DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 19:59

DI - 16 sep 18 kl. 16:30

Åter till höger och vänsterTrots allt damm ska inte riksdagen under nästa mandatperiod rösta om huruvida man ska stödja Gustav Vasas kamp mot danskarnas herravälde i Stockholm. Den striden är avgjord och vi firar segern varje år den 6 juni. SD:s Mattias Karlsson kan alltså vara lugn, liksom den nervöse justitieministern från Skåne..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Gustav Vasas, Stockholm, Mattias Karlsson, Skåne

Dela artikeln

731 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återtill , högeroch , vänster
Expressen - 09 sep 15 kl. 06:00

Vi måste skifta till en höger-vänster-konflikt

Vi som dagligen mäter och följer sociala medier flöden bevittnar nu ett skifte. Bilden på treårige Alan blev en vändpunkt i migrationsdebatten. Det som nu i längden behöver dominera det offentliga samtalet är en klassisk höger-vänster-konflikt, skriver LO:s Tobias Lundin Gerdås och Johan Ulvenlöv..

SmålandsPosten - 13 jan 14 kl. 00:30

Vänster höger vänster

Det svenska försvaret marscherar på i samma riktning som tidigare. Så kan man sammanfatta statsminister Fredrik Reinfeldts tal i Sälen under Folk och Försvars årliga konferens. En viss trötthet inför den ständiga frågan om Nato-medlemskap kunde noteras.

Politologerna - 01 dec 17 kl. 07:45

Lucka #1: Om varför du inte ska sätta höger före vänster

Välkommen till Politologernas traditionsenliga julkalender! I den första adventsluckan hittar du en text som handlar om vänster-högerdimensionens ursprung, historik, styrka och osedvanliga förmåga att absorbera nya samhällskonflikter. Lägg därtill en argumentation om varför du bör säga vänster-höger och inte höger-vänster när du talar om den i särklass viktigaste strukturerande kraften för Sveriges politiska liv!

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Styrelseledamot i Ung Vänster medlem i Revolutionära frontenSå beskrivs RF av Säpo

Skandalerna fortsätter kring Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster. Nyligen stängdes två ledamöter i Ung Vänster Västmanlands styrelse av, och kan komma att uteslutas, bland annat efter att ha försvarat vänsterextrema Revolutionära fronten, uppger P4 Västmanland.LÄS MER: Nio kvinnor från Ung Vänster: "RF och AFA är våra kamrater"
Kvar i samma styrelse finns dock en man som enligt Säpo är medlem i RF.

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 20:57

Ung Vänster-ledamöter utesluts


Fyra ledamöter i Ung Vänster Västmanland utesluts ur Vänsterpartiets ungdomsförbund, meddelade förbundsstyrelsen på torsdagen. Liknande ärenden har inträffat i både Örebro och Uppsala tidigare och anledningen är densamma: Personerna har uttryckt stöd för vänsterextrema grupperingar. - Samtliga är uteslutna och har ingenting med oss att göra längre, säger Ung Vänsters förbundssekreterare Hanna Cederin till SVT:s Tvärsnytt.

BT - 26 jun 14 kl. 20:57

Ung Vänster-ledamöter utesluts

Fyra ledamöter i Ung Vänster Västmanland utesluts ur Vänsterpartiets ungdomsförbund, meddelade förbundsstyrelsen på torsdagen. Liknande ärenden har inträffat i både Örebro och Uppsala tidigare och anledningen är densamma: Personerna har uttryckt stöd för vänsterextrema grupperingar. - Samtliga är uteslutna och har ingenting med oss att göra längre, säger Ung Vänsters förbundssekreterare Hanna Cederin till SVT:s Tvärsnytt.

Politologerna - 05 feb 14 kl. 21:30

Nya partier och den magnetiska vänster/högerskalan

Idag presenterar Göteborgs-Posten en undersökning som jag gjort åt tidningen, där jag gått igenom de 133 voteringar (omröstningar) som ägt rum i Göteborgs kommunfullmäktige hittills under mandatperioden. För varje omröstning har jag undersökt vilka partier som röstar på samma sätt – ja, nej eller avstår, och därefter sammanställt ett diagram som visar hur ofta de olika partierna röstar på samma sätt. Huvudpoängen i GP:s artikel är att det lokala partiet Vägvalet, vars profilfråga är motstånd mot trängselskatten, mycket oftare röstar på samma sätt som allianspartierna M, Fp och Kd (C är ej representerat i kommunfullmäktige) än med de rödgröna partierna (som är i majoritet i Göteborg): 52-55% jämfört med 14-17% på samma sätt som de rödgröna.

YLE - 06 sep 16 kl. 17:08

Olovliga tevekanaler kan ge användare böter

Västra Nylands polisinrättning utreder om flera hundra invånare i Raseborg har tittat olovligt på betalkanaler. Lagen säger att den som har ekonomisk vinning av fusket kan riskera fängelse medan en enskild konsument sannolikt klarar sig undan med bara böter. Kommunikationsverket har koll på det mesta om rättigheter och förpliktelser på kommunikationsmarknaden.

YLE - 13 okt 14 kl. 06:51

Bildningstjänster i Esbo har betalat hyra för datorer - i onödan

Det finns en rad märkligheter när det gäller datorkostnaderna vid de svenska skolorna i Esbo. En anonym tjänsteman vid Esbo stad vittnar nu för Yle Huvudstadsregionen om långvariga oklarheter i datorregistret och oförklarliga kostnadsökningar. Enligt uppgifter ska svenska bildningstjänsterna ha betalat leasingavgift för datorer i onödan.

YLE - 13 feb 17 kl. 07:00

Helsingfors och Vanda har köpt tjänster från företag misstänkt för människohandel

Både Helsingfors stad och Vanda stad har köpt tjänster av ett företag där två ledande personer nu står åtalade för människohandel. Städerna får inte automatiskt kännedom om brottsmisstankar eller domar relaterade till företag som de anlitar. Därmed kan skattebetalarnas pengar gå till brottslighet.

YLE - 24 aug 17 kl. 18:40

Köptjänster ingen vettig lösning för tandvården i Vasa

Köerna till kommunal tandvård i Vasa har förkortats så pass mycket att man borde undvika böter. Men att fortsätta med köptjänster är ingen långsiktig lösning, säger tillförordnade övertandläkaren Annika Nummela-Mänty. Regionförvaltningsverket har hotat Vasa stad med böter på 250 000 euro om man inte får ner väntetiden till under sex månader.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

De spräcker glastaket

Glastaket i svenskt näringsliv har äntligen spräckts. Så kan man tolka beskedet att Carina Åkerström blir vd för Handelsbanken. Med ens får två av Sveriges fyra storbanker kvinnlig vd samtidigt.

DI - 30 minuter sedan

Dags att tala sanning om kapitalskatterna

LEDARE. De senaste dagarna har både statsminister Stefan Löfven (TT) och Expressens ledarskribent Anna Dahlberg pläderat för att höja kapitalskatterna. Men den debatten måste rätas upp..

DI - 1 timme sedan

Se och lär, Sverige – lösningen finns bakom hörnet

Sverige har stora problem. Men det finns också lösningar närmare än vi tror – och koncept vi borde kopiera. Di har planerat en resrutt för intresserade politiker..

DI - 1 timme sedan

Projektet Turbinhallen blev dyrare för bostadsutvecklaren SSM

SSM:s byggprojekt Turbinhallen i Järla Sjö i Nacka med 205 bostadsrätter och en skåla åk 6-9 är färdigställt. Men projektet blev dyrare än beräknat, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Trevande uppgångar på europeiska börserna

Europabörserna trevade försiktigt uppåt på måndagen med stöd av desto rejälare kursuppgångar i Asien efter optimism kring de pågående handelssamtalen. Det europeiska regionala indexet Stoxx 600 ökade 0,2 procent under den för amerikansk del helgstängda måndagen..

DI - 1 timme sedan

Sdiptech köper brittiskt bolag värderat till 15,9 miljoner pund

Teknikkoncernen Sdiptech förvärvar det brittiska vattenreningsbolaget Water Treatment Products som omsätter runt 9,4 miljoner pund med ett rörelseresultat på cirka 2,5 miljoner pund, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Danska domen: Risk att Sverige redan är i recession

Riksbankens fönster för fler räntehöjningar har redan smällt igen. I stället hotar recession i Sverige tyngt av trista bostadspriser och en svagare världskonjunktur. Det spår danska banken Nykredit.

DI - 1 timme sedan

Norden: viss uppgÅng med finland i tÄten, vinx30 +0,1%

De nordiska börserna steg överlag något på måndagen och konsoliderade därmed förra veckans kursuppgångar. Måndagens uppåtrörelse kom med stöd av högre Asienbörser. USA-börserna höll helgstängt, vilket dämpade aktiviteten.

DI - 1 timme sedan

Nu elektrifierar vi Stockholms bussflotta

DEBATT. På tisdagen fattar de blågröna i Region Stockholm beslut om 70 nya elbussar från 2021 och lägger grunden för en fullskalig satsning på elektrifiering av bussflottan. Därmed ansluter vi oss till ambitioner som återfinns i ett flertal europeiska städer, såsom London och Paris, skriver Kristofer Tamsons (M) och Tomas Eriksson (MP)..

DI - 2 timmar sedan

Alelion vill kunna nyemittera aktier för 135 miljoner kronor

Det First North-listade litiumjonbatteribolaget Alelion Energy Systems har upptagit kortfristiga aktieägarlån om 50 miljoner kronor från huvudägarna Fouriertransform, Pegroco och Sammaj. Brygglånen utbetalas under februari och löper med en ränta om 10 procent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.