Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 13 November, 17:52

Nyan - 16 sep 18 kl. 17:37

Inbrott i JomalaPolisen kallades i dag till Jomala där det skett ett inbrott. – Polisen misstänker alltid brottet grov stöld då det görs olovliga intrång i bebodda fastigheter, skriver de i sitt pressmeddelande. I övrigt har man avvisat en passagerare från en färja i Västra hamnen, sedan fartygspersonal begärt hjälp, och gjort trafikkontroller som ledde till böter i några fall.  
Mårten Sundberg marten.sundberg@nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Jomala, Västra, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inbrotti , Jomala
Nyan - 08 jul 16 kl. 09:30

Jomala får kritik för hantering av remissärende

– Det är oärligt av Jomala kommun att skylla på landskapet.

Valadministratör Casper Wrede beskriver Jomala kommuns behandling av ärendet om eventuellt sänkt rösträttsålder som märkligt.
Nya Åland har i olika omgångar skrivit om huruvida Jomala sagt sitt i remissrundan gällande sänkt rösträttsålder i kommunalval.

Nyan - 19 okt 15 kl. 12:43

Kommunalval 2015: Invalda i Jomala

Följande personer blev invalda i Jomala kommunfullmäktige:

Aaltonen Carina, Ålands socialdemokrater, 152
Nordberg Mika, Moderat Samling för Åland, 144
Karlström Fredrik, Moderat Samling för Åland, 133
Valve Wille, Moderat Samling för Åland, 122
Eriksson Roger, Liberalerna på Åland, 120
Hambrudd Annika, Jomala-Centern, 112
Eriksson Tage, Jomala-Centern, 111
Jansson Harry Jomala-Centern 85
Jansson Dennis, Moderat Samling för Åland, 84
Slotte Roger, Jomala-Centern, 84
Högman Gyrid, Jomala-Centern, 76
Sjödahl Pamela, Liberalerna på Åland, 68
Eriksson Anders, Ålands Framtid,55
Rajamäki Niklas, Moderat Samling för Åland, 51
Aller Kristian, Moderat Samling för Åland, 47

Nyan - 13 nov 15 kl. 09:54

48 anmälningar om inbrott och stölder i båthus

Fortsättningsvis inkommer till polismyndigheten på daglig basis anmälningar om inbrott i båthus, stulna båtbensintankar och upphittade tankar. Polisen ber nu allmänheten om fortsatt hjälp. Såhär skriver polisen: ”Oftast är det bensintankar som antingen stulits eller tömts på innehåll.

Nyan - 14 nov 14 kl. 12:00

Jomala vill ha avtal med stan om ungdomsgårdar

Kommunfullmäktige i Jomala ger kommunstyrelsen i uppdrag att ingå en överenskommelse med Mariehamn om att staden fakturerar Jomala kommun för de ungdomar som besöker ungdomsgårdarna i Mariehamn, i enlighet med en motion som fullmäktigeledamoten Dennis Jansson (MSÅ) med flera lämnade in i juni. Förvaltningen får i uppdrag att förhandla fram ett avtal inklusive pris med Mariehamns stad.
Under ett års tid har Jomala och Mariehamn fört diskussioner angående ungdomsgårdarna samt priset för dessa tjänster.

Nyan - 15 jan 15 kl. 14:00

Jomala har rätt att ta vägavgift

JOMALA. Ett hushåll i Kungsö i Jomala har sedan våren 2013 kämpat för att få sin nuvarande vägavgift på cirka 9 200 euro sänkt.
Då kommunstyrelsen i Jomala sade nej med hänvisning till att det inte finns särskilda omständigheter som motiverar en sänkning fördes frågan vidare till förvaltningsdomstolen.

Nyan - 21 jun 17 kl. 21:00

Jomala vill upphandla delar av äldreomsorgen

Jomala kan bli Ålands första kommun som privatiserar delar av sin äldreomsorg. Nu utreder man om hela hemvården, kosthållningen och städningen av servicehuset Rönngården kan upphandlas.
Jomala har under de tre senaste åren ingående diskuterat äldreomsorgen i kommunen.

Nyan - 23 aug 17 kl. 13:05

Så vill Jomala slå samman kommuner

Jomalas kommunstyrelse föreslår en sammanslagning med Lemland, Lumparland, Hammarland och Eckerö. – Det är ett sätt att vara aktiva, säger styrelsens ordförande Harry Jansson (C).
Landskapsregeringens förslag till kommunsammanslagning skulle slå ihop Jomala med Lumparland och Lemland till Sydöstra Åland.

Nyan - 26 sep 14 kl. 14:03

Jomalaöjen nytt naturreservat

Jomala kommun har inget att invända mot landskapets beslut att inrätta ett nytt naturreservat på Jomalaöjen. Kommunstyrelsen beslöt i tisdags att förorda beslutet.
Jomalaöjen, som ligger i Jomala by, är cirka 16 hektar och ägs av landskapet.

Nyan - 18 jan 16 kl. 11:49

Snöplig förlust för Jomala

VOLLEYBOLL. Falköpings b-lag besegrade i helgen Jomala IK i Vikingahallen med 3–2 i set.

Gästerna började matchen klart bäst eller minst dåligt för det spel som JIK visade upp i första set var allt annat än bra.

Nyan - 27 jun 17 kl. 08:11

4H blir kvar i Jomala

Fastighetsverket och Ålands 4H har kommit överens om nya och utvidgade utrymmen på Jomala gård och skrivit ett långsiktigt hyresavtal, berättar man i ett pressmeddelande. ”Föreningen 4H har under lång tid verkat på Jomala gård men har det senaste året haft en intern process och funderat på hur verksamheten kan utvecklas vidare. I samband med det har det även utretts möjligheten att flytta verksamheten och Lilla holmen i Mariehamn har nämnts.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Nordisk litteratur hela veckan

Nordisk litteraturvecka (tidigare Nordiska biblioteksveckan) arrangeras denna vecka för 22 gången av Föreningarna Norden för att främja nordisk litteratur och berättartradition. Det gemensamma temat för alla böcker är ”Hjältar i Norden”. – Från Grönland i väst till Vitryssland i öst arrangerar små och stora institutioner högläsning som en del av Nordisk litteraturvecka 2018, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Nyan - 2 timmar sedan

Åländskt silver i snapsvise-VM

Mariehamnaren Ralf Granlund tog silver och blev publikens favorit när världsmästerskapen i nyskrivna snapsvisor arrangerades i Helsingfors på lördagen.
Det är den tradionella landskampen mellan Finland och Sverige som också kallas VM, fast inga fler länder deltar. Den individuella tävlingen vanns av Sveriges nestor Caj Gustafsson från Simrishamn.

Nyan - 4 timmar sedan

Kommunen bjuder på självförsvarskurs

Kvinnor i alla åldrar boende i Eckerö bjuds in till en kurs i självförsvar nästa lördag. Initiativet togs i närings- och kulturnämnden och kommunen står för kostnaden.
Inbjudan lades ut på sociala medier i går.

Nyan - 4 timmar sedan

Lastbil med sprängsten välte

En lastbil lastad med sprängsten välte av okänd anledning på gamla Jomalarakan vid halv ett-tiden i dag. Föraren fördes till sjukhus med ambulans.
Enligt larmet klämdes föraren fast i hytten när lastbilen, som var på väg norrut, gick av vägen.

Nyan - 6 timmar sedan

Avhandling om Joel Pettersson får stort stöd

Ålands kulturstiftelse fick under höstens ansökningstid 36 ansökningar om understöd. Totalsumman för utdelade stipendier och understöd är i år 90 500 euro. Föregående år delade stiftelsen ut 65 700 euro.

Nyan - 8 timmar sedan

Misshandel utanför centrum, inbrott i Saltvik

Natten till tisdagen inträffade ett handgemäng strax utanför Mariehamns centrum. En polispatrull särade på parterna, dokumenterade personskador och registrerade en brottsanmälan om misshandel. Saken utreds vidare.

Nyan - 7 timmar sedan

Saltvik föreslås satsa två miljoner på Sunnanberg

Saltviks kommunstyrelse föreslår för kommunfullmäktige att kommunen satsar 2 miljoner på utbyggnaden av vårdhemmet Sunnanberg under 2019 och 2020. Enligt förslaget ska Sunnanberg få en ny vårdavdelning samt nya personalutrymmen. De gamla förrådsutrymmena rivs och ersätts med en ny förrådsbyggnad.

Nyan - 8 timmar sedan

Stöd från SFP om klumpsumman

Svenska riksdagsgruppen, med Ålands riksdagsledamot Mats Löfström, föreslår i sin alternativa budget att klumpsumman höjs med 15 miljoner euro, i stället för föreslagna 10 miljoner. Klumpsumman är en av de frågor som riksdagen får på sitt bord innan riksdagsåret är över.
Riksdagen är igång igen efter en plenifri vecka under Nordiska rådets session i Oslo.

Nyan - 9 timmar sedan

Camilla Gunell hörs om kollektivtrafiken

Miljöminister Camilla Gunell (S) ska höras av infrastrukturnämnden i Mariehamn för att diskutera kollektivtrafiken. Orsaken är en motion av Rauli Lehtinen (Lib) om att hitta nya lösningar för stadens kollektivtrafik med målsättningen att göra den miljövänligare. Han vill även att Mariehamn utreder möjligheten till ett samarbete med landskapet om trafiklösningar för persontransporter som en del av Åland som testområde för smarta energisystem.

Nyan - 11 timmar sedan

ÅF lanserar eget kommunförslag

Framtidens kommungränser ska inte skrivas in i lagen, utan vara upp till kommunerna själva. En sammanslagning ska dock fortfarande vara ”obligatorisk”.
Det skriver Ålands framtid i ett ändringsförslag till kommunreformen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.