DN > Nyheter

Sunday, 17 February, 12:45

DN - 16 sep 18 kl. 16:03

Transportstyrelsen gav IBM-personal tillgång till känsligt register – kan inte förklara varförDN kan i dag rapportera om nya säkerhetsbrister på Transportstyrelsen. Ett stort antal personer på it-jätten IBM har getts djup tillgång till myndighetens känsliga register – utan att Transportstyrelsen kan förklara varför. IBM tilläts så sent som i år att självt bestämma vilka som skulle ha tillgång till databaserna..
Läs mer på DN
Läs mer om:
IBM, Transportstyrelsen

Dela artikeln

1193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Transportstyrelsen, gav, IBM-personal, tillgångtill , känsligt, registerkan inte , förklara varför
SR - 17 sep 18 kl. 08:44

Transportstyrelsen gav IBM-personal tillgång till känsligt register

Känsliga uppgifter i Transportstyrelsens vägtrafikregister var tillgängliga för ett stort antal anställda inom IBM, och företaget fick själv bestämma vilka som skulle få administratörstillgång..

E24 - 18 dec 15 kl. 11:34

IBM-personal byter från pc till Mac

IBM var en gång i tiden nästan synonymt med begreppet pc. Men tiderna har förändrats och IBM är nu mer en av Apples största samarbetspartners..

DI - 23 jan 18 kl. 13:51

Transportstyrelsen: Fel personer hade tillgång till känslig data

Obehöriga, bland annat 80 it-tekniker i Öst- och Centraleuropa, hade tillgång till hemliga uppgifter i samband med att Transportstyrelsen lade ut känslig it-drift på entreprenad. Det uppger myndigheten själv i sin egen utredning..

DN - 31 jan 19 kl. 16:58

Svenska kraftnät gav utländsk personal tillgång till styrsystem för elförsörjningen

Svenska kraftnät har gett utländska it-tekniker tillgång till system som styr drift och övervakning av stamnätet för el. Det har skett utan säkerhetsprövning enligt svensk lag. Systemet är klassat som av betydelse för rikets säkerhet.

GöteborgsPosten - 05 sep 17 kl. 20:15

Rikspolischefen gav företag tillgång till hemlig information

Rikspolischefen Dan Eliasson beslutade att ge ett privat företag åtkomst till hemlig och känslig information från Polismyndighetens personal- och lönesystem. Han bröt därmed mot Säkerhetsskyddsförordningen, enligt Ekot och P4 Stockholm..

Dagens Medicin - 18 mar 15 kl. 07:48

Kunskap om demens gav tryggare personal

Arga, hotfulla och rymnings­benägna patienter skapade stress på en medicinavdelning vid Danderyds sjukhus. Nu går all personal en utbildning för att lära sig mer om demens..

BT - 03 aug 16 kl. 08:30

Invånare gav tips om tillgänglighet

Bollebygds kommun har haft tre möten inom ramen för den systematiska invånardialogen. Resultaten ska bland annat användas för att ta fram en tillgänglighetsstrategi för Bollebygds kommun..

Expressen - 26 jul 17 kl. 07:24

Risk för läckor från Transportstyrelsen även på Irland

IT-personal på IBM på Irland har – enligt uppgifter till Expressen – haft tillgång till användaruppgifter och lösenord till varenda person inom Transportstyrelsen. – De fick också tillgång till information om kritiska transporter. Det handlar om nukleärt avfall och nukleärt materiel, säger en källa med insyn i hanteringen.

Dagens Medicin - 05 okt 18 kl. 14:50

Rätt ljus vid rätt tid gav piggare personal

Belysning som efterliknar dygnets skeenden ska förbättra arbets­miljön på intensivvårdsavdelningen i Karlstad. .

DI - 06 nov 18 kl. 18:54

Dataintrång på HSBC gav obehöriga tillgång till kunders personuppgifter

Storbanken HSBC bekräftade på tisdagens att banken utsatts för ett stort dataintrång i början av oktober. Hur många kunder som påverkats är oklart..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.