YLE > Finland

Tuesday, 13 November, 17:15

Liknande nyheter

Taggar: IS Skolelevi , Esbo, dogefter att ha , fått, ett sjukdomsanfall under gymnastiktimmen
SVT - 17 sep 18 kl. 22:14

Finländsk skolelev dog – nu pausas stor idrottssatsning

Storsatsningen ”Move!” skulle förbättra finländska skolelevers kondition. Det slutade med att en elev dog när testerna genomfördes i en skola i Esbo i fredags.

YLE - 23 maj 17 kl. 12:18

Esbo tar tag i mögelskolorna - gör symptomenkät med alla skolelever

Tio pilotskolor är först ute med att göra symptomenkäter, men sedan ska alla elever följas upp. Problemen med inomhusluften i skolor kommer att bli en stor fråga i budgetförhandlingarna i höst. Det ska göras två olika enkäter om symptom på inomhusluft.

YLE - 08 jun 17 kl. 07:50

Man och kvinna dog i avkörning i Esbo

En man och en kvinna dog i en bilolycka i Esbo tidigt på torsdagsmorgonen. Olyckan skedde på Finnovägen. Det här uppger Västra Nylands polisinrättning.

YLE - 16 okt 14 kl. 05:42

Man dog i brand i Esbo - dödsfallen är nu dubbelt fler än i fjol

En man dog i en bostadsbrand i Mattby i Esbo i natt. Orsaken till branden är oklar. Branden bröt ut i en bostad på femte våningen i ett sex våningars hus och förorsakade ordentliga rökskador i bostaden, men den spreds inte till övriga bostäder.

YLE - 16 okt 14 kl. 05:42

Man dog i brand i Esbo - rekordmånga har nu dött i bränder

En man dog i en bostadsbrand i Mattby i Esbo i natt. Orsaken till branden är oklar. Branden bröt ut i en bostad på femte våningen i ett sex våningars hus och förorsakade ordentliga rökskador i bostaden, men den spreds inte till övriga bostäder.

YLE - 02 aug 14 kl. 10:43

Överstegring tros ha orsakat flygolyckan i Esbo

Orsaken till lördagens flygolycka verkar ha varit överstegring, uppger polisen i Västra Nyland. En man dog då ett ultralätt flygplan störtade och sjönk i havet utanför Gäddvik i Esbo. Överstegring innebär att planet förlorar lyftkraft.

YLE - 22 jan 16 kl. 15:47

Asylsökande dog - boendet har för få vårdare

Ett asylboende i Esbo som upprätthålls av Luona följer inte Migrationsverkets rekommendationer när det gäller mängden vårdpersonal. En 20-årig asylsökande som bodde där dog efter årsskiftet. Det här skriver Suomen Kuvalehti.

YLE - 03 apr 17 kl. 12:54

Cyklist dog i Esbo

En vuxen man dog i en cykelolycka i Olars i Esbo på söndag. Polisen misstänker inte i det här skedet något brott. Det var en förbipasserande som hittade cyklisten på söndag förmiddag klockan 10.

YLE - 13 maj 17 kl. 10:00

Citykaninerna drar västerut från Helsingfors – skydda dina blomrabatter om du bor i Esbo

Den dödliga virussjukdomen som spred sig bland citykaniner i fjol resulterade i att uppemot 95 procent av kaninerna i Helsingfors dog. Kaninbeståndet uppskattas nu vara omkring 500-1500 i Helsingfors. I Esbo har antalet kaniner igen börjat öka efter virusepidemin.

YLE - 17 sep 18 kl. 11:28

Esbo stoppar Move-testerna tills vidare - högstadieelev dog efter konditionsmätning under gymnastiklektionen

Nyheten om att en elev i Distby finskspråkiga höstadium i Esbo fick en sjukdomsattack och avled efter ett konditionstest under gymnastiklektionen har väckt bestörtning och många frågor. Esbo avbryter nu testerna tills vidare..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Oförändrade skatter i Sjundeå, Ingå och Raseborg - också Hangö föreslås ha samma skatt

Skattesatserna i Sjundeå, Ingå och Raseborg är de samma i nästa år. Det samma ser ut att gälla även Hangö..

YLE - 30 minuter sedan

Airiston Helmi-misstänkt kräver att polisen ger tillbaka beslaget på 3,5 miljoner euro

Personen som varit föremål för utredningen kring Airiston Helmi kräver att polisen returnerar hans egendom..

YLE - 1 timme sedan

Lovisa kör på för fullt för att bevara den viktiga busstrafiken

Bekymrade Lovisapendlare uppvaktar beslutsfattarna med en namninsamling samtidigt som stadens ledningsgrupp sätter in en högre växel för att trygga kollektivtrafiken..

YLE - 3 timmar sedan

Döda lodjuret i Ingå skärgård hade skjutits

En död lo som hittades på en holme i Ingå skärgård den 21 oktober hade skjutits, meddelar polisen. Polisen utreder fallet som i första hand misstänkt grovt jaktbrott..

YLE - 4 timmar sedan

Analys: Vem kommer till undsättning? Finlands Natopartnerskap handlar stundvis om uniformsdetaljer och felsägningar

Finlands försvarsmakt deltar i internationella övningar då det är motiverat med tanke på att stärka den egna försvarsförmågan. Det låter i allt högre grad som en schablonmässig officiell motivering, skriver Svenska Yles politiska reporter Thomas von Boguslawski..

YLE - 6 timmar sedan

Helt ny prostata- och testikelcancerbehandling med ultraljud används redan på ÅUCS - drabbade slipper inkontinens och erektionsproblem

Prostatacancer behöver inte längre betyda att det är slut med sexlivet eller att du får leva resten av ditt liv med inkontinens. En ny sorts metod med ultraljud gör behandlingen mer lokal. Urologerna på ÅUCS är de enda i Norden som ger ultraljudsbehandlingar av prostata- och testikelcancer..

YLE - 4 timmar sedan

Allt fler studerande från EU-länder kommer till Finland men färre studerande från länder utanför EU och ETA

Universitet och yrkeshögskolor har krävt utländska studerande på terminsavgifter sedan augusti 2017. Avgifterna gäller för dem som bor utanför EU:s och ETA:s ekonomiska område..

YLE - 4 timmar sedan

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio donerade 150 par babysockor

I måndags anlände sockleveransen till Satakunta centralsjukhus i Björneborg. Aaro hann inte använda alla presentsockor..

YLE - 6 timmar sedan

Högsta domstolen ger finländsk man rätt att vägra utföra civiltjänst

Högsta domstolen beviljar inte besvärsrätt i det omstridda fallet då en civiltjänstgörare befriades från civiltjänst. Det betyder att den friande domen från Helsingfors hovrätt förblir i kraft - det vill säga mannen behöver inte göra civiltjänst och han döms inte heller för sin vägran..

YLE - 6 timmar sedan

Samarbetsförhandlingarna i Mikaelskolan är över: "Nu är det tyngsta arbetet gjort och vi ser ljus i ändan av tunneln"

Strukturella förändringar som leder till besparingar på 152 000 euro över två år blev slutresultatet av samarbetsförhandlingarna. Med de besparingarna kan man garantera att Ekenässkolan får bli kvar, säger styrelseordförande Filip Graeffe..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.