Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 13 November, 16:42

Nyan - 16 sep 18 kl. 19:17

Fortkörare fick körförbudAv tre fortkörare som polisen stoppade på söndagen fick en 10 dagar körförbud och 18 dagsböter. Detta sedan föraren kört 123 kilometer i timmen på Hammarlandsvägen invid Långträsk, där hastighetsbegränsningen är 90 km/h. Gränsen för strängare straff går vid överhastighet på 30 km/h. En förare som på Lemlandsvägen i Knutsboda körde 29 km/h på 70-sträcka, klarade sig med dagsböter. Det samma gällde den som körde 76 km/h på 50-området vid Lemström.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hammarlandsvägen, Långträsk, Lemlandsvägen, Knutsboda, Lemström, Neptunigatan, Storagatan, Mariehamn, Godby Bärvägen, Sund Finby, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortkörarefick , körförbud
Nyan - 19 aug 15 kl. 08:00

Flera fortkörare fast

Tre fortkörare och en förare med trimmad moped togs fast av polisen i måndags. Polisen stoppade en moped som framfördes i 81 kilometer i timmen. Föraren misstänks för olovlig körning och för trafikförseelse.

YLE - 12 sep 16 kl. 08:44

Rattfyllerist och fortkörare fast i helgen

Polisen tog fast en rattfyllerist i Larsmo och en fortkörare i Kronoby på söndagen. På söndagen fick polisen anmälan om en misstänkt rattfyllerist i Larsmo. Föraren blåste 1,64 promille.

BT - 05 jan 15 kl. 13:04

Jagade fortkörare ? hittade vapengömma

Polisen tog upp jakten på en fortkörare. På vissa ställen körde 100 kilometer över gällande hastighetsgräns. När jakten var över upptäcktes en större vapengömma.

Nyan - 20 sep 13 kl. 07:28

Böter och körförbud för fortkörare

I polisens rapport från torsdagen och natten till fredagen noteras tre fall av äventyrande av trafiksäkerheten.
I Hammarland körde en förare 120 kilometer i timmen på 90-väg. Personen fick böter och körförbud i tio dagar.

Nyan - 10 jun 17 kl. 10:39

Fortkörare i staden fick förbud

Polisen har utfärdat körförbud till en bilist som natten till lördagen körde 68 kilometer i timmen på en 30-sträcka på Neptunigatan. Föraren är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

I Finström fick en förare böter för att ha kört 116 kilometer i timmen på en 90-sträcka.

Nyan - 28 sep 16 kl. 07:43

Polisen bötfällde fortkörare

Polisen bötfällde tre personer för fortkörning, en person i Jomala, en i Mariehamn och en i Finström. Bilisten som stannades i Finström fick förutom bötesstraff också tio-dagars körförbud då personen kört 130 km/h på en 90-väg. (fb) Felicia Bredenberg felicia.

Nyan - 30 sep 16 kl. 04:10

Polisen bötfällde fortkörare

Polisen bötfällde tre personer för fortkörning, en person i Jomala, en i Mariehamn och en i Finström. Bilisten som stannades i Finström fick förutom bötesstraff också tio dagars körförbud då personen kört 130 kilometer i timmen på en 90-väg. (fb).

Nyan - 09 dec 14 kl. 10:03

Fortkörare på nya Godbyvägen

En personbilsförare är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört 119 kilometer i timmen där högsta tillåtna hastighet är 90 km/h. Händelsen inträffade på nya Godbyvägen i Jomala Björsby under måndagseftermiddagen, rapporterar polisen
Under förmiddagen påträffades en obesiktad personbil i trafiken på Västerkalmarevägen i Jomala. Föraren fick en ordningsbot för detta och bilen är satt i körförbud.

Nyan - 04 okt 13 kl. 08:00

Böter och körförbud för fortkörare

Två män, födda 1988 och 1995, har i tingsrätten dömts för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
Männen, som framförde varsin bil med en passagerare i, körde i början av sommaren 152 kilometer i timmen vid Långträsk i Hammarland. Hastighetsbegränsningen på sträckan är 90 kilometer i timmen.

Nyan - 24 apr 14 kl. 08:00

Fortkörare uppmanas att hämta sina böter

I Jomala mätte polisen hastigheten på två bilar samtidigt till 109 kilometer i timmen under natten mot onsdag. På den aktuella vägsträckan är 70 kilometer i timmen högsta tillåtna hastighet. Den ena föraren fick böter och ett tio dagars körförbud.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Åländskt silver i snapsvise-VM

Mariehamnaren Ralf Granlund tog silver och blev publikens favorit när världsmästerskapen i nyskrivna snapsvisor arrangerades i Helsingfors på lördagen.
Det är den tradionella landskampen mellan Finland och Sverige som också kallas VM, fast inga fler länder deltar. Den individuella tävlingen vanns av Sveriges nestor Caj Gustafsson från Simrishamn.

Nyan - 3 timmar sedan

Kommunen bjuder på självförsvarskurs

Kvinnor i alla åldrar boende i Eckerö bjuds in till en kurs i självförsvar nästa lördag. Initiativet togs i närings- och kulturnämnden och kommunen står för kostnaden.
Inbjudan lades ut på sociala medier i går.

Nyan - 3 timmar sedan

Lastbil med sprängsten välte

En lastbil lastad med sprängsten välte av okänd anledning på gamla Jomalarakan vid halv ett-tiden i dag. Föraren fördes till sjukhus med ambulans.
Enligt larmet klämdes föraren fast i hytten när lastbilen, som var på väg norrut, gick av vägen.

Nyan - 5 timmar sedan

Avhandling om Joel Pettersson får stort stöd

Ålands kulturstiftelse fick under höstens ansökningstid 36 ansökningar om understöd. Totalsumman för utdelade stipendier och understöd är i år 90 500 euro. Föregående år delade stiftelsen ut 65 700 euro.

Nyan - 6 timmar sedan

Misshandel utanför centrum, inbrott i Saltvik

Natten till tisdagen inträffade ett handgemäng strax utanför Mariehamns centrum. En polispatrull särade på parterna, dokumenterade personskador och registrerade en brottsanmälan om misshandel. Saken utreds vidare.

Nyan - 6 timmar sedan

Saltvik föreslås satsa två miljoner på Sunnanberg

Saltviks kommunstyrelse föreslår för kommunfullmäktige att kommunen satsar 2 miljoner på utbyggnaden av vårdhemmet Sunnanberg under 2019 och 2020. Enligt förslaget ska Sunnanberg få en ny vårdavdelning samt nya personalutrymmen. De gamla förrådsutrymmena rivs och ersätts med en ny förrådsbyggnad.

Nyan - 7 timmar sedan

Stöd från SFP om klumpsumman

Svenska riksdagsgruppen, med Ålands riksdagsledamot Mats Löfström, föreslår i sin alternativa budget att klumpsumman höjs med 15 miljoner euro, i stället för föreslagna 10 miljoner. Klumpsumman är en av de frågor som riksdagen får på sitt bord innan riksdagsåret är över.
Riksdagen är igång igen efter en plenifri vecka under Nordiska rådets session i Oslo.

Nyan - 8 timmar sedan

Camilla Gunell hörs om kollektivtrafiken

Miljöminister Camilla Gunell (S) ska höras av infrastrukturnämnden i Mariehamn för att diskutera kollektivtrafiken. Orsaken är en motion av Rauli Lehtinen (Lib) om att hitta nya lösningar för stadens kollektivtrafik med målsättningen att göra den miljövänligare. Han vill även att Mariehamn utreder möjligheten till ett samarbete med landskapet om trafiklösningar för persontransporter som en del av Åland som testområde för smarta energisystem.

Nyan - 10 timmar sedan

ÅF lanserar eget kommunförslag

Framtidens kommungränser ska inte skrivas in i lagen, utan vara upp till kommunerna själva. En sammanslagning ska dock fortfarande vara ”obligatorisk”.
Det skriver Ålands framtid i ett ändringsförslag till kommunreformen.

Nyan - 21 timmar sedan

Vikingadokumentär blir verklighet i Saltvik

Vikingabyn i Saltvik levde upp under helgen framför filmkameran när en BBC-drama-
dokumentär om kvinnliga krigare spelades in.
– Åland är en fantastisk inspelningsplats, säger produktionsledare Ivan Mathias Petersson. Efter att ett gravfynd gjorts i vikingastaden Birka, där en kvinna i 30-årsåldern hittades begravd i full stridsmundering bredvid häst och vapen, bekräftades det som alltid hävdats i legender: att kvinnliga vikingakrigare slogs sida vid sida med männen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.