YLE > Finland

Friday, 21 September, 13:51

Liknande nyheter

Taggar: I Helsingfors, kläddeman sig i , frack, medan, resten, av Europas studenter gjorde revolt
YLE - 01 dec 14 kl. 19:54

Jämn kamp om vem som ska leda Helsingfors största verk

Hannu Juvonen ska bli ny chef för social- och hälsovårdsverket i Helsingfors. Det här föreslår nu stadsstyrelsen för stadsfullmäktige. Styrelsen var ändå inte enig i frågan utan en tredjedel ville att posten går till Juha Jolkkonen.

YLE - 26 apr 13 kl. 11:02

Biljettpriserna i hockey-VM i Helsingfors inte billigare i år

Biljettpriserna till årets ishockey-VM i Helsingfors är på samma nivå som i fjol. Det här visar Yle Huvudstadsregionens uträkning. Medianpriset för en vuxenbiljett till en gruppspelsmatch i Helsingfors är 79 euro och medianpriset var exakt samma i fjol.

YLE - 12 nov 13 kl. 12:04

Helsingfors kollektivtrafik bästa i EU

Helsingfors kollektivtrafik är den bästa inom den europeiska unionen visar en färsk EU-forskning. I forskningen undersökte man invånares relation till sin hemstad i 83 olika städer år 2012. Helsingforsare var inte enbart nöjda med kollektivtrafiken utan också kulturutbudet och idrottstjänsterna.

YLE - 13 jul 16 kl. 08:21

Kvinnliga pionjärer i stan: Arja Alho löste budgetkris medan männen badade bastu

År 1919 började nio kvinnliga pionjärer arbetet i Helsingfors stadsfullmäktige. Först 70 år senare fick en kvinna sitta på ordförandeposterna i stadsstyrelsen och stadsfullmäktige. I vår serie Kvinnliga pionjärer i stan handlar det den här veckan om kvinnornas intåg i Helsingfors stadsstyre.

YLE - 12 dec 16 kl. 16:22

Nyman: Konståkningsfesten i Helsingfors kan bli riktigt spännande

Under veckoslutet tog världens bästa konståkare mått av varandra för första gången den här säsongen. Om drygt tre månader möts de igen i VM i Helsingfors. En av säsongens mest omtalade händelser har varit isdansparet Tessa Virtues och Scott Moirs comeback på tävlingsisarna.

YLE - 05 maj 15 kl. 05:14

Nigerianer säljer sex i Helsingfors – ”Inte människohandel”

En stor del av de kvinnor som jobbar som gatuprostituerade i Helsingfors kommer från Nigeria. Människohandel är vanligt i Nigeria, men enligt polisen är kvinnorna här frivilligt. Längs med Mannerheimvägen och på Eriksgatan i centrum av Helsingfors står de nigerianska kvinnorna kväll efter kväll och säljer sex.

YLE - 01 okt 15 kl. 05:46

HBL: ÅA och HU nådde inte samförstånd om lärarutbildning

Helsingfors universitet och Åbo Akademi har inte nått samförstånd om den gemensamma klasslärarutbildningen i Helsingfors, skriver tidningen Hufvudstadsbladet i dag. Klasslärarutbildningen i Helsingfors ska inledas hösten 2016. Parterna hade inte nått en lösning då tidsfristen för förhandlingarna mellan de båda universiteten officiellt löpte ut på onsdag kväll.

YLE - 17 maj 17 kl. 19:17

Delseger för kärnkraftsmotståndarna i Helsingfors

De gröna och Vänsterförbundet i Helsingfors fick på onsdagen en delseger i frågan om att få Vanda Energi att lämna Fennovoimas kärnkraftsprojekt. En knapp majoritet i Helsingforsfullmäktige var på samma linje som De grönas Emma Kari, som gjort en motion om saken. Fullmäktige beslöt efter omröstning att stadsstyrelsen ska verka för att Vanda Energi drar sig ur Fennovoima.

HBL - 10 nov 13 kl. 05:20

Lucia är en blondin från Helsingfors

Ända sedan 1950-talet då den nationella ljusbärerskan började utses har majoriteten antingen haft blont hår eller kommit från huvudstadsregionen.Tittar man tillbaka på Finlands lucia sedan 1950 har 68 procent haft blont hår. Dessutom har lucia i 73 procent av fallen långt hår.

YLE - 19 sep 14 kl. 05:10

Helsingfors stad kan ha slängt tiotals miljoner i sjön

Vid Helsingfors stad följer man nu spänt med diskussionen kring tillståndet för en fjärde reaktor i Olkiluoto. Regeringen bordlade en förlängning av Industrins krafts (TVO) tillstånd i går och projektets framtid är osäker. Helsingfors stad beslöt för tre år sedan att delta i projektets planering med 30 miljoner euro och av den summan har en tredjedel redan använts.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Finnairplan på väg till Vasa till Helsingfors måste vända om på grund av hård vind

Finnairs flyg från Helsingfors till Vasa måste vända om på grund av hård vind på torsdagen. Planet landade i Vasa fyra timmar försenat..

YLE - 1 timme sedan

Utrikesminister Timo Soini fick riksdagens förtroende – Samlingspartisterna Sirén och Pelkonen anmälde sig frånvarande trots att de satt i plenisalen under omröstningen

Rösterna föll 100–60 till utrikesminister Timo Soinis fördel. 18 riksdagsledamöter röstade blankt medan 21 riksdagsledamöter var frånvarande..

YLE - 1 timme sedan

Mattias Fagerholm blir ny chefredaktör för Läraren

Pedagogie Magister Mattias Fagerholm har valts till ny chefredaktör för tidningen Läraren som ges ut av Finlands svenska lärarförbund FSL..

YLE - 1 timme sedan

Utrikesminister Timo Soini fick riksdagens förtroende

Rösterna föll 100–60 till Soinis fördel. 18 riksdagsledamöter röstade blankt medan 21 riksdagsledamöter var frånvarande..

YLE - 1 timme sedan

Daghemsfrågan i Helsingfors: Många problem och en lösning - såhär tycker beslutsfattarna

Lönerna bör höjas. Så anser fullmäktigeledamöter från fem olika partier att man borde lösa de [link:https://svenska.yle.

YLE - 2 timmar sedan

Grundlagsutskottet godkänner grundlagsändring gällande förtroliga meddelanden - nu kan spaningslagarna drivas igenom

Grundlagsutskottet godkänner att grundlagen ändras på punkten som gäller förtroliga meddelanden. Utskottet kräver i sitt betänkande ändå en del ändringar till regeringens förslag. Det här betyder att det är möjligt att de omtalade spaningslagarna drivs igenom ännu under den här riksdagsperioden..

YLE - 3 timmar sedan

Utbildningsstyrelsen: Move-mätningarna är trygga och kan fortsätta

Skyttellöpning är ett tryggt mätinstrument i Move-helheten slår Utbildningsstyrelsen fast. Utbildningsstyrelsen har som en följd av det tragiska olycksfallet i Esbo utrett frågan tillsammans med sakkunniga som utarbetat systemet..

YLE - 3 timmar sedan

Missnöje med färdtjänst i Raseborg: "Förr var chauffören förtrogen vän - nu vet man inte ens om bilen dyker upp"

DUV i Västnyland, Västnylands MS-klubb och Västra Nylands Reumaförening har vänt sig med ett brev till staden där de efterlyser förbättringar gällande hur färdtjänsten ordnas..

YLE - 7 timmar sedan

Misstankar om arbetsplatsmobbning utreds vid polisen i sydvästra Finland – flera myndigheter är inkopplade

En högt uppsatt polischef kopplas ihop med misstankarna om mobbning. Både Regionförvaltningsverket och åklagarämbetet utreder ärendet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.