Skånskan > Opinion

Friday, 21 September, 19:59

Skånskan - 16 sep 18 kl. 17:19

Skånes andra underverk öppet för tredje gångenHEINGE På söndagen öppnade medlemmarna i Färs härads hembygdsförening dörrarna till Hallsbergs gård och bjöd bland annat på rundtur med häst och vagn och musik och sång.Det är blott tredje gången som föreningen har öppet hus på gården som man fick i donation 1972.
– Det är ju ett sätt för oss att öppna museet och visa vad vi har. Det är många som inte har sett det, säger ordföranden Stig-Allan Damm.
Detta trots att tidningen Land 2012 utnämnde Hallsbergs gård och då framför allt de 13 unika stenarna – som den tidigare ägaren Nils Nilsson huggit in både skrift och bilder i – till nummer två av Skånes sju underverk.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HEINGE På, Färs, Hallsbergs, Stig-Allan Damm, Land, Nils Nilsson, Skånes, Möllehuset, Stig-Allan Jönsson, Helena, Ronny Jönsson, Vollsjö, Jönsson, Cernysson, Haflingerhästar, SkD, Ewa-Gun Westford

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånesandra , underverk, öppetför tredje , gången
Cornucopia - 24 nov 16 kl. 16:55

Gästinlägg: Öppet brev till Anders Ygeman från Blankröstaren om vapendirektivet

Nedanstående är ett gästinlägg från pseudonymen Blankröstaren och är ett öppet brev adresserat till inrikesminister Anders Ygeman.
Anders Ygeman förklarar på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen
hur inga svenska skyttar ska drabbas av EU:s vapendirektiv.Bäste herr Inrikesminister!

Nerikes Allehanda - 21 jul 14 kl. 10:49

Du väljer Örebros sju underverk

Av världens sju underverk finns bara Cheopspyramiden kvar. Därför skapades en ny lista med sju ännu existerande underverk: Taj Mahal, Petra, Machu Picchu, Kinesiska muren, Cristo Redentor, Colosseum och Chichén Itzá. Men det är långt till både Italiens Colosseum och Brasiliens Cristo Redentor.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 06:30

En dag om poängen med slåtter på ängen

Foto: Marcus Haraldsson
Någon lie syntes aldrig till men det vreds och vändes desto mer på orden kring ämnet slåtter på ängen utanför Ballingstorp i lördags.
Solen sken och värmde över det 20-talet personerna som antingen stod eller satt på mattor som låg utlagda på ängen strax intill byggnadsminnesgården Ballingstorp i närheten av Hanaskog.Men det var ingen sedvanlig picknick i det gröna.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern


Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

BT - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 14 kl. 07:25

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. — Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet..

Expressen - 22 okt 14 kl. 07:41

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. – Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet..

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Foto: Tommy Svensson
Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk.
- Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Skånskan - 16 jul 16 kl. 17:06

25-åring svårt knivskuren vid Möllevången

Malmö Mordförsöket vid Möllan tidigt på lördagsmorgonen tros ha ett samband med ett rån som inträffade i närheten femton minuter tidigare.Vid 04.30 på lördagen hittades en svårt knivskuren 25-årig man på Ystadgatan vid Möllevången.

Sydsvenskan - 16 dec 14 kl. 04:00

Bassängen hjälper på så många sätt att det inte går att mäta i pengar

Varje steg jag tar på land gör ont. Men i vattnet får jag lindring. Varmbassängen på reumatologen är rent magisk för oss som lever med kronisk sjukdom, smärta och stelhet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

IK Pantern slår ur underläge

ISHOCKEY Bara en seger på försäsongen och hårt nederlagstippat.
IK Pantern slår rejält ur underläge då Hockeyallsvenskan drar i gång på fredagen borta mot Vita Hästen.– Roligt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Höga förväntningar på Sverigedemokraterna

SvedALA När mandaten i kommunfullmäktige under torsdagen blev klara så blev det också startskottet för samtal i Svedala kommun.–Nu när vi vet hur stora partierna blir som kommer tillbaka måste vi prata igenom resultatet. Vi från alliansen välkomnar förstås att Kristdemokraterna kommer tillbaka in i Svedalapolitiken igen.

Skånskan - 2 timmar sedan

A-laget startar i rosa

SVEDALA Runt om i landet bidrar olika organisatio Svedala IF kommer inte att se ut som de brukar när de börjar sin match kl 14 den 22 september på Svedalagårdens IP. Under höstsäsongen kommer nämligen laguppställningen att bära rosa matchtröjor framtagna för att uppmärksamma just bröstcancerfonden.
De kommer att bära dem så länge serien och slutspelet pågår.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bråk mellan blocken om talmansposten

Sverige På fredagen presenterade Alliansen sin kandidat till posten som talman i riksdagen, ett drag som fick Socialdemokraterna att se rött.Det var vid lunchtid som Alliansen vid en presskonferens berättade att de nominerat Andreas Norlén (M) till posten som talman inför valet på måndag. Andreas Norlén sitter idag som ordförande i konstitutionsutskottet och har varit riksdagsledamot i tolv år.

Skånskan - 5 timmar sedan

Grov våldtäktsman åkte fast efter tre år

MALMÖ Våren 2015 utsattes en kvinnlig thai-massör i Malmö för en grov våldtäkt. Polisen säkrade DNA-spår efter gärningsmannen, men hittade ingen misstänkt.
I augusti i år försökte en 26-årig man från Afghanistan att lämna landet genom att smyga sig ombord på en färja.

Skånskan - 6 timmar sedan

Toabesök kan ge böter

MALMÖ En lägenhetsinnehavare på Sallerupsvägen misstänks för allmänfarlig vårdslöshet efter en brand och riskera att få böter.Mannen lämnade en kastrull eller en stekpanna med olja på spisen och gick på toaletten. Besöket på bekvämlighetsinrättningen varade så pass länge att oljan tog eld och orsakade en brand som spred sig till fläkten.

Skånskan - 7 timmar sedan

”Vi hade väntat på det”

OXIE Natten till fredagen brann det åter bilar i Oxie, denna gång på Hammarbäcksvägen.
– Här har alltid varit lugnt, men det känns väntat att bilbränderna har spridit sig, säger Catharina Göransson, som är uppvuxen i området.1976 var Catharina Göransson elva år och hennes familj flyttade till det nybyggda Byåkersbacken, där adressen är Hammarbäcksvägen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skulle gena över spåren – pojke dog

Sverige En tonårspojke dog när han skulle gena över järnvägsspåren i Västmanländska Köping samtidigt tåget kom. Den tragiska händelsen kom inträffade vid sju-tiden på fredagsmorgonen. Polisen berättar på sin hemsida att vittnen sett flera personer gena över spåren när tåget kom.

Skånskan - 9 timmar sedan

Molly Sandén till Malmö

Efter att ha varit ute på sommarturné ger sig nu Molly Sandén ut på höstturné. Sångerskan släppte i våras albumet Större som nu har sålt guld. 2017 var hon tillsammans med Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström programledare för Musikhjälpen som sändes från Umeå.

Skånskan - 10 timmar sedan

70 kvadratmeter stort hus i Kågeröd sålt till nya ägare

Kågeröd Försäljningen av fastigheten på Skipadrätten 3318 i Kågeröd är nu klar. Nya ägare är Jimmy Håkan Joakim och Anna Dahlberg, 30 och 26 år, och säljare är Michelle och Larry Garphorn. Huset är 70 kvadratmeter stort och byggdes 1920.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.