Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 13 November, 17:33

Dagensanalys.se - 16 sep 18 kl. 16:03

Google ger upp till 50 procent rabatt på Google Shopping för att blidka EUI juli förra året gav EU Google böter på 23 miljarder kronor efter att ha gynnat sin egen e-handelsplattform (Google Shopping) i sökresultaten. För att undvika ytterligare böter gör Google nu det extra attraktivt för andra aktörer (CSS-Partners) att synas på Google Shopping. Domen löd: “Google har missbrukat sin dominerande marknadsställning inom sökmotorer för att ge olagliga fördelar till sin egen jämförande shoppingtjänst.” Lösningen från Google var att knoppa av Google Shopping från den övriga verksamheten för att tillmötesgå kraven från EU. Genom att lyfta ut shoppingtjänsten tvingades enheten att tävla med andra aktörer om annonsplats på lika villkor.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Google Shopping, EU, EU Google, Shopping, Google, Css-partners, AdRelevance, CSS, Karl Lindberg, Kelkoo Av CSS, UK, Euro, CPC, Gilbert

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Googleger upp till 50 procent , rabatt, Google, Shopping för att blidka EU
Affärsvärlden - 26 sep 17 kl. 16:29

Uppgifter: Google knoppar av verksamhet för att blidka EU

Google har för avsikt att knoppa av sin shoppingtjänstedel för att blidka EU. Det skriver Bloomberg News med hänvisning till källor..

Computer Sweden - 27 sep 17 kl. 09:50

Shoppingtjänst i egen enhet – Googles motdrag för att blidka EU


Nu lägger Google sin shoppingtjänst i en fristående enhet. Draget är tänkt att lugna EU och slippa de aviserade miljardböterna. .

IDG - 27 sep 17 kl. 09:50

Här är Googles motdrag för att blidka EU


Nu lägger Google sin shoppingtjänst i en fristående enhet. Draget är tänkt att lugna EU och slippa de aviserade miljardböterna. .

Dagens PS - 26 sep 17 kl. 16:27

Google kan knoppa av efter EU:s piska

Hot om enorma böter får Google att kapitulera. Tech-bolaget Google kan komma att knoppa av sin shoppingenhet för att blidka konkurrensmyndigheterna i EU. Google Shopping kommer framöver också att få lägga bud på annonsutrymme likt alla andra.

Mobil - 02 okt 17 kl. 14:23

Google vill blidka EU med avknoppad shoppingdel

Google har redan dömts att betala motsvarande 24 miljarder kronor i böter, då EU ansett att tjänsten Google Shopping gav upphov till snedvriden konkurrens. Nu sägs Google vilja göra en avknoppning av verksamheten, för att blidka EU och göra att man konkurrerar på samma villkor som andra..

Dagensanalys.se - 09 okt 17 kl. 15:37

Publicister tjänar inga pengar på Google AMP

Publicister säger att deras annonser laddas långsammare än innehållet på AMP. Det är anledningen till att de tjänar mindre pengar per sidvisning från AMP än de gör från sina egna webbplatser. Annonsintäkter per sida via AMP är mindre än hälften mot sina sina egna webbplatser.

DI - 26 sep 17 kl. 16:23

Google uppges blidka EU – knoppar av shoppingtjänst

Google har för avsikt att knoppa av sin shoppingtjänstedel för att blidka EU. Det skriver Bloomberg News med hänvisning till källor..

Dagensanalys.se - 12 okt 16 kl. 13:42

Digital framgång handlar om att förenkla, förbättra och optimera…

Företag tycks idag få hybris när de känner att de missat det digitala och mobila tåget. De kastar in femtielva konsulter för att utveckla nya digitala produkter och tjänster för att komma ikapp omvärlden. Det är många gånger en salig röra av nya tjänster som skall prioriteras i utvecklingsarbetet vecka ut och vecka in, har man frågat användarna i utvecklingsarbetet vad de tycker?

Dagensanalys.se - 12 sep 17 kl. 13:50

Digital framgång handlar om att förenkla, förbättra och optimera

Företag tycks idag få hybris när de känner att de missat det digitala och mobila tåget. De kastar in femtielva konsulter för att utveckla nya digitala produkter och tjänster för att komma ikapp omvärlden. Det är många gånger en salig röra av nya tjänster som skall prioriteras i utvecklingsarbetet vecka ut och vecka in, har man frågat användarna i utvecklingsarbetet vad de tycker?

IDG - 25 apr 13 kl. 15:20

Så ska Google blidka EU

Googles förslag om en kompromiss med EU-myndigheterna, för att undvika en konkurrensgranskning, har nu offentliggjorts..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Bonnier News utökar sitt samarbete med Google

Bonnier News avslutar sitt tv-samarbete med TV4 och förstärker istället sitt samarbete med Google, det skriver Dagens Media. Satsningen innebär att en helt ny tv-avdelning kommer att byggas, med Christian Rissel som Head of Agency & TV. Målet är att Bonnier News ska bli bäst i Sverige på rörlig bild.

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Teknisk SEO – 20+ knep som förbättrar din rank direkt

Ju snabbare, bättre strukturerad, och tillgänglig din sida är – desto bättre kommer du ranka på Google. Men vad ska man tänka på för att kunna ranka på organiska sökningar? Simon Myringer har sammanställt en mängd knep så att du kan påverka och förändra sökmotoroptimeringen själv.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Medieinvesteringarna ökar igen

Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, ökade med 4 procent under oktober, jämfört med samma period föregående år. Totalt förmedlades under oktober nästan 1,8 miljarder kronor, vilket är den högsta noteringen för i år. Sett till enskilda mediekategorier blev den stora vinnaren i oktober utomhus/trafikreklam med en positiv tillväxt om 20 procent.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Kantar Sifo lanserar Passion 2018

Passion är Sveriges största undersökning kring svenskarnas passion för och engagemang i hundratals evenemang, destinationer, lag och organisationer. Drygt 12 700 svenskar mellan 16-80 år avslöjar vad de brinner för, och vad å andra sidan som inte riktigt får deras hjärtan att bulta. Här kan du läsa mer.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Var fjärde kan tänka sig att gig-jobba

Att ha möjligheten att själv bestämma när och varifrån man vill jobba står högt upp på mångas önskelista. En av fyra i arbete, motsvarande cirka 1,3 miljoner* svenskar, är dessutom positiva till att kunna ha flera tillfälliga jobb samtidigt – så kallade ”gig-jobb”. Det visar en ny Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av molntjänstbolaget Citrix.

Dagensanalys.se - 2 timmar sedan

Johan Svensson blir ny vd för Ehandel.se

Johan Svensson tar över när Ehandel.se ska utvecklas till en nordisk plattform. I december 2017 förvärvade LRF Media de svenska e-handlarnas mötesplats Ehandel.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Därför är engagemang ett uselt mått

Varumärken har använt engagemang som ett mått sedan början av sociala medier. ”Vi kunde inte ha valt en mer felaktig variabel,” anser Nate Elliot från Nineteen Insights. Facebook använde engagemang som ett mått för att mäta effekten av sina annonser år 2007.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Qualtrics som skulle noteras på börsen säljs till SAP

SAP köper Qualtrics för 73 miljarder kronor. Grundarna Stuart Orgill, Jared Smith, Ryan Smith, Scott M. Smith sitter nog nu och korkar champagne på kontoret.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Mobilannonser passerar 100 miljarder kronor i Europa

Annonsering på mobila plattformar har för första gången passerat 100 miljarder kronor i Europa. Mobilannonser representerar nu 40 procent av totala digitala annonskakan, enligt IAB Europe och HIS Markit. Siffran publicerades i senaste AdEx Benchmark 2018.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

TV tog största delen av annonskakan under november och december i USA

En studie som genomförts i USA visar att TV tog den största delen av annonskakan framför exempelvis Facebook som räknade hem 6 procent. Men då har man ju bundlat ihop TV som en enda kanal, jämfört med Facebook som ju bara är ett företag. Fast det kanske var meningen i det här fallet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.