DI > Ekonomi

Wednesday, 16 January, 03:19

DI - 16 sep 18 kl. 16:30

Rivstart för skattereformI ett ostabilt parlamentariskt läge kan en väg framåt vara att hitta de frågor där man kan komma överens i brett samförstånd. Många vill se en stor reform på skatteområdet. Låt börja med de delar där relativ enighet om inriktningen finns, skriver Günther Mårder, vd Företagarna och Patrick Krassén, skattepolitisk expert Företagarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Günther Mårder, Företagarna, Patrick Krassén

Dela artikeln

102 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rivstartför , skattereform
HBL - 04 apr 13 kl. 05:23

?En enhetlig skattereform behövs?

Regeringens skattereform är halvfärdig och skapar nya problem, enligt den expert Hbl talat med. Att holdingbolagsproblematiken inte åtgärdades är också ett stort problem.Skattereform ?

Ekonomistas - 07 okt 14 kl. 06:15

Hur ska vi tänka kring en skattereform för 2010-talet?

I somras tillbringade jag några strandtimmar åt att läsa antologin En skattereform för 2000-talet – elva röster om hur Sverige får ett bättre skattesystem (Mats Bergstrand, red., Juridisk reportagebyrå, 2013). Bokens elva kapitel är skrivna av välkända personer som alla har bred erfarenhet av det svenska skattesystemet.

DrivaEget - 22 jan 14 kl. 09:15

De kräver en ny skattereform

Elva experter, varav två tidigare finansministrar, kommer i dag ut med en ny antologi där de kräver en ny skattereform. ”23 år efter ’århundradets skattereform’ har över 500 ändringar gjorts i skattesystemet, som blivit ihåligt som en schweizerost”, skriver bland andra tidigare finansminister Erik Åsbrink och Ann Öberg, chefekonom Svenskt näringsliv..

DN - 21 feb 14 kl. 13:54

”Sverige behöver en skattereform”

Vår artikel om att Sverige behöver en blocköverskridande bred skattereform (14/2) har väckt stort engagemang.  Flera av replikerna präglas av den febrighet som tenderar att infinna sig månaderna före ett riksdagsval. Det är naturligt.

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 17 kl. 00:47

Trump utlovar "historisk skattereform"

USA:s president Donald Trump ger nu sitt första tal i kongressen. Han utlovar en "historisk skattereform" och säger att han vill leverera en bild av enighet. Presidenten utlovar en "historisk skattereform" med stora skattelättnader för medelklassen och.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 10:39

Bonusfest till jul efter Trumps nya skattereform

Flera av USA:s storbolag går nu ut och aviserar bonusar till sina anställda. Det i samband med att kongressen röstat igenom en ny skattereform som innebär rejäla skattelättnader. Bland dessa finns telekomjätten AT&T som planerar bonusar på 1.

DI - 10 jul 18 kl. 19:37

Tobias Wikström: Därför bör vi sluta tala om skattereform

LEDARE. Sverige behöver en ny skattepolitik, men däremot inte någon skattereform. Det bör sägas efter Almedalsveckan där en rad seminarier har mynnat ut just i kravet på en skattereform..

Skånskan - 18 nov 16 kl. 16:58

”Det blev en bra rivstart för mig”

Nöje Lisa Ekdahl är tillbaka som musiker i Sverige efter tio år utomlands och hon tackar TV4-programmet Så mycket bättre för nytändningen.
– Det blev en bra rivstart för mig, säger sångerskan som snart är aktuell med en ny skiva och som på lördag kväll bjuder tittarna på sin dag. ERWP.

BT - 28 jan 11 kl. 11:17

Låst läge om japansk skattereform

Japans premiärminister Naoto Kan vill trots motstånd i parlamentet pressa fram en bred skattereform, med momshöjningar, för att dra ned landets skuldbörda. Beskedet kommer efter en sänkning av Japans kreditbetyg. (TT)
.

DI - 28 mar 11 kl. 08:30

Leif Pagrotsky öppnar för skattereform

Socialdemokraterna öppnar för en skattereform med sänkt bolagsskatt. Den hetaste kandidaten som ny ekonomiskpolitisk talesperson, Leif Pagrotsky, berättar för Dagens Industri om vilken ekonomisk politik han skulle vilja bedriva..

SVT - 11 jun 11 kl. 16:37

Ny skattereform krävs

Det behövs en ny stor skattereform som utgår från att Sverige nu är ett tjänstesamhälle.dDet menar idag Almega..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Investerarens bästa tips: Så investerar du i life science

Life science-sektorn kan ge skydd om den senaste tidens börsoro fortsätter.  Det säger Healthcap-grundaren Björn Odlander som ger sina bästa tips för den som vill investera i sektorn..

DI - 4 timmar sedan

Deutsche Bank: Boliden nu värd ett köp

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för Boliden till köp från behåll. Riktkursen höjs till 240 från 225 kronor. Det framgår av Bloomberg..

DI - 4 timmar sedan

EU-ministern om Mays brakförlust: Olyckligt

Sveriges EU-minister Ann Linde (S) säger att det brittiska parlamentets nej är olyckligt och kan leda till ett oordnat utträde ur EU. Hon får medhåll av EU-parlamentarikerna Fredrick Federley (C) och Cecilia Wikström (L)..

DI - 5 timmar sedan

AP-fonderna slutar med kärnvapenaktier

Fjärde AP-fonden har gjort sig av med samtliga fonder som har koppling till kärnvapenindustrin, rapporterar Dagens Nyheter. Beslutet att lämna kärnvapenindustrin är en effekt av de nya regler som trädde i kraft vid årsskiftet och innebär att fonderna ska fästa särskild vikt vid hållbarhet utan att avvika från huvudmålet, nämligen att få svenskarnas pensionspengar att växa..

DI - 5 timmar sedan

Teknikrally på Wall Street – men Goodyear rasade på vinstvarning

New York-börserna stängde på plus under tisdagen där uppgångar i teknikbolag lyfte Nasdaq till klart högre höjder än övriga huvudindex.  Amerikanerna ryckte i stort sett på axlarna åt nederlaget för Theresa May i parlamentsomröstningen kring brexitavtalet..

DI - 5 timmar sedan

Bilfrossa på börsen

Bilaktier tillhör branschförloraren på världens börser. Nedgången har slagit även mot de större svenska underleverantörerna som SKF, Autoliv och Veoneer. En viktig orsak är att bilförsäljningen i Kina i fjol minskade för första gången sedan 1990..

DI - 6 timmar sedan

Juncker beklagar utfallet: "Tiden har snart runnit ut för brexit"

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker beklagar Theresa Mays nederlag i brexitomröstningen och menar att tiden snart har runnit ut för brexit..

DI - 6 timmar sedan

Fackförbunden varnar: "Kompisrekrytering" skadar myndigheten

Monica Rodrigos rekryteringar av tidigare medarbetare på Rättsmedicinalverket har väckt stor irritation på EBM, bland annat har de tre fackförbunden markerat. ”Det förvånar mig att de säger så”, säger generaldirektören, som menar att de missade sin chans att klaga..

DI - 6 timmar sedan

Kritiken mot EBM-chefen: Uppfann toppjobb till gamla kollegor

Ekobrottsmyndighetens nya generaldirektör har hämtat tre nyckelmedarbetare från sin gamla arbetsplats Rättsmedicinalverket. En riggad process, enligt hård intern kritik som Di nu kan avslöja..

DI - 7 timmar sedan

Brakförlust för May

Parlamentet i Storbritannien säger nej till regeringens utträdelseavtal ur EU. Nu väntar ett ovisst läge där resultatet kan bli allt från nyval till ingen brexit alls. Följ dramatiken i Di TV:s direktsändning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.