SVT > Inrikes

Thursday, 25 April, 23:57

SVT - 16 sep 18 kl. 18:01

”Beklagligt att de inte har valt att följa lagen”Endast spelbolag med tillstånd i Sverige tillåts marknadsföras i landet. Det slogs fast i Kammarrätten i Jönköping så sent som för ett par veckor sedan. Men trots det fortsätter mediehusen publicera reklamen – och tjänar miljardbelopp på affären utan att straffas för det. – Det här är en dom som inte har vunnit laga kraft och Expressen fortsätter att publicera de här annonserna precis som tidigare, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Kammarrätten, Jönköping, Expressen, Thomas Mattsson

Dela artikeln

63 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beklagligtatt de inte har , valtatt , följa, lagen
YLE - 25 aug 14 kl. 13:07

Sebastian Bergholm: Att följa lagen är inte det samma som att handla etiskt

Då nuvarande social- och hälsovårdsminister Laura Räty (saml.) hade privatmottagning på Mehiläinen mellan åren 2007-2011 fick hon skattefria dividender på ungefär 20 000 euro, skriver Yle i dag. Att omvandla sina löneinkomster till dividender är sedan en lagändring för fyra år svårare än förr, men inte omöjligt.

Skånskan - 21 mar 17 kl. 01:00

Läns­sty­rel­sen måste följa djur­skydds­dom

ERWP.fif(3)Läns­sty­rel­sen i Mal­mö har fått bak­läxa i högsta in­stans, Högsta för­valt­nings­dom­stolen, i ett vik­tigt djur­skydds­ären­de. Det var ett be­slut för tre år se­dan om djur­för­bud och fö­re­läggande om att sälja alla djur inom en månad som upp­hävdes av Högsta för­valt­nings­dom­stolen som up­pen­bart orim­ligt.

YLE - 12 mar 14 kl. 13:08

Kvarsittning en gråzon – lärarfacket oroat för feltolkning av lagen

Den nya skollagen är svårtolkad när det gäller kvarsittningar. Facket är oroat för att tolkningen faller på de enskilda lärarnas axlar och att skolor börjar göra på olika sätt – i värsta fall i strid mot lagen. Risken är att en lärare tror sig göra rätt, men egentligen bryter mot lagen, säger förbundssekreterare Christer Holmlund.

YLE - 15 aug 16 kl. 08:18

Får mormors servis flyttas utomlands? - lagen om utförsel av kulturföremål uppdateras

Personer som flyttar utomlands kan behöva tillstånd för att få ta med sig allt som finns i bohaget. Det här gäller både föremål som är tillverkade i Finland och utomlands. Lagen om begränsning av utförsel av kulturföremål håller på att uppgdateras.

YLE - 23 mar 17 kl. 16:28

Anna-Maja Henriksson: Familjer får välja men valen måste vara jämställda

Barnfamiljerna får alltid mycket uppmärksamhet inför kommunaval. I år kanske mer än på länge. SFP hakar på dem som vill se gratis dagvård.

YLE - 03 aug 17 kl. 14:01

HRT om biljettstrul: Det är mycket beklagligt att det gick så här

På Helsingforsregionens trafik (HRT) beklagar man att alla tågstationer fortfarande inte har en biljettautomat trots att det redan är en och en halv månad sedan konduktörerna slutade sälja biljetter i lokaltågen. Enligt HRT ska automaterna ändå finnas på stationerna inom augusti. I mitten av juni slutade konduktörerna sälja biljetter i lokaltågen, och i stället var det meningen att man skulle köpa biljett i förväg, till exempel i nya biljettautomater på stationerna.

Nyheter 24 - 18 okt 11 kl. 12:40

Många ledamöter vill ändra lagen - ändå utvisas 91-åriga dementa Ganna


Ett undantag i lagen hade kunnat rädda Ganna Chyzhevska- Det anser folkpartisten Ulf Nilsson. Han får stöd av företrädare för alla riksdagspartier utom Moderaterna som vägrar uttala sig om 91-åriga Gannas öde. STOCKHOLM.

BT - 11 sep 14 kl. 08:55

2100 boråsare har valt skola

Vi lär våra barn att de kan påverka sina liv. Att våra ungdomar själva har rätt att bestämma vilken skola de ska gå i borde vara självklart i ett modernt Sverige. När Socialdemokraterna hade makten fanns inte valmöjligheten för gemene man.

Uppsalanyheter.se - 29 jul 14 kl. 11:38

Kritiserad politiker slutar sälja "negerbollar"

Moderatpolitikern Eva Sidenkrans som marknadsfört sina chokladbollar som "Gammeldags fördomsfri Negerboll" har efter massiv kritik valt att sluta sälja sina chokladbollar under det namnet.Moderatpolitikern Eva Sidenkrans som marknadsfört sina chokladbollar som "Gammeldags fördomsfri Negerboll" har efter massiv kritik valt att sluta sälja sina chokladbollar under det namnet.   Det var i en artikel bland annat hos Gefle Dagblad som man uppmärksammade marknadsföringen av moderatpolitikerns chokladbollar.

YLE - 05 jul 15 kl. 15:26

"Finlands agerande beklagligt"

Parlamentariker Nikolaj Kovalev säger att Finlands beslut att stoppa de ryska delegater som finns på EU:s sanktionslista inverkar på relationerna länderna emellan. Kovalev är den enda ryska delegaten på OSSE-mötet. Han tycker att det är mycket beklagligt att Finland inte lät de ryska delegaterna delta i mötet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Stefan Löfven: Hjärtat talar för att barn inte ska fara illa

Situationen för de barn med Sverigekopplingar som sitter i läger i Syrien efter terrororganisationen IS fall är mycket komplicerad, säger Stefan Löfven. Sverige arbetar för att de ska ha det så bra som möjligt så länge de är där..

SVT - 1 timme sedan

Det gäller för resenärer som köpt biljetter från SAS

SAS-kunder som är oroliga för att en eventuell pilotstrejk kommer påverka deras reseplaner får nu möjlighet att boka om sina biljetter utan extra kostnad. Det meddelar bolaget på sin hemsida..

SVT - 2 timmar sedan

Stefan Löfven: Långt ifrån okomplicerat för mig

Regeringens direktiv för utredningen som ska se över arbetsrätten har fått kritik av bland annat Vänsterledaren Jonas Sjöstedt, som hotar med en misstroendeförklaring. Det hade kunnat vara värre, menar statsminister Stefan Löfven. – Vill han hellre ha en regering ledd av Kristersson med stöd av Sverigedemokraterna?

SVT - 3 timmar sedan

Det här strider SAS och piloterna om

En pilotstrejk på SAS rycker allt närmare. Men vad strider egentligen parterna om? Här ges en förklaring..

SVT - 8 timmar sedan

Hur påverkas politiken i din kommun eller region av EU? Vi reder ut!

SVT:s lokala nyheter tog hjälp av SKL för att reda ut på vilket sätt kommuner och regioners beslut påverkas av EU..

SVT - 5 timmar sedan

Här brinner det i landet

Flera bränder har de senaste dagarna rasat runtom i Sverige. Enligt myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har brandrisksäsongen börjat ovanligt tidigt i år och situationen är allvarlig. På vissa håll fortsätter bekämpningen med stora resurser..

SVT - 7 timmar sedan

Navid och Anneli fick barn med surrogatmamma – kunde inte få hem dottern Cleo, 6 veckor

Navid och Anneli Diehls dotter Cleo föddes av en surrogatmamma i Ukraina. Men när den nya familjen skulle resa tillbaka till Sverige stötte de på patrull i form av Skatteverket. De menade att den nya familjemedlemmen inte kunde få ett eget personnummer.

SVT - 7 timmar sedan

Minskar arvodet till Erik Bengtzboe (M) med 47 000 – efter rättelse av reseräkningar

Erik Bengtzboe (M) kommer att få sitt arvode minskat med cirka 47 000 kronor för ändrade uppgifter om sina reseräkningar. Detta uppger Riksdagförvaltningen på torsdag eftermiddag för SVT Nyheter..

SVT - 9 timmar sedan

Flera rasar mot utredningsdirektiven

Regeringens utredningsdirektiv för en modernisering av arbetsrätten har väckt ont blod. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt hotar att fälla regeringen om förslaget når riksdagen. Även från fackligt håll är kritiken svidande.

SVT - 9 timmar sedan

Skolpolitiker reagerar efter SVT:s granskning: ”Hot och våld i skolan är inte acceptabelt”

Skolpolitiker från flera partier vill se åtgärder efter SVT:s granskning av hot och våld i skolan. Flera har reagerat på utvecklingen av antalet ärenden – och på knivhotet mot gymnasieläraren Judy Jonsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.