Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 January, 21:44

Nyan - 16 sep 18 kl. 16:03

Jysk på Åland bäst i NordenDe anställda på Jysk i Jomala hyllades av sina finländska kolleger på lördagkvällen som ”Act of the year”. – Öppningen var den bästa av alla butiksöppningar i Norden senaste året, säger distriktschefen Linda Törnroos-Kärkkäinen.
Finska Jysk har hållit kickoff i helgen – och haft sin egen interna gala där ett antal priser delas ut. Därför höll butiken stängt då all personal från 78 butiker i Finland var inbjudna till ”Jysk Awards”, Butiken på Åland tilldelades priset ”Act of the year”, bland annat för en butiksöppning som kedjan betecknar som succé. Enligt distriktschefen Linda Törnroos-Kärkkäinen slog den alla andra öppningar i hela Jysk Nordic, vilket är många då Jysk i genomsnitt öppnar en ny butik i veckan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Norden, Jysk, Jomala, Act, Linda Törnroos-Kärkkäinen, Finland, Jysk Awards, Jysk Nordic, Nya Åland, Nylund, Nyan

Dela artikeln

294 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jysk, Åland, bästi , Norden
BT - 11 apr 12 kl. 14:39

Norden ? en gemensam arbetsmarknad

De nordiska länderna har en lång historia av enighet och samarbete. Vi har alltid känt en stor samhörighet mellan våra länder och Norden har goda förutsättningar för ett ännu starkare samarbete. Men vi har också en gemensam utmaning.

YLE - 21 jan 16 kl. 04:30

Bygger broar över Norden av musik

Musik kan bryta språkbarriärerna. Genom Dream Academy Norden skapar elever från Finland och Sverige ny musik tillsammans. Dream Academy Norden är ett samnordiskt projekt där gymnasieungdomar från de nordiska länderna möts och skapar musik tillsammans.

Nyan - 08 feb 18 kl. 10:31

Åland klarar sig bra i nordisk jämförelse

Åland har nästhögst potential av landsbygdsregionerna i Norden, visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet. Endast Suðurnes i Island får bättre siffror. Om man jämför med alla regioner i Finland ligger Åland på andra plats efter Helsingfors-Nyland och är med klar marginal bästa landsbygdsregion.

YLE - 16 jan 16 kl. 10:42

”I Finland är Norden synonymt med Sverige”

Norden är mer än bara Sverige, påminner docent Johan Strang från Helsingfors universitet. Enligt Strang har finländarna bristande kunskaper om Norden. - Vi känner väldigt bra till Sverige, men inte de övriga nordiska länderna.

Nyan - 18 dec 17 kl. 11:30

Ny ledning för Visor så in Norden

Efter 20 år av bokningar av artister och administration av Visor så in i Norden lämnar Torbjörn Engman nu över taktpinnen. Ronnie Svenblad ska organisera festivalen från Falun, med hjälp av sociala medier. – Redan får jag in förslag från musiker som vill komma i sommar, säger han.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:00

The Norden: LA-polis tappar plånbok i Vasa

För tv-serien The Norden flög vi poliskapten Peter Whittingham över från Los Angeles till Vasa där han fick berätta litet om sin vardag i miljonstaden och jämföra polisjobbet med de lokala Vasapolisernas. Sedan fortsatte vi till Sverige och Norge. Peter har haft en lång karriär och han är ännu i aktiv tjänst.

Nyan - 16 nov 15 kl. 18:53

Åland toppar jämställdhet

Åland har flest kvinnor i arbetskraften.

Det framgår ur Nordiska ministerrådets statistik
– Åland sticker ut genom att fler kvinnor än män ingår i arbetskraften, skriver Nordiska ministerrådet i ett pressmeddelande.

Ministerrådet gav de nordiska länderna och Åland, Färöarna och Grönland i uppdrag att ta fram statistik för jämställdheten och presentera jämförbara uppgifter.

Nyan - 20 apr 16 kl. 10:01

Efterlyst i Norden, fångad på Åland

Polisen på Åland kunde gripa en person som är efterlyst i hela Norden. – Ett annat nordiskt land hade utfärdat en nordisk arresteringsorder vilken ger de övriga nordiska länderna befogenhet att använda sig av tvångsmedel för en annan stats räkning, skriver Polisen i ett pressmeddelande. I samarbete med sociala myndigheter och fartygspersonal kunde den åländska polisen göra ett säkert och lugnt gripande enligt begäran natten mellan tisdag och onsdag och personen som är misstänkt i ett annat nordiskt land sattes i tillfälligt förvar i Mariehamn.

SVT Debatt - 13 nov 13 kl. 14:49

Norden – en självklar utgångspunkt för försvarspolitiken

NORDISKT FÖRSVARSSAMARBETE Den svenska Försvarsberedningen möter idag försvarspolitiker från Norden, bland annat dess finska motsvarighet, för att föra en dialog om ett förstärkt försvarssamarbete. Försvarsberedningen har angett ett antal fördjupningsområden där det nordiska försvarssamarbetet kan förstärkas. Det gäller bla ett utvecklat nordiskt flygövningssamarbete, gemensam incidentberedskap, samt informationsutbyte om nationell försvarsplanering, skriver Cecilia Widegren, Hans Wallmark och  Ilkka Kanerva.

HBL - 06 feb 14 kl. 07:34

Stubb ger britterna svar på tal om Norden

I en artikel som gett näsbränna till läsare i Norden torpederade The Guardians journalist Michael Booth den nordiska idyllen. Nu får representanter från Norden svara på kritiken. Europa- och utrikeshandelminister Alexander Stubb (Saml.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Därför HBL-hämtning längre

Hufvudstadsbladets söndagsnummer går inte längre att hämta på söndagar på Åland.
Det har upprört flera läsare. Tidigare kunde ålänningar hämta Hufvudstadsbladet på posten i Mariehamn och från en samlingslåda vid Mattssons i Godby på söndagar.

Nyan - 7 timmar sedan

”Den vägde hundra kilo urtagen och med skinn och huvud kvar”

En stor vildsvinsgalt sköts i går av sammanlagt 21 skyttar från Geta och Finström Västanträsk. .

Nyan - 8 timmar sedan

Vildsvin sköts i Geta – 21 skyttar deltog

I dag vid lunchtid sköts en hundra kilo tung vildsvinsgalt i Höckböle i Geta.
Redan kvällen före upptäcktes spåren och en av skyttarna spårade vidsvinet i Höckböle med sin hund. – Vildsvinet fanns exakt på samma plats som det vi sköt dagen före julafton, säger Henrik Sundberg som var en av sammanlagt 21 skyttar från Geta och Finström Västanträsk.

Nyan - 11 timmar sedan

Lagändring underkänner körkort som id-bevis

Om du vill ansöka om så kallad stark autentisering måste du från årsskiftet använda antingen pass eller nationellt id-kort. .

Nyan - 12 timmar sedan

Sedelförfalskning och Järsö-olycka

Polisen hade en intensiv fredagskväll med bland annat misstänkt sedelförfalskning och avkörningsolycka med många misstänkta i Lemland Järsö
Polisen rapporterar att flera anmälningar kom in samtidigt under förkvällen så att man måste prioritera dem och klara av de viktigaste först. Mycket av polisens resurser gick under den tidiga fredagskvällen åt till att hantera en frihetsberövad persons rätt till besök och samtal. Under kvällen fick polisen en anmälan om en person som på en servicestation försökte handla med hjälp av en misstänkt förfalskad sedel.

Nyan - Igår: 18:56

Minister är för köttmärkning

Finland har för avsikt att anta en förordning som kräver att restauranger ursprungsmärker kött.
Förordningen gäller inte automatiskt på Åland, men minister Camilla Gunell (S) ställer sig positiv till att anta den som blankettlag. – Det är en jättebra förordning, speciellt nu efter torkan då vi vill uppmana att äta åländskt kött.

Nyan - Igår: 18:00

Professor om självstyrelsen

Professor Jan Sundberg håller ett lunchseminarium om det åländska självstyrets kvaliteter nästa vecka på onsdag, den 23 januari. Har Åland tillräcklig beredskap att axla ett större politiskt och administrativt ansvar? Det är temat för Jan Sundbergs föreläsning.

Nyan - Igår: 17:00

Ännu oklart om fjärrvärme

Infrastrukturnämnden diskuterade det nya bostadsområdet Södra Lillängen i södra stan på sitt senaste möte, men några beslut om projekteringen har inte ännu fattats. Det fattas ännu ett beslut om fjärrvärme ska dras till området, men när det är bestämt ska området projekteras, för att efter det lämnas ut på entreprenad. Enligt infrastrukturdirektör Kai Söderlund finns det just nu ingen tidsplan för projektet.

Nyan - Igår: 17:00

Nya äventyrslopp att vänta på Åland

MULTISPORT. Inom en snar framtid kan det bli aktuellt med ytterligare äventyrslopp på Åland. .

Nyan - Igår: 14:34

Åsa Ceder lämnar Alandia

Efter 17 år inom Alandia Försäkring, varav de senaste 14 åren som vd för Pensions-Alandia, lämnar Åsa Ceder försäkringsgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen. Enligt pressmeddelandet är ”Den företagsledningsfunktion som hon har haft är inte längre affärsmässigt försvarbar.” Anna Björkroos anna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.