DN > Nyheter

Friday, 21 September, 13:37

DN - 16 sep 18 kl. 16:03

Transportstyrelsen gav IBM-personal tillgång till känsligt register – kan inte förklara varförDN kan i dag rapportera om nya säkerhetsbrister på Transportstyrelsen. Ett stort antal personer på it-jätten IBM har getts djup tillgång till myndighetens känsliga register – utan att Transportstyrelsen kan förklara varför. IBM tilläts så sent som i år att självt bestämma vilka som skulle ha tillgång till databaserna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
IBM, Transportstyrelsen

Dela artikeln

1165 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Transportstyrelsen, gav, IBM-personal, tillgångtill , känsligt, registerkan inte , förklara varför
SR - 17 sep 18 kl. 08:44

Transportstyrelsen gav IBM-personal tillgång till känsligt register

Känsliga uppgifter i Transportstyrelsens vägtrafikregister var tillgängliga för ett stort antal anställda inom IBM, och företaget fick själv bestämma vilka som skulle få administratörstillgång..

E24 - 18 dec 15 kl. 11:34

IBM-personal byter från pc till Mac

IBM var en gång i tiden nästan synonymt med begreppet pc. Men tiderna har förändrats och IBM är nu mer en av Apples största samarbetspartners..

DI - 23 jan 18 kl. 13:51

Transportstyrelsen: Fel personer hade tillgång till känslig data

Obehöriga, bland annat 80 it-tekniker i Öst- och Centraleuropa, hade tillgång till hemliga uppgifter i samband med att Transportstyrelsen lade ut känslig it-drift på entreprenad. Det uppger myndigheten själv i sin egen utredning..

GöteborgsPosten - 05 sep 17 kl. 20:15

Rikspolischefen gav företag tillgång till hemlig information

Rikspolischefen Dan Eliasson beslutade att ge ett privat företag åtkomst till hemlig och känslig information från Polismyndighetens personal- och lönesystem. Han bröt därmed mot Säkerhetsskyddsförordningen, enligt Ekot och P4 Stockholm..

Dagens Medicin - 18 mar 15 kl. 07:48

Kunskap om demens gav tryggare personal

Arga, hotfulla och rymnings­benägna patienter skapade stress på en medicinavdelning vid Danderyds sjukhus. Nu går all personal en utbildning för att lära sig mer om demens..

BT - 03 aug 16 kl. 08:30

Invånare gav tips om tillgänglighet

Bollebygds kommun har haft tre möten inom ramen för den systematiska invånardialogen. Resultaten ska bland annat användas för att ta fram en tillgänglighetsstrategi för Bollebygds kommun..

Expressen - 26 jul 17 kl. 07:24

Risk för läckor från Transportstyrelsen även på Irland

IT-personal på IBM på Irland har – enligt uppgifter till Expressen – haft tillgång till användaruppgifter och lösenord till varenda person inom Transportstyrelsen. – De fick också tillgång till information om kritiska transporter. Det handlar om nukleärt avfall och nukleärt materiel, säger en källa med insyn i hanteringen.

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 11:13

Transportstyrelsen: Problemen åtgärdade

I en rapport från Riksrevisionen från april 2018 kritiseras Transportstyrelsen för att ha gett ett stort antal anställda på it-företaget IBM tillgång till känsliga register, vilket Dagens Nyheter först uppmärksammade..

Cornucopia - 15 jul 17 kl. 10:44

Transportstyrelsen flyttade hemlig data till Kreml-lierade Serbien

DN:s Mikael Holmström har nu publicerat ytterligare detaljer kring Transportstyrelsens röjande av skyddsklassade hemligheter. Bland annat flyttades data till Serbien, vars underrättelsetjänst står nära de ryska. Serbisk personal fick fullständig tillgång till systemen, inklusive möjligheten att radera sina egna spår i systemloggarna.

SmålandsPosten - 17 sep 18 kl. 09:44

Transportstyrelsen: Problemen åtgärdade

I en rapport från Riksrevisionen från april 2018 kritiseras Transportstyrelsen för att ha gett ett stort antal anställda på it-företaget IBM tillgång till känsliga register, vilket Dagens Nyheter först uppmärksammade. Nu bemöter Transportstyrelsen för första gången kritiken.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

”Hal” asfalt på Södertäljevägen har orsakat flera bilolyckor

Flera bilolyckor inträffade under förra veckan vid trafikplats Lindvreten på E4/E20 Södertäljevägen. Anledningen är ”hal” asfalt. Först i nästa vecka kan problemen vara åtgärdade..

DN - 15 minuter sedan

Yxmordet i Uddevalla – ”Han var tvingad att mörda”

UDDEVALLA. 22-åringen som anklagas för att ha mördat en 36-årig konsthantverkare erkände att han slagit en yxa i huvudet på offret men nekade till ansvar. – Han har varit under tvång och i fångenskap, sade Björn Hurtig, mannens advokat, när rättegången inleddes på fredagen..

DN - 15 minuter sedan

Live: Alliansen håller pressträff

Alliansens gruppledare Tobias Billström (M), Anders W Jonsson (C), Andreas Carlson (KD) och Christer Nylander (L) håller pressträff..

DN - 45 minuter sedan

Två biskopar avgår i övergreppsskandal

Ytterligare två biskopar i Chile avgår i spåren av skandalen med sexuella övergrepp inom den katolska kyrkan i landet. Påven Franciskus har godkänt deras avskedsansökningar, meddelar Vatikanen..

DN - 1 timme sedan

Geir Gulliksen: Den obehagliga fiktionen

Geir Gulliksens roman "Se på oss nu" är högaktuell på både norska och svenska. Hans förra roman "Berättelse om ett äktenskap" ledde till en debatt om hur skönlitteraturen lämnar ut verkliga människor – och själv skymtar han förbi med sitt namn i Karl Ove Knausgårds "Min kamp". "Det vi tror är sant i en text är ofta fiktion", skriver författaren i en essä om verkligheten och litteraturen..

DN - 1 timme sedan

Nawal El Saadawi: "Pessimister är som religiösa fundamentalister, de lever i det förflutna”

Författaren Nawal El Saadawi har utstått fängelse, censur, åtal, hot och ofrivillig exil. Ändå är arabvärldens mest uthålliga kvinnorättskämpe en orubblig optimist: "Att vara optimist betyder att du har hopp – och hoppfullhet ger makt", säger hon till DN, enda tidning som får intervjua henne innan hon kommer till Bokmässan i Göteborg..

DN - 1 timme sedan

HSB varnar föreningar för avgiftschock

Trots stigande skulder ligger avgiftsnivån i HSB:s Stockholms bostadsrättsföreningar på samma nivå som 2014. HSB Stockholms finansspecialist Johan Phalén uppmanar föreningarna att ta höjd för betydligt högre räntor än i dag – annars är risken att det kommer en avgiftschock..

DN - 1 timme sedan

Hur kollar man att en fullmakt är äkta?

Britt-Marie Svensson, chefsjurist och grundare av Bra juridik, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Mejla till juristen@dn.se.

DN - 1 timme sedan

”Bilda en samlingsregering med sju partier utan SD”

Bilda en bred samlingsregering med sju partier, utan Sverigedemoktraterna. Det är ett sätt att slå vakt om de demokratiska krafterna i riksdagen som har stöd av mer än 80 procent av väljarna, skriver tidigare andre vice talmannen Eva Zetterberg (V)..

DN - 1 timme sedan

Finska skolor får grönt ljus för omtalat idrottstest

Flera skolor i Esbo tog en paus från ett motionstest som man haft efter att en åttondeklassare dött under ett så kallat beep-test.  Nu ger Utbildningsstyrelsen i Finland grönt ljus för testet, uppger Hufvudstabladet. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.