DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 23:53

DI - 16 sep 18 kl. 19:08

Åtal rycker närmare för Lundin-topparnaNya uppgifter gör det ännu mer tydligt att åklagaren har bestämt sig för att väcka åtal mot Lundin Petroleums ordförande och vd för medhjälp till grovt folkrättsbrott. Enligt vad Di erfar har åklagaren under sommaren sökt tillstånd hos justitiedepartementet om att få väcka åtal..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lundin, Lundin Petroleums, Di

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtal, rycker, närmareför , Lundin-topparna
GöteborgsPosten - 18 okt 18 kl. 14:58

Åtal mot Lundintoppar kommer närmare

Regeringen ger åklagaren grönt ljus för att väcka åtal mot topparna i oljebolaget Lundin Petroleum för misstänkt folkrättsbrott i Sudan kring millennieskiftet. Om och när åtal kommer är dock fortsatt oklart. Lundin Petroleum kallar regeringens besked "oacceptabelt"..

GöteborgsPosten - 18 okt 18 kl. 12:32

Åtal mot Lundintoppar kommer närmare

Regeringen ger åklagaren grönt ljus för att väcka åtal mot topparna i oljebolaget Lundin Petroleum för misstänkt folkrättsbrott i Sudan kring millennieskiftet. Om och när åtal kommer är dock fortsatt oklart..

Expressen - 13 dec 18 kl. 20:58

Lundin-åklagaren skickade hemligstämplad namnlista – av misstag

Topparna i bolaget Lundin Petroleum är misstänkta för medhjälp till grovt folkrättsbrott – och nu väntar ett eventuellt åtal.Under utredningen hemligstämplade åklagaren Henrik Attorps namnlistan på offren för att de inte skulle utsättas för påtryckningar.Expressen kan i dag avslöja att åklagaren trots det, av misstag, skickat listan med alla namnen i klarskrift till Lundin Petroleum.

DI - 08 okt 15 kl. 13:33

Så tror KD-topparna om DÖ-rysaren

Slutstriden om Decemberöverenskommelsen rycker allt närmare. På fredagen ska ombuden på Kristdemokraternas riksting i Västerås rösta om pakten..

DI - 15 nov 18 kl. 14:29

Lundintoppar övertygade om att de kommer att åtalas

Lundin Petroleums ordförande Ian Lundin och bolagets vd Alex Schneiter väntar sig att åklagaren väcker åtal mot dem för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan för runt 20 år sedan. Det framgår av ett brev från de misstänkta topparna till aktieägarna..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Trump vill skydda "drömmare" i utbyte mot mur

USA:s president Donald Trump erbjuder Demokraterna en kompromiss som ska öppna nedstängda myndigheter. Han är redo att ge efter i migrationspolitiken om han får pengar till muren mot Mexiko. Men ledande Demokrater gjorde tummen ner på förhand..

DI - 1 timme sedan

Trump erbjuder en kompromiss om muren

Donald Trump presenterar ett förslag till kompromiss som innehåller 5,7 miljarder dollar för en "fysisk barriär" längs gränsen mot Mexiko..

DI - 2 timmar sedan

40 miljoner i investeringar ska få familjeföretaget att växa

BORGHAMN. Tryggve Bladh hade siktet inställt på cockpit och en karriär som pilot. Men en avisering från pappan att familjeföretaget skulle säljas fick honom att tänka i nya banor.

DI - 3 timmar sedan

Chefsekonomen: "Lobbyn var helt full med hundar och deras ägare"

Veckans resenär: Christina Nyman, ny chefsekonom på Handelsbanken..

DI - 4 timmar sedan

Tusentals i kvinnomarscher runt om i USA

Tusentals kvinnor demonstrerade runt om i USA för att markera att det är två år sedan miljontals marscherade på gatorna för att protestera mot USA:s då precis nytillträdde president Donald Trump..

DI - 4 timmar sedan

Stephen Hawkings dotter: ”Jag tänkte aldrig på honom som ett geni”

Hon lär få leva med epitetet ”Stephen Hawkings dotter”, snarare än ”författare”. Men Lucy Hawking följer i sin fars fotspår på sitt eget sätt: att väcka barns intresse för vetenskap och forskning. Samtidigt har hon tagit plats som styrelseordförande för den världsberömde fysikerns stiftelse..

DI - 4 timmar sedan

Stor sekretess kring Nordkoreamötet i Sverige

Företrädare för USA och Nordkorea håller i helgen ett hemligt möte i Sverige. Enligt flera medier hålls mötet på en konferensanläggning utanför Stockholm, men utrikesdepartementet lägger locket på..

DI - 5 timmar sedan

Trump uppges kompromissa – men inte om muren

USA:s president Donald Trump ska göra ett tillkännagivande som har med budgetbråket och myndigheternas nedstängning att göra. Enligt uppgifter kommer han föreslå en migrationskompromiss – där hans önskade murpengar fortfarande ingår..

DI - 5 timmar sedan

Lista: Här är kreditkorten som lönar sig bäst

Hur förmånligt är ditt betalkort på resan och vilka försäkringar ingår? I mars försämrar ett av de mest fördelaktiga korten sina villkor.  Di har jämfört de olika betal- och kreditkorten på marknaden – och lisat fördelarna och nackdelarna..

DI - 6 timmar sedan

Donald Trumps tal om nedstängningen skjuts upp en timme

Donald Trumps utlovade tillkännagivande om gränsfrågan och den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten skjut upp en timma, meddelar Vita huset..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.