Nyan > Svenskfinland

Friday, 21 September, 05:47

Nyan - 16 sep 18 kl. 19:17

Fortkörare fick körförbudAv tre fortkörare som polisen stoppade på söndagen fick en 10 dagar körförbud och 18 dagsböter. Detta sedan föraren kört 123 kilometer i timmen på Hammarlandsvägen invid Långträsk, där hastighetsbegränsningen är 90 km/h. Gränsen för strängare straff går vid överhastighet på 30 km/h. En förare som på Lemlandsvägen i Knutsboda körde 29 km/h på 70-sträcka, klarade sig med dagsböter. Det samma gällde den som körde 76 km/h på 50-området vid Lemström.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hammarlandsvägen, Långträsk, Lemlandsvägen, Knutsboda, Lemström, Neptunigatan, Storagatan, Mariehamn, Godby Bärvägen, Sund Finby, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortkörarefick , körförbud
Nyan - 19 aug 15 kl. 08:00

Flera fortkörare fast

Tre fortkörare och en förare med trimmad moped togs fast av polisen i måndags. Polisen stoppade en moped som framfördes i 81 kilometer i timmen. Föraren misstänks för olovlig körning och för trafikförseelse.

YLE - 12 sep 16 kl. 08:44

Rattfyllerist och fortkörare fast i helgen

Polisen tog fast en rattfyllerist i Larsmo och en fortkörare i Kronoby på söndagen. På söndagen fick polisen anmälan om en misstänkt rattfyllerist i Larsmo. Föraren blåste 1,64 promille.

BT - 05 jan 15 kl. 13:04

Jagade fortkörare ? hittade vapengömma

Polisen tog upp jakten på en fortkörare. På vissa ställen körde 100 kilometer över gällande hastighetsgräns. När jakten var över upptäcktes en större vapengömma.

Nyan - 20 sep 13 kl. 07:28

Böter och körförbud för fortkörare

I polisens rapport från torsdagen och natten till fredagen noteras tre fall av äventyrande av trafiksäkerheten.
I Hammarland körde en förare 120 kilometer i timmen på 90-väg. Personen fick böter och körförbud i tio dagar.

Nyan - 10 jun 17 kl. 10:39

Fortkörare i staden fick förbud

Polisen har utfärdat körförbud till en bilist som natten till lördagen körde 68 kilometer i timmen på en 30-sträcka på Neptunigatan. Föraren är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

I Finström fick en förare böter för att ha kört 116 kilometer i timmen på en 90-sträcka.

Nyan - 28 sep 16 kl. 07:43

Polisen bötfällde fortkörare

Polisen bötfällde tre personer för fortkörning, en person i Jomala, en i Mariehamn och en i Finström. Bilisten som stannades i Finström fick förutom bötesstraff också tio-dagars körförbud då personen kört 130 km/h på en 90-väg. (fb) Felicia Bredenberg felicia.

Nyan - 30 sep 16 kl. 04:10

Polisen bötfällde fortkörare

Polisen bötfällde tre personer för fortkörning, en person i Jomala, en i Mariehamn och en i Finström. Bilisten som stannades i Finström fick förutom bötesstraff också tio dagars körförbud då personen kört 130 kilometer i timmen på en 90-väg. (fb).

Nyan - 09 dec 14 kl. 10:03

Fortkörare på nya Godbyvägen

En personbilsförare är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört 119 kilometer i timmen där högsta tillåtna hastighet är 90 km/h. Händelsen inträffade på nya Godbyvägen i Jomala Björsby under måndagseftermiddagen, rapporterar polisen
Under förmiddagen påträffades en obesiktad personbil i trafiken på Västerkalmarevägen i Jomala. Föraren fick en ordningsbot för detta och bilen är satt i körförbud.

Nyan - 04 okt 13 kl. 08:00

Böter och körförbud för fortkörare

Två män, födda 1988 och 1995, har i tingsrätten dömts för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
Männen, som framförde varsin bil med en passagerare i, körde i början av sommaren 152 kilometer i timmen vid Långträsk i Hammarland. Hastighetsbegränsningen på sträckan är 90 kilometer i timmen.

Nyan - 24 apr 14 kl. 08:00

Fortkörare uppmanas att hämta sina böter

I Jomala mätte polisen hastigheten på två bilar samtidigt till 109 kilometer i timmen under natten mot onsdag. På den aktuella vägsträckan är 70 kilometer i timmen högsta tillåtna hastighet. Den ena föraren fick böter och ett tio dagars körförbud.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Loa Falkman i åländsk jury

Svenska operastjärnan och hovsångaren Loa Falkman är ny medlem i juryn för sångtävlingen Havets röst, som arrangeras i Alandica den 29 september. Han ersätter Gabriel Suovanen som fick förhinder. Övriga i juryn är följande: Katarina Dalayman, operasångerska, hovsångerska, sopran, Stockholm.

Nyan - 9 timmar sedan

Stort engagemang vid ungdomsmöte

Det var ett stort engagemang när Finströms kommun, fältarna och polisen bjudit in till stormöte i kväll torsdag om den senaste tidens stök bland ungdomarna i Godby. Ett 60-tal personer slöt upp för att lyssna och diskutera fram tänkbara åtgärder för att återställa lugnet och få ungdomarna att träffas på ungdomsgården i stället för ute i Godby. – Vi hade ett mycket bra möte.

Nyan - 10 timmar sedan

Mycket varmare än normalt

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
På söndagsdygnet kom det efterlängtade regnet som vid den officiella mätpunkten i Jomala by gav 11 millimeter. De lokala variationerna var dock stora med mängder från 5 mm till 17 mm.

Nyan - 11 timmar sedan

Öppna kranar i Knutsboda

Mikrobryggeriet Open Water Brewery i Lemland Knutsboda satsar på framtiden, och håller öppet på skördefesten 2018.
Open Water Brewery medverkar för första gången i skördefesten, och passar då på att lansera en helåländsk ölsort samtidigt. Det berättar Jonas Jakobsson, en av delägarna till mikrobryggeriet, som grundades 2016.

Nyan - 11 timmar sedan

Föreslår skyldighet anmäla viltolycka

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen (ÅLD) vill att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att utreda möjligheten att införa anmälningsplikt i samband med viltolyckor. – På Åland sker förhållandevis många viltolyckor, men det finns ingen lagstiftning, som anger vilka åtgärder man måste vidta i samband med en olycka, exempelvis för att minska ett djurs lidande efter en olycka, skriver han i motionen och framhåller att ”enligt jaktlagen i Sverige är man skyldig att göra en polisanmälan om en sammanstötning skett med vissa djur, även om djuret inte är synbart skadat.” – Att inte anmäla en viltolycka är straffbart och kan ge böter.

Nyan - 12 timmar sedan

Ny talesperson för klimatfrågor

Jonas Holmström har valts till Ålands Natur & Miljös talesperson för energi- och klimatfrågor. Under sommaren lanserade föreningen sitt hållbarhetsprogram Åland 2030 för fulla segel och Holmström har valts till talesperson för att driva på konkreta åtgärder. Det skriver Ålands Natur & Miljö i ett pressmeddelande.

Nyan - 14 timmar sedan

Campos stannar i Åland United

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med ytterligare en kontraktsförlängning.
Denna gång handlar det om tvåvägsspelaren Briana ”Bri” Campos.

Nyan - 15 timmar sedan

Villkorligt fängelse för Fredlund

Fredrik Fredlund döms till villkorligt fängelse i 75 dagar för två fall av misshandel. Det konstaterar tingsrätten i domen som kom i dag. En av åtalspunkterna för misshandel förkastades av tingsrätten.

Nyan - 16 timmar sedan

Ny hyresgäst söks till Jan Karlsgården

Landskapets fastighetsverk och Tor Kudinoff har förhandlat klart. Kudinoff återbetalas närmare 6 000 euro och nu söks en ny hyresgäst till Jan Karlsgårdens värdshus.
Mångsysslaren Tor Kudinoff i Godby vann den senaste upphandlingen om värdshusarrendet i april 2015.

Nyan - 18 timmar sedan

Thomas Enroths pianokonsert till Åland

Musikern och kompositören Thomas Enroth ger en pianokonsert på Åland tisdagen den 25 september.
– Att göra en konsert med min egen musik har varit en dröm i många år. De som besökt mina julkonserter och andra evenemang där jag deltagit kommer att känna igen sig, skriver han i ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.