YLE > Finland

Saturday, 19 January, 21:57

Liknande nyheter

Taggar: IS Skolelevi , Esbo, dogefter att ha , fått, ett sjukdomsanfall under gymnastiktimmen
SVT - 17 sep 18 kl. 22:14

Finländsk skolelev dog – nu pausas stor idrottssatsning

Storsatsningen ”Move!” skulle förbättra finländska skolelevers kondition. Det slutade med att en elev dog när testerna genomfördes i en skola i Esbo i fredags.

YLE - 23 maj 17 kl. 12:18

Esbo tar tag i mögelskolorna - gör symptomenkät med alla skolelever

Tio pilotskolor är först ute med att göra symptomenkäter, men sedan ska alla elever följas upp. Problemen med inomhusluften i skolor kommer att bli en stor fråga i budgetförhandlingarna i höst. Det ska göras två olika enkäter om symptom på inomhusluft.

YLE - 08 jun 17 kl. 07:50

Man och kvinna dog i avkörning i Esbo

En man och en kvinna dog i en bilolycka i Esbo tidigt på torsdagsmorgonen. Olyckan skedde på Finnovägen. Det här uppger Västra Nylands polisinrättning.

YLE - 16 okt 14 kl. 05:42

Man dog i brand i Esbo - dödsfallen är nu dubbelt fler än i fjol

En man dog i en bostadsbrand i Mattby i Esbo i natt. Orsaken till branden är oklar. Branden bröt ut i en bostad på femte våningen i ett sex våningars hus och förorsakade ordentliga rökskador i bostaden, men den spreds inte till övriga bostäder.

YLE - 16 okt 14 kl. 05:42

Man dog i brand i Esbo - rekordmånga har nu dött i bränder

En man dog i en bostadsbrand i Mattby i Esbo i natt. Orsaken till branden är oklar. Branden bröt ut i en bostad på femte våningen i ett sex våningars hus och förorsakade ordentliga rökskador i bostaden, men den spreds inte till övriga bostäder.

YLE - 02 aug 14 kl. 10:43

Överstegring tros ha orsakat flygolyckan i Esbo

Orsaken till lördagens flygolycka verkar ha varit överstegring, uppger polisen i Västra Nyland. En man dog då ett ultralätt flygplan störtade och sjönk i havet utanför Gäddvik i Esbo. Överstegring innebär att planet förlorar lyftkraft.

YLE - 22 jan 16 kl. 15:47

Asylsökande dog - boendet har för få vårdare

Ett asylboende i Esbo som upprätthålls av Luona följer inte Migrationsverkets rekommendationer när det gäller mängden vårdpersonal. En 20-årig asylsökande som bodde där dog efter årsskiftet. Det här skriver Suomen Kuvalehti.

YLE - 03 apr 17 kl. 12:54

Cyklist dog i Esbo

En vuxen man dog i en cykelolycka i Olars i Esbo på söndag. Polisen misstänker inte i det här skedet något brott. Det var en förbipasserande som hittade cyklisten på söndag förmiddag klockan 10.

YLE - 13 maj 17 kl. 10:00

Citykaninerna drar västerut från Helsingfors – skydda dina blomrabatter om du bor i Esbo

Den dödliga virussjukdomen som spred sig bland citykaniner i fjol resulterade i att uppemot 95 procent av kaninerna i Helsingfors dog. Kaninbeståndet uppskattas nu vara omkring 500-1500 i Helsingfors. I Esbo har antalet kaniner igen börjat öka efter virusepidemin.

YLE - 17 sep 18 kl. 11:28

Esbo stoppar Move-testerna tills vidare - högstadieelev dog efter konditionsmätning under gymnastiklektionen

Nyheten om att en elev i Distby finskspråkiga höstadium i Esbo fick en sjukdomsattack och avled efter ett konditionstest under gymnastiklektionen har väckt bestörtning och många frågor. Esbo avbryter nu testerna tills vidare..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 4 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 6 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 10 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 12 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 12 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 12 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - Igår: 18:53

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.