Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 13 November, 17:03

Nyan - 16 sep 18 kl. 16:03

Jysk på Åland bäst i NordenDe anställda på Jysk i Jomala hyllades av sina finländska kolleger på lördagkvällen som ”Act of the year”. – Öppningen var den bästa av alla butiksöppningar i Norden senaste året, säger distriktschefen Linda Törnroos-Kärkkäinen.
Finska Jysk har hållit kickoff i helgen – och haft sin egen interna gala där ett antal priser delas ut. Därför höll butiken stängt då all personal från 78 butiker i Finland var inbjudna till ”Jysk Awards”, Butiken på Åland tilldelades priset ”Act of the year”, bland annat för en butiksöppning som kedjan betecknar som succé. Enligt distriktschefen Linda Törnroos-Kärkkäinen slog den alla andra öppningar i hela Jysk Nordic, vilket är många då Jysk i genomsnitt öppnar en ny butik i veckan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Norden, Jysk, Jomala, Act, Linda Törnroos-Kärkkäinen, Finland, Jysk Awards, Jysk Nordic, Nya Åland, Nylund, Nyan

Dela artikeln

294 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jysk, Åland, bästi , Norden
BT - 11 apr 12 kl. 14:39

Norden ? en gemensam arbetsmarknad

De nordiska länderna har en lång historia av enighet och samarbete. Vi har alltid känt en stor samhörighet mellan våra länder och Norden har goda förutsättningar för ett ännu starkare samarbete. Men vi har också en gemensam utmaning.

YLE - 21 jan 16 kl. 04:30

Bygger broar över Norden av musik

Musik kan bryta språkbarriärerna. Genom Dream Academy Norden skapar elever från Finland och Sverige ny musik tillsammans. Dream Academy Norden är ett samnordiskt projekt där gymnasieungdomar från de nordiska länderna möts och skapar musik tillsammans.

Nyan - 08 feb 18 kl. 10:31

Åland klarar sig bra i nordisk jämförelse

Åland har nästhögst potential av landsbygdsregionerna i Norden, visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet. Endast Suðurnes i Island får bättre siffror. Om man jämför med alla regioner i Finland ligger Åland på andra plats efter Helsingfors-Nyland och är med klar marginal bästa landsbygdsregion.

YLE - 16 jan 16 kl. 10:42

”I Finland är Norden synonymt med Sverige”

Norden är mer än bara Sverige, påminner docent Johan Strang från Helsingfors universitet. Enligt Strang har finländarna bristande kunskaper om Norden. - Vi känner väldigt bra till Sverige, men inte de övriga nordiska länderna.

Nyan - 18 dec 17 kl. 11:30

Ny ledning för Visor så in Norden

Efter 20 år av bokningar av artister och administration av Visor så in i Norden lämnar Torbjörn Engman nu över taktpinnen. Ronnie Svenblad ska organisera festivalen från Falun, med hjälp av sociala medier. – Redan får jag in förslag från musiker som vill komma i sommar, säger han.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:00

The Norden: LA-polis tappar plånbok i Vasa

För tv-serien The Norden flög vi poliskapten Peter Whittingham över från Los Angeles till Vasa där han fick berätta litet om sin vardag i miljonstaden och jämföra polisjobbet med de lokala Vasapolisernas. Sedan fortsatte vi till Sverige och Norge. Peter har haft en lång karriär och han är ännu i aktiv tjänst.

Nyan - 16 nov 15 kl. 18:53

Åland toppar jämställdhet

Åland har flest kvinnor i arbetskraften.

Det framgår ur Nordiska ministerrådets statistik
– Åland sticker ut genom att fler kvinnor än män ingår i arbetskraften, skriver Nordiska ministerrådet i ett pressmeddelande.

Ministerrådet gav de nordiska länderna och Åland, Färöarna och Grönland i uppdrag att ta fram statistik för jämställdheten och presentera jämförbara uppgifter.

Nyan - 20 apr 16 kl. 10:01

Efterlyst i Norden, fångad på Åland

Polisen på Åland kunde gripa en person som är efterlyst i hela Norden. – Ett annat nordiskt land hade utfärdat en nordisk arresteringsorder vilken ger de övriga nordiska länderna befogenhet att använda sig av tvångsmedel för en annan stats räkning, skriver Polisen i ett pressmeddelande. I samarbete med sociala myndigheter och fartygspersonal kunde den åländska polisen göra ett säkert och lugnt gripande enligt begäran natten mellan tisdag och onsdag och personen som är misstänkt i ett annat nordiskt land sattes i tillfälligt förvar i Mariehamn.

SVT Debatt - 13 nov 13 kl. 14:49

Norden – en självklar utgångspunkt för försvarspolitiken

NORDISKT FÖRSVARSSAMARBETE Den svenska Försvarsberedningen möter idag försvarspolitiker från Norden, bland annat dess finska motsvarighet, för att föra en dialog om ett förstärkt försvarssamarbete. Försvarsberedningen har angett ett antal fördjupningsområden där det nordiska försvarssamarbetet kan förstärkas. Det gäller bla ett utvecklat nordiskt flygövningssamarbete, gemensam incidentberedskap, samt informationsutbyte om nationell försvarsplanering, skriver Cecilia Widegren, Hans Wallmark och  Ilkka Kanerva.

HBL - 06 feb 14 kl. 07:34

Stubb ger britterna svar på tal om Norden

I en artikel som gett näsbränna till läsare i Norden torpederade The Guardians journalist Michael Booth den nordiska idyllen. Nu får representanter från Norden svara på kritiken. Europa- och utrikeshandelminister Alexander Stubb (Saml.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 minuter sedan

Nordisk litteratur hela veckan

Nordisk litteraturvecka (tidigare Nordiska biblioteksveckan) arrangeras denna vecka för 22 gången av Föreningarna Norden för att främja nordisk litteratur och berättartradition. Det gemensamma temat för alla böcker är ”Hjältar i Norden”. – Från Grönland i väst till Vitryssland i öst arrangerar små och stora institutioner högläsning som en del av Nordisk litteraturvecka 2018, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Nyan - 1 timme sedan

Åländskt silver i snapsvise-VM

Mariehamnaren Ralf Granlund tog silver och blev publikens favorit när världsmästerskapen i nyskrivna snapsvisor arrangerades i Helsingfors på lördagen.
Det är den tradionella landskampen mellan Finland och Sverige som också kallas VM, fast inga fler länder deltar. Den individuella tävlingen vanns av Sveriges nestor Caj Gustafsson från Simrishamn.

Nyan - 3 timmar sedan

Kommunen bjuder på självförsvarskurs

Kvinnor i alla åldrar boende i Eckerö bjuds in till en kurs i självförsvar nästa lördag. Initiativet togs i närings- och kulturnämnden och kommunen står för kostnaden.
Inbjudan lades ut på sociala medier i går.

Nyan - 4 timmar sedan

Lastbil med sprängsten välte

En lastbil lastad med sprängsten välte av okänd anledning på gamla Jomalarakan vid halv ett-tiden i dag. Föraren fördes till sjukhus med ambulans.
Enligt larmet klämdes föraren fast i hytten när lastbilen, som var på väg norrut, gick av vägen.

Nyan - 5 timmar sedan

Avhandling om Joel Pettersson får stort stöd

Ålands kulturstiftelse fick under höstens ansökningstid 36 ansökningar om understöd. Totalsumman för utdelade stipendier och understöd är i år 90 500 euro. Föregående år delade stiftelsen ut 65 700 euro.

Nyan - 7 timmar sedan

Misshandel utanför centrum, inbrott i Saltvik

Natten till tisdagen inträffade ett handgemäng strax utanför Mariehamns centrum. En polispatrull särade på parterna, dokumenterade personskador och registrerade en brottsanmälan om misshandel. Saken utreds vidare.

Nyan - 7 timmar sedan

Saltvik föreslås satsa två miljoner på Sunnanberg

Saltviks kommunstyrelse föreslår för kommunfullmäktige att kommunen satsar 2 miljoner på utbyggnaden av vårdhemmet Sunnanberg under 2019 och 2020. Enligt förslaget ska Sunnanberg få en ny vårdavdelning samt nya personalutrymmen. De gamla förrådsutrymmena rivs och ersätts med en ny förrådsbyggnad.

Nyan - 7 timmar sedan

Stöd från SFP om klumpsumman

Svenska riksdagsgruppen, med Ålands riksdagsledamot Mats Löfström, föreslår i sin alternativa budget att klumpsumman höjs med 15 miljoner euro, i stället för föreslagna 10 miljoner. Klumpsumman är en av de frågor som riksdagen får på sitt bord innan riksdagsåret är över.
Riksdagen är igång igen efter en plenifri vecka under Nordiska rådets session i Oslo.

Nyan - 9 timmar sedan

Camilla Gunell hörs om kollektivtrafiken

Miljöminister Camilla Gunell (S) ska höras av infrastrukturnämnden i Mariehamn för att diskutera kollektivtrafiken. Orsaken är en motion av Rauli Lehtinen (Lib) om att hitta nya lösningar för stadens kollektivtrafik med målsättningen att göra den miljövänligare. Han vill även att Mariehamn utreder möjligheten till ett samarbete med landskapet om trafiklösningar för persontransporter som en del av Åland som testområde för smarta energisystem.

Nyan - 11 timmar sedan

ÅF lanserar eget kommunförslag

Framtidens kommungränser ska inte skrivas in i lagen, utan vara upp till kommunerna själva. En sammanslagning ska dock fortfarande vara ”obligatorisk”.
Det skriver Ålands framtid i ett ändringsförslag till kommunreformen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.