SVT > Inrikes

Friday, 21 September, 05:48

SVT - 16 sep 18 kl. 20:23

Spelberoende: Reklamen får fler att ta återfallFredrik Trygg var tidigare spelberoende och arbetar nu med att hjälpa andra att komma ifrån missbruket. Han konstaterar att det är vanligt att spelberoende får återfall just pågrund av den omfattande reklamen. – Det är väldigt många som hör av sig till oss och har spelat bort allt igen just för att de har sett reklamen, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trygg

Dela artikeln

792 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spelberoende, Reklamenfår , fleratt ta , återfall
YLE - 15 feb 17 kl. 14:58

Spelberoende kollega kan vålla problem på jobbet

För den som vill syssla med penningpel i Finland tar alternativen inte slut i första taget. Det finns hur många spel som helst och fler kommer det hela tiden. I internationell jämförelse är finländarna ett ivrigt spelfolk.

Trelleborgs Allehanda - 31 jul 14 kl. 06:30

Svårare att hjälpa spelberoende

Foto: Pontus Lundahl
Var femte kommun i Sverige erbjuder inte hjälp till de med spelberoende. I Trelleborg går det att få hjälp. – Man kan gå till beroendeenhetens öppenvård, så kan man få hjälp att komma vidare därifrån, säger Heléne Hardenstedt.

YLE - 05 jul 17 kl. 05:06

Allt fler spelmissbrukare vänder sig till skuldrådgivningen

Allt fler drabbas av spelberoende. Det är främst unga män som är i riskzonen att spela bort sina pengar. Nätspelandet fortsätter att öka i popularitet och därmed är det också allt fler som förlorar sina pengar och skuldsätter sig över öronen.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:27

Fler samtal om spelberoende under VM

Fotbolls-VM var sommarens stora nyhetshändelse.På ett område märktes en tydlig negativ konsekvens av mästerskapet.Under VM ökade antalet samtal till nationella stödlinjen för spelberoende med över 50 procent.

BT - 29 aug 14 kl. 08:27

Fler samtal om spelberoende under VM

Fotbolls-VM var sommarens stora nyhetshändelse. På ett område märktes en tydlig negativ konsekvens av mästerskapet.Under VM ökade antalet samtal till nationella stödlinjen för spelberoende med över 50 procent.

TA - 29 aug 14 kl. 08:27

Fler samtal om spelberoende under VM

Arkivfoto: Jessica Gow/TT
Fotbolls-VM var sommarens stora nyhetshändelse. På ett område märktes en tydlig negativ konsekvens av mästerskapet. Under VM ökade antalet samtal till nationella stödlinjen för spelberoende med över 50 procent.

BT - 24 jun 14 kl. 17:31

Tv-reklamen irriterar svenskarna

Sju av tio är negativa till tv-reklam, och utvecklingskurvan är tydlig. – Ju mer som tillåts, ju sämre tycker tv-tittarna, säger Britt Börjesson, medieforskare. När tv-reklam blev tillåtet i Sverige, efter flera decennier av reklamfri tv, var många positiva.

Dagen - 26 maj 11 kl. 03:00

Spelberoende negligeras av regeringen

I den nyligen presenterade utredningen om missbruk nämns otroligt nog inte en av de snabbast växande formerna - spelmissbruket. Vad tänker regeringen göra åt detta?

Vi är många, många tusen runt om i landet som kommer att beröras av regeringens utredare Gerhard Larssons missbruksutredning, om hans förslag antas av regeringen.

Skånskan - 16 jan 16 kl. 14:00

De räcker ut en hand till alla spelberoende

STAFFANSTORP Första verksamhetsåret för Spelberoendes förening i Staffanstorp har visat att det finns ett stort hjälpbehov.– Aldrig någonsin kunde vi förutse en sådan utveckling som den vi haft, säger Mats Jönsson som tillsammans med exfrun Ewa Amundsen arbetar på heltid med föreningen i dag. När föreningen startades för ungefär ett år sedan gissade Mats Jönsson på cirka 200 besök under det första året och kanske 10-15 deltagare.

Västerbottens Folkblad - 09 feb 13 kl. 10:42

Få erbjuder hjälp mot spelberoende

Allt fler personer i Västerbotten och Örnsköldsvik söker hjälp mot spelberoende. I Västerbotten erbjuder endast två av 15 kommuner specialiserad vård och behandling mot spelberoende. [...

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Mats Knutson om talmansvalet: Mycket står på spel för partierna

Spelet om vilket parti som ska få sin kandidat valda till talman är i full gång. Hör SVT Nyheters politiske kommentator Mats Knutson berätta om läget i det politiska spelet just nu – och om hur viktigt det egentligen är vem som är talman..

SVT - 7 timmar sedan

Bedrägerianmälningarna fortsätter att öka kraftigt

Antalet anmälda bedrägeribrott har ökat mer än någon annan brottskategori under första halvan av 2018. Minskar mest gör stöldbrotten, visar preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet. – Hade det inte varit för bedrägerierna hade brottsligheten gått ner, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter..

SVT - 9 timmar sedan

Åklagaren: Åtal för grovt förtal mot Cissi Wallin att vänta

Journalisten Fredrik Virtanen har tidigare gjort en anmälan om grovt förtal mot skribenten Cissi Wallin. Nu uppger kammaråklagare Viktoria Thörnqvist att utredningen är färdig och att åtal sannolikt kommer väckas nästa vecka, skriver Expressen..

SVT - 10 timmar sedan

Chatta med kroppsaktivisten Karin ”Kajjan” Andersson

Karin Kajjan Andersson är journalist, samhällsdebattör och kroppsaktivist. Klockan 19.30 chattar hon med SVT Nyheters läsare om kropp och utseende.

SVT - 11 timmar sedan

Läkaren satt tyst under rättegångens första del

Under torsdagen startade rättegången mot den läkare som står åtalad för ett stort antal sexualbrott mot barn. Övergreppen har bland annat skett via vårdappen Kry, där föräldrar på uppmaning av läkaren uppmanats att utföra onödiga undersökningar på sina barn..

SVT - 11 timmar sedan

Försvaret: ”Vår ståndpunkt är att det varit korrekta undersökningar”

Den man som åtalas för flera fall av sexuella övergrepp mot barn nekade under rättegångens första dag. – Vår ståndpunkt i målet är att det har varit korrekta undersökningar, säger hans försvarsadvokat Frida Wallin..

SVT - 11 timmar sedan

Här är politikerna som lyckats vinna väljarnas kryss

Anders Ygeman (S) och Magdalena Andersson (S) fick över 10 000 kryss var i riksdagsvalet. Det placerar dem i topp på listan över politiker med flest personkryss som har klarat spärren för att ta sig in i riksdagen – partiledarna borträknade. Här är hela listan..

SVT - 12 timmar sedan

11-åriga Ebba och systern Alma gjorde låt mot kroppshets

Redan i ung ålder kommer snacket om hur man ska se ut och vara. Systrarna Ebba och Alma tröttnade på det och skrev en låt för att visa att alla är bra precis som de är..

SVT - 12 timmar sedan

Max Thunberg drabbades av ätstörningar: ”Mitt liv var en stor hemlighet”

På torsdagskvällen startar serien Kroppshets i SVT. Mia Skäringer är programledare och ställer frågor som: Varför lägger så många så många timmar på kropp, mat och träning? Och när känner vi att vi duger?

SVT - 13 timmar sedan

Löfven: Vill inte spekulera om talman från V

Efter att Vänsterpartiet nu lagt fram en egen kandidat till posten som andre vice talman, är statsminister Stefan Löfven (S) avvaktande till att kommentera beskedet. – Jag tänker inte spekulera, säger Löfven till TT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.