DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 19:03

DI - 16 sep 18 kl. 16:30

Åter till höger och vänsterTrots allt damm ska inte riksdagen under nästa mandatperiod rösta om huruvida man ska stödja Gustav Vasas kamp mot danskarnas herravälde i Stockholm. Den striden är avgjord och vi firar segern varje år den 6 juni. SD:s Mattias Karlsson kan alltså vara lugn, liksom den nervöse justitieministern från Skåne..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Gustav Vasas, Stockholm, Mattias Karlsson, Skåne

Dela artikeln

731 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återtill , högeroch , vänster
Expressen - 09 sep 15 kl. 06:00

Vi måste skifta till en höger-vänster-konflikt

Vi som dagligen mäter och följer sociala medier flöden bevittnar nu ett skifte. Bilden på treårige Alan blev en vändpunkt i migrationsdebatten. Det som nu i längden behöver dominera det offentliga samtalet är en klassisk höger-vänster-konflikt, skriver LO:s Tobias Lundin Gerdås och Johan Ulvenlöv..

SmålandsPosten - 13 jan 14 kl. 00:30

Vänster höger vänster

Det svenska försvaret marscherar på i samma riktning som tidigare. Så kan man sammanfatta statsminister Fredrik Reinfeldts tal i Sälen under Folk och Försvars årliga konferens. En viss trötthet inför den ständiga frågan om Nato-medlemskap kunde noteras.

Politologerna - 01 dec 17 kl. 07:45

Lucka #1: Om varför du inte ska sätta höger före vänster

Välkommen till Politologernas traditionsenliga julkalender! I den första adventsluckan hittar du en text som handlar om vänster-högerdimensionens ursprung, historik, styrka och osedvanliga förmåga att absorbera nya samhällskonflikter. Lägg därtill en argumentation om varför du bör säga vänster-höger och inte höger-vänster när du talar om den i särklass viktigaste strukturerande kraften för Sveriges politiska liv!

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Styrelseledamot i Ung Vänster medlem i Revolutionära frontenSå beskrivs RF av Säpo

Skandalerna fortsätter kring Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster. Nyligen stängdes två ledamöter i Ung Vänster Västmanlands styrelse av, och kan komma att uteslutas, bland annat efter att ha försvarat vänsterextrema Revolutionära fronten, uppger P4 Västmanland.LÄS MER: Nio kvinnor från Ung Vänster: "RF och AFA är våra kamrater"
Kvar i samma styrelse finns dock en man som enligt Säpo är medlem i RF.

Kristianstadsbladet - 26 jun 14 kl. 20:57

Ung Vänster-ledamöter utesluts


Fyra ledamöter i Ung Vänster Västmanland utesluts ur Vänsterpartiets ungdomsförbund, meddelade förbundsstyrelsen på torsdagen. Liknande ärenden har inträffat i både Örebro och Uppsala tidigare och anledningen är densamma: Personerna har uttryckt stöd för vänsterextrema grupperingar. - Samtliga är uteslutna och har ingenting med oss att göra längre, säger Ung Vänsters förbundssekreterare Hanna Cederin till SVT:s Tvärsnytt.

BT - 26 jun 14 kl. 20:57

Ung Vänster-ledamöter utesluts

Fyra ledamöter i Ung Vänster Västmanland utesluts ur Vänsterpartiets ungdomsförbund, meddelade förbundsstyrelsen på torsdagen. Liknande ärenden har inträffat i både Örebro och Uppsala tidigare och anledningen är densamma: Personerna har uttryckt stöd för vänsterextrema grupperingar. - Samtliga är uteslutna och har ingenting med oss att göra längre, säger Ung Vänsters förbundssekreterare Hanna Cederin till SVT:s Tvärsnytt.

Politologerna - 05 feb 14 kl. 21:30

Nya partier och den magnetiska vänster/högerskalan

Idag presenterar Göteborgs-Posten en undersökning som jag gjort åt tidningen, där jag gått igenom de 133 voteringar (omröstningar) som ägt rum i Göteborgs kommunfullmäktige hittills under mandatperioden. För varje omröstning har jag undersökt vilka partier som röstar på samma sätt – ja, nej eller avstår, och därefter sammanställt ett diagram som visar hur ofta de olika partierna röstar på samma sätt. Huvudpoängen i GP:s artikel är att det lokala partiet Vägvalet, vars profilfråga är motstånd mot trängselskatten, mycket oftare röstar på samma sätt som allianspartierna M, Fp och Kd (C är ej representerat i kommunfullmäktige) än med de rödgröna partierna (som är i majoritet i Göteborg): 52-55% jämfört med 14-17% på samma sätt som de rödgröna.

YLE - 06 sep 16 kl. 17:08

Olovliga tevekanaler kan ge användare böter

Västra Nylands polisinrättning utreder om flera hundra invånare i Raseborg har tittat olovligt på betalkanaler. Lagen säger att den som har ekonomisk vinning av fusket kan riskera fängelse medan en enskild konsument sannolikt klarar sig undan med bara böter. Kommunikationsverket har koll på det mesta om rättigheter och förpliktelser på kommunikationsmarknaden.

YLE - 13 okt 14 kl. 06:51

Bildningstjänster i Esbo har betalat hyra för datorer - i onödan

Det finns en rad märkligheter när det gäller datorkostnaderna vid de svenska skolorna i Esbo. En anonym tjänsteman vid Esbo stad vittnar nu för Yle Huvudstadsregionen om långvariga oklarheter i datorregistret och oförklarliga kostnadsökningar. Enligt uppgifter ska svenska bildningstjänsterna ha betalat leasingavgift för datorer i onödan.

YLE - 13 feb 17 kl. 07:00

Helsingfors och Vanda har köpt tjänster från företag misstänkt för människohandel

Både Helsingfors stad och Vanda stad har köpt tjänster av ett företag där två ledande personer nu står åtalade för människohandel. Städerna får inte automatiskt kännedom om brottsmisstankar eller domar relaterade till företag som de anlitar. Därmed kan skattebetalarnas pengar gå till brottslighet.

YLE - 24 aug 17 kl. 18:40

Köptjänster ingen vettig lösning för tandvården i Vasa

Köerna till kommunal tandvård i Vasa har förkortats så pass mycket att man borde undvika böter. Men att fortsätta med köptjänster är ingen långsiktig lösning, säger tillförordnade övertandläkaren Annika Nummela-Mänty. Regionförvaltningsverket har hotat Vasa stad med böter på 250 000 euro om man inte får ner väntetiden till under sex månader.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Nordenbörser: Fortsatt fall för danska medicinteknikbolaget

De nordiska börserna försvagades successivt under måndagen i linje med omvärlden efter dystra utsikter från amerikanska bostadsbyggare samt rejäla nedgångar för amerikanska teknikaktier. Norden stod däremot överlag emot effekten av helgens handelsgnissel mellan USA och Kina. .

DI - 30 minuter sedan

Techras och handelsoro sänker Wall Street

USA-börserna hade efter ett par timmars måndagshandel sjunkit kraftigt med teknikaktier som Apple, Facebook och Netflix som rejäla sänken. Press kom även från ett snabbt försämrat stämningsläge bland amerikanska husbyggare och fortsatt handelsgnissel mellan USA och Kina vid helgens APEC-möte. .

DI - 45 minuter sedan

Fed-vicechef i New York: "USA-ekonomin går mycket bra"

USA-ekonomin går mycket bra och jobbtillväxten är god. Det sade John Williams, chef för Federal Reserves viktiga New York-kontor, vid ett evenemang i Bronx på måndagen..

DI - 45 minuter sedan

Storbanken varnar: Britterna balanserar på randen till kris

Det hårt kritiserade utkastet till brexitavtal godkänns av Europas EU-ministrar.  Men i Storbritannien fortsätter turbulensen, där opinionen är splittrad. Storbanken Citi varnar för att landet är på väg mot en konstitutionell kris..

DI - 45 minuter sedan

Fondförvaltare som förutsåg 1987-krasch spår "skrämmande ögonblick"

Paul Tudor Jones, legendarisk hedgefondförvaltare som korrekt förutspådde börskraschen 1987, manar till beredskap inför "verkligt skrämmande ögonblick"..

DI - 45 minuter sedan

Dystra USA-bostadsbyggare tyngde Europabörser

Europabörserna slutade lägre på måndagen efter att ha sjunkit under slutet av handelsdagen sedan en indikator över sentimentet för amerikanska bostadsbyggare rasat, samtidigt som amerikanska teknikaktier som Facebook, Netflix och Amazon gått riktigt svagt. .

DI - 1 timme sedan

Bitcoin under 5.000 dollar för första gången sedan oktober 2017

Kryptovalutan tappar nästan 10 procent för dagen..

DI - 1 timme sedan

EU står bakom sanktioner mot Iran

EU:s utrikesministrar stöttar den franska regeringens beslut om att införa sanktioner mot iranska medborgare, och förbereder gemensamma EU-sanktioner mot två iranska medborgare samt den iranska säkerhetstjänsten, enligt diplomatkällor..

DI - 1 timme sedan

SKF-kunden Nio rusar på Citron-optimism

Den kinesiska elbilstillverkaren Nios depåbevis rusar med över 12 procent till över 8 dollar. .

DI - 1 timme sedan

Det sista Sverige behöver är ännu en vänstergir

Sverige har stora ekonomiska problem under ytan. När Centern och Liberalerna inte längre vill ta ansvar hotar ytterligare år med näringslivsfientlig politik. Utländska investerare har hittills ignorerat osäkerheten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.