DN > Nyheter

Wednesday, 21 November, 00:38

DN - 16 sep 18 kl. 16:03

Transportstyrelsen gav IBM-personal tillgång till känsligt register – kan inte förklara varförDN kan i dag rapportera om nya säkerhetsbrister på Transportstyrelsen. Ett stort antal personer på it-jätten IBM har getts djup tillgång till myndighetens känsliga register – utan att Transportstyrelsen kan förklara varför. IBM tilläts så sent som i år att självt bestämma vilka som skulle ha tillgång till databaserna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
IBM, Transportstyrelsen

Dela artikeln

1192 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Transportstyrelsen, gav, IBM-personal, tillgångtill , känsligt, registerkan inte , förklara varför
SR - 17 sep 18 kl. 08:44

Transportstyrelsen gav IBM-personal tillgång till känsligt register

Känsliga uppgifter i Transportstyrelsens vägtrafikregister var tillgängliga för ett stort antal anställda inom IBM, och företaget fick själv bestämma vilka som skulle få administratörstillgång..

E24 - 18 dec 15 kl. 11:34

IBM-personal byter från pc till Mac

IBM var en gång i tiden nästan synonymt med begreppet pc. Men tiderna har förändrats och IBM är nu mer en av Apples största samarbetspartners..

DI - 23 jan 18 kl. 13:51

Transportstyrelsen: Fel personer hade tillgång till känslig data

Obehöriga, bland annat 80 it-tekniker i Öst- och Centraleuropa, hade tillgång till hemliga uppgifter i samband med att Transportstyrelsen lade ut känslig it-drift på entreprenad. Det uppger myndigheten själv i sin egen utredning..

GöteborgsPosten - 05 sep 17 kl. 20:15

Rikspolischefen gav företag tillgång till hemlig information

Rikspolischefen Dan Eliasson beslutade att ge ett privat företag åtkomst till hemlig och känslig information från Polismyndighetens personal- och lönesystem. Han bröt därmed mot Säkerhetsskyddsförordningen, enligt Ekot och P4 Stockholm..

Dagens Medicin - 18 mar 15 kl. 07:48

Kunskap om demens gav tryggare personal

Arga, hotfulla och rymnings­benägna patienter skapade stress på en medicinavdelning vid Danderyds sjukhus. Nu går all personal en utbildning för att lära sig mer om demens..

BT - 03 aug 16 kl. 08:30

Invånare gav tips om tillgänglighet

Bollebygds kommun har haft tre möten inom ramen för den systematiska invånardialogen. Resultaten ska bland annat användas för att ta fram en tillgänglighetsstrategi för Bollebygds kommun..

Expressen - 26 jul 17 kl. 07:24

Risk för läckor från Transportstyrelsen även på Irland

IT-personal på IBM på Irland har – enligt uppgifter till Expressen – haft tillgång till användaruppgifter och lösenord till varenda person inom Transportstyrelsen. – De fick också tillgång till information om kritiska transporter. Det handlar om nukleärt avfall och nukleärt materiel, säger en källa med insyn i hanteringen.

Dagens Medicin - 05 okt 18 kl. 14:50

Rätt ljus vid rätt tid gav piggare personal

Belysning som efterliknar dygnets skeenden ska förbättra arbets­miljön på intensivvårdsavdelningen i Karlstad. .

DI - 06 nov 18 kl. 18:54

Dataintrång på HSBC gav obehöriga tillgång till kunders personuppgifter

Storbanken HSBC bekräftade på tisdagens att banken utsatts för ett stort dataintrång i början av oktober. Hur många kunder som påverkats är oklart..

Cornucopia - 15 jul 17 kl. 10:44

Transportstyrelsen flyttade hemlig data till Kreml-lierade Serbien

DN:s Mikael Holmström har nu publicerat ytterligare detaljer kring Transportstyrelsens röjande av skyddsklassade hemligheter. Bland annat flyttades data till Serbien, vars underrättelsetjänst står nära de ryska. Serbisk personal fick fullständig tillgång till systemen, inklusive möjligheten att radera sina egna spår i systemloggarna.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Kristoffer Olsson fick chansen - och tog den

Kristoffer Olsson fick chansen, och tog den. Han krönte ett framgångsrikt år med att vara en av nyckelspelarna i sin tävlingsdebut, när Sverige bärgade gruppsegern i Nations League via seger 2-0 mot Ryssland..

DN - 30 minuter sedan

Medelålders plus

DN - 45 minuter sedan

Rapport: Gripna saudiska aktivister torteras

Saudiska aktivister, både män och kvinnor, som frihetsberövats i regimens nedslag mot oppositionella har utsatts för sexuella trakasserier och tortyr under förhör, enligt Amnesty International..

DN - 1 timme sedan

Johan Esk: Jannes landslag är alltid bäst när det gäller

En underbar VM-sommar följdes upp av en lysande höst med gruppseger i Nations League. Janne Anderssons fotbollslandslag är som VM-låten – bäst när det gäller..

DN - 1 timme sedan

Misstänkt våldtäktsman hittad efter sju år – med hjälp av dna

Efter en utekväll i Stockholm 2011 våldtogs en kvinna i en taxi av chauffören.  Nu, sju år senare, ska en misstänkt gärningsman åtalas efter att polisen kopplat hans dna med ett annat ärende..

DN - 1 timme sedan

Svenska supportrar manifesterade för allas lika värde

Under Sveriges Nations League-match mot Ryssland manifesterade svenska supportrar för hbtq-personers rättigheter och alla människors lika värde. .

DN - 2 timmar sedan

Laglig sophämtning – krångligt och stora prisskillnader

Du får anlita körhjälp för grovsopor om du väljer en firma som är godkänd av Stockholms stad. DN:s test visar att det skiljer hela 1.860 kronor mellan den dyraste och den billigaste transporten av två säckar med trädgårdsris..

DN - 2 timmar sedan

”En tiptapp-hämtning ska skattas från första kronan”

Skatteverket granskar nu delningstjänsterna som skapar gråzoner på arbetsmarknaden och man slår fast att app-tjänster ska beskattas från första kronan, precis som allt annat arbete. – Vi vet att det inte fungerar optimalt, man kan behöva se över lagstiftningen, säger Yngve Gripple, rättslig expert på Skatteverket..

DN - 2 timmar sedan

Basketprofilen hedrades i Östersund

Jämtlands assisterande tränare Zeljko Brlek avled i söndags. Basketprofilen hedrades med en tyst minut, en hyllningsfilm och den kroatiska nationalsången i Östersund..

DN - 2 timmar sedan

Martin Gelin: Trumps uttalande sätter oroväckande exempel

Donald Trump väljer att tro på Saudiarabien snarare än CIA i det uppmärksammade fallet om mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Hans försvar av Saudiarabiens regim följer samma mönster som när det gäller relationerna med Ryssland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.