Skånskan > Opinion

Wednesday, 16 January, 03:12

Skånskan - 16 sep 18 kl. 17:19

Skånes andra underverk öppet för tredje gångenHEINGE På söndagen öppnade medlemmarna i Färs härads hembygdsförening dörrarna till Hallsbergs gård och bjöd bland annat på rundtur med häst och vagn och musik och sång.Det är blott tredje gången som föreningen har öppet hus på gården som man fick i donation 1972.
– Det är ju ett sätt för oss att öppna museet och visa vad vi har. Det är många som inte har sett det, säger ordföranden Stig-Allan Damm.
Detta trots att tidningen Land 2012 utnämnde Hallsbergs gård och då framför allt de 13 unika stenarna – som den tidigare ägaren Nils Nilsson huggit in både skrift och bilder i – till nummer två av Skånes sju underverk.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HEINGE På, Färs, Hallsbergs, Stig-Allan Damm, Land, Nils Nilsson, Skånes, Möllehuset, Stig-Allan Jönsson, Helena, Ronny Jönsson, Vollsjö, Jönsson, Cernysson, Haflingerhästar, SkD, Ewa-Gun Westford

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånesandra , underverk, öppetför tredje , gången
Cornucopia - 24 nov 16 kl. 16:55

Gästinlägg: Öppet brev till Anders Ygeman från Blankröstaren om vapendirektivet

Nedanstående är ett gästinlägg från pseudonymen Blankröstaren och är ett öppet brev adresserat till inrikesminister Anders Ygeman.
Anders Ygeman förklarar på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen
hur inga svenska skyttar ska drabbas av EU:s vapendirektiv.Bäste herr Inrikesminister!

Nerikes Allehanda - 21 jul 14 kl. 10:49

Du väljer Örebros sju underverk

Av världens sju underverk finns bara Cheopspyramiden kvar. Därför skapades en ny lista med sju ännu existerande underverk: Taj Mahal, Petra, Machu Picchu, Kinesiska muren, Cristo Redentor, Colosseum och Chichén Itzá. Men det är långt till både Italiens Colosseum och Brasiliens Cristo Redentor.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 06:30

En dag om poängen med slåtter på ängen

Foto: Marcus Haraldsson
Någon lie syntes aldrig till men det vreds och vändes desto mer på orden kring ämnet slåtter på ängen utanför Ballingstorp i lördags.
Solen sken och värmde över det 20-talet personerna som antingen stod eller satt på mattor som låg utlagda på ängen strax intill byggnadsminnesgården Ballingstorp i närheten av Hanaskog.Men det var ingen sedvanlig picknick i det gröna.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern


Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

BT - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 14 kl. 07:25

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. — Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet..

Expressen - 22 okt 14 kl. 07:41

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. – Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet..

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Foto: Tommy Svensson
Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk.
- Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Skånskan - 16 jul 16 kl. 17:06

25-åring svårt knivskuren vid Möllevången

Malmö Mordförsöket vid Möllan tidigt på lördagsmorgonen tros ha ett samband med ett rån som inträffade i närheten femton minuter tidigare.Vid 04.30 på lördagen hittades en svårt knivskuren 25-årig man på Ystadgatan vid Möllevången.

Sydsvenskan - 16 dec 14 kl. 04:00

Bassängen hjälper på så många sätt att det inte går att mäta i pengar

Varje steg jag tar på land gör ont. Men i vattnet får jag lindring. Varmbassängen på reumatologen är rent magisk för oss som lever med kronisk sjukdom, smärta och stelhet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Nej till alternativt kött har klubbats

STAFFANSTORP 50 000 kronor sparas när Moderaterna och Sverigedemokraterna nu har drivit igenom ett förbud för att servera alternativ till fläskkött i kommunens skolor.– 50 000 kronor är ingen kostnad att prata om så det känns som att det bara är signalpolitik från den politiska majoriteten att spara in på mat för alla, säger Magnus Lindberg, som representerar Socialdemokraterna i utbildningsnämnden. Tillsammans med Centerns och Miljöpartiets ledamöter försökte de stoppa sparförslagen som låg på bordet till förmån för en budget med 7,5 miljoner mer än majoriteten för att bland annat säkra skolmaten och stötta barn med socioekonomiskt sämre förutsättningar.

Skånskan - 7 timmar sedan

Åtgärder vidtas mot uppfödare

Höör Svenska kennelklubben har vidtagit åtgärder mot ägarna till de 78 hundar som länsstyrelsen fann vid en oanmäld inspektion utanför Höör i september.Svenska kennelklubben agerar efter anmälningar mot en kvinna boende i Höörs kommun och hennes särbo. Särbon utesluts ur kennelklubben efter att fallet prövats i kennelklubbens disciplinnämnd.

Skånskan - 7 timmar sedan

Måltidsvän erbjuder sällskap

Kävlinge Kommunen fortsätter att slå ett slag för möjligheten för ensamma personer att äta lunch i sällskap med andra personer. Måltidsvänner infördes häromåret för att ge personer som annars inte har någon att äta tillsammans en möjlighet att äta i gemenskap.
Måltidsvännen är en frivillig person som ställer upp som sällskap vid någon av kommunens seniorrestauranger.

Skånskan - 7 timmar sedan

Attackerade polisbil med laser – döms

Tonåringen bländade en polis och ett vittne med en stark grön laserpekare. Nu har han dömts.Det var en kväll i slutet av juli som polisen larmades till Klostergårdsskolan med anledning av en misstänkt skadegörelse av en fönsterruta.

Skånskan - 10 timmar sedan

Personal hindrade klädstöld

TOMELILLA En 18-årig kvinna plockade på sig kläder för 1 800 kronor och gick förbi kassan utan att betala på Bo Ohlsson vid 11-tiden i måndags. Personalen upptäckte det och stoppade henne och ringde till polisen. Det blev en anmälan för stöld..

Skånskan - 10 timmar sedan

Granne observarade tjuv

LÖDERUP En person observerade en lång, gänglig man vid en grannes fritidshus i Löderup vid 10-tiden i måndags. Mannen lämnade platsen med en silvergrå skåpbil. Grannen kunde sedan konstatera att någon hade försökt bryta sig in i fritidshuset.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två turnerande inbrottstjuvar dömda

ystad En granne observerade två okända män vid en villa i centrala Ystad och ringde till polisen. De fann männen i en skåpbil med stöldgods och ett bräckjärn vid Ystad saltsjöbad.
Nu döms de till sex månaders fängelse vardera för grov stöld.

Skånskan - 10 timmar sedan

Bilinbrotten fortsätter

Löddeköpinge Bilinbrotten på Center Syds parkering tycks fortsätta med oförminskad styrka. På tisdagen blev ytterligare två bilägare bestulna på väskor när tjuvar gjorde inbrott i deras bilar.
Inbrotten skedde på parkeringen när ägarna var inne i köpcentrumet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Boende anmäler kontantstöld

Kävlinge En person bosatt på ett boende i Kävlinge har polisanmält att hen blivit bestulen på kontanter.
Någon ska mellan den 9 december och den 13 januari ha stulit 200 kronor från den boendes rum. Det finns i nuläget ingen misstänkt för stölden..

Skånskan - 10 timmar sedan

Flera var i närheten av rånet

YSTAD Polisens utredare har fått in några iakttagelser i samband med väktarrånet som inträffade söndagen den 6 januari vid 16-tiden vid Hamngatan-Möllegatan i Ystad.
Iakttagelserna handlar om att en ljus bil som ska ha stått parkerad i korsningen Långgatan– Lilla Strandgatan medan själva brottet pågick. Utredningen eftersöker också fyra personer som fångats i bild på en övervakningskamera, bland annat en kvinna på en röd cykel.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.