Nyan > Svenskfinland

Friday, 21 September, 06:02

Nyan - 16 sep 18 kl. 16:03

Jysk på Åland bäst i NordenDe anställda på Jysk i Jomala hyllades av sina finländska kolleger på lördagkvällen som ”Act of the year”. – Öppningen var den bästa av alla butiksöppningar i Norden senaste året, säger distriktschefen Linda Törnroos-Kärkkäinen.
Finska Jysk har hållit kickoff i helgen – och haft sin egen interna gala där ett antal priser delas ut. Därför höll butiken stängt då all personal från 78 butiker i Finland var inbjudna till ”Jysk Awards”, Butiken på Åland tilldelades priset ”Act of the year”, bland annat för en butiksöppning som kedjan betecknar som succé. Enligt distriktschefen Linda Törnroos-Kärkkäinen slog den alla andra öppningar i hela Jysk Nordic, vilket är många då Jysk i genomsnitt öppnar en ny butik i veckan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Norden, Jysk, Jomala, Act, Linda Törnroos-Kärkkäinen, Finland, Jysk Awards, Jysk Nordic, Nya Åland, Nylund, Nyan

Dela artikeln

288 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jysk, Åland, bästi , Norden
BT - 11 apr 12 kl. 14:39

Norden ? en gemensam arbetsmarknad

De nordiska länderna har en lång historia av enighet och samarbete. Vi har alltid känt en stor samhörighet mellan våra länder och Norden har goda förutsättningar för ett ännu starkare samarbete. Men vi har också en gemensam utmaning.

YLE - 21 jan 16 kl. 04:30

Bygger broar över Norden av musik

Musik kan bryta språkbarriärerna. Genom Dream Academy Norden skapar elever från Finland och Sverige ny musik tillsammans. Dream Academy Norden är ett samnordiskt projekt där gymnasieungdomar från de nordiska länderna möts och skapar musik tillsammans.

Nyan - 08 feb 18 kl. 10:31

Åland klarar sig bra i nordisk jämförelse

Åland har nästhögst potential av landsbygdsregionerna i Norden, visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet. Endast Suðurnes i Island får bättre siffror. Om man jämför med alla regioner i Finland ligger Åland på andra plats efter Helsingfors-Nyland och är med klar marginal bästa landsbygdsregion.

YLE - 16 jan 16 kl. 10:42

”I Finland är Norden synonymt med Sverige”

Norden är mer än bara Sverige, påminner docent Johan Strang från Helsingfors universitet. Enligt Strang har finländarna bristande kunskaper om Norden. - Vi känner väldigt bra till Sverige, men inte de övriga nordiska länderna.

Nyan - 18 dec 17 kl. 11:30

Ny ledning för Visor så in Norden

Efter 20 år av bokningar av artister och administration av Visor så in i Norden lämnar Torbjörn Engman nu över taktpinnen. Ronnie Svenblad ska organisera festivalen från Falun, med hjälp av sociala medier. – Redan får jag in förslag från musiker som vill komma i sommar, säger han.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:00

The Norden: LA-polis tappar plånbok i Vasa

För tv-serien The Norden flög vi poliskapten Peter Whittingham över från Los Angeles till Vasa där han fick berätta litet om sin vardag i miljonstaden och jämföra polisjobbet med de lokala Vasapolisernas. Sedan fortsatte vi till Sverige och Norge. Peter har haft en lång karriär och han är ännu i aktiv tjänst.

Nyan - 16 nov 15 kl. 18:53

Åland toppar jämställdhet

Åland har flest kvinnor i arbetskraften.

Det framgår ur Nordiska ministerrådets statistik
– Åland sticker ut genom att fler kvinnor än män ingår i arbetskraften, skriver Nordiska ministerrådet i ett pressmeddelande.

Ministerrådet gav de nordiska länderna och Åland, Färöarna och Grönland i uppdrag att ta fram statistik för jämställdheten och presentera jämförbara uppgifter.

Nyan - 20 apr 16 kl. 10:01

Efterlyst i Norden, fångad på Åland

Polisen på Åland kunde gripa en person som är efterlyst i hela Norden. – Ett annat nordiskt land hade utfärdat en nordisk arresteringsorder vilken ger de övriga nordiska länderna befogenhet att använda sig av tvångsmedel för en annan stats räkning, skriver Polisen i ett pressmeddelande. I samarbete med sociala myndigheter och fartygspersonal kunde den åländska polisen göra ett säkert och lugnt gripande enligt begäran natten mellan tisdag och onsdag och personen som är misstänkt i ett annat nordiskt land sattes i tillfälligt förvar i Mariehamn.

SVT Debatt - 13 nov 13 kl. 14:49

Norden – en självklar utgångspunkt för försvarspolitiken

NORDISKT FÖRSVARSSAMARBETE Den svenska Försvarsberedningen möter idag försvarspolitiker från Norden, bland annat dess finska motsvarighet, för att föra en dialog om ett förstärkt försvarssamarbete. Försvarsberedningen har angett ett antal fördjupningsområden där det nordiska försvarssamarbetet kan förstärkas. Det gäller bla ett utvecklat nordiskt flygövningssamarbete, gemensam incidentberedskap, samt informationsutbyte om nationell försvarsplanering, skriver Cecilia Widegren, Hans Wallmark och  Ilkka Kanerva.

HBL - 06 feb 14 kl. 07:34

Stubb ger britterna svar på tal om Norden

I en artikel som gett näsbränna till läsare i Norden torpederade The Guardians journalist Michael Booth den nordiska idyllen. Nu får representanter från Norden svara på kritiken. Europa- och utrikeshandelminister Alexander Stubb (Saml.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Loa Falkman i åländsk jury

Svenska operastjärnan och hovsångaren Loa Falkman är ny medlem i juryn för sångtävlingen Havets röst, som arrangeras i Alandica den 29 september. Han ersätter Gabriel Suovanen som fick förhinder. Övriga i juryn är följande: Katarina Dalayman, operasångerska, hovsångerska, sopran, Stockholm.

Nyan - 9 timmar sedan

Stort engagemang vid ungdomsmöte

Det var ett stort engagemang när Finströms kommun, fältarna och polisen bjudit in till stormöte i kväll torsdag om den senaste tidens stök bland ungdomarna i Godby. Ett 60-tal personer slöt upp för att lyssna och diskutera fram tänkbara åtgärder för att återställa lugnet och få ungdomarna att träffas på ungdomsgården i stället för ute i Godby. – Vi hade ett mycket bra möte.

Nyan - 10 timmar sedan

Mycket varmare än normalt

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
På söndagsdygnet kom det efterlängtade regnet som vid den officiella mätpunkten i Jomala by gav 11 millimeter. De lokala variationerna var dock stora med mängder från 5 mm till 17 mm.

Nyan - 12 timmar sedan

Öppna kranar i Knutsboda

Mikrobryggeriet Open Water Brewery i Lemland Knutsboda satsar på framtiden, och håller öppet på skördefesten 2018.
Open Water Brewery medverkar för första gången i skördefesten, och passar då på att lansera en helåländsk ölsort samtidigt. Det berättar Jonas Jakobsson, en av delägarna till mikrobryggeriet, som grundades 2016.

Nyan - 12 timmar sedan

Föreslår skyldighet anmäla viltolycka

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen (ÅLD) vill att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att utreda möjligheten att införa anmälningsplikt i samband med viltolyckor. – På Åland sker förhållandevis många viltolyckor, men det finns ingen lagstiftning, som anger vilka åtgärder man måste vidta i samband med en olycka, exempelvis för att minska ett djurs lidande efter en olycka, skriver han i motionen och framhåller att ”enligt jaktlagen i Sverige är man skyldig att göra en polisanmälan om en sammanstötning skett med vissa djur, även om djuret inte är synbart skadat.” – Att inte anmäla en viltolycka är straffbart och kan ge böter.

Nyan - 13 timmar sedan

Ny talesperson för klimatfrågor

Jonas Holmström har valts till Ålands Natur & Miljös talesperson för energi- och klimatfrågor. Under sommaren lanserade föreningen sitt hållbarhetsprogram Åland 2030 för fulla segel och Holmström har valts till talesperson för att driva på konkreta åtgärder. Det skriver Ålands Natur & Miljö i ett pressmeddelande.

Nyan - 14 timmar sedan

Campos stannar i Åland United

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med ytterligare en kontraktsförlängning.
Denna gång handlar det om tvåvägsspelaren Briana ”Bri” Campos.

Nyan - 15 timmar sedan

Villkorligt fängelse för Fredlund

Fredrik Fredlund döms till villkorligt fängelse i 75 dagar för två fall av misshandel. Det konstaterar tingsrätten i domen som kom i dag. En av åtalspunkterna för misshandel förkastades av tingsrätten.

Nyan - 16 timmar sedan

Ny hyresgäst söks till Jan Karlsgården

Landskapets fastighetsverk och Tor Kudinoff har förhandlat klart. Kudinoff återbetalas närmare 6 000 euro och nu söks en ny hyresgäst till Jan Karlsgårdens värdshus.
Mångsysslaren Tor Kudinoff i Godby vann den senaste upphandlingen om värdshusarrendet i april 2015.

Nyan - 18 timmar sedan

Thomas Enroths pianokonsert till Åland

Musikern och kompositören Thomas Enroth ger en pianokonsert på Åland tisdagen den 25 september.
– Att göra en konsert med min egen musik har varit en dröm i många år. De som besökt mina julkonserter och andra evenemang där jag deltagit kommer att känna igen sig, skriver han i ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.