DI > Ekonomi

Friday, 21 September, 06:16

DI - 16 sep 18 kl. 16:30

Åter till höger och vänsterTrots allt damm ska inte riksdagen under nästa mandatperiod rösta om huruvida man ska stödja Gustav Vasas kamp mot danskarnas herravälde i Stockholm. Den striden är avgjord och vi firar segern varje år den 6 juni. SD:s Mattias Karlsson kan alltså vara lugn, liksom den nervöse justitieministern från Skåne..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Gustav Vasas, Stockholm, Mattias Karlsson, Skåne

Dela artikeln

715 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återtill , högeroch , vänster
Expressen - 09 sep 15 kl. 06:00

Vi måste skifta till en höger-vänster-konflikt

Vi som dagligen mäter och följer sociala medier flöden bevittnar nu ett skifte. Bilden på treårige Alan blev en vändpunkt i migrationsdebatten. Det som nu i längden behöver dominera det offentliga samtalet är en klassisk höger-vänster-konflikt, skriver LO:s Tobias Lundin Gerdås och Johan Ulvenlöv..

SmålandsPosten - 13 jan 14 kl. 00:30

Vänster höger vänster

Det svenska försvaret marscherar på i samma riktning som tidigare. Så kan man sammanfatta statsminister Fredrik Reinfeldts tal i Sälen under Folk och Försvars årliga konferens. En viss trötthet inför den ständiga frågan om Nato-medlemskap kunde noteras.

Politologerna - 01 dec 17 kl. 07:45

Lucka #1: Om varför du inte ska sätta höger före vänster

Välkommen till Politologernas traditionsenliga julkalender! I den första adventsluckan hittar du en text som handlar om vänster-högerdimensionens ursprung, historik, styrka och osedvanliga förmåga att absorbera nya samhällskonflikter. Lägg därtill en argumentation om varför du bör säga vänster-höger och inte höger-vänster när du talar om den i särklass viktigaste strukturerande kraften för Sveriges politiska liv!

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Styrelseledamot i Ung Vänster medlem i Revolutionära frontenSå beskrivs RF av Säpo

Skandalerna fortsätter kring Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster. Nyligen stängdes två ledamöter i Ung Vänster Västmanlands styrelse av, och kan komma att uteslutas, bland annat efter att ha försvarat vänsterextrema Revolutionära fronten, uppger P4 Västmanland.LÄS MER: Nio kvinnor från Ung Vänster: "RF och AFA är våra kamrater"
Kvar i samma styrelse finns dock en man som enligt Säpo är medlem i RF.

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 20:57

Ung Vänster-ledamöter utesluts


Fyra ledamöter i Ung Vänster Västmanland utesluts ur Vänsterpartiets ungdomsförbund, meddelade förbundsstyrelsen på torsdagen. Liknande ärenden har inträffat i både Örebro och Uppsala tidigare och anledningen är densamma: Personerna har uttryckt stöd för vänsterextrema grupperingar. - Samtliga är uteslutna och har ingenting med oss att göra längre, säger Ung Vänsters förbundssekreterare Hanna Cederin till SVT:s Tvärsnytt.

BT - 26 jun 14 kl. 20:57

Ung Vänster-ledamöter utesluts

Fyra ledamöter i Ung Vänster Västmanland utesluts ur Vänsterpartiets ungdomsförbund, meddelade förbundsstyrelsen på torsdagen. Liknande ärenden har inträffat i både Örebro och Uppsala tidigare och anledningen är densamma: Personerna har uttryckt stöd för vänsterextrema grupperingar. - Samtliga är uteslutna och har ingenting med oss att göra längre, säger Ung Vänsters förbundssekreterare Hanna Cederin till SVT:s Tvärsnytt.

Politologerna - 05 feb 14 kl. 21:30

Nya partier och den magnetiska vänster/högerskalan

Idag presenterar Göteborgs-Posten en undersökning som jag gjort åt tidningen, där jag gått igenom de 133 voteringar (omröstningar) som ägt rum i Göteborgs kommunfullmäktige hittills under mandatperioden. För varje omröstning har jag undersökt vilka partier som röstar på samma sätt – ja, nej eller avstår, och därefter sammanställt ett diagram som visar hur ofta de olika partierna röstar på samma sätt. Huvudpoängen i GP:s artikel är att det lokala partiet Vägvalet, vars profilfråga är motstånd mot trängselskatten, mycket oftare röstar på samma sätt som allianspartierna M, Fp och Kd (C är ej representerat i kommunfullmäktige) än med de rödgröna partierna (som är i majoritet i Göteborg): 52-55% jämfört med 14-17% på samma sätt som de rödgröna.

YLE - 06 sep 16 kl. 17:08

Olovliga tevekanaler kan ge användare böter

Västra Nylands polisinrättning utreder om flera hundra invånare i Raseborg har tittat olovligt på betalkanaler. Lagen säger att den som har ekonomisk vinning av fusket kan riskera fängelse medan en enskild konsument sannolikt klarar sig undan med bara böter. Kommunikationsverket har koll på det mesta om rättigheter och förpliktelser på kommunikationsmarknaden.

YLE - 13 okt 14 kl. 06:51

Bildningstjänster i Esbo har betalat hyra för datorer - i onödan

Det finns en rad märkligheter när det gäller datorkostnaderna vid de svenska skolorna i Esbo. En anonym tjänsteman vid Esbo stad vittnar nu för Yle Huvudstadsregionen om långvariga oklarheter i datorregistret och oförklarliga kostnadsökningar. Enligt uppgifter ska svenska bildningstjänsterna ha betalat leasingavgift för datorer i onödan.

YLE - 13 feb 17 kl. 07:00

Helsingfors och Vanda har köpt tjänster från företag misstänkt för människohandel

Både Helsingfors stad och Vanda stad har köpt tjänster av ett företag där två ledande personer nu står åtalade för människohandel. Städerna får inte automatiskt kännedom om brottsmisstankar eller domar relaterade till företag som de anlitar. Därmed kan skattebetalarnas pengar gå till brottslighet.

YLE - 24 aug 17 kl. 18:40

Köptjänster ingen vettig lösning för tandvården i Vasa

Köerna till kommunal tandvård i Vasa har förkortats så pass mycket att man borde undvika böter. Men att fortsätta med köptjänster är ingen långsiktig lösning, säger tillförordnade övertandläkaren Annika Nummela-Mänty. Regionförvaltningsverket har hotat Vasa stad med böter på 250 000 euro om man inte får ner väntetiden till under sex månader.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Pensionsbolaget dumpar AMF och SEB – 200.000 får välja om

AMF och SEB slängs ut. Därmed bör cirka 200.000 privatanställda tjänstemän välja ny förvaltare av tjänstepensionen..

DI - 10 minuter sedan

Sydkoreansk export ökar rejält – en indikation för världshandeln

Sydkoreas export steg med 21,6 procent under de första 20 dagarna i augusti jämfört med samma period året före. Importen ökade med 14,0 procent. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 10 minuter sedan

Trump fortsätter att kritisera Kina – "de skadar oss"

USA:s president Donald Trump fortsatte på torsdagen att slå mot Kina bara dagar efter att ha aviserat ytterligare en runda tullar, och signalerade därmed att handelskriget inte kommer att vara över inom kort..

DI - 30 minuter sedan

Prisutvecklingen i Japan på plus

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i augusti jämfört med samma månad året före. Analytiker väntade sig att kärn-KPI skulle ha stigit just 0,9 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Reuters snittprognos..

DI - 45 minuter sedan

Facebook byter arbetssätt vid valkampanjer

Facebook kommer inte längre att skicka ut anställda till politiska kampanjkontor för att erbjuda tjänster inför val, som företaget gjorde vid presidentvalet i USA 2016..

DI - 45 minuter sedan

Blomsterjättarna går samman med riskkapital i ryggen

Det våras för blommor i dagligvaruhandeln. De två jättarna S-blommor och Rydells har gått samman och räknar med en försäljning på nästan 800 miljoner kronor nästa år..

DI - 1 timme sedan

Prisrekord på potatis i vinter

Potatispriserna kan slå rekord i vinter, med upp till 20 kronor kilot, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DI - 1 timme sedan

Taktikröster räddade Miljöpartiet

Miljöpartiet räddades kvar i Riksdagen av taktikröster, enligt opinionsinstitutet  Novus eftervalsundersökning, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DI - 1 timme sedan

Detta händer fredag 21 september

Här är dagens agenda..

DI - 7 timmar sedan

Budstrid om Sky avgörs i auktion

Den utdragna budstriden mellan 21st Century Fox och Comcast om att förvärva brittiska Sky kommer att avgöras genom en auktion på lördag. Det skriver Bloomberg News. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.