YLE > Finland

Friday, 21 September, 06:13

YLE - 16 sep 18 kl. 17:26

IS: Skolelev i Esbo dog efter att ha fått ett sjukdomsanfall under gymnastiktimmenEsbo stads utbildningsdirektör Kaisu Toivonen säger till STT att en elev vid den finska skolan i Distby tidigare i veckan fördes med ambulans till sjukhus på grund av en sjukdomsattack..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Esbo, Kaisu Toivonen, STT, Distby

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IS Skolelevi , Esbo, dogefter att ha , fått, ett sjukdomsanfall under gymnastiktimmen
SVT - 17 sep 18 kl. 22:14

Finländsk skolelev dog – nu pausas stor idrottssatsning

Storsatsningen ”Move!” skulle förbättra finländska skolelevers kondition. Det slutade med att en elev dog när testerna genomfördes i en skola i Esbo i fredags.

YLE - 23 maj 17 kl. 12:18

Esbo tar tag i mögelskolorna - gör symptomenkät med alla skolelever

Tio pilotskolor är först ute med att göra symptomenkäter, men sedan ska alla elever följas upp. Problemen med inomhusluften i skolor kommer att bli en stor fråga i budgetförhandlingarna i höst. Det ska göras två olika enkäter om symptom på inomhusluft.

YLE - 08 jun 17 kl. 07:50

Man och kvinna dog i avkörning i Esbo

En man och en kvinna dog i en bilolycka i Esbo tidigt på torsdagsmorgonen. Olyckan skedde på Finnovägen. Det här uppger Västra Nylands polisinrättning.

YLE - 16 okt 14 kl. 05:42

Man dog i brand i Esbo - dödsfallen är nu dubbelt fler än i fjol

En man dog i en bostadsbrand i Mattby i Esbo i natt. Orsaken till branden är oklar. Branden bröt ut i en bostad på femte våningen i ett sex våningars hus och förorsakade ordentliga rökskador i bostaden, men den spreds inte till övriga bostäder.

YLE - 16 okt 14 kl. 05:42

Man dog i brand i Esbo - rekordmånga har nu dött i bränder

En man dog i en bostadsbrand i Mattby i Esbo i natt. Orsaken till branden är oklar. Branden bröt ut i en bostad på femte våningen i ett sex våningars hus och förorsakade ordentliga rökskador i bostaden, men den spreds inte till övriga bostäder.

YLE - 02 aug 14 kl. 10:43

Överstegring tros ha orsakat flygolyckan i Esbo

Orsaken till lördagens flygolycka verkar ha varit överstegring, uppger polisen i Västra Nyland. En man dog då ett ultralätt flygplan störtade och sjönk i havet utanför Gäddvik i Esbo. Överstegring innebär att planet förlorar lyftkraft.

YLE - 22 jan 16 kl. 15:47

Asylsökande dog - boendet har för få vårdare

Ett asylboende i Esbo som upprätthålls av Luona följer inte Migrationsverkets rekommendationer när det gäller mängden vårdpersonal. En 20-årig asylsökande som bodde där dog efter årsskiftet. Det här skriver Suomen Kuvalehti.

YLE - 03 apr 17 kl. 12:54

Cyklist dog i Esbo

En vuxen man dog i en cykelolycka i Olars i Esbo på söndag. Polisen misstänker inte i det här skedet något brott. Det var en förbipasserande som hittade cyklisten på söndag förmiddag klockan 10.

YLE - 13 maj 17 kl. 10:00

Citykaninerna drar västerut från Helsingfors – skydda dina blomrabatter om du bor i Esbo

Den dödliga virussjukdomen som spred sig bland citykaniner i fjol resulterade i att uppemot 95 procent av kaninerna i Helsingfors dog. Kaninbeståndet uppskattas nu vara omkring 500-1500 i Helsingfors. I Esbo har antalet kaniner igen börjat öka efter virusepidemin.

YLE - 17 sep 18 kl. 11:28

Esbo stoppar Move-testerna tills vidare - högstadieelev dog efter konditionsmätning under gymnastiklektionen

Nyheten om att en elev i Distby finskspråkiga höstadium i Esbo fick en sjukdomsattack och avled efter ett konditionstest under gymnastiklektionen har väckt bestörtning och många frågor. Esbo avbryter nu testerna tills vidare..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Misstankar om arbetsplatsmobbning utreds vid polisen i sydvästra Finland – flera myndigheter är inkopplade

En högt uppsatt polischef kopplas ihop med misstankarna om mobbning. Både Regionförvaltningsverket och åklagarämbetet utreder ärendet..

YLE - 1 timme sedan

"Det verkar vara skrämmande få män som uppfattar hur utbrett problemet är" – Snart ett år sedan #metoo

I oktober i fjol började hashtaggen #metoo spridas över världen. Det är nu nästan ett är sedan dess, vartåt bär det? Bland sexologer har trakasserier diskuterats mycket redan långt innan #metoo..

YLE - 1 timme sedan

Helena Auvinen kan nu använda solenergi dygnet runt – är en av få som har skaffat ett stort laddningsbart batteri

Solpaneler har blivit mycket effektivare under senare år. På sistone har en del finländare också köpt ett kraftfullt batteri till sina solpaneler..

YLE - 1 timme sedan

Snart kanske också Finland börjar hålla koll på lobbyisterna – ”Kretsarna är så små att det alltid finns risk för vänskapskorruption”

En rapport om hur lobbningsregister används i olika länder överlämnas i dag till kommun- och reformminister Anu Vehviläinen. Journalisten Linus Lång tror att ett lobbningsregister skulle vara till nytta också i Finland - och ett så konkret register som möjligt..

YLE - 10 timmar sedan

Elarbeten i Böle ämbetscentral låg bakom onsdagens totalstopp i tågtrafiken

På tisdag och onsdag inträffade allvarliga störningar i huvudstadsregionens tågtrafik med avbrott och förseningar som följd. Problemen var omöjliga att komma runt säger Trafikverket..

YLE - 13 timmar sedan

Kennelklubben och Helsingfors universitet samarbetar för sundare hundavel - forskarna får tillgång till uppgifter om över 2 miljoner hundar

Finska Kennelklubben och Helsingfors universitet har slutit ett avtal för att göra hundaveln sundare. Kennelklubben har omfattande material om hundars hälsa och universitetet har forskarna, konstaterar de två..

YLE - 13 timmar sedan

Överraskning på hotade rörfabriken i Lappvik: SSAB kallar tillbaka till förhandlingsbordet

Många trodde att stålkoncernen SSAB den här veckan skulle berätta att fabriken i Lappvik i Hangö läggs ned. Men i stället vill bolaget nu återuppta samarbetsförhandlingarna..

YLE - 15 timmar sedan

Ingen gränskränkning - statsrådet backar uppgift om att ryskt skolskepp skulle ha kränkt finska gränsen i Skärgårdshavet

Det var inget dramatiskt, bara oskyldig genomfart. Det meddelar statsrådet nu efter dagens misstankar om att ett ryskt skolfartyg skulle ha kränkt den finska gränsen tidigt i morse..

YLE - 13 timmar sedan

Gamla bastun i Ekenäs kan bli bostadshus

Raseborgs stad försöker som bäst hitta en köpare till gamla bastun i Ekenäs. Detaljplanen ändras så att huset kan rymma bostäder, butik och kontor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.