DN > Nyheter

Tuesday, 13 November, 17:53

DN - 16 sep 18 kl. 19:31

Göran Greider: Sluta moralisera om SD och ta en öppen debatt om makt och rättvisaFör många framstår Sverigedemokraterna som de enda som snackar ideologi i en tid som jag tror hungrar efter ideologi, skriver författaren Göran Greider. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Greider, SD, Sverigedemokraterna, Göran Greider

Dela artikeln

2163 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göran, Greider, Sluta, moraliseraom SD och ta en , öppen debatt om makt och rättvisa
Sydsvenskan - 15 sep 15 kl. 09:47

Göran Greider sökande efter en skugga

Göran Greiders bok om Joe Hill är bäst när Greider inte skriver om Joe Hill. "Städerna som minns Joe Hill", kallar han den. Det är Gävle som Joel Emanuel Hägglund kom ifrån, Chicago som han förmodligen aldrig ens besökte, San Pedro där Joel Hägglund blev Joe Hill och så Salt Lake City där han fängslades, dömdes till döden och avrättades 1915.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 15 kl. 09:47

Göran Greider sökande efter en skugga

Göran Greiders bok om Joe Hill är bäst när Greider inte skriver om Joe Hill. "Städerna som minns Joe Hill", kallar han den. Det är Gävle som Joel Emanuel Hägglund kom ifrån, Chicago som han förmodligen aldrig ens besökte, San Pedro där Joel Hägglund blev Joe Hill och så Salt Lake City där han fängslades, dömdes till döden och avrättades 1915.

Nyheter 24 - 09 apr 14 kl. 08:42

"Feministerna ger nog fan i vad du tycker, Göran Greider"Om författaren

I dag deklarerar Göran Greider på ledarplats i ETC att han minsann inte kommer att lägga sin riksdagsröst på Feministiskt Initiativ - jag är inte förvånad. Greider motiverar sitt val med att beskriva sin värsta mardröm, nämligen att FI får 3,5 % och därmed inte kommer in i riksdagen, medan Alliansen behåller makten för att de rödgröna förlorar med mindre än 3,5 %.Att Göran Greider uppenbarligen inte har näsa för politiska trender eller att känna av hur vindarna blåser kan vi prata om någon annan gång.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 14:57

Sluta moralisera över våldsdataspel och prata med barnen som spelar

Dataspelet Grand theft auto, GTA, har fått mycket uppmärksamhet i sociala medier och morgonsoffor de senaste veckorna. Kritiken är omfattande, en psykolog har sagt att det är lika olämpligt för barn som alkohol.Det är ett spel (med 18-årsgräns) som innehåller våld, grovt våld.

DalaDemokraten - 10 mar 17 kl. 08:00

GÖran greider: vÅr och jord

Dala-Demokraten publicerar i dag ett utdrag ur Göran Greiders nyutkomna och egensinniga trädgårdsbok "I trädgården hörs andra ekon" (Ordfront förlag). Göran Greider tar oss med till sin både vildvuxna och formmedvetna trädgård. Han ställer frågor som "hur kan vi avläsa samhället genom trädgården?

Dagens PS - 29 aug 18 kl. 09:35

Ledarkollen: Kul när Göran Greider blir arg

Ledarkollen handlar idag om handelspolitik, om hur kul det blir när Greider ser Moderaternas valfilmer, Socialdemokraternas förslag om en föräldraledig vecka till och så undrar vi vart feminismen tog vägen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Ingen handelspolitisk revolution DI skriver om Nafta-överennskommelsen: ”Drygt 60 procent av de delar som ingår i bilar som säljs inom Nafta tillverkas till exempel redan i Nordamerika .

Cornucopia - 20 sep 15 kl. 09:01

I fablernas land: Jesus och Göran Greider

"Jesus ville driva ut månglarna ur välfärden." - Göran Greider på TwitterDet var inte det enda Jesus ville, så Göran Greider gör väl bäst i att följa Jesu påbud i övrigt också.
Copyright (c) 2015 I fablernas land (Twitter, Facebook).

News55 - 13 apr 17 kl. 11:24

Så gav Annie Lööf Göran Greider svar på tal

Det var i tisdags som debattören och opinionsbildaren Göran Greider skrev en tweet som fick en viss partiledare att reagera. “Skakade hand med Annie Lööf häromdagen. Hon var förkyld.

Trelleborgs Allehanda - 15 jan 13 kl. 09:47

Göran Greider får Liffnerstipendium


Aftonbladets Axel Liffnerstipendium för 2012 går till författaren och chefredaktören Göran Greider. I motiveringen lyfts han fram som "en nutida Strindbergsk folktribun och folkbildare" och "Göran Greiders eld är inte den första i Sverige, men den största".Aftonbladets Axel Liffnerstipendium är på 30 000 kronor och delas årligen ut till "en kulturjournalist som i sin verksamhet kombinerar djup kunskap om konst och kultur med ett lyhört sinne för kulturjournalistikens språk och uttrycksmedel".

SR - 02 apr 14 kl. 13:48

"Den solidariska grenen" av Göran Greider

Poet, chefredaktör, debattör, författare - Göran Greider befinner sig på många platser, ibland nästan samtidigt. Göran Sommardal har läst hans nya bok: Den solidariska genen..

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

"Sällskapsresan"-producenten Bo Jonsson har dött

Filmproducenten och manusförfattaren Bo Jonsson, som arbetade med alla från Lasse Åberg till Dusan Makavejev, blev 79 år gammal..

DN - 30 minuter sedan

Höga chefer på Karolinska avgår och tar timeout

I spåren av de uppmärksammade antisemitiska trakasserierna mot en judisk läkare på Karolinska universitetssjukhuset avgår nu sektionens temachef och en av klinikens professorer tar timeout..

DN - 30 minuter sedan

Minnesord: Eilert Gabrielson

Förre kyrkoherden i Flen, Helgesta och Hyltinge Eilert Gabrielson, Västerås, har avlidit i en ålder av 75 år. Han efterlämnar makan Cecilia Lewenhaupt och sonen Peter Gabrielson..

DN - 45 minuter sedan

SD röstar ja till Kristersson

Sverigedemokraterna beslutade på tisdagskvällen att rösta ja till Ulf Kristersson som statsminister..

DN - 45 minuter sedan

Minnesord: Kari Marklund

Före detta landshövdingen och rektorn Kari Marklund, Linköping, har avlidit vid 80 års ålder. Närmast anhöriga är hustrun Birgitta med barn och barnbarn..

DN - 1 timme sedan

Minnesord: Robert Lavér

Robert Lavér, Stockholm, har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 67 år. Hans närmaste är makan Margaretha och barnen Linus, Magnus och Karin, med familjer..

DN - 1 timme sedan

”Säg inte England när du menar Storbritannien”

Nästan dagligen används England i medierna i Sverige när man egentligen menar Storbritannien eller UK. Det borde inte vara svårare att säga UK än vad det är att säga USA, skriver läsaren Alastair Creelman..

DN - 1 timme sedan

Minnesord: Stig Lundmark

Före detta kriminalinspektören Stig Lundmark, Skellefteå, har avlidit i en ålder av 87 år. Närmast anhöriga är hustrun Kerstin Lundmark och dottern Christel Lundmark..

DN - 1 timme sedan

Unga offer för dubbelmord levde med hotbild

Det var två unga män, båda i 20-årsåldern, som skottskadades så allvarligt vid en vändplan i Hallonbergen att de senare avled. Båda männen var sedan tidigare kända av polisen. Dubbelmordet misstänks handla om någon form av uppgörelse i den gängkriminella miljön.

DN - 1 timme sedan

”Liberaler ska inte samarbeta med nationalister som SD”

Liberalismen står för personlig frihet, jämställdhet och öppenhet mot omvärlden – samma idéer som Sverigedemokraterna bekämpar. Därför är det rätt att rösta nej till en M+KD-regering som blir beroende av SD, skriver L-medlemmen Johan Duvdal. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.