Skånskan > Opinion

Saturday, 20 April, 00:58

Skånskan - 16 sep 18 kl. 17:19

Skånes andra underverk öppet för tredje gångenHEINGE På söndagen öppnade medlemmarna i Färs härads hembygdsförening dörrarna till Hallsbergs gård och bjöd bland annat på rundtur med häst och vagn och musik och sång.Det är blott tredje gången som föreningen har öppet hus på gården som man fick i donation 1972.
– Det är ju ett sätt för oss att öppna museet och visa vad vi har. Det är många som inte har sett det, säger ordföranden Stig-Allan Damm.
Detta trots att tidningen Land 2012 utnämnde Hallsbergs gård och då framför allt de 13 unika stenarna – som den tidigare ägaren Nils Nilsson huggit in både skrift och bilder i – till nummer två av Skånes sju underverk.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HEINGE På, Färs, Hallsbergs, Stig-Allan Damm, Land, Nils Nilsson, Skånes, Möllehuset, Stig-Allan Jönsson, Helena, Ronny Jönsson, Vollsjö, Jönsson, Cernysson, Haflingerhästar, SkD, Ewa-Gun Westford

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånesandra , underverk, öppetför tredje , gången
Cornucopia - 24 nov 16 kl. 16:55

Gästinlägg: Öppet brev till Anders Ygeman från Blankröstaren om vapendirektivet

Nedanstående är ett gästinlägg från pseudonymen Blankröstaren och är ett öppet brev adresserat till inrikesminister Anders Ygeman.
Anders Ygeman förklarar på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen
hur inga svenska skyttar ska drabbas av EU:s vapendirektiv.Bäste herr Inrikesminister!

Nerikes Allehanda - 21 jul 14 kl. 10:49

Du väljer Örebros sju underverk

Av världens sju underverk finns bara Cheopspyramiden kvar. Därför skapades en ny lista med sju ännu existerande underverk: Taj Mahal, Petra, Machu Picchu, Kinesiska muren, Cristo Redentor, Colosseum och Chichén Itzá. Men det är långt till både Italiens Colosseum och Brasiliens Cristo Redentor.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern


Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

BT - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 14 kl. 07:25

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. — Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet..

Expressen - 22 okt 14 kl. 07:41

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. – Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet..

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Foto: Tommy Svensson
Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk.
- Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Skånskan - 12 apr 19 kl. 10:07

Skånes djurpark slår upp portarna för säsongen

jularp Lördagen den 13 april slår Skånes djurpark upp portarna för säsongen.Några stora nyheter utlovas inte den här gången, men djurparken jobbar vidare med de stora satsningar och investeringar som gjorts de senaste åren på Fåret Shaun-land, Expedition Upp och tältbyn Camp Oak.
De närmaste tre veckorna, till den 5 maj, blir det påsktema och besökarna kan hoppas på att få se fjorårets björnungar vara ute och njuta av vårsolen.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 06:30

En dag om poängen med slåtter på ängen

Foto: Marcus Haraldsson
Någon lie syntes aldrig till men det vreds och vändes desto mer på orden kring ämnet slåtter på ängen utanför Ballingstorp i lördags.
Solen sken och värmde över det 20-talet personerna som antingen stod eller satt på mattor som låg utlagda på ängen strax intill byggnadsminnesgården Ballingstorp i närheten av Hanaskog.Men det var ingen sedvanlig picknick i det gröna.

Skånskan - 16 jul 16 kl. 17:06

25-åring svårt knivskuren vid Möllevången

Malmö Mordförsöket vid Möllan tidigt på lördagsmorgonen tros ha ett samband med ett rån som inträffade i närheten femton minuter tidigare.Vid 04.30 på lördagen hittades en svårt knivskuren 25-årig man på Ystadgatan vid Möllevången.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Lister fick jubla i Malmö

TENNIS Cornelia Lister spelade hem damklassen i vintertourtävlingen Rebound Ace Open på Fair Play stadion.
Fair Play-spelaren finalslog Jacquline Nylander Altelius, Lidingö TK, med 6-2, 6-4.Det var fjärde gången som Lister vann tävlingen i Malmö.

Skånskan - 4 timmar sedan

Hon har mött många av våra läsare

REPORTER Elisabeth von Hofsten passar på att fylla år på Världsbokdagen, den 23 april. Och hon har faktiskt ett förflutet som antikvariatsbokhandlare – men främst har hon varit journalist.Namn: Elisabeth von Hofsten
Yrke: Pensionerad journalist
Familj: Sambon Kenneths, fyra barn från tidigare äktenskap, åtta barnbarn.

Skånskan - 15 timmar sedan

Morgonens viktigaste nyheter

Nyheter.

Skånskan - 17 timmar sedan

Städares arbetsmiljö kritiseras

Skurup Arbetsmiljöverket har besökt Skurups kommun och kommit fram till att kommunen måste förbättra sina arbetsmiljörutiner rörande lokalvården.
Kommunen bör se till att det finns rutiner som säkerställer att det finns tillräckligt med resurser och kunskap för att bedriva arbetsmiljöarbete. Kommunen uppmanas också att undersöka risker för belastningsskador i arbetsflödet.

Skånskan - Igår: 19:47

En frihetsberövad efter bråk vid Järnåkraskolan

Lund En person i 20-årsåldern har frihetsberövats efter ett misstänkt knivbråk i närheten av Järnåkraskolan på torsdagseftermiddagen.Klockan 15.48 får polisen larm om bråket, som ska ha hänt någonstans i närheten av Järnåkraskolan.

Skånskan - Igår: 18:00

Stor villa på 260 kvadratmeter såld i Abbekås

Abbekås 4 700 000 kronor fick Folke Daniel Mattias Larsson, 41, och Åsa Malin Strömbäck, 46, ge för huset på adressen Örmölla 1616 i Abbekås. Huset byggdes 2005 och har en boyta på 260 kvadratmeter. Till det hör en tomt på 3 107 kvadratmeter.

Skånskan - Igår: 15:30

Lek och aktiviteter tar med barnen på Sverigevandring

HÖRBY
Fritidsbarnen på Älvdalsskolan har under våren gett sig ut på en Sverigevandring.
Eleverna turas om att bära ett aktivitetsarmband som ska sporra till rörelse.
Armbandet registrerar hur mycket de rör på sig, och de uppmätta sträckorna prickas in på en Sverigekarta.

Skånskan - Igår: 10:16

Rånad på jacka och mobil

LUND En 15-årig pojke tvingades lämna i från sig jacka och mobil till flera unga rånare.
Det hände på Botulfsgatan i Lund i onsdags kväll vid 21-tiden. Där mötte 15-åringen tre-fyra okända killar.

Skånskan - Igår: 10:16

Bil blev helt utbränd

LUND Natten till torsdag sattes en bil i brand vid Nöbbelövs torg i Lund.
Polisen och räddningstjänst fick larmet någon minut efter klockan tre på natten. När de kom till platsen var bilen helt övertänd.

Skånskan - Igår: 10:16

Tog sig in via altanen

LUND Tjuven tog sig in genom en olåst altandörr i villan och sökte igenom bostaden på Slånbärsgränden i Lund.
Inbrottet genomfördes någon gång mellan klockan 14.15 och 16 på onsdagen men vad som eventuellt stulits var på torsdagen inte klart..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.