det saknas inte motreaktioner. White Monday, och Facebookeventet ”Black Friday – jag köper det inte” är några av dessa.

SVT - Igår: 17:08

Trots miljoner år av fortplantning – det här är ännu okänt om sex 

Vart på sex-kunskaps-kartan finns det vita fläckar? SVT Nyheter ställde frågan till två sexforskare – och i videon ser du svaret..

SVT - Igår: 15:55

Emma Frans: Sex som träning – funkar det?

”Äh, jag tränar inte så mycket – men jag har jättemycket sex!” Det där kanske du har fått höra nån gång? Om du hatar att jogga i regnet eller trängas med svettiga främlingar på gymmet så låter det kanske frestande att använda sex som motionsform.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.