DN > Nyheter

Friday, 21 September, 12:07

DN - 16 sep 18 kl. 19:30

Ledare: Rädda ”kuddflickorna” – det är dags för studiero i skolanDN 17/9 2018. Tydliga regler och strukturer i skolan ger goda resultat. Det är dags att grundligt utvärdera inkluderingstanken och prioritera studiero, inte minst för ”kuddflickorna”..
Läs mer på DN

Dela artikeln

1206 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledare, Rädda, kuddflickornadet är , dagsför , studieroi , skolan
Expressen - 08 mar 14 kl. 03:30

Expressen Ledare: Rädda våra högskolor

Allt medan Folkpartiet och dess ledare Jan Björklund samlas i Örebro för riksmöte, rinner de dåliga nyheterna om Sveriges utbildningsväsende in. I veckan kom Times Higher Educations lista över världens 100 mest ansedda universitet. Det enda svenska lärosäte som håller ställningarna är numera Karolinska Institutet..

BT - 30 sep 17 kl. 21:48

Ledare: Efter Göteborg – dags för kyla

Efter veckor av en tidvis hysterisk debatt, efter ogenomtänkta utspel av åtminstone tre olika partiledare, efter en dramatisk och våldsam men samtidigt en av polisen väl hanterad demonstrationslördag i Göteborg, är det dags för kyla och en fråga..

Dalarnas tidningar - 24 okt 16 kl. 06:45

LEDARE: Rädda laglydiga skyttar från EU:s vapendirektiv

EU:s vapendirektiv har med rätta kritiserats. Unionen borde lägga krut på kriminalitet och illegala vapen, inte jaga laglydiga sportskyttar och jägare..

Dalarnas tidningar - 15 mar 18 kl. 08:36

Ledare: Rädda Dalarnas religiösa friskolor - S förbud löser ändå inte segregationen

I Sverige finns 70 religiösa grund- och gymnasieskolor. Elva av dem är muslimska, en Montessoriskola är judisk och resten är kristna, enligt en kartläggning från tidningen Skolvärlden. På tisdagen....

Dalarnas tidningar - 15 mar 18 kl. 08:36

Ledare: Rädda Dalarnas religiösa friskolor - S förbud löser ändå inte segregationen

I Sverige finns 70 religiösa grund- och gymnasieskolor. Elva av dem är muslimska, en Montessoriskola är judisk och resten är kristna, enligt en kartläggning från tidningen Skolvärlden. På tisdagen....

Barometern - 04 jun 18 kl. 00:27

Ledare: Rädda, larma men gilla inte

De som försvårar en räddningsinsats när liv står på spel ska räkna med att få efterräkningar. .

Barometern - 04 aug 18 kl. 00:30

Ledare: Rädda liv och bli rik

Med ditt aktiesparande kan du vara med och lösa cancerns gåta..

Dalarnas tidningar - 25 dec 15 kl. 08:43

LEDARE: Nu är det dags att tala klarspråk med Saudiarabien om extremismen

Dömd till 1 000 piskrapp på stadens torg, för hela världen att beskåda. En markering till folket om att gärningen har varit särskilt grotesk och klandervärd. Och brottet?

Dagens PS - 20 okt 16 kl. 09:15

Våga vara en personlig ledare

Jag är övertygad om att människan är vår viktigaste resurs och det känns viktigt att vi som ledare tidigt kliver in och vågar ingripa när våra medarbetare inte mår bra eller fungerar som tidigare. Vi behöver bli bättre och bättre på att våga vara personliga med våra medarbetare utan att tumma på integriteten. Det blir alltmer viktigt i vårt ledarskap att skapa relationer och bry oss mer om hur vi och vår omgivning mår.

Sydsvenskan - 23 apr 13 kl. 06:30

Liten prinsessa kan rädda monarki med stora problem

När årsdagen av bildandet av den första republiken högtidlighölls förra helgen här i Spanien var uppslutningen massiv. Tiotusentals spanjorer marscherade genom städerna. Republikanska flaggor vajade.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Här är veckans bästa låtar, v. 38

Lana Del Rey, Prince och Henric de la Cour – DN:s kulturredaktion har valt ut sina favoritlåtar från veckan som gått..

DN - 15 minuter sedan

Tre kryssraketer från Tensta tar plats i Stockholms stadshus

Tre kryssraketer från Tensta tar sig in Stockholms fullmäktige. Miljöpartiets Ahmed Abdulahi Mohamed, 31, stod på 22 plats men kryssade sig förbi alla - inklusive miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP). – Jag är väldigt överraskad och jätteglad över förtroendet, säger Ahmed Abdulahi Mohamed..

DN - 15 minuter sedan

Srishti Bakshi gick 380 mil mot kvinnovåldet i Indien

Srishti Bakshi har gått 380 mil från söder till norr i Indien för att samla in erfarenheter om våld mot kvinnor. Under nio månader pratade hon med minst 100 personer om dagen om orsaker till ojämlikheten i världens näst folkrikaste land.  – Attityden till kvinnor måste ändras i den egna familjen.

DN - 30 minuter sedan

Malmöprofilens tuffa val – sluta eller hamna i rullstol

Som 21-åring fick Viktor Stråhle ett tufft besked av läkaren: ”Sluta spela hockey eller hamna i rullstol”. Som 28-åring är han sportchef och huvudtränare för hockeyallsvenska Pantern. – Jag ser det som en styrka att jag har fått gå den hårda vägen..

DN - 30 minuter sedan

Pojke påkörd av tåg är död

Pojken som på fredagsmorgonen kördes på av ett tåg i Köping har avlidit. Polisen är tydlig med att det rör sig om en olycka..

DN - 45 minuter sedan

Sju viktiga händelser i Bokmässans historia

Sedan 1985 har Bok & Biblioteksmässan tjusat och frustrerat det litteraturintresserade Sverige. DN Kultur listar några hållpunkter genom åren..

DN - 45 minuter sedan

Konsertrecension: Wilmer X är fortfarande så ovanliga i all vanlighet

Trots att Wilmer X har spelat amerikansk rotrock på skånska sen 70-talet och gärna brer på brett med Chuck Berry-riff är det i mångsidigheten som deras verkliga styrka ligger..

DN - 1 timme sedan

Showrecension: Peter Jöbacks ”Med hjärtat som insats” lovar för mycket

I Peter Jöbacks nya show på Cirkus susar karriärens hållplatser förbi, men hans gestaltning blir svagare när han måste luta sig mot poplåtar snarare än musikalroller..

DN - 1 timme sedan

Har du koll på tränarna i allsvenskan?

Allsvenskan i fotboll går in i slutspurten säsongen 2018. Några lag slåss i toppen, andra i botten. Du kanske har koll på spelarna men vad vet du om tränarna?

DN - 1 timme sedan

Populärt – men dyrt – att höra Obama föreläsa

Barack Obama drar fulla hus när han kommer på besök till ett möte med norska näringslivstoppar. Men det kostar. Den som vill vara med på en gruppbild med den förra presidenten får betala över 36.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.