Expressen > Opinion

Friday, 21 September, 11:34

Liknande nyheter

Taggar: Låt, Cecilia, Malmström, ledanästa , regering
BT - 10 sep 14 kl. 17:04

"Wow" - Malmström om nya toppjobbet

Sverige får en av de tyngsta posterna i EU:s nästkommande "regering" när Cecilia Malmström (FP) tar över som handelskommissionär. Uppdraget blir stentufft: att driva igenom det stora, men även ifrågasatta, frihandelsavtalet med USA.- Det känns jättebra.

BT - 30 sep 14 kl. 00:29

Lätt att köpa Malmströms idé

EU:s Frihandelsavtal med USA måste förhandlas fram i största öppenhet ”Det känns som att ha körts i en tvättmaskin på högsta fart”, sade Cecilia Malmström efter att han frågats ut av EU-parlamentet 2010. När hon igår frågades ut inför sin andra och tyngre kommissionspost – handeln – snurrade det mesta hennes väg. Malmström är en fullfjädrad europé och under utfrågningen visade hon sig också vara en mycket tydlig kommissionär.

Kristianstadsbladet - 12 sep 13 kl. 17:40

Malmström kräver svar på nytt


Inte bara Brasilien har skärpt tonen mot USA efter alla avslöjanden om NSA:s övervakning.Nu kräver EU och inrikeskommissionär Cecilia Malmström nya svar från USA.Malmström har talat med David Cohen, biträdande finansminister och ansvarig för terrorfrågor, och uttryckt sin oro över övervakningen, skriver hon på twitter.

BT - 12 sep 13 kl. 17:42

Malmström kräver svar på nytt

Inte bara Brasilien har skärpt tonen mot USA efter alla avslöjanden om NSA:s övervakning. Nu kräver EU och inrikeskommissionär Cecilia Malmström nya svar från USA.Malmström har talat med David Cohen, biträdande finansminister och ansvarig för terrorfrågor, och uttryckt sin oro över övervakningen, skriver hon på twitter.

BT - 10 sep 14 kl. 14:58

Malmström lycklig över toppost i EU

Som handelskommissionär får Cecilia Malmström (FP) en av de tyngsta posterna i EU:s nästkommande "regering". Uppdraget blir stentufft: att driva igenom det stora, men även ifrågasatta, frihandelsavtalet med USA.- Det känns jättebra.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 23:25

Liberalernas kris kan lösas av Malmström

Känns Jan Björklund som en partiledare som kan leda Liberalerna till ett framgångsval 2018? Få svarar nog ja på den frågan.
Nyligen fick delar av Liberalernas riksdagsgrupp nog av Birgitta Ohlssons soloturer i olik frågor.

SvD - 23 okt 14 kl. 07:57

Ny kommission sätter punkt för politisk leda

STRASBOURG. Jean-Claude Junckers nya kommission får EU-parlamentets godkännande att axla rollen som EU:s verkställande församling. Cecilia Malmström blir handelskommissionär och ansvarig för frihandelsavtalet mellan EU och USA, men Juncker har utsett en extra kontrollant för förhandlingarna..

SvD - 23 okt 14 kl. 07:57

Ny kommission sätter punkt för politisk leda

STRASBOURG. Jean-Claude Junckers nya kommission får EU-parlamentets godkännande att axla rollen som EU:s verkställande församling. Cecilia Malmström blir handelskommissionär och ansvarig för frihandelsavtalet mellan EU och USA, men Juncker har utsett en extra kontrollant för förhandlingarna..

Alliansfritt Sverige - 17 apr 14 kl. 15:40

Hur var det egentligen med Cecilia Wikströms ”statusfyllda EU-uppdrag”?

Så här i valtider kan man ju tycka att medierna ska göra lite faktakoll innan de åker ut och intervjuar politiker. Sveriges Radio publicerade ett uppslag datum om folkpartisten Cecilia Wikströms "statusfyllda EU-uppdrag" som handlar om att Wikström haft flest rapportörsuppdrag av de svenska ledamöterna, hela tio stycken. Det viktigaste vi gör här är att stifta lagar och det gör man genom att man får ett förtroende, att leda ett lag av kollegor från dem andra politiska partierna Nu är det inte riktigt lika glansigt som Cecilia Wikström vill göra gällande.

BT - 07 feb 14 kl. 10:52

Vargattack kan leda till åtal

Den omskrivna vargattacken i Kolmårdens djurpark för nästan två år sedan, då en djurskötare dödades, kan leda till åtal. En anställd vid parken har nu delgetts misstanke om brott. Misstanken gäller vållande till annans död i samband med arbetsmiljöbrott, uppger polisen för Expressen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Vågar vi verkligen lita på Finland i skarpt läge?

HELSINGFORS: Försvarssamarbetet med Finland går djupare än de flesta är medvetna om. Vi ska vara glada om vi inte står helt ensamma..

Expressen - 19 timmar sedan

Elever som skallar sin lärare måste stängas av

Kanske borde lärarstudenter tränas i kampsport? Lära sig att skydda huvud, lemmar och gravidmage mot våldsamma elever. Eller så löser vi problemen..

Expressen - 19 timmar sedan

”Kasta inte 'klan' efter alla från andra länder”

Författaren Per Brinkemo introducerade i princip klanbegreppet i svensk debatt. Nu är han kritisk mot att det används allt för lättvindigt..

Expressen - Igår: 19:00

Vissa brott mot tiggare är mer intressanta än andra

Det är bra att mordet på hemlösa Gica debatteras. Men varför är det inte lika intressant att diskutera lidandet hos dem som tvingas tigga i Sverige?.

Expressen - Igår: 17:28

Tjafset om talmannen måste få ett slut

Det ovärdiga bråket kring talmansvalet kan undergräva tilltron till regeringsbildningen..

Expressen - I förrgår: 06:30

Alliansen lägger ut dimridåer om SD-stöd

De partier som vill regera med aktivt stöd från Sverigedemokraterna borde argumentera för det öppet. Allt annat är hyckleri..

Expressen - I förrgår: 19:00

Här är skålen som borde få oss att bäva

Ryssland genomför den största militärövningen sedan kalla kriget – och Kina deltar i krigslekarna. Det är ett skifte som Europa bör hålla ögonen på..

Expressen - 18 sep 18 kl. 06:00

Sluta dutta med lärarna och lös de stora problemen

Vad kommer nästa utbildningsminister att heta? Björklund? Fridolin?

Expressen - 17 sep 18 kl. 18:35

Sverige måste klara att hålla gränsen

Bristerna i gränsbevakningen undergräver Sveriges förmåga att skydda sig mot brottslighet och terrorism..

Expressen - 17 sep 18 kl. 06:30

LO-basen borde sluta agera som en klanledare

Av respekt för demokratin och de egna medlemmarna borde LO kapa banden till Socialdemokraterna. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.