YLE > Finland

Monday, 19 November, 18:50

Liknande nyheter

Taggar: I Helsingfors, kläddeman sig i , frack, medan, resten, av Europas studenter gjorde revolt
YLE - 01 dec 14 kl. 19:54

Jämn kamp om vem som ska leda Helsingfors största verk

Hannu Juvonen ska bli ny chef för social- och hälsovårdsverket i Helsingfors. Det här föreslår nu stadsstyrelsen för stadsfullmäktige. Styrelsen var ändå inte enig i frågan utan en tredjedel ville att posten går till Juha Jolkkonen.

YLE - 26 apr 13 kl. 11:02

Biljettpriserna i hockey-VM i Helsingfors inte billigare i år

Biljettpriserna till årets ishockey-VM i Helsingfors är på samma nivå som i fjol. Det här visar Yle Huvudstadsregionens uträkning. Medianpriset för en vuxenbiljett till en gruppspelsmatch i Helsingfors är 79 euro och medianpriset var exakt samma i fjol.

YLE - 12 nov 13 kl. 12:04

Helsingfors kollektivtrafik bästa i EU

Helsingfors kollektivtrafik är den bästa inom den europeiska unionen visar en färsk EU-forskning. I forskningen undersökte man invånares relation till sin hemstad i 83 olika städer år 2012. Helsingforsare var inte enbart nöjda med kollektivtrafiken utan också kulturutbudet och idrottstjänsterna.

YLE - 13 jul 16 kl. 08:21

Kvinnliga pionjärer i stan: Arja Alho löste budgetkris medan männen badade bastu

År 1919 började nio kvinnliga pionjärer arbetet i Helsingfors stadsfullmäktige. Först 70 år senare fick en kvinna sitta på ordförandeposterna i stadsstyrelsen och stadsfullmäktige. I vår serie Kvinnliga pionjärer i stan handlar det den här veckan om kvinnornas intåg i Helsingfors stadsstyre.

YLE - 12 dec 16 kl. 16:22

Nyman: Konståkningsfesten i Helsingfors kan bli riktigt spännande

Under veckoslutet tog världens bästa konståkare mått av varandra för första gången den här säsongen. Om drygt tre månader möts de igen i VM i Helsingfors. En av säsongens mest omtalade händelser har varit isdansparet Tessa Virtues och Scott Moirs comeback på tävlingsisarna.

YLE - 05 maj 15 kl. 05:14

Nigerianer säljer sex i Helsingfors – ”Inte människohandel”

En stor del av de kvinnor som jobbar som gatuprostituerade i Helsingfors kommer från Nigeria. Människohandel är vanligt i Nigeria, men enligt polisen är kvinnorna här frivilligt. Längs med Mannerheimvägen och på Eriksgatan i centrum av Helsingfors står de nigerianska kvinnorna kväll efter kväll och säljer sex.

YLE - 01 okt 15 kl. 05:46

HBL: ÅA och HU nådde inte samförstånd om lärarutbildning

Helsingfors universitet och Åbo Akademi har inte nått samförstånd om den gemensamma klasslärarutbildningen i Helsingfors, skriver tidningen Hufvudstadsbladet i dag. Klasslärarutbildningen i Helsingfors ska inledas hösten 2016. Parterna hade inte nått en lösning då tidsfristen för förhandlingarna mellan de båda universiteten officiellt löpte ut på onsdag kväll.

YLE - 17 maj 17 kl. 19:17

Delseger för kärnkraftsmotståndarna i Helsingfors

De gröna och Vänsterförbundet i Helsingfors fick på onsdagen en delseger i frågan om att få Vanda Energi att lämna Fennovoimas kärnkraftsprojekt. En knapp majoritet i Helsingforsfullmäktige var på samma linje som De grönas Emma Kari, som gjort en motion om saken. Fullmäktige beslöt efter omröstning att stadsstyrelsen ska verka för att Vanda Energi drar sig ur Fennovoima.

HBL - 10 nov 13 kl. 05:20

Lucia är en blondin från Helsingfors

Ända sedan 1950-talet då den nationella ljusbärerskan började utses har majoriteten antingen haft blont hår eller kommit från huvudstadsregionen.Tittar man tillbaka på Finlands lucia sedan 1950 har 68 procent haft blont hår. Dessutom har lucia i 73 procent av fallen långt hår.

YLE - 19 sep 14 kl. 05:10

Helsingfors stad kan ha slängt tiotals miljoner i sjön

Vid Helsingfors stad följer man nu spänt med diskussionen kring tillståndet för en fjärde reaktor i Olkiluoto. Regeringen bordlade en förlängning av Industrins krafts (TVO) tillstånd i går och projektets framtid är osäker. Helsingfors stad beslöt för tre år sedan att delta i projektets planering med 30 miljoner euro och av den summan har en tredjedel redan använts.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Liberala vann församlingsval i konservativa Petrus församling, grupp som kritiserat kyrkoherden i Vanda förlorade: "Tror att väljarna är trötta på maktkampen"

Den mest konservativa församlingen i huvudstadsregionen, det vill säga Petrus församling i Helsingfors, ser ut att gå mot ett liberalare håll. I Vanda svenska församling har de senaste åren präglats av konflikter mellan en grupp och kyrkoherden. Den här gruppen förlorade nu klart i församlingsvalet..

YLE - 45 minuter sedan

Alla rymdes med i kyrkofullmäktige och församlingsrådet - svag ekonomi oroar förtroendevalda i Agricola svenska församling

Agricola svenska församling förnyas på många sätt. Fem församlingar blir en och nya medlemmar valdes till de beslutande organen. Men svag ekonomi kan göra det svårt för församlingen att förverkliga alla visioner..

YLE - 1 timme sedan

Ny sommarteater till Tenala - sätter upp Pinocchio nästa sommar

Museigården i Tenala ska nästa sommar stå värd för pjäsen Pinocchio under Sixten Lundbergs regi. Det är den nygrundade lokala kultur- och teaterföreningen Skotts första produktion..

YLE - 2 timmar sedan

Den snåriga Kittilärättegången fortsatte: 28 personer i kommunledningen står åtalade och i dag vittnade Antti Rinne som bedyrade att han inte varit berusad

SDP:s ordförande Antti Rinne hördes i den pågående rättegången mot kommunledningen i Kittilä i dag. Rinnes roll i den exceptionella härvan är att ha suttit i styrelsen i det företag som står i händelsernas centrum..

YLE - 2 timmar sedan

Så här gick det i församlingsvalet och det här gör de nyvalda kyrkofullmäktigena – 14 procent röstade på riksnivå, men i Esse och Larsmo var andelen det dubbla

Drygt 14 procent. Det lär valdeltagandet i hela landet för söndagens församlingsval landa på, enligt preliminära resultat. Ungdomen lyser också med sin frånvaro i församlingarnas beslutande organ..

YLE - 3 timmar sedan

Förslag: Ny motionsbana i Ingå planeras tillsammans med Ingåport

En ny motionsbana och naturstig planeras i Ingå kyrkby. Tanken är att banan kopplas till planeringen av Ingåport..

YLE - 3 timmar sedan

Genusgranskningen av Helsingfors budget har börjat - resultatet låter vänta på sig

I maj blev det klart att Helsingfors budget i framtiden ska granskas ur ett genusperspektiv. Men undersökningen tar tid och några förändringar i budgeten ser man knappast förrän om ett par år..

YLE - 4 timmar sedan

Dokumentaristen Peter "Speedy" Berndtson är död - "Han var en i själen god och rättvis människa"

Yles långvariga medarbetare Peter Berndtson har avlidit. Han fick en massiv hjärnblödning och avled på fredagen den 16 november i en ålder av 62 år..

YLE - 5 timmar sedan

Black Friday närmar sig – men många protesterar med alternativ till konsumtionsfesten: "White Monday är vad vi tror att är framtiden"

Julhandeln koncentrerar sig till december i Finland, men november börjar bli allt viktigare för handeln på grund av kampanjer som Black Friday. Den amerikanska konsumtionsfesten Black Friday har ändå orsakat motrörelser som erbjuder alternativ till konsumtionshysterin..

YLE - 5 timmar sedan

Första svackan för simmaren Ida Slöör från Ekenäs - men motivationen att bli bättre finns kvar

Den Ekenäsbördiga simmaren Ida Slöör deltog i kortbane-FM i Uleåborg förra veckan. En femte plats på 200 meter ryggsim var hennes bästa placering. I somras var hon etta på samma sträcka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.