DI > Ekonomi

Friday, 21 September, 20:06

DI - 16 sep 18 kl. 16:30

Rivstart för skattereformI ett ostabilt parlamentariskt läge kan en väg framåt vara att hitta de frågor där man kan komma överens i brett samförstånd. Många vill se en stor reform på skatteområdet. Låt börja med de delar där relativ enighet om inriktningen finns, skriver Günther Mårder, vd Företagarna och Patrick Krassén, skattepolitisk expert Företagarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Günther Mårder, Företagarna, Patrick Krassén

Dela artikeln

97 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rivstartför , skattereform
HBL - 04 apr 13 kl. 05:23

?En enhetlig skattereform behövs?

Regeringens skattereform är halvfärdig och skapar nya problem, enligt den expert Hbl talat med. Att holdingbolagsproblematiken inte åtgärdades är också ett stort problem.Skattereform ?

Ekonomistas - 07 okt 14 kl. 06:15

Hur ska vi tänka kring en skattereform för 2010-talet?

I somras tillbringade jag några strandtimmar åt att läsa antologin En skattereform för 2000-talet – elva röster om hur Sverige får ett bättre skattesystem (Mats Bergstrand, red., Juridisk reportagebyrå, 2013). Bokens elva kapitel är skrivna av välkända personer som alla har bred erfarenhet av det svenska skattesystemet.

DrivaEget - 22 jan 14 kl. 09:15

De kräver en ny skattereform

Elva experter, varav två tidigare finansministrar, kommer i dag ut med en ny antologi där de kräver en ny skattereform. ”23 år efter ’århundradets skattereform’ har över 500 ändringar gjorts i skattesystemet, som blivit ihåligt som en schweizerost”, skriver bland andra tidigare finansminister Erik Åsbrink och Ann Öberg, chefekonom Svenskt näringsliv..

DN - 21 feb 14 kl. 13:54

”Sverige behöver en skattereform”

Vår artikel om att Sverige behöver en blocköverskridande bred skattereform (14/2) har väckt stort engagemang.  Flera av replikerna präglas av den febrighet som tenderar att infinna sig månaderna före ett riksdagsval. Det är naturligt.

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 17 kl. 00:47

Trump utlovar "historisk skattereform"

USA:s president Donald Trump ger nu sitt första tal i kongressen. Han utlovar en "historisk skattereform" och säger att han vill leverera en bild av enighet. Presidenten utlovar en "historisk skattereform" med stora skattelättnader för medelklassen och.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 10:39

Bonusfest till jul efter Trumps nya skattereform

Flera av USA:s storbolag går nu ut och aviserar bonusar till sina anställda. Det i samband med att kongressen röstat igenom en ny skattereform som innebär rejäla skattelättnader. Bland dessa finns telekomjätten AT&T som planerar bonusar på 1.

DI - 10 jul 18 kl. 19:37

Tobias Wikström: Därför bör vi sluta tala om skattereform

LEDARE. Sverige behöver en ny skattepolitik, men däremot inte någon skattereform. Det bör sägas efter Almedalsveckan där en rad seminarier har mynnat ut just i kravet på en skattereform..

Skånskan - 18 nov 16 kl. 16:58

”Det blev en bra rivstart för mig”

Nöje Lisa Ekdahl är tillbaka som musiker i Sverige efter tio år utomlands och hon tackar TV4-programmet Så mycket bättre för nytändningen.
– Det blev en bra rivstart för mig, säger sångerskan som snart är aktuell med en ny skiva och som på lördag kväll bjuder tittarna på sin dag. ERWP.

BT - 28 jan 11 kl. 11:17

Låst läge om japansk skattereform

Japans premiärminister Naoto Kan vill trots motstånd i parlamentet pressa fram en bred skattereform, med momshöjningar, för att dra ned landets skuldbörda. Beskedet kommer efter en sänkning av Japans kreditbetyg. (TT)
.

DI - 28 mar 11 kl. 08:30

Leif Pagrotsky öppnar för skattereform

Socialdemokraterna öppnar för en skattereform med sänkt bolagsskatt. Den hetaste kandidaten som ny ekonomiskpolitisk talesperson, Leif Pagrotsky, berättar för Dagens Industri om vilken ekonomisk politik han skulle vilja bedriva..

SVT - 11 jun 11 kl. 16:37

Ny skattereform krävs

Det behövs en ny stor skattereform som utgår från att Sverige nu är ett tjänstesamhälle.dDet menar idag Almega..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Världens kvinnliga utrikesministrar möts i Kanada

Just nu möts världens kvinnliga utrikesministrar i Kanada. Målet? Att öka kvinnors inflytande.

DI - 30 minuter sedan

Tusk: Brittiskt brexitförslag steg i rätt riktning

EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk skriver i ett uttalande med anledning av Theresa Mays utspel om brexitförhandlingarna att premiärministerns önskan om den så kallade Chequers-överenskommelsen är ett steg framåt..

DI - 30 minuter sedan

Debatt: Kvinnor lönediskrimineras inte

DEBATT. I valrörelsen lovade Centern att lägga 6,4 miljarder kronor på att göra lönerna mer jämställda. Den huvudsakliga orsaken till skillnader i lön mellan könen handlar om att män och kvinnor väljer olika, skriver författaren David Eberhard..

DI - 1 timme sedan

Trump ifrågasätter anklagelse om sexövergrepp

Donald Trump ifrågasätter nu trovärdigheten hos Christine Blasey Ford, kvinnan som anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp 1982..

DI - 1 timme sedan

Ax:son Johnson: Alliansen bör ta makten med SD:s stöd

Alliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD och vara beredda att ta makten och regera med Sverigedemokraternas stöd. Det kräver nu flera av landets tyngsta näringslivsprofiler, däribland Antonia Ax:son Johnson. ”Det viktigaste är att Sverige får en alliansregering, och då måste man vara pragmatisk”, säger hon..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Cannabisbolaget rasar

USA-börserna snuddade vid nya rekordnivåer på fredagen för andra handelsdagen i rad..

DI - 1 timme sedan

Oslobörsen leker – här är analytikernas norska favoriter

Med ett stigande oljepris och lekande laxodlare har det varit full fart på Oslobörsen under 2018. Analytikerkårens favorit bland de norska storbolagen är Grieg Seafood där de dock ser en begränsad kurspotential efter årets rally. .

DI - 2 timmar sedan

Stormen slår till: Tusentals hushåll strömlösa

Nu börjar rapporterna om strömlösa hushåll i Västra Götaland komma. Och det är inte vara Västkusten som drabbats. Till exempel är drygt 1 000 hushåll utan ström i Jönköpings län, enligt Eon..

DI - 2 timmar sedan

Europabörser: Bra dag för oljebolagen

Europabörserna steg på fredagen med olje- och finansbolag i toppen.  Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 ökade 0,4 procent..

DI - 2 timmar sedan

Nordenbörser: Fortsatt fall för Danske Bank

STOCKHOLM (Direkt) De nordiska börserna. Samlingsindexet Vinx 30 ökade 0,9 procent till nivån 967.  Köpenhamnsbörsens OMXC25-index var upp 0,3 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.