DI > Ekonomi

Tuesday, 13 November, 17:10

DI - 16 sep 18 kl. 19:08

Åtal rycker närmare för Lundin-topparnaNya uppgifter gör det ännu mer tydligt att åklagaren har bestämt sig för att väcka åtal mot Lundin Petroleums ordförande och vd för medhjälp till grovt folkrättsbrott. Enligt vad Di erfar har åklagaren under sommaren sökt tillstånd hos justitiedepartementet om att få väcka åtal..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lundin, Lundin Petroleums, Di

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtal, rycker, närmareför , Lundin-topparna
GöteborgsPosten - 18 okt 18 kl. 14:58

Åtal mot Lundintoppar kommer närmare

Regeringen ger åklagaren grönt ljus för att väcka åtal mot topparna i oljebolaget Lundin Petroleum för misstänkt folkrättsbrott i Sudan kring millennieskiftet. Om och när åtal kommer är dock fortsatt oklart. Lundin Petroleum kallar regeringens besked "oacceptabelt"..

GöteborgsPosten - 18 okt 18 kl. 12:32

Åtal mot Lundintoppar kommer närmare

Regeringen ger åklagaren grönt ljus för att väcka åtal mot topparna i oljebolaget Lundin Petroleum för misstänkt folkrättsbrott i Sudan kring millennieskiftet. Om och när åtal kommer är dock fortsatt oklart..

DI - 08 okt 15 kl. 13:33

Så tror KD-topparna om DÖ-rysaren

Slutstriden om Decemberöverenskommelsen rycker allt närmare. På fredagen ska ombuden på Kristdemokraternas riksting i Västerås rösta om pakten..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Kudlow: USA och Kina talar återigen om handel

USA talar återigen med Kina om handel och detta är "mycket positivt". Det sade Vita husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow till tv-kanalen CNBC på tisdagen..

DI - 2 minuter sedan

Följ tisdagens börsstängning

Tufft för tobaksjätten Swedish match efter uppgifter om eventuellt förbud mot smaksatta cigarrer. Lyft för Nordea efter Di:s uppgifter om att Christer Gardell och hans fond Cevian ”djupanalyserar banken. Missa inte tisdagens börsstängning i Di TV:s Closing Bell.

DI - 5 minuter sedan

Trump väntas sparka två tungviktare

USA:s president Donald Trump överväger att byta ut sin stabschef John Kelly och chefen för departementet för inrikes säkerhet Kristjen Nielsen. .

DI - 5 minuter sedan

Veidekke skjuter upp säljstart för Haga Boulevard

Bostadsutvecklaren Veidekke, noterade på Oslobörsen, skjuter upp säljstarten i projektet Haga Boulevard med 65 lägenheter..

DI - 15 minuter sedan

Oljepriset fortsätter falla – WTI på lägsta nivån sedan december 2017

Oljepriset tog ett ordentligt kliv nedåt på tisdagseftermiddagen och strax efter att klockan passerat halv fem var priset på både Brent och WTI-oljan ner nästan 3 procent. .

DI - 30 minuter sedan

Alimak får norsk order värd 27 miljoner kronor

Alimak Group i Norge för en order på en explosionsskyddad hiss till Equinors Johan Sverdrup Fas II projekt, med ett ordervärde på cirka 27 miljoner kronor, snligt ett oressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Brittiska pundet stärkt av nya brexitförhoppningar

Framförallt pundet, men även i viss mån euron, var fortsatt i fokus på tisdagen, med brexitsamtal i slutskedet (?) och italiensk reviderad budgetplan på ingång till EU-kommissionen. Europeiska räntor rörde sig endast marginellt..

DI - 45 minuter sedan

Industrimiljardären kvar i häktet

Industrimiljardären Karl Hedin blev på tisdagen omhäktad på sannolikt skäl misstänkt för grovt jaktbrott. Men åklagaren väntar fortfarande svar från den tekniska undersökningen. .

DI - 45 minuter sedan

Underleverantör till Apple sänker sina prognoser för tredje kvartalet

Amerikanska Qorvo sänker sina prognoser för det tredje kvartalet. Bolaget spår nu intäkter på 800 till 840 miljoner dollar, jämfört med tidigare 880 till 900 miljoner dollar. .

DI - 1 timme sedan

Di erfar: S vill låta Annie Lööf sondera

Socialdemokraterna vill nu att Annie Lööf får ett sonderingsuppdrag, erfar Di. Att åter pröva stödet för Stefan Löfven är man inom S inte intresserade av i dagsläget.  Först efter att även Centerledaren kört in i kaklet ser man en möjlighet att återta initiativet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.