Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 January, 21:23

Nyan - 16 sep 18 kl. 19:17

Fortkörare fick körförbudAv tre fortkörare som polisen stoppade på söndagen fick en 10 dagar körförbud och 18 dagsböter. Detta sedan föraren kört 123 kilometer i timmen på Hammarlandsvägen invid Långträsk, där hastighetsbegränsningen är 90 km/h. Gränsen för strängare straff går vid överhastighet på 30 km/h. En förare som på Lemlandsvägen i Knutsboda körde 29 km/h på 70-sträcka, klarade sig med dagsböter. Det samma gällde den som körde 76 km/h på 50-området vid Lemström.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hammarlandsvägen, Långträsk, Lemlandsvägen, Knutsboda, Lemström, Neptunigatan, Storagatan, Mariehamn, Godby Bärvägen, Sund Finby, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortkörarefick , körförbud
Nyan - 19 aug 15 kl. 08:00

Flera fortkörare fast

Tre fortkörare och en förare med trimmad moped togs fast av polisen i måndags. Polisen stoppade en moped som framfördes i 81 kilometer i timmen. Föraren misstänks för olovlig körning och för trafikförseelse.

YLE - 12 sep 16 kl. 08:44

Rattfyllerist och fortkörare fast i helgen

Polisen tog fast en rattfyllerist i Larsmo och en fortkörare i Kronoby på söndagen. På söndagen fick polisen anmälan om en misstänkt rattfyllerist i Larsmo. Föraren blåste 1,64 promille.

BT - 05 jan 15 kl. 13:04

Jagade fortkörare ? hittade vapengömma

Polisen tog upp jakten på en fortkörare. På vissa ställen körde 100 kilometer över gällande hastighetsgräns. När jakten var över upptäcktes en större vapengömma.

Nyan - 20 sep 13 kl. 07:28

Böter och körförbud för fortkörare

I polisens rapport från torsdagen och natten till fredagen noteras tre fall av äventyrande av trafiksäkerheten.
I Hammarland körde en förare 120 kilometer i timmen på 90-väg. Personen fick böter och körförbud i tio dagar.

Nyan - 10 jun 17 kl. 10:39

Fortkörare i staden fick förbud

Polisen har utfärdat körförbud till en bilist som natten till lördagen körde 68 kilometer i timmen på en 30-sträcka på Neptunigatan. Föraren är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

I Finström fick en förare böter för att ha kört 116 kilometer i timmen på en 90-sträcka.

Nyan - 28 sep 16 kl. 07:43

Polisen bötfällde fortkörare

Polisen bötfällde tre personer för fortkörning, en person i Jomala, en i Mariehamn och en i Finström. Bilisten som stannades i Finström fick förutom bötesstraff också tio-dagars körförbud då personen kört 130 km/h på en 90-väg. (fb) Felicia Bredenberg felicia.

Nyan - 30 sep 16 kl. 04:10

Polisen bötfällde fortkörare

Polisen bötfällde tre personer för fortkörning, en person i Jomala, en i Mariehamn och en i Finström. Bilisten som stannades i Finström fick förutom bötesstraff också tio dagars körförbud då personen kört 130 kilometer i timmen på en 90-väg. (fb).

Nyan - 09 dec 14 kl. 10:03

Fortkörare på nya Godbyvägen

En personbilsförare är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört 119 kilometer i timmen där högsta tillåtna hastighet är 90 km/h. Händelsen inträffade på nya Godbyvägen i Jomala Björsby under måndagseftermiddagen, rapporterar polisen
Under förmiddagen påträffades en obesiktad personbil i trafiken på Västerkalmarevägen i Jomala. Föraren fick en ordningsbot för detta och bilen är satt i körförbud.

Nyan - 04 okt 13 kl. 08:00

Böter och körförbud för fortkörare

Två män, födda 1988 och 1995, har i tingsrätten dömts för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
Männen, som framförde varsin bil med en passagerare i, körde i början av sommaren 152 kilometer i timmen vid Långträsk i Hammarland. Hastighetsbegränsningen på sträckan är 90 kilometer i timmen.

Nyan - 24 apr 14 kl. 08:00

Fortkörare uppmanas att hämta sina böter

I Jomala mätte polisen hastigheten på två bilar samtidigt till 109 kilometer i timmen under natten mot onsdag. På den aktuella vägsträckan är 70 kilometer i timmen högsta tillåtna hastighet. Den ena föraren fick böter och ett tio dagars körförbud.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Därför HBL-hämtning längre

Hufvudstadsbladets söndagsnummer går inte längre att hämta på söndagar på Åland.
Det har upprört flera läsare. Tidigare kunde ålänningar hämta Hufvudstadsbladet på posten i Mariehamn och från en samlingslåda vid Mattssons i Godby på söndagar.

Nyan - 7 timmar sedan

”Den vägde hundra kilo urtagen och med skinn och huvud kvar”

En stor vildsvinsgalt sköts i går av sammanlagt 21 skyttar från Geta och Finström Västanträsk. .

Nyan - 8 timmar sedan

Vildsvin sköts i Geta – 21 skyttar deltog

I dag vid lunchtid sköts en hundra kilo tung vildsvinsgalt i Höckböle i Geta.
Redan kvällen före upptäcktes spåren och en av skyttarna spårade vidsvinet i Höckböle med sin hund. – Vildsvinet fanns exakt på samma plats som det vi sköt dagen före julafton, säger Henrik Sundberg som var en av sammanlagt 21 skyttar från Geta och Finström Västanträsk.

Nyan - 10 timmar sedan

Lagändring underkänner körkort som id-bevis

Om du vill ansöka om så kallad stark autentisering måste du från årsskiftet använda antingen pass eller nationellt id-kort. .

Nyan - 11 timmar sedan

Sedelförfalskning och Järsö-olycka

Polisen hade en intensiv fredagskväll med bland annat misstänkt sedelförfalskning och avkörningsolycka med många misstänkta i Lemland Järsö
Polisen rapporterar att flera anmälningar kom in samtidigt under förkvällen så att man måste prioritera dem och klara av de viktigaste först. Mycket av polisens resurser gick under den tidiga fredagskvällen åt till att hantera en frihetsberövad persons rätt till besök och samtal. Under kvällen fick polisen en anmälan om en person som på en servicestation försökte handla med hjälp av en misstänkt förfalskad sedel.

Nyan - Igår: 18:56

Minister är för köttmärkning

Finland har för avsikt att anta en förordning som kräver att restauranger ursprungsmärker kött.
Förordningen gäller inte automatiskt på Åland, men minister Camilla Gunell (S) ställer sig positiv till att anta den som blankettlag. – Det är en jättebra förordning, speciellt nu efter torkan då vi vill uppmana att äta åländskt kött.

Nyan - Igår: 18:00

Professor om självstyrelsen

Professor Jan Sundberg håller ett lunchseminarium om det åländska självstyrets kvaliteter nästa vecka på onsdag, den 23 januari. Har Åland tillräcklig beredskap att axla ett större politiskt och administrativt ansvar? Det är temat för Jan Sundbergs föreläsning.

Nyan - Igår: 17:00

Ännu oklart om fjärrvärme

Infrastrukturnämnden diskuterade det nya bostadsområdet Södra Lillängen i södra stan på sitt senaste möte, men några beslut om projekteringen har inte ännu fattats. Det fattas ännu ett beslut om fjärrvärme ska dras till området, men när det är bestämt ska området projekteras, för att efter det lämnas ut på entreprenad. Enligt infrastrukturdirektör Kai Söderlund finns det just nu ingen tidsplan för projektet.

Nyan - Igår: 17:00

Nya äventyrslopp att vänta på Åland

MULTISPORT. Inom en snar framtid kan det bli aktuellt med ytterligare äventyrslopp på Åland. .

Nyan - Igår: 14:34

Åsa Ceder lämnar Alandia

Efter 17 år inom Alandia Försäkring, varav de senaste 14 åren som vd för Pensions-Alandia, lämnar Åsa Ceder försäkringsgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen. Enligt pressmeddelandet är ”Den företagsledningsfunktion som hon har haft är inte längre affärsmässigt försvarbar.” Anna Björkroos anna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.