DI > Ekonomi

Tuesday, 13 November, 06:18

DI - 16 sep 18 kl. 16:30

Rivstart för skattereformI ett ostabilt parlamentariskt läge kan en väg framåt vara att hitta de frågor där man kan komma överens i brett samförstånd. Många vill se en stor reform på skatteområdet. Låt börja med de delar där relativ enighet om inriktningen finns, skriver Günther Mårder, vd Företagarna och Patrick Krassén, skattepolitisk expert Företagarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Günther Mårder, Företagarna, Patrick Krassén

Dela artikeln

101 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rivstartför , skattereform
HBL - 04 apr 13 kl. 05:23

?En enhetlig skattereform behövs?

Regeringens skattereform är halvfärdig och skapar nya problem, enligt den expert Hbl talat med. Att holdingbolagsproblematiken inte åtgärdades är också ett stort problem.Skattereform ?

Ekonomistas - 07 okt 14 kl. 06:15

Hur ska vi tänka kring en skattereform för 2010-talet?

I somras tillbringade jag några strandtimmar åt att läsa antologin En skattereform för 2000-talet – elva röster om hur Sverige får ett bättre skattesystem (Mats Bergstrand, red., Juridisk reportagebyrå, 2013). Bokens elva kapitel är skrivna av välkända personer som alla har bred erfarenhet av det svenska skattesystemet.

DrivaEget - 22 jan 14 kl. 09:15

De kräver en ny skattereform

Elva experter, varav två tidigare finansministrar, kommer i dag ut med en ny antologi där de kräver en ny skattereform. ”23 år efter ’århundradets skattereform’ har över 500 ändringar gjorts i skattesystemet, som blivit ihåligt som en schweizerost”, skriver bland andra tidigare finansminister Erik Åsbrink och Ann Öberg, chefekonom Svenskt näringsliv..

DN - 21 feb 14 kl. 13:54

”Sverige behöver en skattereform”

Vår artikel om att Sverige behöver en blocköverskridande bred skattereform (14/2) har väckt stort engagemang.  Flera av replikerna präglas av den febrighet som tenderar att infinna sig månaderna före ett riksdagsval. Det är naturligt.

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 17 kl. 00:47

Trump utlovar "historisk skattereform"

USA:s president Donald Trump ger nu sitt första tal i kongressen. Han utlovar en "historisk skattereform" och säger att han vill leverera en bild av enighet. Presidenten utlovar en "historisk skattereform" med stora skattelättnader för medelklassen och.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 10:39

Bonusfest till jul efter Trumps nya skattereform

Flera av USA:s storbolag går nu ut och aviserar bonusar till sina anställda. Det i samband med att kongressen röstat igenom en ny skattereform som innebär rejäla skattelättnader. Bland dessa finns telekomjätten AT&T som planerar bonusar på 1.

DI - 10 jul 18 kl. 19:37

Tobias Wikström: Därför bör vi sluta tala om skattereform

LEDARE. Sverige behöver en ny skattepolitik, men däremot inte någon skattereform. Det bör sägas efter Almedalsveckan där en rad seminarier har mynnat ut just i kravet på en skattereform..

Skånskan - 18 nov 16 kl. 16:58

”Det blev en bra rivstart för mig”

Nöje Lisa Ekdahl är tillbaka som musiker i Sverige efter tio år utomlands och hon tackar TV4-programmet Så mycket bättre för nytändningen.
– Det blev en bra rivstart för mig, säger sångerskan som snart är aktuell med en ny skiva och som på lördag kväll bjuder tittarna på sin dag. ERWP.

BT - 28 jan 11 kl. 11:17

Låst läge om japansk skattereform

Japans premiärminister Naoto Kan vill trots motstånd i parlamentet pressa fram en bred skattereform, med momshöjningar, för att dra ned landets skuldbörda. Beskedet kommer efter en sänkning av Japans kreditbetyg. (TT)
.

DI - 28 mar 11 kl. 08:30

Leif Pagrotsky öppnar för skattereform

Socialdemokraterna öppnar för en skattereform med sänkt bolagsskatt. Den hetaste kandidaten som ny ekonomiskpolitisk talesperson, Leif Pagrotsky, berättar för Dagens Industri om vilken ekonomisk politik han skulle vilja bedriva..

SVT - 11 jun 11 kl. 16:37

Ny skattereform krävs

Det behövs en ny stor skattereform som utgår från att Sverige nu är ett tjänstesamhälle.dDet menar idag Almega..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Inspelning besvärande för kronprinsen – kopplas till journalistmordet

Ett inspelat telefonsamtal från en person som var med när den saudiske journalisten Jamal Khashoggi dödades anses indikera att kronprins Mohammed bin Salman låg bakom händelsen..

DI - 30 minuter sedan

USA och Kina återupptar handelssamtal

Kinas vice premiärminister Liu He och USA:s finansminister Steven Mnuchin har återupptagit diskussionerna om handel inför mötet mellan de två ländernas ledare i slutet av månaden, rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Trump i samtal om biltullar

Vita huset cirkulerar för närvarande ett rapportutkast från handelsdepartementet om huruvida importtullar ska införas för att skydda den nationella säkerheten, rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

IEA: 2040 kostar oljan 112 dollar per fat

OSLO (TDN Direkt) Internationella energimyndigheten (IEA) ser nu en global efterfrågan på olja på 102,4 miljoner fat per dag 2025, och som stiger till 106,3 miljoner fat 2040. Under 2017 låg nivån på 94,8 miljoner fat per dag. .

DI - 45 minuter sedan

IEA räknar med 60 procents högre efterfrågan på gas 2040

Internationella energimyndigheten (IEA) ser en global gasefterfrågan på 4.293 miljarder kubikmeter (bcm) år 2025, som stiger till 5.399 bcm år 2040.

DI - 1 timme sedan

Bitcoinfloppar lämnade Sverige med miljonskulder

Två satsningar med kryptovaluta i Norrbotten blev inte vad man hade tänkt sig, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

DI - 1 timme sedan

Amerikanska räntor sjunker – viss återhämtning för euron

Amerikanska statspappersräntor sjönk 3-4 när handeln kom i gång i Asien efter den amerikanska långhelgen (åtminstone för räntehandlarna), men nedgångarna har gröpts ur något efter hand. .

DI - 1 timme sedan

Detta händer tisdag 13 november

På tisdagen kan vi se fram emot en handfull rapporter från bland annat Ambea och Precise. Dessutom arrangerar Alfa Laval en kapitalmarknadsdag. .

DI - 7 timmar sedan

Sverige och Frankrike GDPR-granskar mest i hela EU

Datainspektionen är på hugget. Tillsammans med Frankrike är Sverige EU:s mest ambitiösa land när det gäller att kontrollera företagens efterlevnad av GDPR. Annat är det i Belgien som inte ens har en tillsynsmyndighet på plats.

DI - 7 timmar sedan

Di:s råd gav en fin resa på 31 procent – och det finns mer att hämta

Uppföljning. Köprekommendationen blev helt rätt tajmad. Ett par svaga kvartalsrapporter under våren och sommaren 2017 hade sänkt aktien till en låg för nivå och Di:s köpråd slog index rejält..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.