Nyan > Svenskfinland

Friday, 21 September, 12:38

Nyan - 16 sep 18 kl. 17:37

Inbrott i JomalaPolisen kallades i dag till Jomala där det skett ett inbrott. – Polisen misstänker alltid brottet grov stöld då det görs olovliga intrång i bebodda fastigheter, skriver de i sitt pressmeddelande. I övrigt har man avvisat en passagerare från en färja i Västra hamnen, sedan fartygspersonal begärt hjälp, och gjort trafikkontroller som ledde till böter i några fall.  
Mårten Sundberg marten.sundberg@nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Jomala, Västra, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inbrotti , Jomala
Nyan - 08 jul 16 kl. 09:30

Jomala får kritik för hantering av remissärende

– Det är oärligt av Jomala kommun att skylla på landskapet.

Valadministratör Casper Wrede beskriver Jomala kommuns behandling av ärendet om eventuellt sänkt rösträttsålder som märkligt.
Nya Åland har i olika omgångar skrivit om huruvida Jomala sagt sitt i remissrundan gällande sänkt rösträttsålder i kommunalval.

Nyan - 19 okt 15 kl. 12:43

Kommunalval 2015: Invalda i Jomala

Följande personer blev invalda i Jomala kommunfullmäktige:

Aaltonen Carina, Ålands socialdemokrater, 152
Nordberg Mika, Moderat Samling för Åland, 144
Karlström Fredrik, Moderat Samling för Åland, 133
Valve Wille, Moderat Samling för Åland, 122
Eriksson Roger, Liberalerna på Åland, 120
Hambrudd Annika, Jomala-Centern, 112
Eriksson Tage, Jomala-Centern, 111
Jansson Harry Jomala-Centern 85
Jansson Dennis, Moderat Samling för Åland, 84
Slotte Roger, Jomala-Centern, 84
Högman Gyrid, Jomala-Centern, 76
Sjödahl Pamela, Liberalerna på Åland, 68
Eriksson Anders, Ålands Framtid,55
Rajamäki Niklas, Moderat Samling för Åland, 51
Aller Kristian, Moderat Samling för Åland, 47

Nyan - 13 nov 15 kl. 09:54

48 anmälningar om inbrott och stölder i båthus

Fortsättningsvis inkommer till polismyndigheten på daglig basis anmälningar om inbrott i båthus, stulna båtbensintankar och upphittade tankar. Polisen ber nu allmänheten om fortsatt hjälp. Såhär skriver polisen: ”Oftast är det bensintankar som antingen stulits eller tömts på innehåll.

Nyan - 14 nov 14 kl. 12:00

Jomala vill ha avtal med stan om ungdomsgårdar

Kommunfullmäktige i Jomala ger kommunstyrelsen i uppdrag att ingå en överenskommelse med Mariehamn om att staden fakturerar Jomala kommun för de ungdomar som besöker ungdomsgårdarna i Mariehamn, i enlighet med en motion som fullmäktigeledamoten Dennis Jansson (MSÅ) med flera lämnade in i juni. Förvaltningen får i uppdrag att förhandla fram ett avtal inklusive pris med Mariehamns stad.
Under ett års tid har Jomala och Mariehamn fört diskussioner angående ungdomsgårdarna samt priset för dessa tjänster.

Nyan - 15 jan 15 kl. 14:00

Jomala har rätt att ta vägavgift

JOMALA. Ett hushåll i Kungsö i Jomala har sedan våren 2013 kämpat för att få sin nuvarande vägavgift på cirka 9 200 euro sänkt.
Då kommunstyrelsen i Jomala sade nej med hänvisning till att det inte finns särskilda omständigheter som motiverar en sänkning fördes frågan vidare till förvaltningsdomstolen.

Nyan - 21 jun 17 kl. 21:00

Jomala vill upphandla delar av äldreomsorgen

Jomala kan bli Ålands första kommun som privatiserar delar av sin äldreomsorg. Nu utreder man om hela hemvården, kosthållningen och städningen av servicehuset Rönngården kan upphandlas.
Jomala har under de tre senaste åren ingående diskuterat äldreomsorgen i kommunen.

Nyan - 23 aug 17 kl. 13:05

Så vill Jomala slå samman kommuner

Jomalas kommunstyrelse föreslår en sammanslagning med Lemland, Lumparland, Hammarland och Eckerö. – Det är ett sätt att vara aktiva, säger styrelsens ordförande Harry Jansson (C).
Landskapsregeringens förslag till kommunsammanslagning skulle slå ihop Jomala med Lumparland och Lemland till Sydöstra Åland.

Nyan - 26 sep 14 kl. 14:03

Jomalaöjen nytt naturreservat

Jomala kommun har inget att invända mot landskapets beslut att inrätta ett nytt naturreservat på Jomalaöjen. Kommunstyrelsen beslöt i tisdags att förorda beslutet.
Jomalaöjen, som ligger i Jomala by, är cirka 16 hektar och ägs av landskapet.

Nyan - 18 jan 16 kl. 11:49

Snöplig förlust för Jomala

VOLLEYBOLL. Falköpings b-lag besegrade i helgen Jomala IK i Vikingahallen med 3–2 i set.

Gästerna började matchen klart bäst eller minst dåligt för det spel som JIK visade upp i första set var allt annat än bra.

Nyan - 27 jun 17 kl. 08:11

4H blir kvar i Jomala

Fastighetsverket och Ålands 4H har kommit överens om nya och utvidgade utrymmen på Jomala gård och skrivit ett långsiktigt hyresavtal, berättar man i ett pressmeddelande. ”Föreningen 4H har under lång tid verkat på Jomala gård men har det senaste året haft en intern process och funderat på hur verksamheten kan utvecklas vidare. I samband med det har det även utretts möjligheten att flytta verksamheten och Lilla holmen i Mariehamn har nämnts.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Tusentals talkotimmar bakom nybygge

Ett fattigmansbygge. Så beskrivs nybygget på Nybonds. I praktiken innebär det att hantverket är precist och att varje brädbit tas tillvara.

Nyan - 2 timmar sedan

Fem procent färre hotellgästnätter

I augusti var totala antalet övernattningar på hotellen 33 307, vilket är en minskning på 5,1 procent jämfört med augusti 2017, enligt Åsubs färska statistik. – De finländska övernattningarna ökade med närmare två procent medan de svenska minskade med drygt elva procent jämfört med samma period i fjol. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för minskade även de i augusti, den minskningen var tre procent, skriver Åsub.

Nyan - 3 timmar sedan

”Fredlund kan själv begära befrielse”

– Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon giltig dom eftersom den inte vunnit laga kraft. Det säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm i en kommentar strax efter tingsrättens dom i går, då lagtingsledamoten Fredrik Fredlund fälldes för två fall av misshandel.
– Lagtinget har dokument som reglerar lagtingsledamöternas arbete där det sägs att om någon dömts till fängelse för ett uppsåtligt brott och domen är verkställbar så kan minst 20 ledamöter i lagtinget skilja den dömda ledamoten helt eller delvis från uppdraget.

Nyan - 4 timmar sedan

USA:s ambassadör besöker Åland

USA:s ambassadör i Finland Robert Pence besöker Åland i dag. Pence ska bland annat visas runt i Självstyrelsegården och besöka Bomarsund. På kvällen äter ambassadören middag tillsammans med lagtingets talman Gun-Mari Lindholm.

Nyan - 6 timmar sedan

Mariebad bordlagt i stadsstyrelsen

Vid gårdagens stadsstyrelsemöte bordlades ärendet om renovering av Mariebad. Beslutet beräknas fattas på nästkommande möte den 4 oktober. – Vi behöver diskutera ytterligare och lägga till en del finjusteringar i beslutsunderlaget, säger stadsstyrelsens ordförande Tage Silander.

Nyan - 15 timmar sedan

Loa Falkman i åländsk jury

Svenska operastjärnan och hovsångaren Loa Falkman är ny medlem i juryn för sångtävlingen Havets röst, som arrangeras i Alandica den 29 september. Han ersätter Gabriel Suovanen som fick förhinder. Övriga i juryn är följande: Katarina Dalayman, operasångerska, hovsångerska, sopran, Stockholm.

Nyan - 16 timmar sedan

Stort engagemang vid ungdomsmöte

Det var ett stort engagemang när Finströms kommun, fältarna och polisen bjudit in till stormöte i kväll torsdag om den senaste tidens stök bland ungdomarna i Godby. Ett 60-tal personer slöt upp för att lyssna och diskutera fram tänkbara åtgärder för att återställa lugnet och få ungdomarna att träffas på ungdomsgården i stället för ute i Godby. – Vi hade ett mycket bra möte.

Nyan - 17 timmar sedan

Mycket varmare än normalt

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
På söndagsdygnet kom det efterlängtade regnet som vid den officiella mätpunkten i Jomala by gav 11 millimeter. De lokala variationerna var dock stora med mängder från 5 mm till 17 mm.

Nyan - 18 timmar sedan

Öppna kranar i Knutsboda

Mikrobryggeriet Open Water Brewery i Lemland Knutsboda satsar på framtiden, och håller öppet på skördefesten 2018.
Open Water Brewery medverkar för första gången i skördefesten, och passar då på att lansera en helåländsk ölsort samtidigt. Det berättar Jonas Jakobsson, en av delägarna till mikrobryggeriet, som grundades 2016.

Nyan - 18 timmar sedan

Föreslår skyldighet anmäla viltolycka

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen (ÅLD) vill att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att utreda möjligheten att införa anmälningsplikt i samband med viltolyckor. – På Åland sker förhållandevis många viltolyckor, men det finns ingen lagstiftning, som anger vilka åtgärder man måste vidta i samband med en olycka, exempelvis för att minska ett djurs lidande efter en olycka, skriver han i motionen och framhåller att ”enligt jaktlagen i Sverige är man skyldig att göra en polisanmälan om en sammanstötning skett med vissa djur, även om djuret inte är synbart skadat.” – Att inte anmäla en viltolycka är straffbart och kan ge böter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.