SVT > Inrikes

Sunday, 17 February, 12:40

SVT - 16 sep 18 kl. 20:23

Spelberoende: Reklamen får fler att ta återfallFredrik Trygg var tidigare spelberoende och arbetar nu med att hjälpa andra att komma ifrån missbruket. Han konstaterar att det är vanligt att spelberoende får återfall just pågrund av den omfattande reklamen. – Det är väldigt många som hör av sig till oss och har spelat bort allt igen just för att de har sett reklamen, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trygg

Dela artikeln

1119 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spelberoende, Reklamenfår , fleratt ta , återfall
YLE - 15 feb 17 kl. 14:58

Spelberoende kollega kan vålla problem på jobbet

För den som vill syssla med penningpel i Finland tar alternativen inte slut i första taget. Det finns hur många spel som helst och fler kommer det hela tiden. I internationell jämförelse är finländarna ett ivrigt spelfolk.

SVT - 06 feb 19 kl. 19:08

Spelberoende Per om ministermötet med spelbolagen: ”Låter som plakatpolitik”

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) kallar spelbolagen till ett möte. Reklamen är för omfattande och aggressiv, menar han. Men Per, som är spelberoende tror inte att mötet kommer att leda till något konkret.

Trelleborgs Allehanda - 31 jul 14 kl. 06:30

Svårare att hjälpa spelberoende

Foto: Pontus Lundahl
Var femte kommun i Sverige erbjuder inte hjälp till de med spelberoende. I Trelleborg går det att få hjälp. – Man kan gå till beroendeenhetens öppenvård, så kan man få hjälp att komma vidare därifrån, säger Heléne Hardenstedt.

Cornucopia - 02 jan 19 kl. 12:34

15 minuter till helvetet - stöd film om spelberoende och spelmarknaden

Vi överöses av reklam för hasardspel, där giriga företag förstör människors liv för profitens skull utan att tillföra mänskligheten något. Det har nu dragits igång en kickstarter för filmen Femton minuter till helvetet, som handlar om spelberoende och spelmarknaden i Sverige. Allt som krävs är femton minuter för att ett hushålls ekonomi och liv helt ska slås sönder.

YLE - 05 jul 17 kl. 05:06

Allt fler spelmissbrukare vänder sig till skuldrådgivningen

Allt fler drabbas av spelberoende. Det är främst unga män som är i riskzonen att spela bort sina pengar. Nätspelandet fortsätter att öka i popularitet och därmed är det också allt fler som förlorar sina pengar och skuldsätter sig över öronen.

BT - 24 jun 14 kl. 17:31

Tv-reklamen irriterar svenskarna

Sju av tio är negativa till tv-reklam, och utvecklingskurvan är tydlig. – Ju mer som tillåts, ju sämre tycker tv-tittarna, säger Britt Börjesson, medieforskare. När tv-reklam blev tillåtet i Sverige, efter flera decennier av reklamfri tv, var många positiva.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:27

Fler samtal om spelberoende under VM

Fotbolls-VM var sommarens stora nyhetshändelse.På ett område märktes en tydlig negativ konsekvens av mästerskapet.Under VM ökade antalet samtal till nationella stödlinjen för spelberoende med över 50 procent.

BT - 29 aug 14 kl. 08:27

Fler samtal om spelberoende under VM

Fotbolls-VM var sommarens stora nyhetshändelse. På ett område märktes en tydlig negativ konsekvens av mästerskapet.Under VM ökade antalet samtal till nationella stödlinjen för spelberoende med över 50 procent.

TA - 29 aug 14 kl. 08:27

Fler samtal om spelberoende under VM

Arkivfoto: Jessica Gow/TT
Fotbolls-VM var sommarens stora nyhetshändelse. På ett område märktes en tydlig negativ konsekvens av mästerskapet. Under VM ökade antalet samtal till nationella stödlinjen för spelberoende med över 50 procent.

Dagen - 26 maj 11 kl. 03:00

Spelberoende negligeras av regeringen

I den nyligen presenterade utredningen om missbruk nämns otroligt nog inte en av de snabbast växande formerna - spelmissbruket. Vad tänker regeringen göra åt detta?

Vi är många, många tusen runt om i landet som kommer att beröras av regeringens utredare Gerhard Larssons missbruksutredning, om hans förslag antas av regeringen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Flera hot mot Sveriges elförsörjning – du kan räkna med nya strömavbrott

Ett strömlöst Sverige är ett trasigt Sverige – och vi vet att omfattande elavbrott kommer hända igen. I framtiden kan både klimatet och illvilliga aktörer utgöra ett hot. Samtidigt finns det stora skillnader mellan hur förberedda kommunerna är..

SVT - 3 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..

SVT - 4 timmar sedan

Ministern: Bra med besked om lokala tiggeriförbud

Regeringens mål om färre antal utsatta EU-medborgare har inte nåtts. Det trots en nationell samordnare i frågan och samarbetsavtal med Rumänien och Bulgarien..

SVT - 4 timmar sedan

Antal utsatta EU-medborgare har inte minskat

Antalet utsatta EU-medborgare, varav många tigger på gatorna, är lika många i dag som för tre år sedan, det visar nya siffror från den nationella samordnaren..

SVT - 15 timmar sedan

Pappa till misstänkt mördade kvinnan i Avesta: Fick ingen information från Sverige

En ny sökinsats inleddes i dag för att hitta den 34-åriga småbarnsmamma som försvann i Avesta förra helgen. SVT Nyheter har träffat kvinnans pappa som anlänt till Sverige för att få reda på vad som hänt hans dotter..

SVT - 18 timmar sedan

Många kolpatienter får fel diagnos

En stor internationell studie visar att hälften av de patienter som fått diagnosen kol inte alls led av sjukdomen. – Vi är förvånade, vi hade inte väntat oss att det skulle vara ett så stort problem, säger en av forskarna, Christer Janson, professor vid Uppsala universitet..

SVT - 18 timmar sedan

Rekordmånga vill bli officer

Intresset för att bli officer har ökat kraftigt. I år sökte 708 personer till Försvarshögskolans officersprogram. Det är en ökning med 38 procent jämfört med 2018.

SVT - 18 timmar sedan

SVT avslöjar: Migrationsverket har inte polisanmält avancerade passförfalskningarna – ”Görs i turordning”

Migrationsverket har sedan i höstas specialgranskat alla turkiska pass som dyker upp i asylärenden, eftersom det dykt upp en ny sorts avancerade förfalskningar som inte upptäcks vid den vanliga kontrollen. Men nu visar det sig att specialgranskningen inte gäller alla ärenden – och att Migrationsverket fortfarande inte polisanmält förfalskningarna..

SVT - 20 timmar sedan

Emma och Amanda var prostituerade: ”På vilka andra jobb blir man våldtagen?”

Både Amanda och Emma har tidigare sålt sex, men gör det inte längre. Emma säger att hon först fick en chock när hon insåg vilka det är som köper sex. – Jag upptäckte att det var vanliga män, med fruar och barn, som på lunchrasten åkte och träffade oss.

SVT - 20 timmar sedan

Emma och Amanda: Här är tio typiska torskar

Sexköpare kan se ut och vara på alla möjliga sätt. I videon gestaltar de tidigare prosituterade unga kvinnorna Amanda och Emma om tio stereotypiska sexköpare de har stött på. – Vi vill krossa bilden av hur en ser ut, för det kan vara vem som helst, säger Amanda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.