Skånskan > Opinion

Tuesday, 13 November, 06:11

Skånskan - 16 sep 18 kl. 17:19

Skånes andra underverk öppet för tredje gångenHEINGE På söndagen öppnade medlemmarna i Färs härads hembygdsförening dörrarna till Hallsbergs gård och bjöd bland annat på rundtur med häst och vagn och musik och sång.Det är blott tredje gången som föreningen har öppet hus på gården som man fick i donation 1972.
– Det är ju ett sätt för oss att öppna museet och visa vad vi har. Det är många som inte har sett det, säger ordföranden Stig-Allan Damm.
Detta trots att tidningen Land 2012 utnämnde Hallsbergs gård och då framför allt de 13 unika stenarna – som den tidigare ägaren Nils Nilsson huggit in både skrift och bilder i – till nummer två av Skånes sju underverk.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HEINGE På, Färs, Hallsbergs, Stig-Allan Damm, Land, Nils Nilsson, Skånes, Möllehuset, Stig-Allan Jönsson, Helena, Ronny Jönsson, Vollsjö, Jönsson, Cernysson, Haflingerhästar, SkD, Ewa-Gun Westford

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånesandra , underverk, öppetför tredje , gången
Cornucopia - 24 nov 16 kl. 16:55

Gästinlägg: Öppet brev till Anders Ygeman från Blankröstaren om vapendirektivet

Nedanstående är ett gästinlägg från pseudonymen Blankröstaren och är ett öppet brev adresserat till inrikesminister Anders Ygeman.
Anders Ygeman förklarar på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen
hur inga svenska skyttar ska drabbas av EU:s vapendirektiv.Bäste herr Inrikesminister!

Nerikes Allehanda - 21 jul 14 kl. 10:49

Du väljer Örebros sju underverk

Av världens sju underverk finns bara Cheopspyramiden kvar. Därför skapades en ny lista med sju ännu existerande underverk: Taj Mahal, Petra, Machu Picchu, Kinesiska muren, Cristo Redentor, Colosseum och Chichén Itzá. Men det är långt till både Italiens Colosseum och Brasiliens Cristo Redentor.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 06:30

En dag om poängen med slåtter på ängen

Foto: Marcus Haraldsson
Någon lie syntes aldrig till men det vreds och vändes desto mer på orden kring ämnet slåtter på ängen utanför Ballingstorp i lördags.
Solen sken och värmde över det 20-talet personerna som antingen stod eller satt på mattor som låg utlagda på ängen strax intill byggnadsminnesgården Ballingstorp i närheten av Hanaskog.Men det var ingen sedvanlig picknick i det gröna.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern


Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

BT - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 14 kl. 07:25

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. — Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet..

Expressen - 22 okt 14 kl. 07:41

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. – Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet..

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Foto: Tommy Svensson
Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk.
- Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Skånskan - 16 jul 16 kl. 17:06

25-åring svårt knivskuren vid Möllevången

Malmö Mordförsöket vid Möllan tidigt på lördagsmorgonen tros ha ett samband med ett rån som inträffade i närheten femton minuter tidigare.Vid 04.30 på lördagen hittades en svårt knivskuren 25-årig man på Ystadgatan vid Möllevången.

Sydsvenskan - 16 dec 14 kl. 04:00

Bassängen hjälper på så många sätt att det inte går att mäta i pengar

Varje steg jag tar på land gör ont. Men i vattnet får jag lindring. Varmbassängen på reumatologen är rent magisk för oss som lever med kronisk sjukdom, smärta och stelhet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Både spindelnät och damm nära kebaben

MALMÖ Restaurangägaren förklarar att han haft sitt ställe i mer än 20 år och att gästerna aldrig blivit sjuka av maten. Miljöförvaltningen hittade spindelnät och damm i ventilationen ovanför kebaben och råa hamburgare i frysen som inte var övertäcka när den gjorde en kontroll.Miljöförvaltningen fattade nyligen ett beslut om vitesföreläggande gällande den bristfälliga rengöringen och brister i personalens kunskaper i livsmedelshygien.

Skånskan - 1 timme sedan

Återigen problem med läckande sopbilar

MALMÖ Nyligen läckte det vätska och matrester från en sopbil i de centrala delarna av Malmö.
Problemen med läckande sopbilar är inte helt lösta men Va syd anser att man har läget under kontroll.Nyligen blev Va syd kontaktade av miljöförvaltningen som upptäckt att en sopbil läckte.

Skånskan - 1 timme sedan

Räddningstjänstens brandskydd omtvistat

SVEDALA Räddningstjänsten har gett Rehab Center ett föreläggande för att få till stånd en bättre brandsäkerhet.
Nu överklagar chefen för centrat föreläggandet och vill att kommundirektören ska stoppa räddningstjänstens sätt att arbeta.–Räddningstjänstens brandinspektioner har fungerat utan friktioner i 26 år.

Skånskan - 12 timmar sedan

Från ett kilo till ett annat

Vetenskap En meter är inte längre vad den var. Snart är inte ett kilo längre vad det är.
Vart är vi på väg?

Skånskan - 15 timmar sedan

Måttligt intresse för personalvälfärd i EU

Under metoo- debattens svallvågor skapade någon en blogg för Europaparlamentets anställda där anonyma vittnesmål om sexuella övergrepp och övertramp kunde läggas upp. Uppgifterna strömmade in, vilket inte förvånar någon som kommit i kontakt med arbetsplatskulturen vid Europaparlamentet. Det kan vara hur trivsamt och svenskt ordningsamt som helst att arbeta där – eller det motsatta, där assistenter står ut med nästan vad som helst för att få behålla jobbet.

Skånskan - 15 timmar sedan

Tog exets bil och krockade

ESLÖV En kvinna i Eslöv misstänks för flera brott. Man tror att det var hon som i lördags natt vid 05-tiden tog sig in i exmannens bostad i Eslöv och tog ett par bilnycklar och körde iväg med hans bil. Enligt polisanmälan misstänker man att det var kvinnan som körde iväg och orsakade en krock på Sallerupsvägen och sedan en på Smålandsvägen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Fick smällare kastade mot sig – tvingades fly

HÖRBY Polisen har fått flera samtal från oroliga Hörbybor de senaste dagarna om att ungdomar har smällt smällare på olika platser.
Två personer fick smällare kastade efter sig när de gick genom centrum på lördagen och tvingades fly för att inte bli träffade.
Polisen har inlett en förundersökning om framkallande av fara för annan.

Skånskan - 16 timmar sedan

Elfel i Stockholm ger förseningar i tågtrafiken

Skåne Problem med strömförsörjningen på sträckan Stockholm City/Central-Älvsjö/Flemingsberg under måndagsförmiddagen påverkar även tågtrafiken i Skåne.Flera trafikstörningar på grund av elfel i Stockholmstrakten påverkar även fjärr- och regionaltåg på sträckan Stockholm C-Norrköping/Malmö/Köpenhamn. Elfelet beräknas vara åtgärdat till klockan 17.

Skånskan - 17 timmar sedan

M och SD ense om politisk inriktning

STAFFANSTORP Moderaterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam politisk inriktning för den kommande mandatperioden i Staffanstorps kommun.I ett pressmeddelande på måndagen berättar Moderaternas Christian Sonesson och Sverigedemokraternas Richard Olsson om sitt gemensamma handlingsprogram som bland annat innehåller integrationsplikt för nyanlända, arbetsro i skolan, fler övervakningskameror och lokalt tiggeriförbud. Partierna vill också att boende till nyanlända ska ordnas på ett ekonomiskt försvarbart vis och inga särskilda förturer i bostadsköer eller liknande ska råda.

Skånskan - 18 timmar sedan

Fest slutade i misshandel

SJÖBO Festen i centrala Sjöbo slutade med en misshandel och ambulanstransport.
Det var en fest som hölls natten mellan lördag och söndag som spårade ut fram emot fyratiden på söndagsmorgonen. Av okänd anledning fick en 22-årig man ta emot ett slag flaska i huvudet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.